czwartek, 28 listopada 2024 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Awaria w orange?

Hej wiecie może coś czy jest jakaś od wczoraj wieczorem awaria w Orange? Od wczoraj nikt nie może się do mnie dodzwonić tylko SMSa można do mnie wysłać i tak samo ja mam, jak chce się z kimś połączyć to odrzuca połączenia. Też tak macie? Wiecie coś na ten temat?

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Awaria w orange?

W Tmobile za to dziś tak samo :[

Wiemy, w ubiegłym tygodniu orange wysłała sms, że są prowadzone prace związane z nadajnikami czy coś takiego i podobno jeszcze 2 tygodnie tak ma być.

Dzięki za powiadomienie mnie, ja takowego SMSa nie dostałam więc myślałam z początku że może z telefonem jest coś nie tak he he;). Jeszcze raz dzięki...

ja dzisiaj mam to samo tylko smsy

A w Play nie ma lipy :-)

ja tez dzis mialam to samo ale prze chwilka wylaczylam telefon wyjelam karte i trafilam ze moge normalnie dzwonic. moze to tylko zbieg okolicznosci niewiem ale u mnie dziala.

...Czasami lepiej jest nie odzywać się i wydawać się głupim, niż się odezwać i rozwiać wszelkie wątpliwości...

podobno do 12 mieli się z tym uporać

Podobno ale zobaczymy jak to będzie...

Uporali się;)

tak, już się uporali wszystko działa

stefannowak

Czy to już koniec orange w Łomży?
Jako alternatywę polecam virgin mobile. To nowy operator na rynku. Stawka za minutę połączenia do wszystkich sieci (bez wyjątku) to tylko 19 groszy. A po doładowaniu z bonusem 50% daje to poniżej 13 gr/min. Aktualnie najlepsza oferta pozaaboamentowa do dzwonienia!

cd...
Od jakiegoś czasu konta nie mogę sprawdzić przez internet na orange on line!

nadal trwa awaria i tak było w zeszłym tyg i w tym się zaczyna zgroza:/

przejdzcie na playa

Tragedia, dobrze że mam parę numerów w innych sieciach, bo dzisiaj nigdzie nie mogę zadzwonić z orange.

"A po doładowaniu z bonusem 50% daje to poniżej 13 gr/min". To 50% czego się tyczy? 50% ceny połaczenia? Jeśli tak to z 19 gr 50% to 9,5 a nie 13 gr...

Nie ma miłości, są ciężarówki ;)

Przecież masz wyraźnie napisane: "po doładowaniu z bonusem 50%". Za 10 zł doładowania dostajesz na konto 15 zł. Co ze stawki 19 gr daje 12,66.
Piszesz poprawnie po polsku? Najpierw pomyśl zanim coś napiszesz...

w playu lepiej

Pod jakim względem w playu lepiej?
Bo jak dotąd to zauważyłem, że tylko gorzej: słaba jakość rozmów, przerwy w rozmowie, czasami jakiś dziwny pogłos, problemy z zasięgiem, wysokie koszty połączenia z innych sieci (co zniechęca ludzi do dzwonienia)...
Lepiej to już było ;) (w pleju też!)

He, he :-))

... przerwy w rozmowie, czasami jakiś dziwny pogłos....

Zgadnij, czego objawem jest powyższe.

Teraz trwa "modernizacja" Tmobile i , jak się okazuje, Orange'a. Już nie ma pogłosu.

A jak to się ma do jakości połączeń w pleju?

tez mam orange, dziala dobrze telefon telewizja i internet, ale co prawda to prawda ,ze czasami przerywa

W play jest najlepiej, laduje konto za 5zl, moge to wymienic raz w m-cu na 10zl i mam 5dni za darmo do play, to jest dobre jak ma sie znajomych wlasnie w play a jesli chodzi o min polaczenia to do wszystkich sieci jest taka sama na karte 29gr/min... Polecam, bo sie oplaca:-)

PL

ale jakie te reklamy orange w tv puszczają..aż za serce chwyta..a głupki się nabierają... ( nikomu nie ubliżając ale jestem jednym z nich...:( )

dlaczego u mnie czesto przerywa?

Widać tak lubi ;)

4feeter płacą Ci za reklamę virgin mobile? Głupie pytanie... Mam Playa i nie zdarzyło mi się, żeby przerwało mi połączenie, z żadnymi innymi awariami też się nie spotkałam. Jeśli chodzi o koszt połączeń do Playa, jest banalne rozwiązanie.. Znajomi puszczają mi sygnał, ja oddzwaniam, bo mam darmowe do wszystkich sieci. Dla mnie to najlepsza sieć na rynku :)

Nie, nie mam w tym żadnego interesu żeby reklamować vm. Napisałem tylko, że akurat skorzystałem z numeru w tej sieci, jako alternatywnego rozwiązania w związku z omawianymi w tym temacie problemami orange. Dla mnie nalepszą siecią jest ta sieć, która gwarantuje najlepszą jakość połączeń. Niestety ciągle takowej poszukuję! Na razie pozostaję więc wierny orange, bo w tej sieci mam rodzinę i najwięcej kontaktów. Zresztą orange właśnie przebiło ofertę vm wprowadzając nowy pakiet (18 groszy do wszystkich, także do play) :D

PS
Za Twoje "darmowe" rozmowy do wszystkich sieci trzeba najpierw zapłacić, więc tak naprawdę to one są tylko umownie "darmowe". No chyba że masz służbowy telefon "no limit".

Czemu zmieniacie topik? Też mnie już to wkurza. Nie mogę się skontaktować z bliskimi będąc poza domem. Jakby to mało było, że bywa,iż mi niewiadomo gdzie znikają środki (jestem w orange). Czasem mi zniknie pare zł, chociaż nie dzwoniłam, nie pisałam nigdzie, nie zostawiałam na żadnej stronie numeru.. Nie miewacie tak?

...your smile made my day :~)

NIE

Jak zapłacić za moje darmowe? Mam umowę na rok, nielimitowane rozmowy do wszystkich i smsy, abonament 79,90 zł. W Orange za chiny nie wyrabiałam się w abonamencie 55 zł, poza abonamentem płaciłam za minutę rozmowy 0,55 zł (!!!) i rachunki płaciłam około 100 zł co miesiąc. Nie wspominając o wiecznych awariach i "błędach sieci".

do "drzewko_szczescia":

Nie denerwuj się kobieto, bo podobno zło piękności szkodzi :D

Dalej twierdzisz, że masz darmowe rozmowy? Płacisz za nie aż 79,90 miesięcznie, więc nie są to rozmowy darmowe (sorry, ale 79,90 to jednak nie "0").
Tak więc w Twoim przypadku koszt minuty jest odwrotnie proporcjonalny do czasu rozmów i jak nietrudno policzyć wynosi:

- 80 groszy przy 100 minutach rozmowy,
- 8 groszy przy 1000 minut rozmowy,
- 4 grosze przy 2000 minut, itd...

Mnie wystarcza zaledwie około 20 złociszy miesięcznie. Za tę kwotę w sierpniu "wygadałem" 650 minut. Jak dla mnie to i tak za dużo. Mam nadzieję, że nie dostanę od tego raka mózgu!

u mnie strasznie wlecze sie internet, dlaczego!

we francji pewnie burza...

nie, jest pogoda

Niesamowite! Cóż za odkrycie! A jaka ta pogoda?

sraka hihi

Dobranoc dziecko, spakowałaś już tornisterek na jutro do szkoły?

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org