wtorek, 03 grudnia 2024 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Nowotwór...

Jednak ta choroba niszczy nie tylko człowieka lecz i związek:(( Faceci są straszni(są wyjątki):(( Dziewczyna choruje,leży w szpitalu,facet dobrze się bawi,4lata związku,a facet poraz 3 idzie na wesele w sobotę z kim innym...Mówi,a robi co innego...Życie jest okropne:((

Wkurzasz mnie...

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Nowotwór...

za jaja na suchej galezi...

życie jest okrutne i niesprawiedliwe ...

wrrrr

Ostatnia wieczerza Jezusa z uczniami, namalowana przez Leonarda da Vinci. Tworząc to dzieło, Leonardo da Vinci natknął się na pewną trudność. Musiał namalo­wać Dobro pod postacią Jezusa oraz zło pod postacią Judasza - przyjaciela, który zdradza go podczas ostatniej wieczerzy. Malarz zmuszony był przerwać prace, gdyż poszukiwał modeli doskonałych. Pewnego dnia w czasie występu chóru chłopięcego, dostrzegł w jednym ze śpiewaków idealne uosobienie Chrystusa. Zapro­sił go do swojej pracowni i wykonał kilka szkiców. Minęły trzy lata. Ostatnia wieczerza była prawie gotowa, jednak Leonardo wciąż nie znalazł idealnego modelu Ju­dasza. Kardynał zaczął naciskać, żądając, by mistrz jak najszybciej ukończył obraz. Pewnego dnia, po wielu ty­godniach poszukiwań, malarz znalazł w rynsztoku przed­wcześnie podstarzałego młodzieńca, obdartego i pijane­go w sztok. Z trudem udało mu się nakłonić swoich uczniów, by zabrali go prosto do kościoła, ponieważ nie miał już czasu na szkicowanie. Zaniesiono zdezorien­towanego nędzarza do świątyni. Uczniowie podtrzymywa­li go, podczas gdy Leonardo nanosił na fresk rysy wy­rażające okrucieństwo, grzech, samolubność, tak wy­raziście malujące się na tej twarzy. W tym czasie żebrak nieco otrzeźwiał. Otworzył oczy i ujrzał przed sobą malowidło.
Paulo Coelho
- Widziałem już ten obraz! - wykrzyknął z przerażeniem.

- Kiedy? - zapytał zaskoczony mistrz.

- Przed trzema laty, zanim wszystko straciłem. Śpiewałem wtedy w chórze, moje życie było pełne marzeń i pewien artysta poprosił mnie, abym mu po­zował do postaci Jezusa.

Zapamiętaj misia każdy facet, zaznaczam każdy/kto myśli inaczej jest w wielkim błędzie/ jest dobry jak jesteś "sprawna".Była nigdy się nie liczy. Musisz liczyć tylko na siebie. Na pewno jesteś wartościową osobą i pomyśl trochę egoistycznie i weź się za siebie, jeśli to co piszesz dotyczy Ciebie. Cierpliwości, wytrwałości w walce z chorobą. To Ty jesteś najważniejsza! Trzymaj się. Pozdrawiam.

kobiecyinstynkt nie przesadzaj?????? że trafiasz na takich facetów jakich opisujesz to może wina leży po cześci po Twojej stronie?

Ja nie spotkałam się z czymś takim,dzięki Bogu za taką sytuację, bo nie mam facetów tylko faceta. Ale wynika to z mojej obserwacji i dużo czytałam akurat na takie tematy. Nie wiem jakby to było w moim przypadku dlatego się nie wypowiadam. Podkreślam wiem to z obserwacji , spostrzeżeń, rozmów i opisów.

To są fakty,długo by pisać...:((Wszystko w sobie dusze,nie potrafię na kimś mścić się.Warszawa aż tak daleko z Łomży nie jest.

Wkurzasz mnie...

ja znam gościa, który zostawił kobietę, bo nie ma 1 piersi ( usunieta-rak). to dopiero świnia.

Znajomy jakiś czas temu powiedział mi,że w życiu czasem odwracają się role.

Wkurzasz mnie...

Mam 30lat,Wygrać walkę z tą chorobą jest ciężko:( Nikogo nie biorę na litość!

Wkurzasz mnie...

Wszyscy faceci są źli, a jak się bliżej pozna, jak co do czego, to okazują się jeszcze gorsi. Jak w takim razie ludzie się rozmnażają? Z takiego gadania wynika, że nikt nie jest normalny, a każde dziecko rodzi się z przypadku. Nie wrzucać mi mnie do jednego wora. Naczytają się kolorowych gazet, gdzie za 2.50 stek patologii, potem wyrabiają sobie skiełbaszony obraz świata, poznają skiełbaszonych ludzi, bo o istnieniu innych, normalnych (których jest znaczna większość - przynajmniej w naszej części świata) nie mają pojęcia i mówią jakie to one są życiowe, a wszyscy obok to krzywdziciele i wrogowie. A obserwacje, rozmowy i opinie zależą od tego, z kim się gada i co się czyta. Proponuję rozejrzeć się wkoło i się zastanowić, czy naprawdę o przyzwoitego człowieka jest tak trudno. Ale samemu to się jest nieskazitelną i ofiarą w dodatku.

A i nie mówię tu o osobach chorych, którym współczuję, ale o zarozumiałych i mądrych życiowo istotach, które posiadły wszystkie rozumy po lekturze kolorowej lichoty gazetowej.

misia...co Ty za bzdury piszesz?--KOBIETO-MUSISZ WALCZYĆ-nie dla niego(pajaca),ale dla siebie.Co to za rezygnacja?-też to przeszłam i na dzisiejszy dzień jestem zdrowa:)odezwij się na priv--czekam
Ps.Centrum Onkologii w Wawie,ma idealnych specjalistów--wyjdziesz z tego!!!

Wyleczyć można tylko tego, kto chce być zdrowy...

misia musisz walczyć , a facet który tak zrobił to świnia nic nie warta , nie zasługujesz na niego , weź się w garść pokonaj to choróbstwo i ciesz się życiem - na pewno spotkasz kogoś wyjątkowego w swoim życiu kto da ci wsparcie i nadzieję i będzie z tobą , ja jestm ....
pozdrawiam życzę wszystkiego dobrego

xxx222 sorrki że Tobie zwórce uwagę "nie zasługujesz na niego" to on nie zasługóje na nią.....

No fakt wszystkie jesteście wspaniałe tylko czemu po 3 latkach.. twierdzicie że jesteście z facetem z przyzwyczajenia....

o kórna to ja co dnia bedę sie upokażał bo wam Kobietom należy się szacunek... No to OK>

misia olej cwaniaka, na pewno jest wokół Ciebie dużo ludzi, którzy będą Cię wspierać. Musisz się teraz skupić na sobie i leczeniu, a nie zawracać sobie głowę byle jakim dupkiem. Trzymam kciuki za Twój powrót do zdrowia.

Nie ma miłości, są ciężarówki ;)

SZACUNEK do SIEBIE powinna mieć jedna i druga strona,Przyzwyczajenie!?To miłość tak szybko wygasa!?To jaki sens być razem!?...

Wkurzasz mnie...

TO OD RAZU POWIEDZ SZCZERZE CO MASZ DO POWIEDZENIA,A NIE OCZY MYDLIĆ!!!!

Wkurzasz mnie...

misia3082 piekne wnioski i słowa atrakcyjność fizeczna kiedyś wszystkich dopada i zostaje przyzwyczajenie..... no to ja uciekam chcem swój związek zbudować na przyjażni.

Związek buduje się wspólnie,Szacunek,Zaufanie,Wierność itd=MIŁOŚĆ DO GROBOWEJ DESKI:))))

Wkurzasz mnie...

misia3082 przd ksiedzem przed Bogiem ludzię sobię obiecują..... i są niszczesliwi!!!!!

Niestety większość facetów ma właśnie takie podejście , powinie się noga idzie coś nie wg planu to żegnam boją się problemów nie biorą żadnej odpowiedzialności.... Trzymaj się jesteś młoda ,silna mam nadzieje że uda Ci sie pokonać tę przeklętą chorobę ... Pozdrawiam

oburzonamama-43741271 gg

Wkurzasz mnie...

Misia jestem z Toba. Musisz walczyc dla siebie:) Zdrowia zyczee i nie zapominaj ze gdzies tam daleko jest ktos kto czeka na Ciebie, byc moze to ten uczciwy i lojalny : )

Zyj, ciesz sie zyciem, szkoda czasu na zaglostki z facetem, skresl go ze swojego zycia, wygraj z ta cholerna choroba, a staniesz sie madrzejsza i lepsza :)

Pozdrawiam i zdrowia zycze :)

.

Misia, mało wiem o Tobie tyle, że masz faceta niewiernego i nowotwór. Czy macie dzieci? Czy macie ślub? Jakiego rodzaju jest nowotwór? Jestem przekonana, że nie chcesz innego faceta tylko, żeby obecny powrócił. Szukaj wsparcia w matce, jeżeli ją jeszcze masz a jemu daj czas. On musi trochę się z tym oswoić. Nie naciskaj, bądź cierpliwa a wygrasz.

Nie jesteśmy małżeństwem i nie mamy dzieci!I za to chyba dziękować Bogu.Rak jajnika.10 mies temu dowiedziałam się,że to nowotwór złośliwy.A z tym czasem dla Pana D... zostawiam bez komentarza!!!!

Wkurzasz mnie...

DZIĘKUJE WSZYSTKIM ZA SŁOWA OTUCHY,POZDRAWIAM SERDECZNIE:))

Wkurzasz mnie...

Zmienia postać rzeczy. Czy tam wyżej to Twój numer gg? Napiszę za jakiś czas do Ciebie.

Tak to mój nr gg.

Wkurzasz mnie...

Tak to mój nr gg.

Wkurzasz mnie...

Misia3082

Sorry, że się wtrącam, ale to NIE JEST WYROK!!!

Znam kilka pań, które poniekąd zapomniały o chorobie. Reszta jest kwestią obgadania, dogadania się. I nie daj się wkręcić w błędne koło myśli autodestrukcyjnych. BĘDZIE DOBRZE, BO INNEJ MOŻLIWOŚCI NIE MA.

Misia ja też znam wiele kobie,które miały nowotwór jajnika i jest wszystko ok...a jeśli chodzi o faceta to oni są zwykłymi tchórzami,więc nie przejmuj się niczym...czas leczy rany:)
P.S.Witam Cię oburzonamama:)

Jeśli przeczytasz Panie D... Przepraszam,że Cię kocham<ale może kiedyś zapomnę o Tobie! Sztuką jest mieć WYJE... nawet,gdy pęka Ci SERCE...Życzę Wszystkiego Najlepszego i udanej zabawy w tę sobotę na weselu u brata.Pozdrawiam.

Wkurzasz mnie...

Jeśli przeczytasz Panie D... Przepraszam,że Cię kocham<ale może kiedyś zapomnę o Tobie! Sztuką jest mieć WYJE... nawet,gdy pęka Ci SERCE...Życzę Wszystkiego Najlepszego i udanej zabawy w tę sobotę na weselu u brata.Pozdrawiam.

Wkurzasz mnie...

misia walcz o siebie, a nie o faceta... Całe życie jeszcze przed Tobą... Takiego kwiatu, to pół światu... pozdrawiam

misia...pisałam na gg,odezwij się proszę

Wyleczyć można tylko tego, kto chce być zdrowy...

Łatwo nie jest walczyć z tą chorobą,samotność i Ból bardziej pogrąża człowieka,ale jak to napisała jedna z osób z tego forum...Ból sprawia,że jesteśmy silniejsi,łzy sprawiają,że jesteśmy odważniejsi,a złamane serce sprawia,że jesteśmy mądrzejsi...DZIĘKUJĘ.POZDRAWIAM WSZYSTKICH:))

Wkurzasz mnie...

dziewczyny jesteście zbyt naiwne
na początku pobajeruje kupi pierścionek zrobi dziecko
a potem jesteś niewolnico łatwo dajecie się nabierać cwaniaczkom

sport to zdrowie

Tenis-właśnie, faceci to Cwaniaczki!:)A pierścionek odesłany:)

Wkurzasz mnie...

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org