poniedziałek, 02 grudnia 2024 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Szpitał- czy coś wiecie

Mam pytanko . niedługo rodze. i mam pytanie takie czy ze względów zdrowotnych należy się cesarka ? nawet jeśli lekarz wystawił zaswiadczenie że wskazane jest cięcie cesarskie.. czy trzeba coś płacić ? jeśli ktoś coś wie na ten temat bardzo prosze o odpowiedz.

Jagna

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Szpitał- czy coś wiecie

jeśli lekarz wystawił ci takie zaswiadczenie to nic nie płacisz ja takie miałam bo mam duzą wade wzroku i musieli mi zrobic cesarke i nic nie płaciłam

A za co i komu chcesz płacić? Jak masz wypisane wskazanie do cesarki to będziesz miała cesarkę. I bez opłat.

Mi zapłacisz a lekarza to juz ja namówię ..........zwłaszcza by zrobił to bardzo bardzo powoli i delikatnie :D

brawo jak ktoś normalnie coś napisze to zawsze się jakaś qrwa trafi.....

........

Andrzej W.

ja też miałam ze względów zdrowotnych cesarkę i nic się nie płaci

Hej. ja mialam rodzic naturalnie ale wyszlo tak ze zrobili mi cesarke z koniecznosci i nic za to nie placisz.

Powodzenia zatem i zdrowego dzidziusia:D

smoke that shi* like that shi* :D

Zależy jakie masz wskazanie. Jak b.duża wada wzroku to powinni zrobić cesarkę. Ja miała na co innego wskazanie i ordynator to podważył ale w rezultacie zrobiono mi cesarkę

a jesli mam w karcie ciazy wskazanie do cesarskiego ciecia to potrzebuje jeszcze cos jakies zaswiadczenie?

aha.. a jeśli jest problem ze słuchem i jest wskazanie na cesarkę to tak samo tak??

Jagna

nawet jak lekarz wypisal mi zaswiadczenie ze wskazane jest przez to rodzenie cesarką?

Jagna

ajeszcze mam pytanie takie : a to jeśłi ma sie wskazanie na cesarkę to jak to jest ? ginekolog do ktorego chodze powinien mi umówić termin na cesarke czy jak to jest ?czy aż przy ostatniej chwili jak wody płodowe odejdą?

Jagna

Mi ten ginekolog który prowadził ciążę i napisał wskaz.do cesarki to ją zrobił osobiście poprostu... A jakie masz wskazanie? Na jakiej podstawie?

no na podstawie od lekarza beaty r. z szpotala ze z powodu ze sluchem mam napisane na zaswiadczeniu ze wskazane jest cesarskie cięcie. i i interesuje mnie to czy jak dam lekarzowi to czy on mi teramin jakis da czy jak ? czy az bede rodzic dopiero bedzie cesarka?

Jagna

Dwie opcje - albo Twój ginekolog prowadzący pracuje w szpitalu i sam Ci tę cesarkę zrobi, albo jeśli Twój gin tam nie pracuje to możesz iść wcześniej i gadać z ordynatorem, żeby umówić cesarkę wcześniej, tzn. przed terminem porodu.
Możesz też chyba ustalić, że cesarkę zrobią dopiero po rozpoczęciu akcji porodowej.
Ale musisz się liczyć z tym, że to wskazanie mogą podważyć albo zażądać konsultacji.

co za pokolenie...teraz to co druga chcialaby miec cesarke.Kobity przeciez taki zabieg to nic dobrego dla was i dla dziecka.Rozumiem jak takie ciecie jest konieczne,ale czesc ciezarnych decyduje sie swiadomie wtedy kiedy nie ma wskazan do cesarki.

Moja znajoma miała pierwszą cesarkę a drugie rodziła sama więc ma porównanie - powiedziała że o wiele bardziej woli to drugie rozwiązanie :) Fakt. Ja po cesarce leżałam kilka dni w bólach i w cierpieniu..a te co same rodziły śmigały po korytarzu już tego samego dnia.. :))

Kama, to zależy. Ja też mam porównanie. Po cesarce, która miałam rano juz wieczorem wstałam. Następnego dnia śmigałam bez problemu, bez bólu. Po naturalnym 2 tyg na tyłek nie mogłam usiąść. Każda przechodzi to inaczej i nie można generalizować.

Kama - ja miałam identycznie jak Twoja znajoma - pierwsza cesarka, drugi poród naturalny i wierz mi - cesarka to był pikuś w porównaniu to naturalnego. Owszem ciężej się może na początku "rozchodzić", ale ból jest dużo krótszy i dużo łatwiejszy do zniesienia. Ja tak jak mika26 przez 2 tygodnie ledwie na tyłu siadałam. Cesarka bardziej mi się podobała ;)

Ale to nie znaczy, że do cesarki nawołuję i zachęcam. Po prostu - jeśli ktoś ma wskazanie, to wg mnie powinno być ono uwzględnione. I tyle.

ja to bym woliła rodzić normalnie.. ale niestety zdrowie mi nie pozwala i lekarz mówił zebym nie ryzykowała rodzić normalnie bo to jednak wisiłek jest a podczas tego może się coś uszkodzić albo peknąc np jak u mnie w uszach wiec musze cesarko.. chocbym nie chciała ale nie bede ryzykować własnym zdrowiem ze potem nie usłyszę swojego nawet dziecka...

a tak myślałam ze najlepiej isc do ordynatora gadac z nim ale z tego co wiem to nie za miły jest.. bo np mój gin. nie pracuje w szpialuu..

Jagna

Nie czekaj do porodu, idz teraz załatw wszystko. Zeby potem problemów nie było. Ty się będziesz męczyć w bólach, być może będzie za pózno na cesarkę, zanim oni przedyskutują twoja sytuację. Skoro masz takie zalecenia, to nie jest twoje widzimisię.

To fakt, ordynator za miły nie jest. Ale chyba lepiej, jeśli pójdziesz do niego wcześniej i będziesz wiedziała na czym stoisz, niż miałbyś się w trakcie porodu stresować, czy Ci tę cesarkę zrobią czy nie. Choć metoda "z zaskoczenia", czyli pokazanie zaświadczenia w trakcie porodu też chyba nie jest złą opcją :)

a do jakiego lekarza chodzisz?

Cesarka ze względów zdrowotnych jest refundowana przaz NFZ ,jeli jest na zyczenie pacjentki to wtedy szpital sam sobie musi to pokryć.Termin cesarki ustala lekarz.Ja rodziłam i naturalnie i przez cesarke i z pełną świadomością uważam iż duzo lepszy dla kobiety jest poród naturalny.

dr. Zdanowicz gin.

a właśnie ktoś miał z nim doczynienia?

jak oceniacie tego gin.??

Jagna

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org