czwartek, 28 listopada 2024 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
cesarka u Arciszewskich

Witam
Mam prośbę, zastanawiam się na porodem w Poliklinice u Arciszewskich bardzo proszę osoby które tam rodziły o opinie, czy jesteście zadowolone z opieki. Bardzo proszę też panie które miały cesarkę, jak długo dochodzi się do siebie po takim zabiegu. Będę bardzo wdzięczna za pomoc.

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: cesarka u Arciszewskich

długo,,, proponuje porod naturalny. poczytaj sobie na co narażasz dziecko przez planowanie cesarskiego cięcia, co innego gdy sytuacja do tego zmusza

blackrabel...dziecka raczej nie narazasz a sama siebie..
weronika cesarke robi sie tylko w naglych przypadkach.. radze ci rodzic naturalnie..
przeszlam 3 ciaze a moj lekarz prowadzacy wszystkie 3 jest jednym z najlepszych lekarzy w polsce..
miedzy tekstami pisanymi w ksiazkach i artykulach a reality jest duza roznica..
wg tych ksiazek pisemek itd wszystko jest szkodliwe dla dzieci itd..ja wychowuje dzieci wg siebie i jakos zadne z nich mi nie choruje ani nic takiego..najlepiej jest sluchac sie wlasnej intuicji

Jestem jaka jestem! Nie dbam o opinie ludzi mi Obcych.Milcze, kiedy cierpie. Zamykam drzwi, kiedy chce byc sama. Zawsze sie smieje. Marze o swiecie bez granic. Musze... ja nic nie musze.

z tego co wiem u Arciszewskich mozna zrobić cesarkę "na własną prośbę"
proponuję tylko zadzwonić i dowiedzieć się.

witam, z cesarka jest tak, że przez jakiś czas bardzo ciagna szwy, pierwszy m-c jest najgorszy takze dobrze jak na sie pomoc ze strony rodziny. ps. ja rodziłam u nas w szpitalu

Witam,
ja miałam cesarkę w ej klinice i jestem zadowolona. Polecam. Opieka super. Szew po zabiegu malutki i cieniutki. Rena szybko się zagoiła. Nie miałam żadnych zrostów. Nie musiałam chodzić na zmianę opatrunku tylko jak wychodziłam nowy mi założyli i później zdjęcie szwów po 7 dniach. Nie wahaj się tylko zgłoś się tam 3 miesiące przed planowano datą porodu. Powodzenia

123ona dzięki za podtrzymanie na duchu bardzo boje się rodzić naturalnie i dlatego decyduję się na cesarkę a powiedz mi jakie miałaś zalecenie możesz podać mi swojego meila bo mam kilka pytań będę ci bardzo wdzięczna :-)

Boisz się naturalnie a nie boisz się poważnej operacji?

A ja radzę naturalnie ze znieczuleniem:) Nie ma się czego bać, jak nie rodzisz w Łomży ;)

„Tylko dwie rzeczy są nieskończone: wszechświat i ludzka głupota, chociaż co do pierwszego nie mam pewności” - Albert Einstein

tutmirlajt rodzilam w lomzy 3 razy...zalezy na jaka zmiane poloznych sie trafi na porodowce...sa ogolnie 2 fajne zmiany i trzecia po hu.....u

poza tym weronika rodz naturalnie....to nic strasznego..boisz sie?/chyba kazdy sie bal jak pierwszy raz rodzil..nie wymyslaj z cesarka..dopoki jest niepotrzebna

Jestem jaka jestem! Nie dbam o opinie ludzi mi Obcych.Milcze, kiedy cierpie. Zamykam drzwi, kiedy chce byc sama. Zawsze sie smieje. Marze o swiecie bez granic. Musze... ja nic nie musze.

Do weronika2222, w Klinice dają znieczulenie przy porodzie naturalnym, u mnie było wskazanie do cesarki, podaj mail to napiszę dokładnie...

Dochodzenie do siebie po cesarce jak i po naturalnym porodzie to sprawa indywidualna . Nie ma na to reguły . Ja po cesarce doszłam do siebie i nie odczuwałam żadnego bólu ani ciągnięcia szwów już po 3 dniach . Już po pierwszym dniu właściwie normalnie chodziłam i świetnie sobie radziłam i ze sobą i z dzieckiem . Polecam tę klinikę, wspaniały personel i warunki . Warto . Komfort psychiczny i fizyczny .

Weronika - przemyśl jeszcze raz, czy na pewno nie chcesz rodzić naturalnie? W klinice ze znieczuleniem to naprawdę nie będzie takie straszne. Moja koleżanka rodziła w klinice, nawet nie była nacinana, spotkałam ją jakieś 48h po porodzie jak śmigała po sklepach i kompletowała do końca wyprawkę dla dziecka ;) Można i tak :)
A cesarka to mimo wszystko duże i ryzyko i masz zagwarantowane, że dochodzić do siebie będziesz na pewno nie 48h, a raczej ze 2-3 tygodnie. A przy naturalnym może uda Ci się szybciej wrócić do formy.

I jeszcze jedna sprawa - poród sn to jednak niesamowite przeżycie, wypchnięcie na świat małego człowieczka daje duuuużą satysfakcję i dużo wiary w siebie. Poród cc tego Ci nie da. Kontakt matki z dzieckiem po porodzie sn jest zazwyczaj dłuższy i spokojniejszy niż po cc. To są piękne i niezapomniane chwile, masz na nie większe szanse po sn. Myślę, że nie warto tego zaprzepaścić, dlatego tylko, że się boisz. Dasz radę :)

A jakbyś się pytała to mam dwójkę dzieci - jedno urodziłam przez cc, drugie sn. Obydwoje w łomżyńskim szpitalu, który mimo wszystko polecam - ja byłam zadowolona z porodu w Łomży i gdyby mi przyszło rodzić kolejne dziecko to również w Łomży bym je rodziła :)

dziwię się kobietom że chcą cesarkę

fashionstyle2000@o2.pl 123ona bardzo proszę o kontkat meilowy, boję się rodzić naturalnie bo obawiam się że nie zdążę dojechać do Białegostoku i będę skazana rodzić w Łomży a takiego scenariusza bym nie chciała, dlatego też wybieram cc.

A ja się dziwię, że chcą sie męczyć na własne życzenie . Dzisiaj na szczęście można wybrać . Tyle ile jest różnych komplikacji i z dzieckiem i z matka podczas porodów naturalnych , to nie ma tego podczas cesarek . Często sie zdarza, że albo za główke mocno szarpali i potem znamiona do końca życia, albo obojczyk u dziecka złamany, albo rączka .Takich numerów nie ma przynajmniej podczas cesarki . Nie wspomnę już, że jakoś dziwnie często zdarza się, że dziecko jest przenoszone po terminie i rodzi sie z niedotlenieniem , ten stres i ciągłe latanie na ktg czy jeszcze żyje to dziecko, a czemu już się nie rusza . Na cesarkę umawiasz się w bezpiecznym terminie . Ktoś, kto nie rodził u Arciszewskich tylko zawsze w Łomży i jest z tego zadowolony, niech się sobie cieszy, gratuluję . Ale nie ma porównania i myśli, że tak jest ok . Jednak nie zdaje sobie sprawy, że można inaczej . Ja rodziłam i tu i tu . Różnica ( ze wszystkim !!! ) nie do pokonania przez państwową służbę zdrowia . Wejdź sobie, weronika2222 , na stronę tej kliniki i tam znajdziesz wszystkie informacje , cennik i forum dla pacjentek . Polecam doktora Lenczewskiego . Rzadko polecam jakiegokolwiek lekarza, ale jego z czystym sumieniem . Kapitalny lekarz i człowiek .

Polecam jak najbardziej. Jedyny minus to cena :)
Mimo to zdecyduję się na B-stok również drugi raz.

Ele

Dziś kobieta sama na szczęście może zdecydować jak chce rodzić. U Arciszewskich możesz rodzić również naturalnie, z tym że bez bólu.

ile kobiet tyle opinii. moje zdanie jest takie-nigdy w zyciu nie zapłaciłabym 1 zł za cesarke! nie rodziłam naturalnie więc nie wiem jak to jest,ale cesarke zniosłam tragicznie. powodzenia

Witam ja również moge polecić Klinikę Arciszewskich. Sama mialam tam cesarkę i bardzo szybko do siebie doszłam, ale to jak piszę koleżanka wyżej to bardzo indywidualna sprawa. I kazda kobieta moze przechodzic to inaczej. Ja klinikę wybralam mimo ze wachalam sie, ale nie zaluje personel, lekarze wogole opieka nad matką i dzieckiem jest rewelacyjna i napewno kolejne dziecko tez tam bede rodzic!!!! Tyle, ze jesli chodzi o cesarskie cięcie to nie wiem skąd macie takie informacje, ze w w klinice robią ją na "życzenie"??? alez absolutnie NIE!! do cesarki trzeba miec wskazanie zawsze!!!! i nie myslcie sobie, ze jak sie tam zaplaci to zrobią.... Nie kobieta kiedy nie ma zadnych przeciwwskazan rodzi tam sama naturalnie, ale i tak polecam, bo tam zawsze ,dadzą znieczulenie..... warto Polecam bardzo!!! ;-)

wszystko ładnie, a co jeśli z dzieckiem coś nie tak... w tej klinice dziecku nie pomogą. ja miałam cesarkę w łomży i jestem zadowolona. 7 dni i po bólu

Przepraszam mi tez duzo osob tak mowilo i tak komentowalo, a co jesli z dzieckiem cos nie tak???? Sluchajcie ja np nie zakladalam jadąc "rodzic" ze cos moze byc nie tak z dzieckiem..... kazda matka chyba cieszy sie z nadejscia dziecka na swiat i nie bierze pod uwage mysli, ze cos moze byc nie tak...!!!

co za pokolenie kobiet teraz mamy...wszystkiego sie boicie:porodu,macierzynstwa.
Ja dla takich pan mam rade:nastepnym razem jak bedziecie planowac ciaze to 10 razy sie zastanowcie.
Aha i jeszcze jedno,wszystko co naturalne jest lepsze od tego co wymyslil czlowiek.
Wiecie dlaczego nasze pokolenie kobiet jest takie slabe?Bo ruszac sie paniusiom nie chce.W domu wiekszosc rzeczy za was wyreczy:pralka,zmywarka,robot kuchenny a jak trzeba sie udac na miasto to pakujecie 'cztery litery' do samochodu.
A to niestety sie msci na waszej kondycji i jedna z druga nie ma sily na cos co jest jal najbarziej naturalne.

malutka123 a jakie miałaś wskazanie do cesarki, i jak długo leżałaś w klinice po cc. Możesz napisać mi te informacje na meila który podałam wyżej, jeżeli nie chcesz na forum będę ci bardzo wdzięczna.
pozdrawiam

totalna glupota decydowac sie na cesarke bez powodu..dziewczyno zastanow sie troche..jak sie tak bardzo boisz porodu to sie zastanawiam co bedzie potem jak juz urodzisz...tez zatrudnisz kogos do opieki bo sie bedziesz bala?

bardzo proszę o zbędne komentarze, to indywidualna sprawa każdej kobiety uszanujcie to. pozdrawiam

to nie byl zbedny komentarz...po prostu zastanow sie dziewczyno bo to ze sie boisz to nie wytlumaczenie ani powod do cc...wiekszosc sie boi pierwszego porodu..ja przeszlam 3 naturalne i za zadne skarby nigdy cesarki..to jest nieporownywalne uczucie kiedy mozesz od razu po porodzie dziecko wziac na rece..a po cesarce zapomnij

martuchnam to jest Twoja subiektywna ocena. Moja żona miała naturalny poród i po 14 godzinach męczarni lekarz w końcu zdecydował o cesarce. Przy drugim dziecku od razu była cesarka i zona była niezmiernie zadowolona z tego.

u was akurat cesarka byla ze wzgledu na przedluzajacy sie porod..to oki..ale nie dla wlasnego widzimisie

Pamiętaj tylko, że jeśli odpukać, coś będzie nie tak, to pakują Cię w karetkę i wiozą do szpitala a nie wiesz na kogo trafisz.

Nie namawiam do niczego, ale nad dzieckiem też warto się zastanowić. Wcale nie muszą się z nim dziać bardzo złe rzeczy, ale wystarczy żółtaczka i potem idziesz do domu obolała po cięciu, a tu trzeba jeszcze udać się z dzieckiem na leczenie żółtaczki. W szpitalu państwowym masz to wszystko razem i bez bujania się. Zycze powodzenia.

moja ciąża przebiegała ok. dziecko sie urodziło i trafiło na pododdział patologii. i co by było gdybym rodziła w prywatnej klinice??? otóż dziecko by zostało przewiezione do szpitala, a ja obolała dochodziłabym do siebnie. a tak w szpitalu w łomży razem z dzieckiem zostałam przewieziona na pododdział patologii- opieka super.

o właśnie o to chodzi, rodzić się powinno w szpitalu- bo poród może zagrażać życiu

ja polecam szpital

Rownież polecam klinikę u Arciszewskich. Miałam Tam cesarskie cięcie , szybko doszłam do siebie , opieka , personel rewelacyjna , taka powinna być w normalnym szpitalu. A co do wyboru czy naturalnie czy cesarka to indywidualna sprawa każdej kobiety. Oczywiście co do cesarki trzeba mieć wskazania bo nikt nie zrobi jej na życzenie bo się zapłaci. Ja ogólnie jestem za cesarką przynajmniej pewność że z dzieckiem ok nie przyduszone tylko normalnie wyjęte. A co do kliniki każdemu polecę. Rewelacja!!!!!

Każda kobieta po cesarce dochodzi do siebie inaczej. Jeśli masz możliwość to ja też Ci radzę rodzić u Arciszewskich, przynajmniej będziesz wiedziała na czym stoisz. Bo jeśli chodzi o szpital to nawet jeśli będą wskazania do cesarki, to i tak będą Cię trzymać do ostatniej chwili (oczywiście piszę o Łomży), lub będziesz musiała dobrze "gadać" żeby Ci zrobili:-)
Ja na Twoim miejscu pojechałabym do kliniki...Pozdrawiam i życzę zdrowiutkiego bobaska...

Gzić się bez znieczulenia, a rodzić to już strach. Nie trzeba patrzeć że boli, dzieci muszą być ;)))

Pewnie, że dzieci muszą być, ale co w ogóle faceci mają do dyskusji na temat sposobu rodzenia . Byś się zamknął idioto, bo co wiesz o tym bólu ?

dziewczyny a jakie miałyście zalecenia do cesarki ? Bo nawet u Arciszewskich niema cesarek na życzenie trzeba mieć jakieś zalecenie.

u mnie zalecenie do cc wyszło w trakcie. Tj dysproporcja

Ele

ja miałam ułożenie twarzyczkowe, stwierdzone dopiero przy 10 cm rozwarciu, czyli dwa porody w jednym...

wielowodzie

osobiscie bez cesarki porod expres

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org