Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Miasto umiera |
Fascynuje mnie brak promocji Łomży i okolic... Wszak jest tu tyle możliwości, tyle atrakcji krajobrazowych, no i najpiękniejsze dziewczyny w Polsce (jestem przyjezdny, więc wiem co mówię...). No i co się dzieje. Wrzućcie hasło Łomża do wyszukiwarki... totalna bryndza. Jedynie 4lomza jakoś ratuje sytuację... Obserwując, stwierdzam że jest tylu młodych ludzi z ambicjami, tylu artystów w dobrym tego słowa znaczeniu... Skrzyknijcie się... Zanim wszyscy lepsi stąd wyjadą... Miasto umiera... coraz szybciej...
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Miasto umiera |
Na promocje Łomży i jej okolic powołane jest stanowisko w naszej Radzie Miasta. Jak widać , widocznie to tylko fikcja.Szkoda tylko , że płaci się mu z podatników pieniędzy. Może lepiej w coś lepszego zainwestować.
|
|
Mam pytanie, kim jest osoba, która jest zatrudniona do promocji Miasta ? Może pan rzecznik prasowy prezydenta Łomży odpowie nam na te pytanie. Jako podatnicy Łomży mamy prawo wiedzieć, jak nazywa się osoba odpowiedzialna za promocję naszego Grodu i oczywiście ile zarabia. Ela
|
|
Na takie pytania nie odpowiadają! Zarobki to tajemnica. zx
|
|
Fascynuje mnie okropnie mały profesjonalizm promocji Łomży. Wszyscy uparli się przedstawiać zgrzebne wiejskie pochodzenie, miłego chłopa który ugości maślanką i oprowadzi po ekologicznej zagrodzie. Nie te czasy, być może przyciągnie to jakiegoś niemieckiego emeryta który powspomina czasy jak był tu z Wermachtem, ale nie młodego człowieka który woli za mniejsze pieniądze polecieć do meksyku. Na całym świecie pełno jest japończyków, którzy kochają przyrodę, naturalność, bo tego nie mają. Zostawiają oni niezłą kasę, uwielbiają taniec ludowy i stroje ludowe. Myślałem trochę nad tanią strategią reklamową, ale nikogo to nie interesuje. Niestety Reklama i Promocja po Łomżyńsku to zgrzebne ulotki, pełne pięciu tysięcy czcionek, podkreśleń i kursywy. Kilka na siłę wklejonych zdjęć i zero duszy, zero pomysłów. Dlaczego: patrz wyżej. Może wszyscy z pomysłem wyjechali...
|
|
Fascynuje mnie okropnie mały profesjonalizm promocji Łomży. Wszyscy uparli się przedstawiać zgrzebne wiejskie pochodzenie, miłego chłopa który ugości maślanką i oprowadzi po ekologicznej zagrodzie. Nie te czasy, być może przyciągnie to jakiegoś niemieckiego emeryta który powspomina czasy jak był tu z Wermachtem, ale nie młodego człowieka który woli za mniejsze pieniądze polecieć do meksyku. Na całym świecie pełno jest japończyków, którzy kochają przyrodę, naturalność, bo tego nie mają. Zostawiają oni niezłą kasę, uwielbiają taniec ludowy i stroje ludowe. Myślałem trochę nad tanią strategią reklamową, ale nikogo to nie interesuje. Niestety Reklama i Promocja po Łomżyńsku to zgrzebne ulotki, pełne pięciu tysięcy czcionek, podkreśleń i kursywy. Kilka na siłę wklejonych zdjęć i zero duszy, zero pomysłów. Dlaczego: patrz wyżej. Może wszyscy z pomysłem wyjechali...
|
|
Patrzeć tylko jak Łomza stanie się, staje się wiochą zabitą dechami z kilkoma straganami i rządzącymi ,protestujacymi pseudo handlowcami. W Łomży kończą się tory, wrony zawracają, psy d... szczekają i protestują handlowcy, nic dodać, nic ująć !!!!! najważniejszy jest higieniczny, bezalkoholowy tryb życia !!!
|
|
Masz jakiś pomysł?Czy tylko umiesz szczekać? zx
|
|
Promocja jest mocną strona Łomży : na stronie / oficjalnej / Urzędu Miasta Strona główna » Moje Miasto » Atuty a oto i one: Łomżyńska fara ........ Klasztor i Kościoły Panien Benedyktynek ............ Klasztor i Kościół Ojców Kapucynów .............. Łomżyńska cerkiew ............... Stary Cmentarz ............. Cmentarze żydowskie.............. Stary Rynek............. ulica Dworna .................. "Dom Pastora" przy ulicy Krzywe Koło ............. Atut - to, co daje przewagę, szansę powodzenia, zwycięstwa, argument lub fakt, który może przeważyć w dyskusji, mocna strona. Facet od promocji jest ........niesamowity. Taki pomysł, TAAAKI pomysł !!! Poreg
|
|
Może władze miasta zaproszą na Intronizację wiernych z całego świata? To byłaby dopiero reklama! P. Jarota wygłosiłby wtedy płomienne, pełne patosu i uduchowienia przemówienie, które wstrząsnęłoby głęboko jestestwem gości (on to potrafi)! To byłoby wtedy zapamiętane i rozgłoszone po świecie przez gości. Trzeba byłoby jeszcze dobrać hasła reklamowe, np "Łomża - stolicą duchową świata!" albo:" Łomża - jedyne w świecie królestwo sprawiedliwości i dobrobytu!"....żaden poważny turysta nie ominieprzecież takiego dziwoląga! Zbych
|
|
Ja nie jestem z Łomży. Kilka razy tylko przez nią przejeżdżałam. Zastanawiam się, co wy chcecie promować....
|
|
To dobre pytanie. Co juz wiemy, nie bardzo wiemy jak. Mozna wypromowac lokalny, markowy produkt turystyczny. Sa na to pieniadze z Programu Rozwoju Regionalnego? Ale o tym przeciez nikt nie mysli.
|
|
Co promować? Uduchowienie i pazerność, patos i kołtuństwo, religijność i obłudę, wielkie słowa i bełkot, wielkie plany i prywtę.....czyli wszystko można... Zbych
|
|
Dziwicie mnie ludzie. Macie pretensję, że miasto się nie promuje ale jak Was zapytać co byście chcieli promować to sami nie wiecie co, chociaż w tym mieście mieszkacie. Do kogo macie pretensję? Produkt turystyczny, dobra tylko jaki? i ciekawi mnie czy to zachęci kogoś do wybudowania fabryki....
|
|
|
Do 'W'. Wiemy , wiemy.Tylko co można zrobić w takim mieście jak Łomża , jak tory kolejowe kończą się na ul. Sikorskiego.Gdyby 2 wojna światowa trwała dłużej / nie popieram wojen/, to Niemcy wybudowaliby kolej wŁomży.Jedna ekipa rządziła przez 40 lat, a druga 20 .I co? Ładna wizytówka miasta.Może na stonie głownej promocji miasta, dopiszą;silny atut , Dworzec PKP W ŁOMŻY - Stacja docelowa , pózniej proszę pieszo. Przecież dzisiaj podstawą jest szybki transport. Mam na myśli kolej elektryczną.Turysta jadący na Mazury , zatrzyma się w atrakcyjnej Łomży i zostawi parę złotych.Chętni inwestorzy przewiozą sprzęt i materiały do budowy szybko i tanio. Wybudowali nowy most. Trzeba zadać sobie pytanie; Kto stawia most XXI wieku na fundamentach wybudowanych za cara.Przecież zaraz po oddaniu go do użytku , trzeba go było naprawiać. Grunt pod cięzarem samochodów osobowych osiadł. Dobrze .żenie można jeżdzić samochodom ciężarowym , bo pewnie by się zawalił . I tu Panie Bagiński kandydacie na Senatora , nie ma się czym chwalić. A co się stanie , jak trzeba będzie zamknąć most w Piątnicy.Odpowiedzilnego nie będzie?Pies z kulawą nogą nie przyjedzie , nie mówiąc o inwestorach.
|
|
....miasto bez kolei...... To się wydaje na końcu Świata, ale to wciąż tylko narzekanie....
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |