Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Dofinansowanie Night Show nie podoba się redaktorkom 4lomza |
Jak w temacie. Domyślam się, że jeżeliby Urząd Miejski dofinansował lub sfinansował imprezę organizowaną przez Kościół Katolicki to nie byłoby najmniejszego problemu, a co za tym idzie nawet wzmianki o tym na 4lomza.pl W ten sposób mamy niby obiektywny artykuł na temat Night Show na ul. Spokojnej ale napisany w dość jednoznaczny sposób. Szanowni redaktorzy napiszcie ile miasto wydało na wszelkiej maści pielgrzymki, cudowne obrazki, budowę parkingu pod kościołem itp. Leszek Tarnowski
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Dofinansowanie Night Show nie podoba się redaktorkom 4lomza |
Może nie zwróciłeś uwagi, ale chyba chodzi tam o to, że impreza z kasy miasta plus do tego prywatna firma kasuje za bilety.. 6k niewiele co prawda, ale wyobraź sobie, jakby na niedawny koncert Marylki jeszcze kazali Ci bilet kupować, nawet choćby miał kosztować 5PLN.. :]
|
|
Szukanie dziury w całym przez 4lomza w tym temacie jest zupełnie nie potrzebne i tworzy zły wizerunek Łomży - jako miasta które nie chce w swoich granicach żadnych imprez, nowości, inwestycji itd. Wiele osób narzeka że w Łomży nic się nie dzieje, że wieje nudą i starością. Takie imprezy mają na celu zmianę tego wizerunku i bardzo dobrze że się odbywają. Co do występu Maryli... szczerze mówiąc wolał bym Julę, która życzyła by sobie o wiele mniej $$$ za występ. pozdrawiam
|
|
dobrze niech cos kur..a dołozy bo sie czerniak wyłozy jak wybory beda i tak pracy nie ma perspektyw to jeszcze raz na rok jakis obsrany koncert starej rury za 50tys chyba smiech na sali. to chociaz niech popatrzy łomzynska elita jak samochody sie scigaja, bo tak tylko mała knajpa niby dyskoteka yama (to trafna nazwa w sumie, pieczara tez moze byc) albo pare pubów i koniec rozrywki. a zreszta jebac to
|
|
Tak czy siak współczuję jednak mieszkańcom ul. Spokojnej.
|
|
zgadzam się w 100%!! zamiast zachęcać ludzi do tej imprezy, to 4lomża z góry prowokuje negatywne nastawienie. Szanowni redaktorzy...oprócz liczenia strat, długów i ogólnie PIENIĘDZY ludzie chcieliby jeszcze po prostu żyć!! nie tylko kasa w życiu się liczy!! a swoją drogą to powinniśmy dziękować organizatorom za to, że w ogóle pomyśleli o tym szarym mieście!!!
|
|
Oj 4lomza, oj 4lomza.....schodzicie na psy....przepraszam psy....Coś sięw Łomży dzieje, a tu negatywne nastawienie....Chyba przerzucę się na inny portal łomzyński...Oj 4lomza, oj 4lomza....moher już kupiony?
|
|
Wejściówka kosztuje dychę, to co nie będzie można nawet spokojnie ścieżką rowerową przejechać, bo zawody robią i chodniki nie będą dostępne? a co do firmy organizującej, też tak chciałbym - robić komercyjną imprezę i żeby miasto większość kosztów opłacało i jeszcze teren udostępniało, a kasa z biletów tylko dla siebie... ___________________________________________________________ -->>SMSy<<--
|
|
Hmm... a jak prywatna firma organizuje wielotysięczne pochody ulicami miasta, nie płacąc za ich zajęcie, Straż Miejska zostaje oddelegowana do zabezpieczenia tychże pochodów, komunikacja miejska napotyka na liczne utrudnienia w ruchu (nie przynosi zysków) a owa prywatna firma zbiera w tym czasie "cołaskę" na tacę (po prostu zarabia) to to jest w porządku?? Na dodatek śpiewy a w zasadzie "ryk" dobiegający z głośników przeszkadza mieszkańcom wyłączonych z ruchu ulic, to to jest ok?? Leszek Tarnowski
|
|
Jak mnie denerwuje takie gadanie!!! To nie organizujmy w Łomży żadnych komercyjnych imprez bo to kosztuje!! Ludzie ogarnijcie się trochę... Samymi piknikami rodzinnymi i imprezami tym podobnymi nie da się żyć. Są tu jeszcze ludzie młodzi.... Chyba lepiej, żeby przyszli na Night Power niż chlali-przepraszam za wyrażenie- pod blokami i robili "na diabła". A ludzie się dziwią, że młodzież stad ucieka do innych miast i już nie chce tu wracać....
|
|
Bardzo dobrze wydana kasa na promocję miasta. Gratuluje pomysłu.
|
|
Ja również gratuluję pomysłu i mam nadzieję, że więcej będzie takich imprez! Można??? MOŻNA!!!!!
|
|
Mi też się nie podoba, bo każą nam za bielty płacić!!!. Imprezxa współorganizowana przez miasto powinna być bezpłatna, zwłąszcza, że bezpłatny jest plac, 6 tysięcy dofinansowanie i bonus w postaci prądu!! To jest fair?
|
|
To siedź w domu Brzeczyszczykiewicz i czekaj na "za darmo"
|
|
moim zdaniem należało by się zastanowić czy kwota 6tys złotych dana przez miasto jest kwotą o której warto dyskutować, biorąc pod uwagę to iż to pierwsza tego typu impreza w Łomży, a już cieszy się dużym zainteresowaniem na moje oko widownia będzie liczyć ok 15tys ludzi. Jednak nasze miasto liczy 50tys mieszkańców więc miasto wydało całe 0.12gr z podatków każdego z Nas. To że artykuł na 4lomza jest negatywny to już inna sprawa - może ktoś z kimś zapomniał się czymś podzielić i stąd żal.
|
|
Dla mnie to bezsesnu. OK. Niech sobie miasto wykłada pieniądze na takie imprezy, itp. Ale na prywatne imprezy? Sorry, ale ktoś się bogaci kosztem wszystkich. Nie dość, że po części impreza jest też sfinansowana z moich pieniędzy to za wejście mam zapłacić. Nie będę tam i mam dawać na jakieś ala niby coś tam moto night show. To dla mnie może tego nie być
|
|
Zamiast się cieszyć, że coś się dzieje to lepiej narzekać.. najlepiej w domu siedzieć i mówić, ze nie ma co robić... a w dodatku 10zł na bilet to tak dużo? kurczę już nie przesadzajcie więcej na inne pierdoły się wydaje.. komu się nie podoba niech nie idzie! Moim zdaniem brawo dla miasta, że będzie jakakolwiek promocja dla Łomży! Coś się w końcu ruszyło :)
|
|
Moim zdaniem nawet tak strasznie "obgadany" koncert Maryli to też plus dla miasta- mimo, że nie byłam bo nie lubie Maryli ale są przecież tacy, którzy ją lubią i ja to szanuję. Ważne, że coś się dzieje, że coś jest organizowane, nawet jeśli to kosztowało. Zycie to nie tylko hajs, praca i szara codzienność... Ludzie wyjdźcie z tych swoich nor i przestańcie już narzekać....
|
|
Po pierwsze, nie każdego interesują wyścigi, po drugie - najwięcej jak zawsze mają do powiedzenia ci, którzy nie zarabiają, więc nie płacą podatków. Oczywiście rodzice płacą, ale cóż. W mieście brakuje na wszystko, wg mnie te 6 tysięcy można było dorzucić do ŁKSu - chociażby.
|
|
~Brzeczyszczykiewicz Tak samo nie każdy interesuje się sportem, czy inną dziedziną :P a żeby były pieniądze w mieście może warto je w końcu promować a nie tylko narzekać.
|
|
Tak dla Twojej wiadomości mam 26 lat i pracuję od kiedy jestem pełnoletnia!! I nikt mi niczego nie "sponsoruje". Jestem młoda i zamierzam korzystać z życia a nie tylko zamartwiać się, że kasy nie starcza do 10-tego. Na wiele rzeczy nic nie poradzimy a tym bardziej marudząc i narzekając....
|
|
I żeby nie było- też jestem za dofinansowaniem ŁKS-u bo to też jakby nie było "wizytówka" naszego miasta
|
|
Dobra promocja, ale powinni podzielić się zyskami, które prawdopodobnie będą spore. Tyle w tym temacie.
|
|
Oby więcej tego typu imprez w naszym pięknym Mieście ;)
|
|
tak super impreza i dobra promocja dla Łomży z takimi miastami w tle :) oby więcej takich imprez,a że kosztuje to oczywiste ,bo inaczej by nie dało rady zorganizować takiego czegoś w Łomży:/ Robi wrażenie obejrzenie samych filmików:) i wszędzie reklama Łomży opłacało się wydać tą kasę... http://www.youtube.com/watch?v=Pjgp2YgXWjc http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=k1-qEja5EY0
|
|
Impreza bardzo dobra. Byłem w Olsztynie i widziałem, szkoda,że nie mamy warunków na 1/4 mili, będzie tylko 1/8 i to na Spokojnej z wysepkami... ale lepszy rydz niż nic, Mam nadzieję,że publika w Łomży pokaże jak trzeba się bawić,bo w Olsztynie ludzie byli drętwi :). Co do 4lomza, to niech nie szuka sensacji, trzeba się cieszyć,że coś się dzieje w tym smutnym jak pi*da mieście !
|
|
Jula będize większą promocją miasta, nieporównywalną, a nic nie dostała. Nawet ja wystąpi tyko w 1 odcinku zobaczy to kilkaset tysięcy ludzi .. a może więcej ...
|
|
antek ok JULA -Julą ,ale to w ogóle jest coś innego i każda promocja miasta jest ok więc też na nią głosuję,bo jest z Łomży! ale ,największą promocję mamy dzięki Browarowi Łomża i go pijąc wspierajmy do też! zamiast inne marki piwa- PIJMY SWOJE! ,od tylu lat Nas reklamuję ,sponsoruję itd więc: Kibicuj Lokalnej Drużynie-Wspieraj Rodzimy Browar !
|
|
Buraczane władze schlebiają buraczanym gustom... A co do promocji - takiej jak poniżej, za żadne pieniądze świata sobie Łomża nie zapewni: "Pan Zięć": http://www.tvn24.pl/prosto-z-polski,18,m/przeczytal-poradnik-cba-zatrudnil-ziecia,1853.html A tu aż z poznaniacy musieli się zainteresować: http://bialystok.gazeta.pl/bialystok/1,35241,12192799,Odciety_od_swiata__pozbawiony_godnosci__Wiezien_osmego.html http://bialystok.gazeta.pl/bialystok/1,35241,12208822,Wiezien_8__pietra_dostanie_nowe_zycie__Mieszkanie.html Komu 6 tysi, komu?
|
|
Organizatorzy popełnili błąd ! Powinni przyjść naczelnego 4lomza zaprosić na lożę honorową, poprosić o patronat, dać zarobić parę złotych na reklamie, wówczas mielibyśmy artykuł "POWER NIGHT - NAJLEPSZA IMPREZA ROKU"
|
|
Aż strach pomyśleć jakie recenzje znajdziemy na 4lomza po imprezie :) Tak czy siak wszystkim zainteresowanym NIGHT POWER życzę udanej zabawy...Mimo wszystko :)
|
|
mówicie o promocji to powiedzcie gdzie ona będzie. Poza wskazywaniem jakiś śmiesznych linków na youtube?
|
|
Brzeczyszczykiewicz napisał(a): > na moje oko widownia będzie liczyć ok 15tys ludzi. Jednak nasze miasto liczy > 50tys mieszkańców więc miasto wydało całe 0.12gr z podatków każdego z Nas. ... zadziwiajace rachunki, nie powiem ;)
|
|
Mjeciu to nie są moje słowa - cytuj zgodnie z tym co kto powiedział. Proszę o sprostowanie.
|
|
a ja uwazam ,że z jakiej paki z moich podatków maisto ma dokładac do komercyjnej impery . Proste jak drut jak kto ma ochote wachac palonej gumy to prosze bardzo ale nie namoj koszt. Zwracam uwag,e ,że organizator nie czyni tej impery bezpłatnie bo bilety wejsciowe beda po 10 złotych . Sarama
|
|
rodzimy show biznes jest szybki. W sytuacji gdy Doda się wypaliła i młodziez bkiem patrzy na jej piosenki nie ma nikogo ciekawego na horyzoncie nia ma zarobku czyli kasy. Tak więc taka Jula z ilomaś tam otwarciami w necie to skarb czyli złote runo dla takich cwaniaków z show biznesu. Tylko głupek by pozostawił taką okazję , kasę trzeba kosić gdzie się da . Nie wazne ,ze z emisja głosy marnie, że czasami nie te dzwieki wydaje co trzeba. Ważne ,że młodzi to łykają a jak łykaja to kupią. Tak więc szybkciutko porawia się technicznie to co nie jest do przyjecia i mamy więc nowa płytę. Posłuchamy więc i ocenimy. Sarama
|
|
oj przepraszam to nie tu miało byc. Sarama
|
|
a ja nie chce żeby z moich podatków opłacano bezproduktywnych urzędników, ale niestety tak się nie da, nie mam nic do Tych którzy robią tam swoje, świat nie jest idealny mało tego jeszcze się taki nie urodził co by wszystkim dogodził.
|
|
Autor: Sarama (---.neoplus.adsl.tpnet.pl) Data: 14-08-12 12:33 a ja uwazam ,że z jakiej paki z moich podatków maisto ma dokładac do komercyjnej impery . Proste jak drut jak kto ma ochote wachac palonej gumy to prosze bardzo ale nie namoj koszt. Zwracam uwag,e ,że organizator nie czyni tej impery bezpłatnie bo bilety wejsciowe beda po 10 złotych . A ile uczestnictwo w imprezie? Skoro miasto płaci, to może chociaż wezmę udział. Mam nadzieję, niewiele więcej niż wejściówka.
|
|
Miasto wiecznie narzekajacego społeczeństwa - nic nie pasuje - ciagle tylko słychać : nic sie nie dzieje , a jak już sie dzieje to : A po co to komu ?? Wyścigi - zle bo prezydent coś dorzucił, Maryla - zle bo stara i co z tego, ze jara :), w końcu i dostało sie Juli - bo życie dało jej szanse... Jeden lubi zapach fiolkow drugi spalonej opony ..
|
|
Fakt,ze wszystkim nie można dogodzić... Ja jakąś zbytnią wielbicielka "motoryzacji" i wyścigów nie jestem ale z niecierpliwością czekam na NIGHT POWER choćby dlatego ze to "jakiekolwiek" nowe doświadczenie w życiu. Większość marudnych ludzi mogłoby też ruszyć swoje szanowne cztery litery i być tam choćby z ciekawosci. Będą mieli chociaż o czym potem pogadać a nie tylko narzekać jak to jest biednie i źle...
|
|
jak w demokracji. większość uważa że kasa dobrze wydana to większość ma rację. sponsoring miasta to nie tylko 6tys + rachunek za prąd ale też nie pobrana kasa za zajęcie ulicy Spokojnej na 1 dzień. Urząd ma cennik za zajęcie 1m kwadratowego pasa drogowego. Za całą ulice to pewnie dziesiątki tysięcy bedą.
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |