poniedziałek, 03 marca 2025 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Bardzo prosimy, aby dziewczęta i kobiety ....

Świeccy katolicy zgromadzeni w Akcji Katolickiej zdecydowali się podjąć walkę z niestosownym ubiorem w miejscach sakralnych. Od dwóch miesięcy obklejają okolice kościołów plakatami z napisem: "W progi Boże w godnym ubiorze".

Jaki - według nich - powinien być odpowiedni strój? - Godny. (...) Strój oddaje nasz stosunek do rangi wydarzenia. Inaczej ubierzemy się na spotkanie towarzyskie, a inaczej na oficjalną uroczystość w gronie ludzi, którzy oczekują od nas szacunku - odpowiada Halina Szydełko w wywiadzie opublikowanym na stronie Akcji Katolickiej.

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Bardzo prosimy, aby dziewczęta i kobiety ....

Masakra ...

A co z chłopcami i mężczyznami? ;)

Wes daj spokoj z tym Andzia. Bo pomysle ze jestes taki sam jak Mr.Andrzej :D

.

hehe.... 3xD
- W każdą niedzielę możemy zobaczyć w naszych świątyniach ludzi, którzy z racji swego ubioru bardziej pasują na plażę lub do nocnego klubu. Może nikt im nie powiedział, że to niestosowne. Może nigdy nie byli za granicą i nie wiedzą, że tam nikt by ich nie wpuści do kościoła w takim stroju - zwraca uwagę Halina Szydełko, prezes Zarządu Krajowego Akcji Katolickiej w Polsce.

"Bardzo prosimy, aby dziewczęta i kobiety unikały krótkich sukienek i spódnic, odsłoniętych ramion i pleców, a mężczyźni - krótkich spodenek, koszulek bez rękawów i strojów zbyt sportowych. Niedzielna msza święta powinna być najważniejszym wydarzeniem w całym tygodniu, dlatego udział w niej domaga się odświętnego, schludnego i czystego ubrania". To też nie zawsze działa.

załóżmy że jest pogoda taka jak dziś, gorąco, parno, w kościele też nie do wytrzymania. nie mogę ubrać klapek - okej muszą być adidasy, grzeje krótkich. spodenek? długie spodnie, i bluzka na krótki rękaw ( to można jeszcze przetrzymać ). Ważne żeby się modlić a nie wyglądać.

A po 2 żeby unikały sukienek i spódnic?? Przykład bierzmowania. Obowiązkowo musi być spódnica. Najczęściej przed kolano. Jedno przeczy drugiemu.

Debilizm.

Dziwne. Myślałem, że Jezus w klapkach chodził.

;)

Bo i chodził, sądząc po obrazach. A najlepszym rozwiązaniem tego problemu jest unikanie kościołów w letnie, gorące dni.

hmmm..

Bikini odpada. Są kostiumy dla pobożnych. Nowa moda tylko dla zakonnic czy też dla zwykłych kobiet?

http://natemat.pl/20973,bikini-odpada-sa-kostiumy-dla-poboznych-nowa-moda-tylko-dla-zakonnic-czy-tez-dla-zwyklych-kobiet

Bóg ich takich stworzył i tak chodzą. Adam i Ewa byli goluścy tylko listki figowe i m dyndały u kroku, a i tak Bóg ich kochał, dlaczego?, bo takich ich stworzył.

Bardziej powinieneś martwić się o moralność księży, chodzą w sukienkach jak baby, a co do ich moralności, to nie trzeba komentować, a to oni prowadzą te msze i są urzędnikami Pana.

to nie byly klapki tylko sandały

Super, popieram. Kościół to nie plaża.

Księża mają nową misję - zmniejszyć i tak śmiesznie małą ilość ludzi w kościele. Nikt normalny przy 30 stopniowym upale nie pójdzie do dusznego kościoła w długich spodniach i koszulce, chyba że kościół zainwestuje w klimatyzację.
Adam i Ewa latali nago i jakoś to Bogu nie przeszkadzało. Widocznie księżom żal, że oni muszą być na mszy okuci po sam nos.

Sprzedam akwarium, sprzęt akw.
https://picasaweb.google.com/OmiyuO/NaSprzedazAkwarystyka
Oraz rzeczy dla kobiet, dzieciaczków:
https://picasaweb.google.com/OmiyuO/12Sierpnia2013

Yyyyy... myślałam, że chodzi o wiarę, o to co człowiek ma w sercu i jakie są jego intencje i czyny, a nie o ubiór.

Dla Boga nie ma znaczenia jak się ubieramy, ale jakimi ludźmi jesteśmy.

co za problemy macie. wierzycie a nie praktyjjjecie bo kosciol to nie ksaidz tylko wiara i moja rozmowa z bogiem. takze co sie czepiacie jakie sa plakaty w kosciolach. jedzcie jak chciecnie na milano do nura na wnory i mozecie na waleta dla mnie chodzic. jasne!

Kiedy jakiś mało zdatny chłopak zwrócił mi uwagę abym przykryła ramiona bo nie może się skupić

strzeliłam mu siarczyście w pysk, aby skupić mógł się łatwiej... jak można zwrócić kobiecie uwagę na temat swojej seksualności ??!!??!!- fuuu i to w dodatku w kościele!
..................................................................................................
Napisał/a: FFrugiperd Zacne dziewczyny mają poczucie wstydu i przyzwoitości, nie rażą nikogo swoimi odkrytymi cielskami w Kościele.
Umieją ubrać się inaczej niż ladacznice.

a zacni mężczyźni nie informują całego świata o swoich problemach z seksualnością.
jeżeli jest tak, jak pisze Kol., że nieskromny ubiór jest grzechem, to dlaczego księża udzielają komunii kobietom ubranym w ten sposób?

http://rebelya.pl/forum/watek/52617/

....................................................

Niewiedza prowadzi do piekła

Niedawno uczestniczyłam w prelekcji dla pań dotyczącej czystości. Prowadząca perorowała: - My kobiety wiemy jak pewne kwestie poruszać z delikatnością. Jeżeli twoja koleżanka ma dekolt do pasa, to należałoby jej powiedzieć, że bluzka w tym kolorze nie za bardzo jej pasuje. Druga anegdota dotyczy księdza, który mówił do matek młodych dziewcząt, mających wkrótce przystąpić do bierzmowania, iż powinny zwrócić uwagę na skromny wygląd swych córek. Ku zdziwieniu duchownego, kobiety okazały oburzenie: - Są młode. Kiedy mają pokazywać nogi, jak nie teraz?

http://www.pch24.pl/niewiedza-prowadzi-do-piekla%2C4705%2Ci.html

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org