Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Łomża 20 lat temu |
http://www.youtube.com/watch?v=skymq2V_-Tg&feature=share Wiele osób zapewne widziało ten film ale tak dla przypomnienia :)
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Łomża 20 lat temu |
Wzruszyła mnie restauracja "Kameralna", Dom Handlowy "Jantar" i Stary Rynek jeszcze z drzewami w króciutkiej migawce.
|
|
ci co jezdzili maluchami ich trzeba podziwac, jak czlowiek mogl sie tam wepchac
|
|
ale jaka kultura jazdy!pani jadąca nie przepuściła pieszych,mimo iż już stanęli na pasach. ale wracając do tematu,łomżyński skwerek był ciekawszy z dzrzewkami i zielonymi,blaszanymi kioskami.ku naszemu niezadowoleniu,łatwiej było usunąć zieleń,niż dopilnować porządku wokół niej.mamy plac czerwony.a jak latem pali słońce,mamy pustą patelnie :-( szczebiotka Uwierz,człowiek potrafi się wepchać w mniejsze rzeczy ;-) nie mogę powiedzieć,że nie wiem ale wiem,że powiedzieć nie mogę
|
|
ale na czerwonym placu mozna zgromadzic duzo ludzi, zrobic zabawe, kiermasz itp; to prawda ze z drzewkami bylo lepiej ale na laweczkach zbierali sie sami menele to , ze plac jest pusty swiadczy,ze centrum lomzy znienilo swoje miejsce
|
|
Tak naprawdę, to tam niewiele widać przez tą wycieraczkę i brudne szyby. Kamerzysta jakiś nerwowy, ciągle gdzieś błądzi. Muzyczka fajna (roxette) dolatuje z głośnika. A swoją drogą to kiedyś było bezpieczne miasto - same radiowozy ;)
|
|
centrum?przecież to starówka,nie ważne gdzie zaludnienie(stąd ilość sklepów)jest większe.a meneli można było przegnać za kamieniczki(nie nękać ich tam,tylko ganiać na starówce).dalej...na masowe imprezy mamy muszle,troche kasy wsadzić i miejsce jest super,ale też było łatwiej rozebrać scenę niż dopilnować porządku,a wystarczyło szalet postawić gdzieś obok i patrole milicji zagęścić. nie mogę powiedzieć,że nie wiem ale wiem,że powiedzieć nie mogę
|
|
Radiowozów było aż tyle ze względu na wizytę papieża.
|
|
Mnie też wzruszyła restauracja "Kameralna"i Dom Handlowy "Jantar", oraz lodziarnia z lodami koło hali targowej...będąc małą dziewczynką często mnie tam zabierano..... :) I jeszcze to miejsce koło Kościoła Ambroziaka gdzie jeszcze nie było Biedronki....... :)
|
|
hihi starowka, starowka i jaka piekna, ale blizej jest na rynek niz na muszle i na muszli nie mozna organizowac wiecow ani innych dziwnych grupowych spotkan ani zabawy noworocznej i zima jest ona zasypana
|
|
"wolny niewolnik" - w tym czasie to już była policja!
|
|
może nie jest bardzo stara,ale była kiedyś miejscem spotkań nie tylko żulików,ale normalnych ludzi,ale cóż...Na muszlę jest jakieś 250m od czerwonego placu,a co do reszty,to tylko w ratuszu pomyśleć.Zimą faktycznie,nawet niektóre ulice są zasypane hihihi nie mogę powiedzieć,że nie wiem ale wiem,że powiedzieć nie mogę
|
|
fakt faktem szkoda tej naszej starowki, tak o nia dba ratusz tyle jest zmian i modernizacji wprowadzanych a ona swieci pustka
|
|
bo te zmiany nikomu nic nie dają,ale już zaczyna wyglądąć normalnie(nie dot.skwerka).Zmiany to tylko manewry pieniędzmi.ktoś dostaje prowizję za pomysł,ktoś za projekt,plan,przetargi,wykonawcy,podwykonawcy itp itd.a dla normalnego mieszkańca...wykopy,hałas,a i tak gówno z tego. nie mogę powiedzieć,że nie wiem ale wiem,że powiedzieć nie mogę
|
|
prawde piszesz wolny niewolnik ....
|
|
nie zgadzam sie, to wszystko wymaga pracy i rak ludzkich do pracy, energii, a te wszystkie zmiany sa doceniane i cos dzieje sie a to jest bardzo wazne
|
|
Ostatnio słyszałam fajne określenie na żuli, którzy urzędują pod arkadami : "Arkadiusze" :-)
|
|
|
mnie smieszy sam fakt,ze tak szybko mozna przejechac przez centrum lomzy i nie wiem jak wy, ale tyle policji zawsze czlowiek bal sie
|
|
|
hehhehe to przenosi w czasie, a ja goowniarz wtedy byłem
|
|
mam podobny film z roku 1993, ale wrzuce w jakas równą rocznice, a te lody w sts-sie to naprawde były dobre Jestem Polakiem więc mam obowiązki polskie " Wnuk gestapowca z wnukiem UBowca krzyczą faszysta na wnuka AKowca" "Tyle, tylko tyle i aż tyle" A. Macierewicz
|
|
SZALONE LATA 90'
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |