Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
torowisko i peron kolejowy |
Miasto chce zakupić torowisko. Świetnie byłoby aby wyremontować i pozostawić w istniejącym miejscu stary peron z torami - na pamiątkę. Może jeszcze stary parowóz i wagon oraz pompę wodną zasilającą parowozy w wodę. Stanowiłoby to historyczną alejkę spacerową. W Kolnie poradzili sobie z podobnym tematem. Koszt owszem są niezbędne, ale najważniejsze są chęci.
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: torowisko i peron kolejowy |
Dla zainteresowanych koleją i nie tylko 8 września 2012 przyjedzie do Łomży pociąg osobowy (będzie to pociąg specjalny).
|
|
a jakiej relacji ? przewoźnik ? Kurczak1980
|
|
Trzeba śledzić ten temat : http://www.lomza.pl/bip/index.php?wiad=9742 i podsunąć projektantowi pomysł. -- tomek w. \"Rzuciłem myśl, że cokolwiek mi się należy\" \"Żeby mi się chcialo tak, jak mi sie nie chce\"
|
|
Autor: Kurczak (---.centertel.pl) Data: 16-08-12 20:38 a jakiej relacji ? przewoźnik ? Kurczak1980 Przejazd pociągu specjalnego odbywa się na następującej trasie: Białystok - Łapy - Sokoły - Czerwony Bór - Śniadowo - Łomża - Śniadowo - Ostrołęka - Goworki - Ostrołęka - Grabowo - Ostrołęka - Ostrów Mazowiecka - Małkinia - Białystok. Skład pociągu będzie składał się z : SM42 + 3x111A PKP IC czyli prosto mówiąc lokomotywa + 3 wagony.
|
|
Chętnie przyjdę zobaczyć to "wydarzenie" :) o której ten pociąg ma do nas przyjechać?
|
|
No to sobie podjedziemy do Kozik na grzyby jak za starych dobrych czasów:):)
|
|
Autor: maruda (---.113.introlan.pl) Data: 16-08-12 22:10 No to sobie podjedziemy do Kozik na grzyby jak za starych dobrych czasów:):) Nie podjedziesz marudo na grzybki bo pociąg będzie cały pełny miłośników kolei. A ja nim właśnie będę jechał ;) .
|
|
Na targaczu sobie umoszcze i podjadę :):):)
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |