niedziela, 24 listopada 2024 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Ile osob w wieku lat 16 chodzi na religie w szkolach poniewaz jest praktykujaca?

Zastanawia mnie wlasnie ta sprawa. Czy ktos z was widzial zeszyt osoby 16-letniej? Wiecie co oni tam robia?Np. odpowiedz na pytanie: Co zagraza godnosci zycia ? jak myslicie? ale recepta na udane zycie jest prosta:
1. Byc soba,
2. Miec zasady
3. szanowac innych,
4. zdobywac wiedze o sobie i o swiecie,
5. Dbac o dobry nastroj,
6. Miec czyste sumienie. I co wy na to?Pokazcie mi jednego z tych ludzi ktorzy stoja na ambonach koscielnych i prawia mlodym ludziom te madre slowa, sa im wierni i postepuja wedluch tych tak pieknych zasad?
Zastanowcie sie na co wasze pieniadze sa przeznaczane? Czy w tej pieknej recepcie na zycie zawarte sa takie firmy jak Fiat czy Toyota?

Freek

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Ile osob w wieku lat 16 chodzi na religie w szkolach poniewaz jest praktykujaca?

oj szmac bo Ci się jeszcze kropidłem po oczach dostanie

Rafa
www.wedkarskabrac.pl

Re: Ile osob w wieku lat 16 chodzi na religie w szkolach poniewaz jest praktykujaca?

ja chodzem bo praktykujem.i poza tym mamy fajną babkę.(z reli:))

Myślę, że to nie religia stanowi o wartości człowieka i jego udanym (nie znaczy łatwym) życiu. Ktoś powiedział: jak nie wiesz jak postąpić - to postępuj jak porządny człowiek. Ten warunek jest nieraz zbyt ciężki do spełnienia (mówię z własnego doświadczenia), ale trzeba się starać....Żyjemy, aby się ciągle uczyć, wszystko inne jest tylko mgłą....

Zbych

ja chodzę po to by posłuchać fajnych tekstów. Zapraszam do Mechaniaka.

Ps. Pozdrowienia dla sora Sobocińskiego.

==#Łukasz#==

religia z panem Sobocinskim jest super,a tak odnoszac sie do tematu, to jest to tipic ktory i tak nic nie zmieni,teraz sa takie czasy gdzie mlodziez bedzie coraz mniej uczeszczac do kosciola,a jesli chodzi o religie to zazwyczaj nie maja wyboru ze wzgledu na rodzicow...chyba lepiej jak chodza na nia i nic nie robia niz by mieli stac gdzies pod blaszakiem i pic np.piwo...:)

Whatever.........

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org