Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
DZIEN KOBIET |
MOWIA, ZE TO KOMUNISTYCZNE SWIETO- I CO Z TEGO MOWIA, ZE KOBIETE TRZEBA CZCIC CO DZIEN, WIEC TEN DZIEN JEST NIEPOTRZEBNY-ALE KTO TO ROBI JA LUBIE DZIEN KOBIET I CHCE DOSTAC KWIATY A POZA TYM, TO TEZ DZIEN KULTURY OSOBISTEJ PANOW, BO NAJBARDZIEJ CHAMSCY FACECI TEGO DNIA POTRAFIA PRZEPUSCIC W DRZWIACH LEPIEJ JEDEN DZIEN W ROKU NIZ WCALE
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: DZIEN KOBIET |
Ci, co mówią, że Dzień Kobiet jest komunistycznym świętem wykazują się tylko ignorancją. Wg Wikipedii: "Dzień Kobiet to święto obchodzone corocznie 8 marca jako wyraz szacunku wobec kobiet. Święto to zostało ustanowione dla upamiętnienia manifestacji 15 tysięcy kobiet, które 8 marca 1908 roku w Nowym Jorku domagały się praw wyborczych i polepszenia warunków pracy. Popularne w okresie PRL, obecnie ma charakter marginalny." Z ostatnim zdaniem nie do końca bym się zgodził. 8 marca w Polsce wciąż jest powszechnie obchodzony i bardzo dobrze.
|
|
Dzien kobiet jest codziennie kiedy tylko faceci sobie o tym przypomną. MoJe ŻyCie To MentoR.
|
|
rozbawiles mnie marcelus
|
|
Dzień kobiet jest obchodzony 08.03 każdego roku ( ósmy marca )
|
|
dla mnie Dzien Kobiet byl komunistycznym swietem.no ale zmienilem zdanie dlatego, ze chce wlasnie w ten dzien zabrac gdzies taka jedna fajna dziewczyne o imieniu Kasia:P
|
|
Panowie, co byśmy bez naszych Pań zrobili, jakie to było by życie. Kto by nami opiekował się, kto by nas pilnował żebyśmy nie zeszli na manowce, albo nie wylądowali pod mostem. Tak mamy w domu w jednej osobie, przyjaciółkę, kochankę, kucharkę, sprzątaczkę, główną księgową i Dyrektora. Nic tylko nogi myć, ten brud pić i na ręku nosić. Bądźmi jeszcze lepsi, chociaż i tak jesteśmy dobrzy dla naszych Pań. Nie szczędźmi w tym dniu uśmiechów, kwiatów i prezentów dla naszych gwiazdeczek. Pozdrowienia.
|
|
bella, do Święta Kobiet jeszcze parę dni ale już teraz przesyłam ci kwiatek --/---/---@ P.S. Ja lubię (i szanuję) kobiety przez 365(8) dni w roku.
|
|
Już robie listę kobiet z bliskiego otoczenia do obdarowania... Tak zmieniając trochę temat: ::: Chciałbym podyskutować na temat kwiaciarni ::: 1. Czy w dzień kobiet kupujecie tylko kwiaty? 2. Jeżeli tak, to napiszcie, w jakiej kwiaciarni. Być może ktoś zna jakieś fajne promocje w kwiaciarniach np. na wiązanki 3. Czy zwracacie uwagę na wygląd przystrojenia kwiatów? odp. 1 Ja w większości kwiaty. Czasem prezent jubilerski. odp. 2 Jeśli chodzi o kwiaciarnie to Śniadeckiego, Os. Południe i Marzenie (tylko dla tego że jest otwarta później niż inne) Chociaż ceny w tym dniu wydają mi się zdecydowanie WYŻSZE. odp. 3 Wygląd bukietu jest dla mnie ważny. Nie w każdej kwiaciarni potrafią komponować pod kolor i wygląd... aż dziwne dlaczego? ..:: Nomex ::..
|
|
ptysiu91 jestes geniuszem
|
|
no i oczywiscie podziekowania dla hooltay'a
|
|
Droga bello :) Wg mnie dla kobiet "ósmy marca" powinien trwać okrągły rok. Powinnyście być doceniane o wiele bardziej niż jesteście. Chociażby z prostego powodu że to właśnie Wy odwalacie w domu najcięższą robotę a my leżymy wtedy sobie z gazetą w dłoni.... Nie tak powinno być. ________ Malachit
|
|
Panowie, którzy "dla zasady" nie obchodzą tego święta, bo "komunistyczne", nie zdają sobie chyba sprawy z tego, jak przykro jest ich kobietom, gdy widzą w tym dniu swoje koleżanki z naręczem róż, czy innych badyli... Tak, badyli, bo wtedy narasta w nich złość i same zaczynają traktować to święto jako socjalistyczny przeżytek, szydząc sobie z niego...
|
|
Witam,moim zdaniem kobiety powinny być szanowane przez nas caly rok, nie wazne jest czy to jest swieto komunistyczne ale szacunek dla niewiast. bella: odemnie otrzymujesz pek rozy jeszcze przed swietem kobiet. kobieta bez mężczyzny jest jak ryba bez wody. waldek27
|
|
Dowcip: Przychodzą pracownicy do Dyrektora (faceta) 8 marca i wreczaj mu kwiaty: Dyrektor: Ależ dzis jest Dzien Kobiet?! Pracownicy: Ale mowią że z Pana niezła ku... :]
|
|
ja chetnie chodze do takiej kwiaciarni naprzeciw hali sportowej (sp. nr. 9) mozna tam kupic niedrogo no i mila obsluga(zawsze cos doradzi)
|
|
drodzy koledzy i kolezanki:Pjak mi sie uda z kolezanka Kasia(ktora bardzo lubie)to ona wtedy bedzie miala dzien w dzien takie swieto kobiet.ja sie juz o to postaram.tylko koledzy i kolezanki trzymajcie kciuki za mnie-to taka prosba:P
|
|
piszac ten temat spodziewalam sie raczej odzewu kobiet, a tu niespodzianka, prawde mowiac bardzo mila jestem zaskoczona, jak cieplo piszecie o kobietkach oby tak dalej
|
|
A moim zdaniem kobiety nie zasługują na żadne wyróżnienia i swoje święta.
|
|
a kto zasługuje wg Ciebie ? ________ Malachit
|
|
Kolumb co Ty pieprzysz??kobieta jest jednostka o ktora trzeba dbac dzien w dzien a nie raz w roku.a tak poza tym to co my chlopy zrobilibysmy bez kobiet??no i za to im trzeba dziekowac-za to ze sa i juz
|
|
|
hehehehehe no Amen
|
|
W takim razie odświeżymy temat już na jutro... Wszystkiego Najlepszego Dla Kobiet Z Łomży "...bo z kobietami nigdy nie wie, oj nie wie sie, czy dobrze jest, czy moze jest, moze jest juz zle..."
|
|
Kobiety kochają być rozpieszczane,podziwiane i doceniane. Ale niestety "brzydka"płeć zdaje sie tego nie zauważać! A szkoda! Nie wiedzą co tracą! Taka wdzięczna niewiasta ile może dać z siebie w euforii uniesienia i radości! Pozdrawiam wszystkie ,umiejące się odwdzięczyć,dziewczyny!:)))
|
|
Dzień Kobiet, noc nasza Panowie:) A tak na serio wszystkim Paniom życzę dużo zdrowia, szczęścia, powodzenia w życiu zawodowym i osobistym, wielu uśmiechów na twarzy oraz wielu powodów do zadowolenia ze swojej, podobno brzydszej, drugiej połówki! Wzystkiego najlepszego!!! ...a na drzewach zamiast liści będą wisieć komuniści...
|
|
To radosne święto. Uroczyście oczekiwane przeze mnie i kolegów od niepamiętnych lat. Zawsze z rana biegłem i kupowałem kilka goździków w kwiaciarni dla koleżanek z pracy. Zawsze to taniej wychodziło niż postawione przez nie 2-3 flaszki. Najgorzej było wracać do domu wieczorem. Całe miasto pełne było zalanych typów !! Dziś już nie ma niestety tyle spontaniczności co we wspominanych przez Maćlka - "latach osiemdziesiątych" !!
|
|
Wszystkiego naj wszystkim Paniom w dniu Ich święta :) Pozdrawiam serdecznie T i g e r
|
|
wsiego naj naj kobietki :)
|
|
co roku ten sam post i tes tame teksty
|
|
Agnieszka Osiecka Kobietom zapomnianym... |
Tej dziewczynie, która czyta list wyblakły, tej kobiecie, która milczy cały dzień, tej, co stawia w noc bezsenną złe pasjanse, i ozdabia nadziejami ciemną sień. Niech się niebo nie kojarzy tylko z deszczem, niech się rzeka nie kojarzy z rzeka łez, są na świecie dobre okna w dobrym mieście, i ta wiara ze w człowieku człowiek jest...
|
|
DxxxD ... monotonia (?) - stwórz nowy kalendarz, nowy podział, pojawią się nowe święta, nowe posty, nowe życzenia .... tylko po co ???? POzdrawiam T i g e r
|
|
|
No bo trza się jednej trzymać.. Adall-ku..:D
|
|
Adall :) welcome again ;) T i g e r
|
|
Wszystkiego dobrego kobietki, trzymajcie się ciepło. ________ Malachit
|
|
a mi sie podobają wszystkie komunistyczne świeta. Nie twierdze ,że do takich nalezy dzien kobiet bo to nie jest prawda. To taki wtret do tematy\u. Tamte świeta to były święta , to się świetowało , bawiło to sie czuło. TERAZ ŻADNE ZE ŚWIAT PAŃSTWOWYCH NIE MA NIC Z TAMTEGO KLIMATU. I nawet nie mam ochoty nic w te świta świecic. stanos
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |