niedziela, 24 listopada 2024 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
OSK Gruszfeld - kto sie niedawno zapisał?

hej chciałam spytać tych którzy niedawno zaczęli zdawać na prawko w tym ośrodku - jaki jest tam koszt kursu ?
gdzie robi sie badania i ile się za nie płaci?
Jak się wybiera instruktora - czy samemu?
kogo polecacie do nauki jazdy?

z góry dzięki za mądre odpowiedzi:)

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: OSK Gruszfeld - kto sie niedawno zapisał?

Wybacz, ale już początek twego postu zniechęca do odpowiedzi na te hmm... pytania. Lepiej przejdź się do OSK i wypytaj co i jak...

1.250 + badanie 80 + Egzamin w WORD. Szkoła sprawdzona, dobra. B.dobry Gruszfeld senior. Badania organizują w swojej siedzibie.

1.250 + badanie 80 + Egzamin w WORD. Szkoła sprawdzona, dobra. B.dobry Gruszfeld senior. Badania organizują w swojej siedzibie.

Katon - wielkie dzięki:)

Galo - bez komentarza... tylko radzę Ci bierz przykład z ludzi inteligentnych niosących pomoc i którzy dają soją sobą jakiś przykład bo Ty raczej do takich nie należysz...

no wiesz tu akurat z galo mozna sie zgodzic zamiast pytac co ile tam kosztuje po prostu sie dzwoni...tu akurat mozesz uzyskac odp kogo ci polecaja..

Jestem jaka jestem! Nie dbam o opinie ludzi mi Obcych.Milcze, kiedy cierpie. Zamykam drzwi, kiedy chce byc sama. Zawsze sie smieje. Marze o swiecie bez granic. Musze... ja nic nie musze.

kurcze a co w tym strasznego że zapytałam sie TU na FORUM? Czy tylko ja jedna jedyna na forum pytam o jakąkolwiek cenę??

To może zróbmy tu na forum wogóle "afisz" z napisem "zakaz pytania co ile tam kosztuje"... bo przecież to głupie tak pytać...

Masakra ...

W ośrodku się nie zdaje na prawko, a szkoli:) Widać ceny jak na rynek Łomżyński bardzo przyzwoite, ja słyszałem w radiu o ośrodku na Wyszyńskiego, który dokłada do przygotowania do kursu maturalnego kurs prawa jazdy kat. B gratis, może tam warto :)

CENY KURSU NA PRAWKO SA ZROZNICOWANE ,ZALEZY CZY TO JEST UCZEN, CZY OSOBA PRACUJACA. NAJLEPIEJ WSZYSTKICH INFORMACJI MOZNA SIE DOWIEDZIEC OSOBISCIE LUB TELEFONICZNIE A CENA KTORA PODAJECIE JEST TROCHE NA WYROST . POZDRAWIAM I ZAPRASZAM.

moonka

1250zł za kurs na kat.B?

To chyba najwyższa cena jaką widziałem....w W-wie jest nawet taniej hehe

> Autor: lomza1 (---.31.46.81.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl)
> Data: 17-09-12 12:38

> 1250zł za kurs na kat.B?

> To chyba najwyższa cena jaką widziałem....w W-wie jest nawet taniej hehe

Nie reklamując nikogo, w Łomży kurs kat. B można odbyć o 300zł taniej. Zdawalność ludzi z tego ośrodka podobna do Gruszfelda, to po co przepłacać.

Podstawa w wyborze OSK to nie pytania na forum który najlepszy, bo sami sie zachwalają, klepią o sobie pozytwyne posty, a sprawdzenie w WORD, skuteczności szkolenia. Wystarczy zobaczyć ranking zdawalności za ubiegły rok i widać gdzie uczą dobrze, a gdzie odwalaja na sztukę.

Andrzej lesiak kurs za 950 zl + badania 80 ;))

Akurat o tym OSK nie myślałem, ale można w Łomży znaleźć więcej ośrodków gdzie stawka za kategorię B jest około 900zł.

WORD jako pomoc dla przyszłych egzaminowanych na swoich stronach powinien pokazywać statystykę, które OSK jakie mają wyniki. To wielu z nich ułatwioby decyzję. Nie marnowaliby kasy w szkołach z zdawalnością, gdzie na 10 za 1 razem zdaje 2.

Jak znajdę czas, to może założe tamat, gdzie wkleję z ubiegłych lat taką statystykę, bo była chyba na stronie Współczesnej.

Wiadomo że rankingi zdawalności to tylko tabelki i nic nie wnoszące dane,bo im wiekszy ośrodek tym zdawalność...mniejsza.

Jak ktoś przeszkoli w roku np 10 osób i zda z nich 7 to ma zdawalność 70%,jak ktoś przeszkoli w roku osób 200-400 to wiadomo że będzie mniejsza zdawalność bo liczba osób większa....

No jasne, że dla tych OSK co od lat są najgorszymi w regionie, takie zestawienia w ogóle powinny być zakazane bo ludzie widząc jak uczą omijaliby je z daleka.

Jeśli chodzi o liczbę szkolonych i zdawalność, ta na ogół spada, im więcej kursantów. Choć i tu nie ma tak prostego wyliczenia, bo jak patrzę na zestawienia z 2010 i 2011 roku, to w niektórych OSK spada liczba kursantów, a wynik zdawalności też jest niższy choć powinno być odwrotnie.

Ranking 2010
http://www.wspolczesna.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/20110304/REG20/830085632

Ranking 2011
http://www.wspolczesna.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/20120207/REG20/754276667

Aha i jeszcze coś. Niektórym z szefów tych szkółek na wiadomość, że zajęli wysokie miejsce, choć szkolą tylko około 100 osób, sodowa odbiła i zamawiają ceny prawie warszawskie. Nie warto przepłacać, gdy inni uczą podobnie, wyniki mają zbliżone, a biorą sporo taniej.

Ja zapłaciłem widocznie za mało!?Bo koleś,który mnie uczył miał chyba to gdzieś.Kupujesz buty za100 lub za 300,ciekawe ile pobiegasz w tych pierwszych,a ja właśnie w nie wszedłem. ?? głupota,jazdy nie tym samym co na egzaminie(3dzwiowym) w środku inaczej. Lepiej zapłacić,bo wiesz za co.

Zgadzam się z foton" ośrodki sprawdzone są najlepsze!

"foton" znajdź czas .....i określ wszystkie ośrodki w Łomży,zdawalność,statystyki,instruktorów,pojazdy do szkolenia!! Dla mnie poruszyłeś dobry temat!! jesteś super!!

ja polecam

Je­den po­całunek mężczyz­ny może złamać całe życie kobiety.

Też polecam :)

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org