Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Gdzie na dobrą kolację |
Chciałbym się zapytać jaki lokal polecacie na kolację w gronie rodzinnym , pizzerie i bary mleczne odpadają .Czekam na propozycje i oceny .
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Gdzie na dobrą kolację |
witam, polecam Retro, jak dla mnie bardzo dobre jedzenie
|
|
E tam kup lepiej pizze z biedronki
|
|
U Matysiakow na Dlugiej. Racuchy pierwyj sort!
|
|
Retro bardzo dobre, ale ceny nie są małe. Za poledwiczki wieprzowe, uwaga - 42zł. Porcja mała wg mnie. przesadzają trochę. Poza tym ostatnio byłam i niestety poprosiłam o dwie rzeczy i rzekomo obie im się skończyły. Obsługa średni profesjonalizm, pani latała w obie strony informujac - nie ma, skonczylo nam sie. Syta Panna i Na Farnej polecam.
|
|
Podzielam opinię stokrotka2009 , Retro godne polecenia ,bądz też Pod Topolami w Konopkach,prosze nie zwracac uwagi na wypowiedzi niektórych forumowiczów,aczkolwiek w d.... byli i g.... widzieli, cale życie jedząc pizze z Biedronki
|
|
restauracja GREC:) aleja legionow- na przeciwko mc donalda. jedzenie bardzo dobre w przywoitych cenach, obsluga fachowa a jednoczesnie sympatyczna. Dbaja o klienta:)
|
|
julliet-zgadzam się z Twoją opinią,też polecam GREC
|
|
Nie byłem jeszcze w tej greckiej pomyślę o niej , a co powiecie o starym Baranowskim zmieniło się coś na lepsze po zmianie nazwy?
|
|
restauracja GREC - polecam ;D
|
|
Wczoraj byłam z mężem w restauracji GREC,bardzo dobre jedzenie,obsługa miła i mimo dużej ilości klientów nie czekaliśmy zbyt długo.Ceny bardzo przyzwoite.
|
|
Co do tej restauracji GREC to znalazłem do nich kontakt w internecie, były ceny, ładny opis, lecz chodziło mi o konkretną potrawę grecką, o którą pisałem. Maila wysłałem ok. 2 miesiące temu i do dzisiaj nie dostałem odpowiedzi. Czyżby wieźli tego maila pocztą rowerową? A tak miałem smaka na typowe greckie suflaki. ______________________________________ Pozdro wszystkim pozytywnie i realnie myślącym.
|
|
W Łomży tylko Grec i Retro, może jeszcze labirynt. Polędwiczki wieprzowe są w cenie poniżej 30 zł a nie 42 jak ktoś nadmienił wcześniej. Wszystkie inne lokale nie mają się czym pochwalić.
|
|
W sytej pannie myślą, że jak ziemniory trzymają w lodówce a potem je trochę podpieką to klient nie wyczuje, że są uzdrawiane. Pierwszy i ostatni raz.
|
|
A ja w Pizza Chacie na Szosie Zambrowskiej byłem kilka razy, jadłem różne rzeczy i wszystkie mi smakowały więc śmiało też mogę polecić. A i kompot dają gratis do każdego obiadu :D
|
|
Retro - nie ma innej restauracji w Łomży :)
|
|
Retro także polecam, w Sytej Pannie jest smacznie i miło, w Hotelu Belfort ma swój klimat, w Kiermusach jest ekstra, zaś nie polecam Labiryntu i Greca bo tam akurat jak byłam to miałam wrażenie że jakieś stare, odgrzewane jedzenie mi podano.
|
|
Grecka i Na Farnej.
|
|
Pizza z biedrony `!
|
|
My z mezem uwielbiamy restauracje 4 pory roku ewa
|
|
Zdecydowaniie Farna
|
|
Niedługo w Łomży nie będzie wogóle restauracji bo przyjdzie KFC i wszystko wyrówna. Także niepotrzebnie reklamujecie swoje bary mleczne, Nawet opcja wszystko za free nic nie da. Będą wpierd...ać chickeny i nie ma opcji. Kwiecień 2013 i 75% przychodów raptem wyparuje z łomżyńskich barów, sklepów. Szmateksy to jedyne biznesy dla lokalnych które przetrwają.
|
|
Aroma na Grobli Jednaczewskiej, jeżeli lubisz coś innego niż kebab i schabowy.
|
|
zalezy co kto oczekuje od restauracji uwazam ze Labirynt i Retro sa ok. natomiast czasy Konopek już się skończyły dawno ceny troche za duże jak na ich standard dodam że kiedyś mieli naprawde smaczne i niedrogie jedzonko Andrzej W.
|
|
zrstawy za 5,5 beda szly jak glupie
|
|
Łomżyniaki takie biedne,za tysiac złotych pracują,starymi autami jeżdżą, biadolą biadolą a kolacje w retro za 5 dych, polędwiczki wcinają. A tak poważnie to znam fajną budę z jedzonkiem w Strykowie przed Łodzią na takim dość dużym parkingu przy stawie.Za 9 zł dwa pęta kiełbachy które ledwo się zje a za 15zł dla dwóch duża kura z rożna.polecam W Stęszewie za Poznaniem obok stacji orlen jest bar u picia,tam za kilkanaście złotych dostaję się danie na ogromnym talerzu,mało komu uda się ogarnąć taką porcję,potrzeba dobrego karmika. W Otrębusach za Pruszkowem w kierunku Podkowy leśnej,Milanówka przy głównej szosie jest fajna pierogarnia u Hani,smaczne domowe pierożki z jagodami,mięsem,kapustą i grzybami,ruskie,są też naleśniki,kopytka,różnego rodzaju kotleciki,zupy: żurek,pieczarkowa,ogórkowa...,coraz mniej takich miejsc gdzie można zjeść coś przyzwoitego. Na trasie Warszawa-Radom bliżej już Radomia jest bar u Grubego,też polecam,domowe jedzenie,kury z rożna. Radzę omijać wszelkiego rodzaju kebaby zwłaszcza w Wólce kosowskiej,Mroków i okolice gdzie jest kraina chińczyków,ogółem to świństwo,dobry kebab na pewno w Turcji ale nie u nas. Ja już wiem gdzie można dobrze zjeść a wam łomżyniakom polecam bar fadom czy bistro na bp,coś normalniejszego zjecie i portfela nie zrujnujecie. A jak nie to w domu kobiecie kartofle obierać i pichcić po swojemu.
|
|
Retro - wołowina w whiskey Ich bin fur Berlin...
|
|
na Farnej, zwlaszcza sala na dole :) pyszne jedzenie, ładnie podane, miła obsługa, czysto i pachnąco :)
|
|
A ja polecam tylko i wyłącznie Kiermusy...jedzenie mistrzostwo świata...;-)
|
|
GREC :)
|
|
osobiście stanowczo odraczam Greca, byłam raz, zamówiłam kalmary w cieście i... porażka, identyczne jak te, które kupuję w Kauflandzie mrożone, ale trzeba przyznać że cena do ilości jest bardzo przystępna.. można sie najeść, ja jednak stawiam na jakość wiec wyszłam zawiedziona, tyle w temacie z mojej strony
|
|
A jak wygląda sprawa z tą nową restauracją przy grobli jednaczewskiej? No i jak cenowo.
|
|
RETRO! Gienia_Smoliwąsowa
|
|
dla mnie nr 1 to kebab na dworcu (nawiększy przemiał a więc i jakość czyt. świeżość, najlepsza) nr 2 to matysiaki (cena adekwatna do jakości) nr 3 to grec (tak wysoka pozycja za wielkie poświęcenie - wbrew ekonomii - w dostarczaniu produktów prosto z grecji - tak się reklamują), stokrotka2009 może kaufland bierze kalmary od Greca bo oni latają i dostarczają non stop - a ty nie pomyślisz tylko od razu wyczuwasz lipę. Ogarnij się.
|
|
lala26, ta... jasne, jadłam już nie raz (bo je uwielbiam i zawsze je zamawiam w lokalach, jeśli sa na karcie menu) więc wiem jak powinny smakować. W Łomży, z tego co wiem, to tylko w Grecu można je zjeść więc tam się wybrałam z rodzinką i wyszłam zawiedziona. To moje zdanie!
|
|
W GRECU nie serwują kalmarow w ciescie tylko w samej mące i podają je z cytryną są przepyszne i polecam GRECA tym którzy lubią smacznie zjeść.
|
|
Retro, talerz mięs... mam spust, a z tym ledwo sobie radzę i bardzo dobre, i jeszcze te takie małe fajne tortilki z kurczakiem no i to co najlepsze to tatar, nigdzie tak delikatnego mięsa nie jadłem. Jak nie Retro to u Kurpia w Chojnach - plac po cygańsku czy coś takiego.
|
|
to chyba nigdzie indziej nie jadłaś kalmarów i nie masz porównania
|
|
i kalamary je się z sosem czosnkowym, sami znawcy tematu heh
|
|
Ja tam nigdy w tej greckiej jakos tlumow nie widzialam :) Ale za to polecam Syta Panne :)
|
|
i Chojny :)
|
|
polis a w sytej pannie tłumy widziałeś? zejdź na ziemię. Najlepiej widzę smakuje tam gdzie dopiero się otworzyli. Za rok dwa nikt już nie napisze, że grec najlepszy albo syta panna. To są tzw gwiazdy jednego sezonu. Zresztą jak wszystko w Łomży. Najpierw fajnie a nie zdążą się odkuć po inwestycji i już raptem wszystkim co innego pasuje. Tłumy to będzie dopiero można zobaczyć - jak otworzą Kfc. Obstawiam kolejki aż do stokrotki. Dupska będą paliły, że cho cho. Kto ma hemoroidy niech nie przesadza od razu. Pomału musi przyzwyczajać żyłę do tego żarcia.
|
|
Syta Panna
|
|
Do kebabowni :):) obojętnie której :)
|