piątek, 29 listopada 2024 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Skandaliczne warunki w Małym Artyście

Zupełnie innowacyjne podejście do dzieci zaproponowano na grupie żłobkowej w łomżyńskim przedszkolu Mały Artysta. Otóż z bliżej nieznanych mi przyczyn, pomieszczenie dla dzieci przeniesiono do sali rehabilitacyjnej, którą przedzielono... kotarką. Dzieci już nie mają normalnej salki ale klitkę. Zupełnie mija się to przynajmniej z moim wyobrażeniem o tym w jakich warunkach powinny bawić się i rozwijać dzieci. Na jedenaścioro dzieci, jeden stoliczek. Pozostawiam to bez komentarza, podobnie jak fakt, że rodzice nic nie wiedzą o tym, w jakich warunkach "przechowywane" są ich pociechy przez większość ich dnia.

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Skandaliczne warunki w Małym Artyście

Musisz natychmiast zabrać swoją księżniczkę lub księcia z tego przedszkola.

Mało się orientujesz ta niby mała klita jest pomieszczeniem zaadaptowanym do indywidualnych zajęć z dzieckiem, a stoliczek nie służy do spożywania posiłków tylko do pracy z dzieckiem . Mam dziecko w grupie żłobkowej znam dobrze to przedszkole sale są super wyposażone a panie miłe.

Komus zalezy zeby zniszczyc im opinie

.

mestenio to opiekunke po trzech fakultetach proponuje... jak nic mami synek będzie

Opinię to Przedszkole sobie samo popsuje jak będzie takie rzeczy robić. Tam nie pierwszy raz już są tworzone dziwne klitki dla dzieci.

miki

Również w WESOŁYM SŁONECZKU jest taka malutka salka,dzieci nie mają gdzie się bawić a niemowa o ruchowych zajeciach(do łazienki chodzą do innych sal). Masakra jakaś tak trzepac kase na dziecich

To i niemowa chodzi też do tego przedszkola?

Maly Artysta oraz Wesole Sloneczko to przedszkola dzierzawione przez Edukatora . Dyrektorka jest pani prezydentowa . To daje do myslenia .

Dyrektorką nie jest Pani Prezydentowa

h0jowe forum

Co do Małego, to wyjątkowo trafny nick, chociaż dodałbym słowo "móżdżek". Uważasz debilu że dziecko które nie mówi powinno mieć zamkniętą drogę do przedszkola? W kwestii mojej orientacji Pani KasiuPPP. Co do personelu, to uważam, że pracują tam osoby o najwyższych kwalifikacjach, oddane pracy, która nie jest przecież pracą lekką. Przypomnę że pracuje się tam z dziećmi mającymi deficyty. Istotnie też, wyposażenie jest na najwyższym poziomie, chociaż większa w tym zasługa "Edukatora" niż samego przedszkola. Proszę jednak nie karmić mnie bzdurami dot. indywidualnej pracy nad dziećmi grupy żłobkowej. Słowo "indywidualna" oznaczałoby jedno dziecko a nie całą grupe dzieci gnieżdżących się w małym pomieszczeniu przedzielonym kotarą. Pozdrawiam

A ty mestenio pewnie jesteś od edukatora tak wychwalasz edukatora a krytykujesz przedszkole . To co jest w przedszkolu to zasługa personelu tam pracującego i kierownictwa tej placówki

Do mestenio
Gdybys stara pipo dokładnie przeczytał to co napisała olinka to byś głupot nie pisałao NIEMOWIE.

O NIEMOWIE

komuś bardzo zależny na zniszczeniu kierownictwa "Małego Artysty" i jego reputacji w każdy możliwy sposób...moje dziecko chodzi tam już 2 rok i jestem bardzo zadowolona z działalności przedszkola i możliwości rozwoju mojego dziecka w owej placówce więc nie wiem czemu ktoś usilnie próbuje zniszczyć to wszystko co dotychczas zostało osiągnięte...

"Mimo świata który,
kocha i rani nas dzień w dzień,
gdzieś na szczycie góry,
wszyscy razem spotkamy się."

dziwie sie ludziom jak wypisuja takie glupoty, znam to przedszkole, jak i wesole sloneczko, w jednym uczylo sie moje dziecko, w drugim bywalam czesto. Jak ktos ma problem niech idzie i zobaczy te warunki, na pewno obsluga udostepni, sale sa duze, okna duze, pelno nowych zabawek, ciagle dokupowane, plac zabaw dostosowany nawet dla najmlodzych, zawsze z opieka. Jedzenie podawane dzieciom 3 krotnie, czego wy chcecie za 100 euro????
Mieszkam w italii, moje dziecko chodzi tu do prywatnego przedszkola, bo publiczne???!!! ciagle strajki. Place 120 euro z wyzywuieniem typu jeden posilek, w tym mam rozpiske co w ktory dzien mam doniesc, a wiec, w poniedzialki serek philadelfia, we wtorki gotowana szynka, w srody omlet, w czwartek w piatek 3 paluszki rybne usmazone, oni do tego tylko z woreczka z mikrofali dodaja warzywa makaron lub ryz. Oprocz tego trzeba zakupic mundurki 2 komplety na zime i 2 na cieplejsze dni, obuwie, takie rzeczy jak naczynia, reczniki, mydlo, co miesiac, wycieczki dodatkowo platne, wiec o czym wy mowicie???!!!!Są 2 sale , w jednej ucza sie 5 latki, w drugiej siedza maluchy, plac zabaw jest, przedszkole ma 34 dzieci, bez porownania Maly artysta wymiata!!!!

Po pierwsze Panią Dyrektor Przedszkola jest na pewno Pani Izabela Czerniawska, można sobie znaleźć informacje na ten temat na internecie.

A po drugie ja na przedszkole Mały Artysta też nie narzekam. Moja córeczka właśnie zaczęła chodzić tam już 4 rok z rzędu. A chodzenie do przedszkola zaczęła od grupy żłobkowej nie mając skończonych dwóch latek. Wszystko w tym przedszkolu jest w porządku. Tak jak ktoś mówił są nowe zabawki. W zeszłym roku na placu przed przedszkolem zrobili fajne zabawki (np. samolot ze zjeżdżalnią) i w środku też są fajne zabawki plastikowe i w tym roku jest jeszcze basen z piłeczkami. Córeczka jeździła też na basen i chodziły do groty solnej i wszystko było w ramach co miesięcznej odpłatności za przedszkole.

Dobrze, że jest 1 stoliczek. Przynajmniej dzieci nauczą się dzielić, a nie wyrosną na snobów którym się wszystko należy :-)

a co do pani dyrektor, byla dyrektorka tego przedszkola jeszcze przed awansem meza na to stanowisko, szefuje mu juz kilka ladnych pare lat, to kobieta z klasa, z ikra, nie cieple kluchy. Z reszta trzeba to zobaczyc na wlasne oczy a nie szkalowac , jest tyle festynow, nie tylko dla dzieci z przedszkola, inne tez przychodza, nikogo nie wyrzucili, nie zamkneli drzwi. Edukator to kopalnia pomyslow, realizuje tyle programow, miedzy innymi ta grota solna jest z jednego, Sa specjalisci, logopedzi, psycholodzy, uczeszczaja tez dzieci niepelnosprawne, z autyzmem. Wskaz mi cos podobego w miescie???!!!! a potem pisz smieszne posty na forum

Edukator to kopalnia szmalu kolego .

To niech łoją kasę!!!!, ale coś za to robią.

Co Wy za bzdury piszecie "Edukator to kopalnia szmalu kolego". albo "To niech łoją kasę!!!!, ale coś za to robią". Owszem ROBIĄ i to dużo. Poczytajcie trochę na temat Edukatora i tego co robi i skąd pobiera środki. Edukator Przejmuje szkoły które są likwidowane przez Samorządy, ratuje je, przy czym daje zatrudnienie nauczycielom, a dzieci mają szkoły na miejscu. Prowadzi pod Swoim szyldem dwa przedszkola Łomżyńskie. Polecam stronę www.sosedukator.pl. dla pogłębienia wiedzy na temat EDUKATORA.

miki

Ja mam dobre zdanie o przedszkolu Mały Artysta. Moja córka chodziła tam 4 lata. Panie są różne, ale moje dziecko nigdy na żadną nie narzekało, zawsze chętnie chodziła do przedszkola. Obiadki, cóż jak dziecko ma apetyt i w domu jest nauczony samodzielnego jedzenia, a nie latania z łyżka za dzieckiem....to zje. Nie widzę tego aby 2-3 panie miały nakarmić wszystkie buzie w sali. Pani dyrektor jest bardzo sympatyczna. Nie tylko w dniu zapisu do przedszkola, ale przy każdym kontakcie. Zawsze było widać jej zaangażowanie w dobrą organizację przedszkola. Festyny rodzinne, choinka, wyjazdy na dzień dziecka do Piątnicy, Nowogrodu ( bez dodatkowych dopłat). Małe problemy były przy organizacji angielskiego, czasami był czasami odwołany, ale dziecko nauczyło się liczyć do 10, kolorów i nazwę kilkunastu przedmiotów, jak sie nazywa ile ma lat... nie pamiętam co jeszcze ( mi- nie nadgorliwej mamusi, to wystarczyło). Do tej pory ciepło wspominam panie z ówczesnej grupy 3-latków, p. Ewa i p. Gosia. Minusy- cóż. Niestety klitki są. Brak przestrzeni...coraz wiecej chetnych i kombinuja z tymi salami....to drzwi przesówne, to z szatni sale zrobili. Biznes się kręci. Moje młodsze dziecko też bym tam zapisała, ale daleko od mojego miejsca zamieszkania.... i zapisałam bliżej...

Był już temat co prawda dotyczący Wesołego Słoneczka, ale na jedno wychodzi. Bo pseudo rodzicom i innym "poszkodowanym" przez stowarzyszenie chodzi o niszczenie opinii tegoż stowarzyszenia.

Nie dobrze się robi...Niech nowobogaccy zabiorą swoje dzieci do domu i wynajmą guwernantki skoro ich dzieci mają tam takie "niestosowne" warunki, lub poszukają lepszego przedszkola w tym mieście (powodzenia :)). Jest wolny rynek i panuje zasada konkurencji.

SamFart: "Łomża, miasto rond, kosciołów i biedronek.... ;)"

Boże jeszcze o tym

Dyrektor tej szkoły przyjmując dzieci do przedszkola powinien robić testy psychologiczne dla ich rodziców :). Nie mogę uwierzyć co to za tumany...

"Tańczyła na wielu śliskich parkietach..."

KOBIETO MAŁY ARTYSTA TO NAJLEPSZE PRZEDSZKOLE W ŁOMŻY ZASTANÓW SIE ILE DZIECI UCZĘSZCZA I ILE JEST GRÓB W PRZEDSZKOLU ŻŁOBKOWYCH SYTUŁACJA W GRUPIE TWOJEGO DZIECKA JEST NAPEWNO PRZEJŚCIOWA WIĘC DOPYTAJ SIĘ DYREKCJI CZEMU TAK JEST.
MOJE DZIECKO UCZĘSZCZA TAM OD 2 ROKU ŻYCIA KADRA WSPANIAŁA SYN MA JUŻ PRAWIE 6 LAT I W DALSZYM CIĄGU CHCE TAM PRZEBYWAĆ SAM RANO WSTAJE I MNIE BUDZI ZE JUZ CZAS DO PRZEDSZKOLA
WIĘC MOJA OPINIA JAKO RODZICA JEST NA WZOROWO 6 DOPYTAJ SIĘ A NIE OBSMAROWUJESZ PUBLICZNIE

Podobno znowu farby dla malarzy nie dowieżli.

A CO DO PANI DYREKTOR TO JEST ONA ŻONO PREZYDENTA ALE ODKĄD PAMIĘTAM MAŁY ARTYSTA KOJARZY MI SIĘ TYLKO JAKO DYREKCJA TEGO OBIEKTU. ZNAM TO PANIĄ I NIE ZASŁUGUJĘ ONA NA JAKOŚ KRYTYKĘ IŻ KOBIETA MA WIELKIE SERCE DLA SWOICH PODOPIECZNYCH JEST SYMPATYCZNĄ ,WYROZUMIAŁĄ, ŁASKAWĄ W POMOCY OBCYM LUDZIOM A TO RZADKA CECHA, SKUTECZNĄ W UDOSKONALENIACH EDUKACJI DZIECI JAK I ICH ROZWOJU FIZYCZNYM NAPRAWDĘ MÓWIĘ O TYM Z WŁASNYCH DOŚWIADCZEŃ ROZMÓW Z TĄ PANIĄ.WIĘC PAN PREZYDENT NIC TU NIE WNOSI TYLKO ZASŁUGA DLA PANI DYREKTOR KTÓRA NA POZYTYWNĄ OPINIĘ WYPRACOWAŁA SOBIE TYLE LAT

KOMU SIĘ NIE PODOBA NIECH ZATRUDNI NIANIĘ Z OGŁOSZEŃ BEZ KWALIFIKACJI NAPEWNO BĘDZIE LEPSZA HA HA PIERWSZA LEPSZA OSOBA I NIECH SIEDZĄ W TWOIM DOMU

Dokładnie jak autor wcześniej napisał. Zatrudnij nianię za 600zł. Będzie ochoczo bawić się z twoim dzieckiem i rozwijać jego talenty. Przy okazji wypiłuje sobie paznokcie na twojej kanapie. Możesz być pewien/pewna, że z dziecka wyrośnie wtedy Mały Artysta :)

"Tańczyła na wielu śliskich parkietach..."

Nikt nie każe posyłać dzieci do przedszkoli, są babcie, są opiekunki... Co stoi na przeszkodzie?
Kotłują ten temat tak samo jak ten o Wesołym Słoneczku. Ludzie, ogarnijcie się.
Nikt na siłę nie trzyma dzieci w przedszkolach, są przecież dobrowolnie wybierane przez rodziców. Jak się komuś nie podoba, niech wynajmie sobie opiekunkę, która na pewno przyczyni się do rozwoju dziecka, siedząc na kanapie.
Sam mam dziecko w przedszkolu i widzę jakie postępy robi (minusem jest częstsze chorowanie, ale to jest niestety ale wkomponowane w pobyt dziecka w przedszkola z czym się z reszta liczyłem) choć mogłem zostawić u babci.

Najwięcej narzekają ci, co najmniej robią a mają dużo wymagań...

No cóż trzeba przyznać, że w Małym Artyście napewno brakuje przestrzeni.. a obsługa jak w innych przedszkolach. Niczym sie nie wyróznia oprócz wyższych opłat niz w przedszkolach publicznych ale też nie zasługuje na krytykę.

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org