sobota, 23 listopada 2024 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
czworonozni przyjaciele cd.

Koleny raz okazalo sie ze, glupota (mam nadzieje ze niektorych) wlascicieli psow jest bezgraniczna. Napotkalem dzisiaj w sklepie spozywczym pania z pieskiem (!), malym i wrednym. Obszczkal mnie. Jak wlascicielce zwrocilem uwage to tez mnie obszczekala.
LUDZIE POSIADAJACY PSY!
Miejcie rozum. Nie wiem co myslicie o swoich pupilach, ale przypominam ,ze to sa zwierzeta! Nic wiecej. Zwierzeta i tyle.
One maja swoje miejsce!

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: czworonozni przyjaciele cd.

Z kopa takiego kundla i po problemie.

Pozdrawiam

Takie psa to tylko na buty !

było zasunąć kopniaka dla psa i pojechać właścicielce:D uwiez mi ,że to pomaga:D

bigi2004

Też nie cierpię jak taki kurdupel na mnie szczeka. Aż się ma chęć takiego sral* ... eh :) Następnym razem właściciel by się zastanowił, gdzie zostawia swojego psa.

--
Samotność to emocjonalna trzeźwość.

Pies jest oczywiście zwierzęciem ale jest to również prawdziwy przyjaciel,który nigdy nie zostawi cię w najgorszej biedziei i będzie zawsze twoim przyjacielem do końca życia.

Psa nie możesz porównać z najlepszym swoim kolegą bo dzisiaj jest on najlepszym kolegą (przyjacielem) a za tydzień będzie twoim wrogiem.

waldek27

- Gdy widze kota kolo plota, zawsze mu paszcze butem rozplaszcze.

Zwierzeta - nic więcej!

Zefer - przykro mi - że Cię psina obszczekała. Mała była - rozumek niewielki - to nie jej wina - a jeśli już - to właścicielki - nie powinna wprowadzać pieska do sklepu - to fakt.

MrS - "z kopa kundla" sądzę z treści wypowiedzi - że mówisz o sobie! Co za samokrytycyzm - podziwiam! Ale mówisz i masz - sądzę - że znajdą się tacy - co spełnią Twoje życzenie. Bo samemu byłoby Ci na pewno trudno!

Ptysiu91 - biedaku - nawet na dobre buty Cie nie stać? proponuję z łyka - tanio! I słoma w butach na medal!

Bigi2004 - jaki Ty doświadczony człowiek - wiesz co innym pomaga - musiało się na Tobie "przejechać" wiele ludków. I jeszcze wielu widzę chętnych!! :)

A tak bardzo poważnie - to nie zwierzęta są winne - tylko ludzka głupota. A że ta jest ogromna - to widać i słychac - i nawet czuć! po w/w listach. Aż przykro to czytać. Wstyd? tak potraktowac braci mniejszych.

Zgadzam się z matką.

A co miał ten piesek zrobić? Zaśpiewać Ci piosenkę. Psy szczekają i tyle.
Właścicielka nie powinna mieć psa, ale skoro już go ma i nie umie sobie z nim poradzić, to za co kopać psa?

Pozdro.

popieram calkowicie 2 ostatnie listy i wczesniejsze oznaki rozsodku w wypowiedziach niektorych. pies jest wspanialym towazyszem widocznie sie mu niespodobales i byles zagrozeniem dla jego pani a moze poprostu boisz sie psow nawet tych malenkich i one to wykozystuja :) czy wadzi ci to ze pies szczeka ??
jak tak to mi wadzi to ze ty mowisz bo do tego sprowadza sie caly ten problem !!!!!!!!!!!!

ks

A mnie popchnął w sklepie taki jeden w czarnej skórze ogolony na łyso. Popatrzył na mnie z pogarda, że w porę nie zauważyłem go i nie zrobiłem miejsca. Był o dwadzieścia kilo większy.
MrS czy Twoja recepta jest skuteczna? chciałbym zobaczyć , jak traktujesz takiego dwunożnego kundla. A może jesteś taki odważny tylko w stosunku do słabszych? Ptysiu młody człowieku czy tego o którym wspomniałem też byś wziął na buty? Czy może swój Ptysi ogonek pod siebie i chodu?

(........)

Zupełny brak tolerancji!!! LUDZIE NIEPOSIADAJĄCY PSÓW ZROZUMCIE!!! Wielu właścicieli swoje zwierzęta traktuje na równi z domownikami. Podtyka co lepsze kąski, chodzi do weterynarza gdy choruja, udostępnia miejsce na kanapie.No cóż z boku wyglada to może dziwnie. Jednak czy to żle ,że okazują tyle uwagi swoim podopiecznym? Zwierzęta odpłacają się swoim właścicielom bezgraniczną i bezinteresowną miłością. U ludzi to się rzadko zdarza.
Pies szczeka, kot miałczy itd. Taka ich natura. A tak właściwie to gdzie jest miejsce takiego psa? Na łańcuchu, przy budzie, na mrozie? A może lepiej jak się wałęsa, brudny,zapchlony, niezaszczepiony,stanowiący zagrożenie dla dzieci i dorosłych?
Nie bójmy się psów tylko ich właścicieli!

Pozdrawiam:)

G a z e l a

Gazelo: "Wielu właścicieli swoje zwierzęta traktuje na równi z domownikami." I to jest właśnie całkowita nieprawda. To mit i puste słowa. Proszę pokazać chociaż jeden przykład właścila psa czy innej świnki morskiej, który innego domownika wysyła na trawnik by nawalił pod moim oknem. Nie czarujmy się, większość ludzi "kocha" swoich pupili, ale bez jakiejkolwiek odpowiedzialności za swoje i zwierzaków postępowanie.

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org