sobota, 23 listopada 2024 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
jeżdżą jak barany

to obciach patrzeć na jazdę naszych kierowców. Powini chodzic na piechote to moze by im troche rozumu wpłynęło do głowy. Moim zdaniem zbyt małe sa kary grzywny. Jezli mandaty zaczynałyby sie od 1000 złotych w góe to wierżcie mi bardzo szybko sytuacja by sie poprawiła.

stanos

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: jeżdżą jak barany

Witam,naszych kierowcow ciezko jest przekonac do przestrzegania przepisow drogowych,ale naprawde jak logicznie pomyslec,jezeli by kazdy
kierowca przestrzegal przepisy drogowe to nie bylo by wypadkow.

np.przebywalem kilkanascie lat w RFN,tam jest naprawde kultura jazdy, kierowca jest wpuszczany gestem kultury na droge glowną z drogi podporzadkowanej, nie wspomne juz o innych gestach.

waldek27

U nas też są różnego rodzaju gesty, np. środkowy palec ;D

--
Samotność to emocjonalna trzeźwość.

środkowym palcem pozdrawiam wrogów :D:D

stanos masz racje :) popieram

może w Rfn jest kulura wśród Niemców z krwi i kości ale nie Ci , którzy tam sie nazjeżdżali z różnych stron świata .Sam o mały włos nie byłem ofiarą tych kulturalnych idiotów>A co do Łomży to przyszłość widzę w wideoradarach ale nie takich widocznych tylko takich ukrytych.No i większe kontrole wśród kierowców na obecnośc nie tylko alkoholu ale także narkotyków

bigi2004

stanos może trochę szerzej..co robią nie tak? Bo jeśli chodzi o przekraczanie prędkości i nie przestrzeganie znaków to się zgodzę.

mnie to się wydaje, że niepotrzebnie w lewo ci kierowcy skrencają. No i stąd te okropne błędy ortograficzne Ja po 64 latach spendzonych w prawidłowym ustroju (NRD), jakoś sobie radzę !!

Co robią nie tak? Pytanie bardzo trafione no i chyba bardzo proste:

- wyprzedają tam, gdzie nie powinni
- przekraczają prędkość
- wymuszają pierwszeństwo
- nie sygnalizują zmian kierunków jazdy
- ścinają łuk po wyprzedzaniu tuż przed maską
- jeżdżą jak chamy

Jeszce raz powtarzam,przstrzeganie przepisów drogowych???

Niewidzialny samochód nadjechał z nikąd, uderzył w mój i zniknął.

Nie jestem pewna, czyja to wina, ale podejrzanych jest wielu.

waldek27

Autor: makmarc (---.elomza.pl)
Data: 03-03-06 18:02

Co robią nie tak? Pytanie bardzo trafione no i chyba bardzo proste:

- wyprzedają tam, gdzie nie powinni
- przekraczają prędkość
- wymuszają pierwszeństwo
- nie sygnalizują zmian kierunków jazdy
- ścinają łuk po wyprzedzaniu tuż przed maską
- jeżdżą jak chamy

Kto nic nie robi to i błedów nie robi, a kto nie jeździ to nie będzie popełniał błędów na jezdni. Kierowcy krytykanci przyznajcie się, który z Was jest bez winy, kto nie popełnił chociaż jednego z błędów wymienionych powyżej. Taką nazwę jak w/w można przypiąć każdemu z kierowców, bo każdy ma na sumieniu wiele wykroczeń. Zobaczy u kogoś jeden z drugim, ze dwa trzy wykroczenia, może nie najtragiczniejsze i już czyni wielkie larum. Kierowca jak jedzie samochodem powinien obserwować jezdnię przed sobą, a nie wszystko co się dzieje dookoła, bo skąd może widzieć w czasie jazdy tyle wykroczeń u kogoś, a nic u siebie, chyba, że ci co tak krytykują, to chodzą piechotą i obserwują kierowców.

Pozdrowienia.

Nie masz racji. Widać, że dawno robiłeś prawko i to, co wkładali do głowy, już uleciało. Przede wszystkim - szczególna ostrożność, czyli nie tylko obserwowanie drogi na wprost, ale również kierujących pojazdami samochodowymi po bokach, znad przeciwka, obserwowanie zachowania innych kierowców i pieszych. To wszystko należy do obowiązków kierowcy, i dziwne, że Ty Maciek o tym nie wiesz, bo czytając Twoje posty, zdecydowana większość, jak nie wszystkie, dotyczą motoryzacji i problemów z tym związanych. Więc zanim skrytykujesz, przeczytaj i zastanów się nad tym, co chcesz napisać.

najgorsze ,że w większości mają nasrane pod dekiel . I to powoduje ,że uwazają sie za super kierowców. To jedna połowa. Natomiast druga kupiła sobie złomy za 5 euro i szaleje po mieście i drogach powiatu ,a tak naprawde to nigdy nie powinna zasiadać za kierownica.. Batmany i Batmanki z okolicznych wsi w ten sposób się dowartościowują. Efekt rozbite wozy , połamane ręce i nogi i odrapane mordy no od czasu do czasu ekspresowy odlot do wieczności.

stanos

powiem inaczej buraki nie pomoże wam marka Audi , Volkswagen ,Mercedes itp bo słoma i tak i tak ja nie z butów to z rury wydechowej wam wyłazi.

stanos

Mnie to wkurza jak nasi drajwerzy tak sobie lewym pasem 30 na godzinę się poruszają i nie robi na nich nawet wrażenia , że wszyscy ich prawą stroną wyprzedzają. Generalnie dominują w tym panie. Pamiętajmy - u nas ruch jest prawostronny.

jesteś powalony goścu sam jeżdzisz jak baran tyśiąc złotych to wyjatkowo za duzo jesteś padak i stykasz goścu

autochton: przeciez na lewym mniej studzienek... ;)

Minia - czemu sądzisz, że taka kara jest za duża? Przypuszczam, że jeden z drugim dostaliby taki mandat i nauczyliby się przestrzegać przepisów. A jeśli już nie myśleć o pieniądzach, to czy nie ważniejsze jest nasze zdrowie i zdrowie innych ludzi? Życie masz tylko jedno, a pieniądze to rzeczy nabyta.

Po Twojej wypowiedzi wnioskuję, że z przepisami to Ty żyjesz, jak z teściową. Trzeba tępić piratów drogowych.

Stanos i Makmarc, czy Wy w życiu nie popełniliście żadnego wykroczenia drogowego? Kto wypił jeden kieliszek wódki to już jest alkoholikiem, a kto popełnił chociaż jedno wykroczenie na drodze zagrażające życiu ludzkiemu, ten jest już piratem drogowym. Myślę że takimi ideałami na drodze to nie jesteście. Makmarc, (Więc zanim skrytykujesz, przeczytaj i zastanów się nad tym, co chcesz napisać) pozwól, że ja jestem innego zdania, ja po prostu staję w obronie tych debili, chamów, buraków ze słomą w rurze wydechowej (bo to też są ludzie), półmozgów co mają nas..ne pod deklem. Ale krytykując takimi słowami samemu nie bedąc bez winy, to trzeba mieć nas..ne pod własnym deklem. Krytyka musi być, ale nie z takimi epitetami.
Też pochodzę ze wsi ale jakoś nie widzę słomy w butach, ani tym bardziej w rurze wydechowej. Ileż to razy był krytyka łomżyńskich kierowców na naszym forum, co kto nowy pojawi się to zaczyna od krytyki kierowców. Myślicie,że to coś pomogło, niedawno ktoś pytał jak załatwić egzaminy na prawo jazdy. Myślicie, że to odosobniony przypadek, na pewno nie. Dlaczego jego nie skrytykowaliśce (za wyjątkiem kilku osób). To jest początek, tego co się później dzieje na naszych drogach.

Pozdrowienia.

Widzę, że jesteś bardzo zadufany w sobie i zbyt pewny siebie. Mam wrażenie, że uważasz się za mistrza kierownicy, a podejrzewam, że tak owym nie jesteś, bo murem stoisz za tymi, którzy naginają przepisy, jeżdżą jak idioci, rozbijają się i zabijają. Często nie tylko siebie, ale też i innych. Widać, nie znasz dobrze życia, masz szczęście, że Ciebie taka historia nie spotkała, i nie życzę Ci tego, bo jestem w 100% przekonany, że na pewno zmieniłbyś zdanie o takich piratach drogowych. Więc nie upieraj się tak głupio przy swoim zdaniu, duma i honor to nie wszystko.

Gdzie on się uparł?
Gdzie jest zadufany i pewny siebie?

Czytanie ze zrozumieniem jest już podstawówce i gimnazjum, a tu posiadacze prawa jazdy wmawiają sobie coś czego ktoś inny nie napisał.

ja ci powiem ,ze mnie juz trzy razy w Łomży wjechano w dupe pojazdu. Nie wiem czy ja mam takie szczęscie. Ale teraz to juz powiedziałem ,że jak jeszcze raz to wyjde z wozu w morde takiemu przyłoże.

stanos

że Ty Maciek o tym nie wiesz, bo czytając Twoje posty, zdecydowana większość, jak nie wszystkie, dotyczą motoryzacji i problemów z tym związanych

Jak piszesz jakieś informacje o mnie to najpierw sprawdź to. Na 1495 postów, aż 155 jest na temat motoryzacji. Myślę, że lepiej jest opisywać wypadki i pokazywać zdjęcia z nich, odniosą lepszy skutek niż chamskie krytykowanie. Takich tematów powinno być na forum jeszcze więcej, była by to swego rodzaju prewencja. (lepiej zapobiegać niż leczyć) Można było dalej pisać , ale już Ptysiu zaczął ze mnie drwić.
Był temat autorstwa Tabacco "Prawko" o tym czy można w Łomży załatwić prawo jazdy na lewo. Dlaczego Wy obrońcy praworządności na drogach, nie zwróciliście uwagi autorowi tematu, że w przyszłości może być potencjalnym mordercą, bo niby skąd będzie umiał prowadzić samochód, nie znając przepisów. W dyskusji wzięło udział 14 osób, w tym10 osób sprzeciwiło się jego propozycji, ale nie Wy. Przecież to jest początek tego co się dzieje na drogach.
Przede wszystkim - szczególna ostrożność, czyli nie tylko obserwowanie drogi na wprost, ale również kierujących pojazdami samochodowymi po bokach, znad przeciwka, obserwowanie zachowania innych kierowców i pieszych
.
Masz podzielną uwagę, że nawet samochody jadące nad Tobą obserwujesz ze szczególną ostrożnością. I słusznie.

Pozrowienia.

Przy okazji tego tematu poruszjącego sprawę bezpieczeństwa na drogach, kilka słów o tym jak łatwo i zarazem głupio można zarobić karne punkty i oczywiście przy okazji stracić prawo jazdy.

Już 20 punktów? Jak mogłeś być tak nieostrożny? Jeszcze jedno małe wykroczenie i stracisz prawo jazdy. Obiecujesz sobie, że będziesz uważał? Niestety, na drodze czyha mnóstwo pułapek, przed którymi nie sposób uciec, a w kodeksie jest pełno kruczków, z których mało kto zdaje sobie sprawę. Oto kilka sytuacji, które mogą cię dopaść zupełnie nieoczekiwanie
Link poniżej:

http://auto.gazeta.pl/auto/1,48297,3189918.html

Nie trzeba jeździć jak baran, a zdawałoby się zgodnie z przepisami, a prawo jazdy poszły na zieloną trawkę

Pozdrowienia.

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org