Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
gaz znieczulający podczas porodu w łomży |
witam chcialabym sie dowiedziec jak wyglada korzystanie z gazu znieczulajacego w łomżyńskim szpitalu czy jest dostepny dla kazdej rodzacej czy faktycznie pomaga cos sie płaci za niego ?
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: gaz znieczulający podczas porodu w łomży |
jest za darmo, trzeba poprosić podpisać chęć z niego korzystania i tak czekają z podaniem , z niego pożytek bardziej działa na świadomość ,że się coś dostało i nam pomoże i będzie mniej bolało .
|
|
to nie jest gaz znieczulajacy!
|
|
ale ma podobno dzialanie znieczulajace dlatego tak napisalam
|
|
nie płaci się, położna na początku przy wypisywaniu tych wszystkich papierków pytała czy jestem tym zainteresowana i potem w trakcie pytała mnie czy chcę go otrzymać :) ja akurat wykorzystałam już po, tylko przy szyciu :) pomaga!!!
|
|
ni ****.a nie pomaga to jest tylko sciema, to powoduje by lepsze oddechy robic ale nic nie pomaga a i potem wysusza ci jame ustna
|
|
Gaz nie znosi całkowicie bólu (nie jest znieczulający) a obniża jedynie trochę jego odczuwalność- nie można stracić całkowicie czucia w czasie porodu naturalnego . Znieczulana to byłabyś w czasie CC.
|
|
pierwszy raz slysze o takim gazie,
|
|
To nie jest gaz znieczulający tylko rozweselający :))) coś więcej na temat: http://www.papilot.pl/ciaza/13801/Porod-na-wesolo-Jak-na-ciezarna-dziala-gaz-rozweselajacy.html
|
|
no Ty będziesz mi mówiła że nie działa skoro korzystałam i wiem jak było z szyciem bez gazu i z :) trzeba umieć z niego korzystać, obok mnie rodziła dziewczyna i położna tłumaczyła jej co chwilę jak z tym oddychać i nic nie docierało, co w czasie porodu i tego bólu jest oczywiście zrozumiałe, żeby nie było że się czepiam :)
|
|
oczywiście pisałam do niekumaty_piknik :)
|
|
ten gaz to tlenek azotu,nie zneczula tylko wytłumia ból,działa też podswiadomie,bo skupiasz sie na oddechu,i tak nie masz czasu na panike,ja bylam zadowolona
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |