Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
program do stron www |
witam, mam zamiar posiedzieć trochę przy kompie i stworzyć własną stronkę. mam kilka fajnych fotek, trochę pomysłów i znam nieźle Adobe photoshop, czy Corela. niestety nie znam się na programach do tworzenia stron. jaki program polecicie mi, dodam, że chciałbym zamieścić jakieś rzeczy we flashu, co zainstalować? na początek coś prostego, bo jak załączyłem nową wersję pajączka, to od razu odpadłem, no i raczej coś w trybie pracy graficznej, czyli np wysiwyg, gdyż o programowaniu html nie mam pojęcia. z góry dzięki.
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: program do stron www |
KACpRuCh : Osobiście polecam Macromedia Flash Studio... zawiera program do projektowania w WWW, PHP, flashu i posiadana narzędzia do obróbki zdjec i obrazów. Pajączek - dobry program do robienia stron razem z kursem html'u (Dobre Bo POLSKIE) hehe FrontPage - chyba najbardziej rozpowszechniony program do tworzenia stron www. nawet prosty ale zadko do których wejsji jest spolszczenie wiec odradzam osobom nieznającym języka innego niz ojczysty :) pozdrawiam Kacpruch
|
|
A ja polecam Notatnik Windows.
|
|
sura hehe zgadzam sie w 100% dla początkujących polecam :D 100% satysfakcji :D banner mozesz zrobic w paint'cie:D pozdrawiam
|
|
ptysiu91: W Paintcie, to Cie robili. Pozdrawiam
|
|
To mnie też :) ...bo ja też kiedyś w MS Paint'cie robiłem drobiazgi. Teraz tylko GIMP. _____________________ Kefas "Bo im tylko o to chodzi Abyś sam sobie szkodził Abyś sam nie mógł myśleć Abyś sam nie mógł chodzić"
|
|
Notatnik dla poczatkujących? Nie sądzę, bo żeby pisać strony w notatniku, trzeba przede wszystkim znać język html czy php. Do tego trochę znajomości i fantazji w photoshopie, i strona gotowa :) Polecam super stronkę www.kurshtml.boo.pl Tutaj krok po kroku nauczycie się, jak zrobić stronkę. Naprawdę świetny kurs, z którego sam korzystałem i bardzo mi pomógł. ________________________________________ Life is brutal and full of zasadzkas and ... Sometimes kopas w dupas? No, always!
|
|
polecam pajączka , bardzo dobry polski program
|
|
Oto kilka programów: 1. CoreEditor jest następcą cieszącego się sporą popularnością, darmowego EdHTML-a. Jest to edytor kierowany dla twórców stron WWW i programistów. Wspiera kilkadziesiąt różnych kompilatorów, ponad sto schematów kolorowania składni. Sprawdza się również jako edytor dla piszących dokumenty w TeX. Największy nacisk w programie położono na wsparcie XHTML, CSS, PHP, JavaScript i MySQL, choć również sprawdza się jako edytor do Pascala, C czy Javy. Sporo kreatorów, szablonów i gotowych do wykorzystania funkcji usprawnia pracę nad kodem. CoreEditor posiada również rozbudowaną pomoc i kursy tworzenia stron WWW czy pisania dokumentów w Tex-u. 2. Dreamweaver 8 jest profesjonalnym rozwiązaniem do produkcji zaawansowanych stron i aplikacji internetowych. Od wielu lat jest edytorem należącym do ścisłej czołówki, łączącym wizualizację tworzonego projektu wspierającego technologie ColdFusion, PHP5, ASP, ASP.NET i JSP. Poprzednia wersja wniosła wiele zmian udostępniając kompleksową kontrolę nad CSS. Najnowsza wersja pozwala na jeszcze bardziej precyzyjną pracę nie tylko z CSS, ale i z danymi XML. 3. EdHTML programem wspomagającym tworzenie stron WWW (HTML, xHTML, WML) z wykorzystaniem języków PHP, PERL i JavaScript. Wspiera również CSS (CSS1, CSS2) i bazę danych MySQL. Posiada bardzo wiele funkcji ułatwiających wstawianie określonych (szablonowych) elementów, znacznie przyspieszając powstawanie strony. Zawiera wbudowanych szereg szablonów gotowych witryn, rozbudowany kurs HTML, a także pomoc do komend PHP, MySQL czy C++. Jest szybki, mały i można go dowolnie konfigurować. Wiele ciekawych opcji programu po prostu nie sposób opisać... 4. Pajączek 5 NxG Professional jest następcą popularnego Pajączka 2000. Wersja Professional jest swoistym "kombajnem", który z zasady ma zaoferować webmasterom wszystko czego potrzebują przy realizacji nawet najbardziej skomplikowanych projektów. Zawiera ponad 40 różnych schematów kolorowania składni, obsługuje serwery FTP oraz oferuje synchronizację serwisów. Wspiera pracę grupową oraz posiada zaawansowane narzędzia edycji dla różnych języków (PHP, XHTML, XML, JavaScript) i zarządzania witrynami. Warto zauważyć, że pomimo adresowania programu do profesjonalistów Pajączka cechują bardzo przejrzysty interfejs użytkownika i duża wygoda pracy. 5. WebSite PRO to zaawansowany darmowy edytor stron WWW, który pozwala budować profesjonalne witryny internetowe z zastosowaniem najnowszych technologi. Kierowany jest przede wszystkim do profesjonalnych twórców stron WWW, gdyż kładzie największy nacisk na samą edycje kodu. Od wersji 4 program został wyposażony o nowe ciekawe funkcje: m.in. błyskawiczne generowanie tabel, moduł ftp, nowa paletę kolorów, rozbudowane dialogi zapisu i otwierania plików, zadania, skrypty, rozbudowane kolorowanie składni (SSI, Odnośnik, Obrazek, Tabele, PHP, ColdFusion...) i inne. W najnowszej wersji zostały poprawione uruchamianie programu w systemach Windows 98/Me, podpowiedzi składni PHP i JavaScript oraz dzialanie walidatora. Program jest darmowy ale wymaga bezpłatnej rejestracji. Jak chcesz wiecej to poszukaj w necie Polecam: http://dobreprogramy.com
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |