Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
szkolenie psów |
Czy jest ktoś zainteresowany profesjonalnym szkoleniem psów w Łomży .
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: szkolenie psów |
W Łomży będzie licencjonowany pozorant i treser Jarosław Kujawski
|
|
Zależy jakie będą koszty.
|
|
wiem że wielu Łomżan jeździ do Białego na takie szkolenia i koszt przejazdu jest b.duży a tu było by na miejscu więc chyba duuużo taniej :-)
|
|
Jestem ciekawy ilu ludzi jest zainteresowanych poprawnym ułożeniem swojego psa, których nie stać albo po prostu z braku czasu nie mogą sobie pozwolić dwa lub trzy razy w tygodniu na jazdę do Białegostoku
|
|
A mniej więcej jaki byłby zbliżony koszt takiego szkolenia?
|
|
**serduszko** napisz do mnie na email może będę mógł więcej ci napisać
|
|
Tutaj napisz.Może będzie więcej zainteresowanych
|
|
Przykro mi ale admin jak wszyscy wiemy jest bez serca :-) ukłony w strone admina :-) , może i z pewnością potraktuje to jako reklamę, a ja tego nie chcę.
|
|
wszyscy zainteresowani mogą przecież napisać maila do czego serdecznie zapraszam Mamy szansę posiadać wyszkolone pieski bez zbędnych kosztów podróży i zaoszczędzić dużo czasu . A jak wszyscy wiemy dobrze jest uczyć się z najlepszymi no i na miejscu :-)
|
|
nie wiem gdzie ten admin(bez ukłonów w jego kierunku)widzi w czymś takim reklamę i niby co tu reklamują?to akurat jest z korzyścią dla chętnych i nikogo tu nikt nie naciąga.Napisałeś kto przyjeżdża i tyle.jakoś o Lomżyńskim gościńcu i pojawieniu się Maryli ludzie pisali i było ok a przybyli ludzie wydali kaskę na piwko,watę,balony itp... nie mogę powiedzieć,że nie wiem ale wiem,że powiedzieć nie mogę
|
|
wolny niewolnik W pierwszym poście podałem szczegóły spotkania i admin to wywalił , dlatego jesli jest ktoś zainteresowany to szczegóły tylko na maila
|
|
czyli,że jeżeli Ty Zechcesz poinformować o jakiejś inicjatywie(cokolwiek płatnej),a mu sie nie podoba to kasuje post,a jeżeli ogół pisze o jakimś spędzie,gdzie też za wszystko się płaci to jest dlań gitara?ale czy informacja o Gościńcu to nie reklama dla kupców tam handlujących w czasie jego trwania? wiem,że to nie ten temat.sorrki nie mogę powiedzieć,że nie wiem ale wiem,że powiedzieć nie mogę
|
|
takie zycie, mam tylko nadzieję że znajdą sie chetni, bo psów u nas nie brakuje i myslę ze warto poświecic im wiecej czasu na to aby dawały wiecej radości
|
|
Ja jestem zainteresowana;-)Fajna sprawa więc na pewno przybędę.
|
|
Omania zapraszam serdecznie, jest juz spora grupa chętnych :-)
|
|
Więc będę na pewno i ja wśród innych;-)
|
|
|
wolny niewolnik Dziekuję za szczerość :-) Ale zgadzam sie z Tobą w 100 % Układając psa sami sie czegoś uczymy szkolenie potrzebne jest i jednej i drugiej stronie podkreślam potrzebne tylko nie wielu ludzi to rozumie. Jarek Kujawski jest profesjonalistą w tym co robi poświecił swoje życie psom ma ogromną wiedzę i duży zapał .
|
|
a tak swoją drogą to jaki przedział wiekowy jest najlepszy na takie szkolenie?
|
|
biess(pieczny) Już kilku miesięczne szczenięta można szkolić, zaczyna sie od posłuszeństwa a starsze to zależy już od psa, spotkałem psy szkolone w wieku nawet 5-6 lat Ja mam Owczarka Niemieckiego i te psy szkoli sie od 4 miesiaca ale najlepszy okres to od 12m-cy - do nawet 3 roku zycia.
|
|
Ważne aby szkolenie odbywało sie pod fachowym okiem, bo bardzo łatwo psa czegoś nauczyć ale o wiele trudniej oduczyć złych nawyków.
|
|
Hmmm mój się łapie w przedziale;-)))
|
|
To ciesze się Omanio że się łapie :-) Mam nadzieje ze do 26 sierpnia bo w tym dniu odbędzie się to spotkanie nadal będzie się łapał i że przyjdzie popatrzeć jakim może być grzecznym pieskiem.
|
|
Hm.... Troszkę szkoda Saguaro..... mój już niestety nie łapie się w tym przedziale wiekowym.... ale temat jak najbardziej ciekawy... a co na to inni zwolennicy piesków???
|
|
Biess nad Twoim to ja mog€ popracowac. A swoja droga mozesz pojechac i popatrzec.
|
|
Jak na razie narzekać nie mogę do spotkania mamy jeszcze dość dużo czasu, Zainteresowanie jest duże a jak to sie przełoży w dniu spotkania to zobaczymy. Jarek tresuje psy zawodowo i profesjonalnie myślę, że i pieski i ich właściciele dużo na tym skorzystają. Miejsce spotkania tj. Fort II w Piątnicy to rekreacyjnie ciekawy teren po lub przed szkoleniem można urządzić sobie spacer .
|
|
Nareszcie, popieram takie działania, mój owczarek teraz będzie zadowolony Ja na pewno tam będę z moim psem.
|
|
I ja,i ja;-))
|
|
Ja bez psa ale też przyjdę :) Może za jakis czas sprawię sobie drugiego, to przynajmniej będę wiedział do kogo sie udać :):)
|
|
Marudo,bardzo mądre podejście;-))Jest tyle piesków że na pewno coś dla siebie wybierzesz.
|
|
Omanio:) Narazie nic nie wybiorę bo do tej pory nie pogodziłem się ze stratą tamtego:( Ale kto wie co będzie za jakiś czas. Może jakiś kundelek znowu mnie zauroczy? :) saguaro !!!!!!!!!! Daj na siebie namiary bo chciałbym się wypytać co nieco :)
|
|
Witaj marudo !!! Na spotkanie zapraszam zobaczysz co potrafi dobrze wyszkolony pies. Tak już jest że nasi pupile przychodzą do naszych domów wnosząc wiele radości w naszym życiu ale niestety szybko odchodzą . Mam nadzieję ze nadejdzie dzień w którym podejmiesz decyzję na posiadanie oddanego przyjaciele którym niewątpliwie jest pies. mój mail podroz1@tlen.pl Pozdrawiam serdecznie
|
|
maruda od czegoś trzeba zacząć,
|
|
Cześć Obi :) Dawno cię nie było:( Co tam jak tam u Ciebie? Też się wybierasz ze swoim przystojniakiem ? :):)
|
|
cześć maruda u mnie wszystko oki, pogoda ładna to i często nad wodą siedzę, Ja będę na pewno ze swoim "przystojniakiem" ;-) dobrze mieć fajnego psa , a jeszcze lepiej jak odpowiednio będzie ułożony. Za jakiś czas wszystko wróci do normy, skończą się letnie wyjazdy Pozdrawiam i do zobaczenia na tym spotkaniu, hm tylko skąd będę wiedział że Ty to Ty he he
|
|
widzę ze uzbiera się parę osób z czego b. się cieszę i zapraszam serdecznie. Bedzie to z pożytkiem dla waszych piesków i dla Was też
|
|
Obi :) Marudą łatwo rozpoznac po zblazowanej minie:) Ale mam nadzieję że ze spotkania wyjdę usmiechnięty i zadowolony :) saguaro :) Dzieki za szczegółowe wyjaśnienia na e-majl :) Z tego co opisałeś to naprawdę warto na to spotkanie iśc :) Czasami się zastanawiam nad jedną rzeczą . Kto jest głupszy , psy czy ich właściciele nie prywiązujący wagi do ich wychowania ?
|
|
maruda nie ma sprawy w końcu robię to dla nas wszystkich bo dobrze ułożone psy stwarzają mniej kłopotów i są bezpieczniejsze dla otoczenia. Choć uważam ze zawsze jeśli coś się wydarzy pomiędzy człowiekiem a psem to wina w większości przypadków leży po stronie człowieka
|
|
Prawda saguaro. Pies jest jak małe dziecko, kiedy rodzice i opiekunowie niczego jego nie nauczą to wyrasta z tego bestia:)
|
|
damy rade marudo ja będę na pewno , i na pewno mój pies przykuje twoją uwagę, ale spokojnie nie ma kąśliwego charakteru jak patrzący inaczej, chyba wiesz kogo mam na myśli
|
|
Obelix,a to co masz za pieska?
|
|
Obi :) Wiem wiem :) Ciekawe czy jego pupil też spogląda takim samym wzrokiem :) Omania :) Obiego pupil to prawdziwy przystojniak :) Przyjdź na spotkanie to poznasz:)
|
|
|
|
a propo psów :) poczytajcie http://www.fejsik.pl/Rekordowe-zdjecie-na-Facebooku-Ponad-260-tysiecy-lajkow-a3569
|
|
nie wiem jak działa to na innych ale ja się wzruszyłem - trochę wstyd się do tego przyznać ale co tam.
|
|
Pies jest najlepszym przyjacielem człowieka;-)
|
|
biess(pieczny) udała ci sie ta wstawka :-) myślę że w Łomży też są ludzie kochający swoje zwierzęta i opiekują sie nimi jak należy. Szkolenie dla psa jest formą pracy i zabawy, psy też potrzebują rozrywek i zmian miejsca spacerów, Ale znam i takich którzy wyprowadzają psa przez lata w to samo miejsce i tylko i wyłącznie żeby załatwiły swoją potrzebę, Takiego psa łatwo rozpoznać po tym jak idzie leniwie często odwleka załatwienie się po to aby dłużej być na dworze.
|
|
moglibyście jeszcze raz napisać o tych warunkach i jaka cena itd? terrorym_SLU
|
|
Autor: Karollo1234 (---.elomza.pl) Data: 11-08-12 17:21 Andrzeju ja sam jestem technikiem weterynarii i wiem jak obchodzić się ze zwierzętami. Jednak ten labrador jest mojego brata, którego widziałeś i on ma własne metody wychowawcze. Dostał dopiero trzeci raz bo trzeci raz uciekł mimo że nie powinien. Myślę, że nie odbije się to piętnem na jego psychice bo to jest sporadyczne. //////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////// A może temu komuś przydało by się uczestnictwo w takim spotkaniu ? Pomimo że jest ,,fachowcem" od zwierząt???
|
|
maruda z pewnością masz rację, dlatego zapraszam wszystkich którzy mają jakieś problemy ze swoim psem na to spotkanie z Jarkiem , będzie można zadawać pytania nie tylko Jarkowi ale będzie okazja porozmawiać z innymi właścicielami psów wymienić doświadczenia. Karanie psa biciem może przynieść odwrotne od zamierzonych skutki.
|
|
Karanie psa biciem jest nie dopuszczalne wszystkie kary np: ignorowanie psa jest 100 razy skuteczniejsze od bicia. Musimy pamietać że kara musi być natychmiastowa tzn. zastosowana w w momencie złego zachowania, karanie nawet po minucie, a nie mówię już o tym że pies rano narozrabiał a wieczorem zostaje ukarany. Często można zaobserwować takie sytuacje że piesek nie zareagował na zawołanie z różnych powodów np: nie usłyszał lub coś ważnego dla niego zwróciło jego uwagę, po kolejnym przywołaniu posłusznie podchodzi i w tedy dostaje np; smyczą Po kilku takich naszych zachowaniach pies na zawołanie będzie salwował się ucieczką. Nikt nie lubi być bity
|
|
|
|
|
Jak tam wasze Gotowe do zabawy 26 sierpnia? :)
|
|
Ja również wszystkich gorąco zapraszam, przecież samo przybycie na miejsce i zobaczenie psów na własne oczy nie kosztuje i nie boli, a rozmowa w cztery oczy z licencjonowanym pozorantem na pewno więcej Wam da niż samo gdybanie na forum. Proponuję rozgłośnić tą akcję wśród znajomych, tak, żeby każdy zainteresowany się o niej dowiedział.
|
|
Ja podpisuję się pod postem poprzednika. Warto przyjść i zobaczyć na własne oczy, porozmawiać, myślę że nikt nie będzie żałować. Macie okazję skorzystać z wiedzy kogoś kto się na tym naprawdę zna. My przyjedziemy naszą grupą zaprezentować jak wygląda szkolenie obrony pod IPO. Polecam!
|
|
witam, mam pieska rasy posokowiec , ma 1,5 roku, jestem zainteresowana spotkaniem, gdyż piesek ma kilka nawyków, których chcielibyśmy go oduczyć, a także nauczyć nowych umiejętności.Poproszę o godzinkę spotkania (bo zorientowała się, że data to 26 sierpnia)
|
|
stokrotka Tutaj masz szczegółowe dane :) //////////////////////////////////////////////// Szkolenie Psów Zapraszam wszystkich miłośników psów oraz zainteresowanych szkoleniem swoich pupili na spotkanie organizacyjne z licencjonowanym pozorantem Jarosławem Kujawskim, które odbędzie sie w dniu 26 sierpnia o godz. 18.00 na terenie Klubu Jeździeckiego "FORTECA" w Forcie II w Piątnicy k/Łomży Kontakt: 793 795 331
|
|
dziękuję bardzo za informację, na pewno będziemy, pozdrawiam serdecznie
|
|
mariucha podoba mi się Twój pomysł nagłośnienia wśród swoich znajomych nie wszyscy zaglądają na to forum
|
|
Dokładnie dlatego warto nagłośnić tę inicjatywę, tak by każdy zainteresowany się o niej dowiedział.
|
|
Widzę ze spory jest odzew :-) byle tak dalej :-)
|
|
Ciekawa inicjatywa... popieram... Mam zamiar też być, może nawet z moim Dalmatyńczykiem... ;)
|
|
Ciekawa ale też i bardzo potrzebna dla naszych podopiecznych. A my będziemy mieli szansę aby lepiej zrozumieć zachowanie naszych piesków
|
|
Autor: mariucha (---.neoplus.adsl.tpnet.pl) Data: 14-08-12 06:24 Dokładnie dlatego warto nagłośnić tę inicjatywę, tak by każdy zainteresowany się o niej dowiedział. właśnie z tego powodu podbijam
|
|
Są na forum jeszcze inne osoby, które dotychczas się nie wypowiedziały a zamierzają przybyć?
|
|
Na pewno sa :) Wiele osób nie udziela sie na forum ale czyta systematycznie :)
|
|
|
czy chcieli byście mieć tak wyszkolonego pieska http://www.youtube.com/watch?v=gt_kjo-pzXA&feature=related
|
|
Cwana bestia. Przyjdę ze swoim , może też czegoś się nauczy, bo jak narazie to tylko miskę opróżniać potrafi :) Jeśli obrabiasz mi dupę , to nie zapomnij mnie w nią i pocałować :)
|
|
Dzis wyścigi na Spokojnej a za tydzien pokaz tresury psów:) Może to miasto nie jest tak całkiem martwe?? Jak tam wasi pupile gotowi na spotkanie z profesjonalistą ??
|
|
A ja podbiję :) Szkolenie Psów Zapraszam wszystkich miłośników psów oraz zainteresowanych szkoleniem swoich pupili na spotkanie organizacyjne z licencjonowanym pozorantem Jarosławem Kujawskim, które odbędzie sie w dniu 26 sierpnia o godz. 18.00 na terenie Klubu Jeździeckiego "FORTECA" w Forcie II w Piątnicy k/Łomży Kontakt: 793 795 331
|
|
To i ja podbiję ;) My przyjedziemy pokazać jak takie szkolenie wygląda. Może parę osób się zachęci, ja od siebie mogę powiedzieć, że to naprawdę fajna sprawa.
|
|
Niedziela godz. 18,00 o tej porze dnia nie powinno być b.gorąco z czego na pewno ucieszą się pieski
|
|
No to jest nadzieja, że coś w temacie szkolenia psów w Łomży ruszy wreszcie, bo z tego co widzę kilka osób przyjdzie.
|
|
Pewnie że jest:) przyjdą :) moi znajomi którzy nie mają piesków tak jak ja też przyjdą a po to żeby poznać fachowca od piesków i ich opiekunów . Ja nie mam pieska :( ale będę miał i chcę jak najwięcej się dowiedzieć o psychice nowego pupila:)
|
|
spotkanie jest otwarte dla wszystkich zawsze dobrze będzie wiedzieć że jest ktoś kto pomoże nam w wychowaniu naszego pieska :-)
|
|
Będziemy :-)
|
|
A no będziemy,do niedzieli już blisko;-)
|
|
Ja już nie mogę się doczekać tej niedzieli :-)
|
|
Z tego co widzę troszkę ludzi będzie;-)Oby tylko pogoda dopisała ;-))
|
|
W ramach przypomnienia:) Szkolenie Psów Zapraszam wszystkich miłośników psów oraz zainteresowanych szkoleniem swoich pupili na spotkanie organizacyjne z licencjonowanym pozorantem Jarosławem Kujawskim, które odbędzie sie w dniu 26 sierpnia o godz. 18.00 na terenie Klubu Jeździeckiego "FORTECA" w Forcie II w Piątnicy k/Łomży Kontakt: 793 795 331
|
|
A podobno jutro ma lać .... :-(
|
|
Na Forcie jest gdzie się schować przed deszczem więc nie ma obawy
|
|
:-)
|
|
zimna wykrakałaś :-) ale tak jak napisałem wcześniej jest tam miejsce w którym deszcz nam nic nie zrobi, będziemy pod dachem z pięknym widokiem na Łomżę :-) zapraszam
|
|
No i pogoda się poprawia;-))To ile ludzisków będzie?
|
|
Ja byłem, i muszę powiedzieć że jestem pod wrażeniem , zapisałem się na szkolenie, które rozpocznie się niestety dopiero z końcem września, ale cieszy mnie fakt że w ogóle coś takiego będzie u nas możliwe.
|
|
Pewnie po tym szkoleniu i dyplom dostaniesz,do CV jak znalazł.
|
|
_maly_ ot i tu cie mam :-)
|
|
Przyznam, zapowiada się ciekawie... ;)
|
|
A ja to się nie będę zapisywał na te szkolenie,wszystko już umiem.Łapę podaję ,szczekać potrafię ,ogon umiem podkulić jak coś nie tak w pracy zrobię,tylko do sikania nogi nie umiem podnosić.
|
|
_mały_ myślę,że i to szybciutko załapiesz - wczoraj widziałam jak bacznie się przygladałeś .... ;-)
|
|
W dalszym ciągu zapraszam zainteresowanych szkoleniem swoich pupili z licencjonowanym pozorantem i treserem Jarosławem Kujawskim, które rozpoczyna się w dniu 29 września na terenie Klubu Jeździeckiego "FORTECA" w Forcie II w Piątnicy k/Łomży Zapisywać się można pod niżej podanym nr. telefonu Jarek : 793 795 331
|
|
termin pierwszego spotkania dopiero 29 września ale chętnych proszę o kontakt pod wyżej podany nr telefonu lub na mój e-mail: podroz1@o2.pl
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |