Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Internet w Łomży |
Witam ;) niedługo przeprowadzam się do Łomży jako nowa studentka i potrzebuje mobilnego internetu. Od święta trzeba bywać i w domu stąd potrzeba mobilnego. U mnie najlepiej działającym dostawcą jest Vectra, ale skąd mam wiedzieć co dobrze działa w Łomży? Potrzebuje opinii na temat różnych operatorów i dostawców internetu. Nad ceną zastanowie się później, teraz szukam najlepszej jakości. ;) Byłabym bardzo wdzięczna gdybyście ocenili i poradzili jakichś operatorów, bo nie chcę wybierać w ciemno, a muszę wybrać zanim wyjade z domu...
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Internet w Łomży |
vectra dziala na playu a wiec nie masz sie o co martwic Jestem jaka jestem! Nie dbam o opinie ludzi mi Obcych.Milcze, kiedy cierpie. Zamykam drzwi, kiedy chce byc sama. Zawsze sie smieje. Marze o swiecie bez granic. Musze... ja nic nie musze.
|
|
ogolnie to play jesli chodzi o mobilny..tmobile jest do duuuuupy i najdrozszy orange ujdzie od biedy ale sa problemy z zasiegiem..ja mysle ze play bedzie najlepszym wyjsciem Jestem jaka jestem! Nie dbam o opinie ludzi mi Obcych.Milcze, kiedy cierpie. Zamykam drzwi, kiedy chce byc sama. Zawsze sie smieje. Marze o swiecie bez granic. Musze... ja nic nie musze.
|
|
zgadzam się, t mobile jest do niczego w Łomzy, miałam więc wiem o tym doskonale.
|
|
po co ci internet w Lomzy,jak chcesz na czacie posiedziec to u kolezanki zeby jakiegos sponsora znalesc.
|
|
|
Elnetix a jak mobilny to PLAY
|
|
Autorko tematu, Miło, że wybrałaś na studia Łomżę ;). Sytuacja z internetem wygląda następująco: Jeżeli na prawdę koniecznie chcesz mobilny oraz, jak sama napisałaś, liczy się dla Ciebie jakość, to najlepszym wyborem będzie LTE PLUSA. Dziwne, że nikt z przedmówców nie wpadł na tą propozycję. Poniżej podrzucam Ci link do mapy zasięgu internetu w technologii LTE (100 mb/s) od tego operatora. http://plus.pl/indywidualna/pomoc/MapaZasiegu/ Jak widać Łomża jest w całości objęta LTE NA ZEWNĄTRZ, a południe miasta ma dostęp do LTE również WEWNĄTRZ budynków. W praktyce (prawdopodobnie) oznacza to około 20 mb/s (w porywach do 40mb/s) na zewnątrz i około 10 mb/s wewnątrz budynków. Reklamowane 100 mb/s to oczywiście chwyt marketingowy i takie prędkości są dostępne sporadycznie w Warszawie (nocą). Dużym plusem jest to, że LTE można testować przez tydzień po uiszczeniu opłaty wynoszącej 20 zł, więc jeżeli chcesz zweryfikować LTE w praktyce, to wybierz się do najbliższego salonu Plusa. Osobiście jednak zdecydowanie bardziej polecałbym Ci internet stacjonarny - szczególnie jeżeli (jak sama piszesz) będziesz opuszczała miasto tylko na weekendy, by wrócić do domu. Mam nadzieję, że pomogłem. Pozdrawiam.
|
|
Ja posiadam Cyfrowy Polsat:) mobilny mimo ze mieszkam w okolicach Łomzy zasieg mam zawsze 100%. Wewnatrz budynku bez anteny zewnetrznej 20mb/s.Mozesz testowac go przez 10dni bez zadnych kosztow:) pozatym masz 50Gb w nocy za darmo...
|
|
O właśnie. Zapomniałem dodać, że Cyfrowy Polsat również oferuje internet w technologii LTE i z wypowiedzi przedmówcy wynika, że na nieco korzystniejszych warunkach, więc wybór wydaje się być klarowny. Szczególnie jeśli - jak wyżej napisał kolega - prędkość sięga 20 mb/s w budynku. Mimo to nadal polecam bardziej internet stacjonarny, bo nie wyobrażam sobie studentki z limitem danych, ale to już Twoja decyzja ;).
|
|
Limit niestety to limit trzeba sie kontrolowac:) ja posiadam 10Gb i dziele neta na 2 komputery:)ale w zupelnosci mi wystarcza na przelgadanie stron komunikatory muzyka itp.
|
|
vectra ok.
|
|
ja posiadam play 20G i jestem bardzo zadowolony prędkość różna ale jest dobrze filmy oglądam bez problemu siedzę dużo na necie ja i moja dziewczyna i nigdy nie wykorzystaliśmy tego limitu nawet jak rodzina się zjechała na miesiąc a do tego w standardzie prędkość do 4m/b darmowe noce i w nocy bez ograniczeń dodam też że często podróżuje i w większości miejscowości jest zasięg a nawet wszędzie gdyż play czerpie zasięg od wszystkich operatorów ja polecam nie wiem jak inni!!!!!
|
|
Ja też mam internet w Play (chociaż nie korzystam z niego w Łomży). I wydaje mi się to najlepszym rozwiązaniem. Kupiłem modem razem z kartą (bodajże 150zł), sprawdziłem zasięg i dokupiłem potem abonament na rok - 59zł za 17 gb. Prędkość 4mb. Korzystam bez ograniczeń i też transferu nie udało mi się wykorzystać do końca. Myślałem przed zakupem o LTE ale tak szybka prędkość przy ograniczeniach pakietów jest złudna - uruchomisz film na youtube, po chwili zbuforowany jest cały i czy go obejrzysz czy nie, megabajty już 'stracone'. Chyba, że cena nie gra roli i możesz sobie pozwolić na ten najdroższy abonament.
|
|
a jakie macie zdanie o internecie Introlan?
|
|
Angellore Tylko PLAY najlepszy bezprzewodowy internet w Łomży
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |