czwartek, 28 listopada 2024 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
śmieci

16,20 zł od osoby za śmieci od osoby? nie zła podwyżka! tak jak i z podatkiem za nieruchomość gruntową oddaną w użytkowanie wieczyste 400%podwyżki ! kto robi te wyceny i na jakiej podstawie? dziwię się że ludzie nie wyjdą na ulice ! tak jak np.Grecy takie cyrki mogą dziać się tylko u nas w Polsce !!!...jednak Polska to dziki kraj !!!! a ceny w stosunku do zarobków mamy z marsa co o tym myślicie ????

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: śmieci

Zgadzam sie:) ale wiekszosc wybrala wladze tego kraju pogratulowac:D

Po mafii paliwowej będziemy mieć drugą mafię - śmieciowąl

By żyło się lepiej!

A tak swoją drogą, jeżeli za 4 osoby mam płacić 64 zł miesięcznie, to jest prawie 800 zł rocznie, to od 1 lipca 2013 zaczynam wyrzucać śmieci przez okno. Za taką kasę niech sobie pozbierają!

4feeter, nie wyrzucisz przez okno:) obowiazkowo bedziesz placil- a jak nie to KRD lub windykacja:)
Nie rozumiem tylko jednego co czytam: Pojemniki do segregowania musimy zaopatrzyc sie sami... Pytam sie, dlaczego?
Ciekaw tez jestem czy tu chodzi o osoby pelnoletnie czy WSZYSTKIE...Jak o wszystkie, to juz na pewno nie oplaca sie robic dzieci... Urodzi sie taki to juz ma 20 000 dlugu na koncie, a do tego doszlo by jeszcze 8-16 miesiecznie za smieci:)

Brawo! Wreszcie może ludzie zaczną segregować śmieci, a nie wywozić do lasu lub palić ten syf we własnych piecach smrodząc i trując wszystkich wokół.

Kolejne pytanie, jezeli tego podatku nie zaplaci: dziecko, lub tez osoba bezrobotna?Jak wiadomo, nie maja za co zaplacic(z wlasnych srodkow) wiec wtedy co? Zostanie wpisany do KRD? Troche smiesznie by to wygladalo, roczne dziecko ze swietnym startem zyciowym:)

Moze to ja czegos nie rozumiem, prosze o jakies konkretne posty :)

Cieszcie się naiwniacy - macie tu obiecwane cuda rządu prawdziwych ekspertów .

http://tvnplayer.pl/programy-online/kuba-wojewodzki-odcinki,455/odcinek-181,pawel-kukiz-i-adrian-zielinski,S00E181,14856.html

Nie rzadu. Ale obecnej ekipy z Ratusza. W osobach .. .
Chyba każdy z nas zna jej skład .
Sami zreszta ich wybraliśmy.
Radni ? tez to musza zaprobować.
Niech se sami sortuja i segeguja. Ja dam i 20 zł od osoby.
kolejny GNIOT i BUBEL prawny jej autora. Nie pierwszy zreszta. bo komunikacje już nam zmodernizował. Nie ponoszac za to żadnej odpowiedzialnosci ani finasowej ani prawnej.
mimo że zakład MPK / 850 tys zł długu / chyli sie ku upadkowi generujac codziennie straty na poziomie 5 tys. zł.

w pelni popieram segregacje smieci,tak powinno byc juz dawno..co do stawek za wywoz..hmmmmmmmmmmmm sa one dosc wysokie jak na lomze.16zl od osoby w bloku???hmmm wiadomo rowniez ze wlasciciele domow zawsze musieli zapewnic sobie pojemniki..przy tych stawkach napewno w lasach itp bedzie wiecej smieci co jest ogolnie ohydne i niedopuszczalne..
tak z ciekawosci zapytam tych co mieszkaja w domach ile placicie za wywoz smieci powiedzmy raz w tyg pojemnik do 100l

Jestem jaka jestem! Nie dbam o opinie ludzi mi Obcych.Milcze, kiedy cierpie. Zamykam drzwi, kiedy chce byc sama. Zawsze sie smieje. Marze o swiecie bez granic. Musze... ja nic nie musze.

Ty "baśka" to własne odpady składujesz chyba we własnej makówce.
Gospodarowanie odpadami to rzecz ogólnoeuropejska, a ty namiętnie ubierasz w to urzędników magistratu.
Postępowanie z odpadami to element ludzkiej kultury, a u ciebie ani jej oznak ani logicznego myślenia nad tematem. Chcesz śmieciową schedę zostawić następnym pokoleniom, kiedy już zasypiemy odpadami planetę? Zacznij rozumować jak cywilizowany człowiek, bo nadziś to jesteś prymityw ...

popieram blondloczek tylko moze tak troszeczke nizsza stawka i smieci w lasach bedzie mniej a tak czasami sie zastanawiam co zrobimy z tymi oknami plastikowymi jak juz nam sie znudza

zgrzyt hehe

martuchnam, 24.80 za 2 wywozy w miesiacu,przez firme z ostroleki. Segregacja przede wszystkim butelek plastykowych i szklanych.

Dopiero jak system zacznie działać, poznamy jego istotę oraz będziemy na bierząco go usprawniać. Dowiemy się wtedu również prawdy o sobie - czy jesteśmy narodem cywilizowanym, czy narodem neandertalczyków.

Autor: tyku (---.67.techtel.pl)
Data: 13-09-12 08:47

martuchnam, 24.80 za 2 wywozy w miesiacu,przez firme z ostroleki. Segregacja przede wszystkim butelek plastykowych i szklanych.

to dosc sporo jak na lomze

Jestem jaka jestem! Nie dbam o opinie ludzi mi Obcych.Milcze, kiedy cierpie. Zamykam drzwi, kiedy chce byc sama. Zawsze sie smieje. Marze o swiecie bez granic. Musze... ja nic nie musze.

Moja matula płaci jakieś 16-17zł za dwa wywozy, nie wiem z jakiej firmy. Segregacja jedynie butelek plastykowych.
Podoba mi się pomysł radnych, że każdy będzie płacił obowiązkowo, wybierze jedynie jedną z dwóch opcji. Mam nadzieję, że jednak nie wliczą w to dzieci.
Problem śmieci w Polsce staje się straszny,m w innych krajach od dawna jest przymus segregacji.
W przypadku przymusowego płacenia ludziom odechce się wywalać śmieci po lasach. Wystarczy wiosną wybrać się do jednaczewiaka by zobaczyć jak ludzie niszczą przyrodę.
W Austrii ma się do wyboru opcję 3 pojemniki lub 5. Jeśli nie posegregujesz - pojemnika nie odbiorą lub otrzyma się karę i to nie małą.

Sprzedam akwarium, sprzęt akw.
https://picasaweb.google.com/OmiyuO/NaSprzedazAkwarystyka
Oraz rzeczy dla kobiet, dzieciaczków:
https://picasaweb.google.com/OmiyuO/12Sierpnia2013

we wszystkich normalnych krajach jest nakaz segregacji..a tu faktycznie nawet nie mozna wyjsc z dziecmi do lasu bo smieci jest mnostwo..
niedlugo Polska utonie we wlasnych smieciach jesli ludzie tego nie pojma

A jak problem segragacji śmieci ma być rozwiązany w blokach? Wyobrażacie sobie jak będą to kontrolować? Może powstaną komitety blokowe, albo patrole obywatelskie. A może pracownicy spółdzielni będą się czaili w krzakach z kamerą lub aparatem! Wraca stare! Alternatywy 4!

Jeśli masz na tyle odwagi, to dostrzegając zwrócisz uwagę baranowi, albo podasz go do spółdzielni - inaczej segregując samemu, będziesz becelował za śmieci, tak jak za nieposegregowane z tytułu mieszkania w środowisku blokowym z baranem.
Jeśli jedni będą pilnować drugich, to problem segregacji sam się rozwiąże ...

Wtedy to dopiero będzie segregacja (blokowa) ;D

wiecie pod blokami tez moga stac pojemniki do segregacji..

nawet łsm protestuje - cały list łsm do prezydenta znalazłem tu:
http://lsm.lomza.pl/zdarzenia/pismoeg4045p2012.doc[\url]

mam nadzieję że coś da to oburzenie i protest bo swoją drogą z każdej strony tylko podwyżki
ciekawe czy Pan Prezydent i Jego zastępcy są świadomi że wybory zbliżają się dużymi krokami

http://lsm.lomza.pl/zdarzenia/pismoeg4045p2012.doc

teraz chyba wkleiło :)

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org