poniedziałek, 02 grudnia 2024 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Skąd w ludziach tyle nienawiści

Już nikt do nikogo nie uśmiecha się na ulicy, a jak już to patrzą na Ciebie jak na debila. Nie potrafią ludzie pomagać sobie bezinteresownie. A ta "dorosła młodzież" nie ma żadnych wyższych wartości, tylko seks, alkohol, narkotyki i imprezy. A później białe trumny na cmentarzach; dzieci zostają rodzicami.
Gdzie się podziały wartości, za które walczyli i umierali nasi przodkowie!?
Skąd tyle tej nienawiści :(

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Skąd w ludziach tyle nienawiści

oj bardzo mądre słowa:)

bo teraz i juz od kilku lat dla ludzi liczy sie tylko kasa..wychowuja tak swoje dzieci..tak samo w nienawisci do innych ras religii i calej reszty..od kilku dobrych dlugich lat jest tak ze polak polaka w lyzce wody by utopil zeby tylko ten drugi nie mial lepiej..rzygac mi sie chce jak to widze dlatego mieszkanie w tym kraju juz dawno mi zbrzydlo..

Jestem jaka jestem! Nie dbam o opinie ludzi mi Obcych.Milcze, kiedy cierpie. Zamykam drzwi, kiedy chce byc sama. Zawsze sie smieje. Marze o swiecie bez granic. Musze... ja nic nie musze.

Zwróć uwagę, że nie ma rozmowy, sporu o wartości.
Ludzi nakręcają .. misie tzn. mi się chce, mis się należy,

Zacznijmy zmieniać ten świat :( bo sami się w nim pogrążamy

Nie mijajmy na ulicy ludzi, którzy potrzebują pomocy, babci która niesie ciężkie torby, rodzica z wózkiem, który nie może wsiąść do autobusu, bezdomnemu kupmy bułkę o którą prosi, bo nie każdy przecież wybrał dobrowolnie taki los, uśmiechnijmy się do obcej osoby na ulicy !! Przecież to nie boli, a jaka satysfakcja że zrobiło się coś dla innych !!

Tylko kasa kasa kasa, ale pieniądze nie dadzą PRAWDZIWEJ miłości, zdrowia, przyjaciół.

Więcej telewizji, wolności, TWN-u , debilnych programów i róbta co chceta.A na srebrnym ekranie poza seksem, przemocą i kapuchą POzostają tylko wiadomości, które nakręcają ustawieni redaktorzy. I wy chcecie zrozumienia, wrażliwości?

Kobiecyinstynkt zgadzam się z Tobą, gdzie się podziała Królewna Śnieżka, Smurfy czy Kubuś Puchatek - teraz dzieci wychowują się na horrorach a nie bajkach. Od początku media kształtują je na małych przestępców, a później to płacz bo dziecko w grze miało dziesięć żyć i myślało że w życiu jest tak samo i zabiło swojego braciszka. Albo skoczyło z okna bo myślało że umie latać :(

RODZICE ZASTANÓWCIE NA JAKICH LUDZI WYCHOWUJECIE SWOJE DZIECI !!!
TO WYCHOWANIE W PIERWSZEJ KOLEJNOŚCI ODBIJE SIĘ NA WAS A PÓŹNIEJ NA SPOŁECZEŃSTWIE !!!

Czy jest teraz jakaś reklama w której nie ma jakiegoś podtekstu seksualnego? Jak w głowach ma się ludziom nie przewracać.

A jak czytam czasami komentarze na różnych forach czy pod artykułami to po prostu aż się serce kraja jak ludzie nie znając się - nienawidzą się.

Nie ma już żadnych wyższych wartości :(

Eh w jakich czasach nam przyszło żyć :(

Przesadzacie, sam osobiście znam wielu porządnych ludzi. Gdyby świat wyglądał tak, jak go opisuje mała.czarna, to na chodnikach potykalibyśmy się o puste butelki, zużyte prezerwatywy i igły, kosze na śmieci by płonęły, a człowiek bałby się wejść do MPK-u. Każdy gada, że dzieci się źle wychowuje, że głupia tv, zepsucie moralne, ale sam to jest fajny i swoje dzieci przyzwoite, źli to inni. A skoro każdy mówi, że sam jest OK, to może cały świat jest OK?

powiem ci tak..tv i gry fakt moze i jakos wplywaja na dzieci ale to rodzice maja je wychowywac a nie ogolnodostepne srodki..u mnie dzieci ogladaja co im sie podoba (wyjatek kanaly i filmy dla doroslych).kazde z nich ma swoje upodobania co do gier filmow itd..czasem sa to glupie strzelanki czasem horrory..ale to ja im mowie co jest prawda a co fikcja co jest dobre a co nie..nie pozwalam swoim dzieciom na upokarzanie i dokuczanie innym bo np maja inny kolor skory lub nie maja kasy na lepsze ciuchy...i juz sami sie przekonali na wlasnej skorze w szkole w pl do czego zdolne sa dzieci wychowane na kasie tylko oraz nienawisci do innych...mooje akurat dzieci maja ciemna karnacje i zdarzyly sie nie raz dosc niemile sytuacje..ale to wina RODZICOW ze tak jest

Jestem jaka jestem! Nie dbam o opinie ludzi mi Obcych.Milcze, kiedy cierpie. Zamykam drzwi, kiedy chce byc sama. Zawsze sie smieje. Marze o swiecie bez granic. Musze... ja nic nie musze.

mala poza tym jesli w szkolach nie ucza wychowania sexualnego to ty w domu musisz..ja staram sie rozmawiac z moimi dziecmi o wszystkim w tym o sexie tez tlumaczac niekktore sprawy..

Dokladnie tak samo mysle jak ty. Tez to zauwazylam ze kazdy patrzy na siebie na ulicy jak by sie chceli wzrokiem pozabijac z nienawiscia i najlepiej to wysmiewac sie nawzajem. A jak idziesz usmiechnieta to patrza na ciebie jak na wariata ale mi juz to nawet nie przeszkadza najlepiej zyc po swojemu i sie nie martwic tym co inni robia mowia czy mysla:)

voodoo nigdy nie powiedziałam że jestem ok, bo każdy ma jakieś wady.

A powiedz kiedy widziałeś ostatnio osobę, która pomogła obcej starszej osobie zanieść zakupy do domu, lub "młodych gniewnych" ustępujących miejsca w autobusie.
Jak twoim zdaniem żeby powiedzieć że społeczeństwo ma "ze sobą problem" potrzebne są prezerwatywy i igły na ulicach to mam wrażenie, że Ty również możesz być obojętny na ludzką krzywdę....
Prosty przykład demoralizacji społeczeństwa...szkoła kiedyś a dziś...gdzie się podział respekt i szacunek dla nauczycieli jaki był kiedyś.

Również znam wielu porządnych ludzi, jednak jest ich coraz mniej, mam wrażenie że niedługo wyginą jak dinozaury.

Obawiam się też że na starość, o ile wcześniej nie wykończy nas system, większość ludzi bedzie w domach starców i dzieci będą uciekały od rodziców tak jak to jest na zachodzie, którym sie tak wszyscy zachwycają.

Aaaa tam, szkoda gadać. Kiedyś tego dobra jednak było widać więcej niż kiedyś.

te pytania skierujcie sami do siebie. Młode pokolenia nie powstaja przez pączkowanie czy tez przywozi się je z księzyca. To wy je rodzicie , wychowujecie i kształtujecie. To co macie stworzyliscie na swój obraz i podobieństwo.

Sarama

martuchnam to bardzo dobrze, ale niestety rodziców takich jak Ty jest coraz mniej bo nie kontroluja swoich dzieci....co jakiś czas przechodząc obok placu zabaw z ciekawości posłuchałam rozmów dzieci (średnia wieku 6-13 lat) i ręce mi opadły-wziąć gówniarzy i tyłki przetrzepać aż by pamiętali! Tylu przekleństw i wyzwisk w życiu nie słyszałam! Tylko teraz pytanie skąd oni znają się tak na tym?

Zero odpowiedzialności w rodzicach, ich "pociechy" są najważniejsze niezależnie od sytuacji. Brak pracy , pogoń za pieniądzem sprawia , że nie mają czasu dla własnych dzieci i zbywają ich telewizją, komputerem ciekawą gierką lub o 7 rano wypuszczą z domu by dzieciak wrócił aż ciemno. No i problem z głowy.A że na podwórku o godz 16-ej dwóch dzieciaków po 6, 7 lat wykonywało czynności seksualne /delikatnie mówiąc/ pod moim oknem i nikt z przechodniów nie widział, ba gdzie byli rodzice tych gnojków i skąd znali takie pozycje, nie do pomyślenia po prostu musieli się naoglądać niezłego "mięcha". Powtarzam chłopcy mieli ok 6,7 lat.

mała.czarna211 masz absolutną rację. Podzielam twoje spostrzeżenia. Często również się zastanawiam czemu tak się dzieje. Być może jest to spowodowane dzikim kapitalizmem i rozwojem cywilizacyjnym, który dotknął nasz kraj za szybko lub parafrazując za późno. Przyczyna może być jeszcze inna. Może to już taka mentalność nas polaków.
Poruszyłaś ciekawy temat. Wszystkim życzę pozytywnych refleksji na ten temat.

życzę miłego dnia.

ja nie mowie ze moje dzieci sa swiete..tez zdarza im sie klnac itd ale przymykam oko na to dopoki np bez powodu lub kogos starszego nie obraza w ten sposob..miedzy soba to co innego..co tez nie oznacza ze im na wszystko pozwalam..po prostu zabawa i obowiazki..ale za to w domu se odbijaja...normalnie 3 malych terrorystow :P..ale to dobrze inaczej bym z nudow padla...
a co do sexu dzieci wina tv i rodzicow ktorzy nie umieja rozmawiac i wytlumaczyc dzieciom co z czym sie wiaze..to jest kompletna porazka..ale co sie dziwic skoro polska to kraj rzadzony przez kosciol(gdzie ksieza sie pierd...a maja dzieci itd a z ambony krzycza ze to grzech) a ludzie w wiekszosci temat sexu traktuja jak temat tabu i mysla ze jak dorosnie sama-sam sie dowie...a potem tragedia dziwia sie ze dzieci rodza dzieci...

a Ty co robiłaś w ich wieku? Chodziłaś na pielgrzymki?

kwinto jebn*j sie w czolo.dziecko w wieku 6,7lat bzyka sie...to nie jest normalne...

pomimo tego ze jestem dosc nowoczesna nie bede tolerowac bzykajacych sie w tym wieku dzieci...
ciekawe co bys powiedzial jakby twoj syn czy corka przyszli w wieku 11-12 lat i powiedzieli bedziecie dziadkami
inaczej bys mowil...
poza tym odbieglismy od tematu...lomza to wiocha...ludzi tu nie zmienisz...zreszta tak jak i w 3/4 polski...nic dziwnego ze polacy uplasowali sie w pierwszej trojce najbardziej nieszczesliwych i w dziesiatce najbardziej nienawistnych krajow

Ale ludzie sami się nakręcają na tą nienawiść :(

Prosty przykład - Jula - dziewczynie udało się wybić, rozpromować miasto, w końcu coś się zaczęło dziać, a tu z każdej strony jakieś obelgi w jej stronę. Może to chwilowa sława, a może to ona kiedyś będzie śmiała się tym osobom w twarz jak się nie będzie szanować swoich.... Spójrzcie na Hanię Bielicką lub Izę Skorupko, kobiety osiągnęły światowy sukces. Czemu tak żałujecie szczęścia innym, zamiast ich wspierać lub przynajmniej sie nie udzielać. Żal mi tej dziewczyny, bo nie ma wsparcia nawet w "swoich". Mam nadziję że nie czyta tych komentarzy i robi swoje.

Martuchnam, nie ma co sobie do głowy brać takich komentarzy jak kwinto, jego/jej nick ma wpisany poziom IQ. Podejrzewam, że to kolejny młody gniewny, chcący zabłysnąć swoją głupotą. Czemu tylko ludzie nie starają się błyszczeć inteligencją.

Człowiek człowiekowi wilkiem
Człowiek człowiekowi strykiem
Lecz ty się nie daj zgnębić
Lecz ty się nie daj spętlić

Człowiek człowiekowi szpadą
Człowiek człowiekowi zdradą
Lecz ty się nie daj zgładzić
Lecz ty się nie daj zdradzić

Człowiek człowiekowi pumą
Człowiek człowiekowi dżumą
Lecz ty się nie daj pumie
Lecz ty się nie daj dżumie

Człowiek człowiekowi łomem
Człowiek człowiekowi gromem
Lecz ty się nie daj zgłuszyć
Lecz ty się nie daj skruszyć

Człowiek człowiekowi wilkiem
Lecz ty się nie daj zwilczyć
Człowiek człowiekowi bliźnim
Z bliźnim się możesz zabliźnić

jak ludzie młodzi mogą być dobrzy skoro rodzice są popier...?

sam byłem światkiem, jak dziewczyna zwróciła uwagę koleżance na jej zachowanie, ii co, jest szykanowana, wyzywana, nie tylko przez " już byłą koleżankę" ale i rodziców, ba , nawet więcej, ci pseudo rodzice, wyzywają rodziców koleżanki- to jest żałosne

onaion

a co powiesz o matce ktora mowi wlasnemu dziecko ktore juz baaaaaaaaaaardzo duzo rozumie ze kasa jest najwazniejsza.....hmmmmmmmmmmmmmmmmmmm no comment

bardzo ciekawe pytanie !...szkoda tylko ze bez odpowiedzi ...pozdrawiam autora

Mogę powiedzieć, że to dziecko, które jest uczone że kasa jest najważniejsze.... najpierw będzie matce podbierać tę kasę z portfela, w najlepszym wypadku weźmie ślub dla kasy, w którym mało prawdopodobne ze wytrwa, a jak matka sie zestarzeje to zamknie matkę w domu opieki bo nie będzie miało czasu się nią zająć, bo bedzie zarabiać kasę.

Kto wie czy nie bedzie bardziej czarnych scenariuszy jak nielegalny handel bo większa kasa, albo prostytucja.

Chociaż być może taka osoba się w porę opamięta i będzie żyć godnie, nawet beż kasy.

Takie jest moje zdanie.

Do roboty a nie tylko na forach siedzo i narzekajo - kartofle zapyziałe buhehehehehehehehehe

bo to wszystko wina tuska i całej reszty ch*jów

kwinto ja mam wakacje teraz dla twojej wiadomosci..
czesio..nie tylko tuska..wina kazdego kolejnego rzadu oraz samorzadow...

A jak przeciętny Polak ma chodzić uśmiechnięty skoro o 7 rano pomyka do pracy lub"roboty", a więcej wydaje niż zarabia. Ciągły stres, frustracja, wszystko się kumuluje i musi gdzieś znaleźć ujście, do tego tak jak przedmówcy opisali - ogłupiające media, sprzedajne programy szerzące nienawiść, ale mała.czarna211 ciesze się, że są jeszcze ludzie przejmujący się tą sytuacją.

ja to nienawidzę paczeć jak inni tak paczą .....na siebie hmmm

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org