wtorek, 03 grudnia 2024 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Poszukuję właściciela auta

Poszukuję i pozdrawiam właściciela auta o nr rejestracyjnym BL 08858 niebieski Seat Toledo.

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Poszukuję właściciela auta

zakochalas sie pewnie

No niekoniecznie, ale mam do niego romans:-) nie cierpiący zwłoki.

a co podrapał twoje autko?

muffi

Tym seatem jezdzi dziewczyna

wiesz, że nie powinnaś podawać numeru rejestracyjnego? ochrona danych osobowych...

:)

To numer rejestracyjny jest daną osobową? :D Może VIN też?

a co w sprawie z tym seatem dużo zadeapał?..

a numer telefonu to nie dane osobowe? :) poczytaj sobie troszkę o tym algeroth :D za to grozi do 3 latek :)

masakra xD sex anonse

madzia to Ty poczytaj, numer rejestracyjny to nie jest dana osobowa, bo nie jest przypisany do człowieka, gdyby tak było, to nie można by było umieszczać tablic na samochodach :D

Zapraszam do Wydziału Komunikacji w Łomży na Szosie Zambrowskiej podaj swój numer rejestracyjny. Jestem baaaaaardzo Ciekawa co Ci powiedzą :) nie dyskutujmy, bo nasza dyskusja jest zbędna i nie o to chodzi w tym poście..:) Pozdrawiam Cię serdecznie :)

Wiem, i liczę na to, się do mnie odezwie:-)

Podanie numeru rejestracyjnego nic nie wnosi, bo właśnie ujawnienie danych właścicielki byłoby naruszeniem ustawy o ochronie danych osobowych. Taki numer może zrobić tylko policja a ja tego nie chcę. Póki co, oczywiście:-)

Ty nic nie kumasz... SWOJE dane to mam prawo uzyskać wszędzie, gdzie są przetwarzane :D Ale idź tam i podaj numer rejestracyjny podany w tym poście, ciekawe czy uzyskasz dane właściciela. Nawet Twojego numeru Ci nie sprawdzą jak nie udowodnisz, że Ty to Ty. Sam numer rejestracyjny nie jest daną osobową, chyba, że pracujesz właśnie w tym wydziale i masz swobodny dostęp do bazy danych i możesz łatwo ustalić kto jest właścicielem.

Zobacz sobie art 6 ust 3 ustawy o ochronie danych osobowych: "informacji nie uważa się za umożliwiającą określenie tożsamości osoby, jeżeli wymagałoby to nadmiernych kosztów, czasu i działań.". Więc szary obywatel mając tylko sam numer rejestracyjny musiałby się włamać do urzędu i jego bazy danych, lub dać urzędnikowi w łapę, lub złożyć, opłacić i dobrze uzasadnić wniosek o udostępnienie danych z CEPIKu. W zasadzie jedynym identyfikatorem, który sam w sobie bez żadnych dodatkowych danych jest daną osobową jest numer PESEL.

Ok, kończę temat, bo nie o to tu chodzi, ale zanim zaczniesz kogoś straszyć odsiadką :D i się mądrzyć sprawdź czy masz czym.. Jak ktoś na forum daje ogłoszenie, że znalazł tablicę BL XXXXX to też pójdzie do pierdla? :D Jeśli by napisał, że to tablica Jana Kowalskiego zamieszkałego przy ul. Jana Nowaka 666/1 w Łomży to by było co innego, a tak... SAM numer nie jest DO. Kropka.

Do poczytania:
http://www.giodo.gov.pl/319/id_art/973/j/pl/
http://www.giodo.gov.pl/319/id_art/2836/j/pl/ tu o numerze VIN, numer rejestracyjny to to samo, tylko dodatkowo widoczne dla każdego..

Człowieku, czytaj ze zrozumieniem i nie mądrz się, bo nie wiesz o czym mówisz. Ja nikogo nie straszę, jak sugerujesz i nie widzę potrzeby byś zabierał głos, skoro nie jesteś osobą, z którą próbuję się skontaktować. Odpuść sobie, bo nie wiesz o co chodzi:-( Pozdrawiam mądralę!

Haha bazydlina, to nie było do Ciebie, przecież to madzia straszyła, że za podanie numeru rejestracyjnego coś niby Ci grozi i to z nią dyskusja ;) Może i nie całkiem na temat, ale przynajmniej dzięki temu temat nie spada, więc nie marudź :p

A uważasz, że imię, nazwisko, adres zamieszkania/zameldowania, NIP to nie dane osobowe ? Algeroth zbędne Twoje wypowiedzi, nie będę się z Toba kłócić.. i nikt tu nikogo nie straszy wczytaj się dobrze w treść naszych wypowiedzi bo nie chce mi się jeszcze raz pisać tego samego.. :) bazydlina powodzenia w poszukiwaniu! ;)

Owszem to co podałaś razem to są dane osobowe. Samo imię to nie jest dana osobowa. Samo nazwisko też nie. Sam numer rejestracyjny też NIE jest. Prościej się nie da.

A gdzie na tablicy rejestracyjnej jest to wypisane? :)
Wg prawa polskiego tablica rejestracyjna nie jest danymi osobowymi, dlatego też nie ma zakazu umieszczania ich, bądź zdjęć z widocznymi tablicami w internecie :)
Możesz zapytać jakiegokolwiek prawnika o to.
Wielokrotnie umieszczałam w internecie zdjęcia aut z widocznymi tablicami. Wiele razy mi się odgrażano, ale jak przyszło co do czego to jakoś nikt mnie po sądach nie ciąga, nawet pouczenia nie dostałam.

Bazydlina co te toledo przeskrobało? :)

Sprzedam akwarium, sprzęt akw.
https://picasaweb.google.com/OmiyuO/NaSprzedazAkwarystyka
Oraz rzeczy dla kobiet, dzieciaczków:
https://picasaweb.google.com/OmiyuO/12Sierpnia2013

Sorki, ale nie rozumiem czemu ludziska się rajcują tematami, które ich nie dotyczą, a wypowiedzi nic nie wnoszą w rozwiązanie problemu. Ale masz rację- temat trwa na forum i ma się dobrze. Jeszcze raz przepraszam:-)

Bo się pisze wprost o co kaman i wtedy ludzi reakcja będzie inna...

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org