Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Nakaz jazdy w prawą str.na skrzyżowaniu ul. Ks. Anny z Szosą Zambrowską. |
http://mylomza.pl/home/lomza/item/2947-prawo.html Ci co komentują mają 100% racji :) A co Wy na to....?
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Nakaz jazdy w prawą str.na skrzyżowaniu ul. Ks. Anny z Szosą Zambrowską. |
w koncu madra decyzja mnie wypadkow bedzie pod warunkiem ze matoły beda stosowac sie do znaku bo jak widze na co dzien to co piaty jedzie w lewo bezpieczenstwo ponad wszystko
|
|
Masakra ...
|
|
zróbmy se lepiej rondko a może dwa :D a co tam niech się tamuję ruch jak z rozmachem to z rozmachem
|
|
Zawsze tam skręcałem w lewo i było ok. Ale czasami widziałem jak przede mną niektórzy robią wyczyny podczas skrętu w lewo. A swoją drogą ten skręt w prawo, to nic złego. Można podjechać kilka metrów i mamy bezpieczny pas do zawracania. :) km
|
|
ja też widziałam ten znak ale nikt na niego nie zważał... z drugiej str to jak wyjechać na miasto jak z jednej strony rozkopane a tu skręt tylko w prawo..koszmar..
|
|
Za kilka tygodni będzie lepiej, cierpliwości. Ja tylko czekam na światła lub rondo w tym miejscu. Bo moim zdaniem ten nakaz musi być tylko czasowy, na dłużej on tam stać nie może. Poprostu nie da się tak zawsze wyjeżdżać z tego osiedla, to nie rozwiązanie na dłuższą metę.
|
|
A tym bardziej sposób naprawienia tego schrzanionego skrzyżowania;/
|
|
Przerabiają, poprawiają, że niby coś robią a tu i tak jedno wielkie g*wno... Szkoda że nikt nie pomyśli o nowych miejscach pracy itp itd....
|
|
green to co proponujesz rondo ze stacją benzynową po środku ;)
|
|
jakieś miejsca pracy, małą fabrykę :) żeby ludzie mogli godnie zarabiać, żyć i mieć kasę do odkupowania się w nowopowstających galeriach i hipermarketch których akurat nie brakuje
|
|
Znak było taniej postawic niż zrobic porządną sygnalizację świetlną która załatwiłaby sprawę, zwłaszcza jeśli chodzi o pieszych w tym miejscu, dziwię się, że jeszcze nikogo tam (chyba) nie potrącono ________________________________________ Life is brutal and full of zasadzkas and ... Sometimes kopas w dupas? No, always!
|
|
kto to wogóle zaprojektował i dlaczego dostała za to nasza kase z podatków powinna byc sprawa w sadzie i obarczenie kosztami. zreszta mam to w dupie jak wszyscy hehh
|
|
To masz w dupie, czy powinna być sprawa w sądzie? Po co zabierasz głos jak nie potrafisz się określić?
|
|
Juz miasto szuka pieniedzy na przebudowe. Pewnie sie znajda po wlepieniu odpowiedniej ilosci mandatow http://mylomza.pl/home/lomza/item/2948-radni.html
|
|
A ja jestem ciekaw co to będzie jak Biedronkę tam skończą budować. Wtedy to się zacznie ruch i korki. Powinni wiadukt tam zrobić do wyjazdu z ulicy.
|
|
Co za matoł to projektował to podstawowe pytanie... Kto tego pilnuje?? Kto mu dal kwalifikacje?? Zamiast zrobic swiatla, to postawili znak i trzeba jechac kawal w prawa strone a potem zawracac.... Porażka...
|
|
ale wypowiedzi wasze sa bez sensu ostatnio bylo tao kilka wypadkow ja osobiscie nie mialem z tym problemow z wyjazdem ale widac nie bylo zbyt bezpiecznie a swiatla juz zrobili przy kuflandzie todopiero porazka nikogo nie ma ile razy a tyrzeba czekac bez sensu brawo debilowi co to wymyslil przeciez rondo bylo idealne nie ma tu wielkiego ruchu to nie stolica
|
|
Andre, startuj na prezydenta. Wtedy w tym wielkim miescie mogl bys stawiac ronda na kazdym obecnym skrzyzowaniu... Na sikorskiego-legionow,legionow-pilsudskiego, ba nawet na dwornej 3 dasz rade postawic:) A jak skonczysz na ulicach, to trzeba bedzie te ronda pod blokami tworzyc, na parkingach przy biedronkowych itd itp. Powiedz mi tez prosze ile dokladnie tam bylo w ostatnim czasie wypadkow? Ja chyba slyszalem o jednym... Powołam sie na naszego "szanownego naczelnego redaktora" "mm" "Na ruchliwym skrzyżowaniu doszło do pierwszego w tym roku wypadku dziś przed godziną 14." Data dodania artykułu pon, 27 sierpnia 2012 15:14 Zeby zapobiec jakze "niebezpiecznemu" skrętowi w lewo moze warto postawic 4-6 czerwonych zapor? wtedy przeciez bedzie bezpiecznie :) Ogolnie, nie mialem nic przeciw wyjazdowi od razu w lewo, jednak te pare metrow podjechac w prawo to nie klopot.
|
|
Rzeczywiście, rondo pod kauflandem to komunikacyjna porażka. Żeby na nim zawrócić trzeba odstać trzy zmiany świateł. Kto to kuźwa wymyślił?
|
|
dziś tamtędy wracałam rano i już policja trzymała tam jakiś samochód......
|
|
tyku wypadek jeden, ale jakbyś doczytał to było jeszcze w tym roku siedem kolizji, a granica między jednym a drugim czasem jest bardzo cienka.
|
|
Dzis rano około 10:00 na dwa radiowozy lapali. A ludzie jadąc na pamiec sami sie nadziewali. Na raz widzialem 6 samochodow stalo zatrzymanych.
|
|
Non stop tam łapią..:( dziś wieczorem też złapali jak przejeżdżałam temtedy... Z Zawadzkie jadąc np ze stokrotki w godzinach tzw szczytu nie sposób wyjechać w ul. Sikorskiego krzyżującą się z nią ( tu co jest rozkopane ), stoi sznur samochodów..Dziękuję tym co jadą z góry ( od ronda na szosie zambrowskiej ) i mimo że mają pierszeństwo ustępują co nie raz tym co stoją w korku...:) To naprawdę świadczy o wysokiej kulturze i zrozumieniu..
|
|
Bo trzeba patrzec gdzie się jedzie.
|
|
Ze znaków wynika, że nie można także skręcać w lewo z Szosy Zambrowskiej jadąc w kierunku szpitala (pas lewy i środkowy tylko do jazdy na wprost, pas prawy do skrętu w Ks. Anny). Za chwilę się okaże, że całe to skrzyżowanie jest niepotrzebne!
|
|
Dzisiaj o 7.15 pani w granatowej toyocie wyjechała z Ks. Anny w lewo prosto na radiowóz drogówki. Ale chłopcy byli już tak mocno zajęci spisywaniem innej pani, którą wcześniej zatrzymali, że nawet tego nie zauważyli. Pani z corolli tym razem się udało :D
|
|
Wczoraj również panowie z drogówki zatrzymali z 5 samochodów oczywiście cały pas był zajęty po prawej i była miejsca kolizja na skrzyżowaniu to nawet nie przejęli się dalej pisali mandaty a ludzie nie myśląc że coś nie tak dalej skręcali z lewo jak by nic , albo ktoś postawi tam światła albo przez ten znak się zrobi sodoma i gomora bo wiadomo że policja se znalazła nowe miejsce na dorobek i zbicie czasu ale nie o to tu chodzi przecież ...
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |