Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
zawyżane koszty za wodę przy spisywaniu ze stanem faktycznym liczników |
jestem zbulwersowana tym że przy spisywaniu wody przez Ł>SM zostały mi naliczone dodatkowo metry sześcienne wody ciepłej i zimnej : to trwa już 5lat skąd się biorą dodatkowe naliczenia jeśli nie sa zgodne z faktycznym stanem liczników.
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: zawyżane koszty za wodę przy spisywaniu ze stanem faktycznym liczników |
Może nikogo nie było w domu i wyliczyli średnie zużycie.
|
|
byłam w domu . jeżeli zużycie wody np.zimnej stan poprzedni100m3 stan biezący115 to ilość wychodzi 18,700 prawdopodobnie dodatkowe naliczanie trwa juz 5 lat
|
|
Dodają stan z licznika głównego podzielony przez liczbę mieszkań.
|
|
uwazam ze jest to wyrównanie za tych co nie płacą
|
|
nie`dotyczy (---.adsl.inetia.pl) Data: 21-07-12 22:40 Dodają stan z licznika głównego podzielony przez liczbę mieszkań. A Nie osób:) http://lsm.lomza.pl/sekcja.htm
|
|
Też to już dawno zauważyłam. I również uważam, że to oszustwo. Jeśli już muszą doliczać jakieś metry3 za tych, co nie płacą, to niech to zrobią w oddzielnym punkcie, gdzie będzie wyraźnie napisane, za co te metry, a nie ściemniają, że np. jak wyżej 115m3-100m3 = 18,7m3, zamiast 15m3. Chyba liczą na łosia, co nie umie liczyć. Ja się w każdym razie czuję oszukiwana.
|
|
podzielam zdanie koleżanki za dużo nas oszukują! założyłam wodomierze aby płacić ze stanem faktycznym zużytej wody
|
|
A co ze ściekami w takim razie?
|
|
mam doplate 16 zl , rachunku jeszcze nie mam -------------wiec zajme sie tym w poniedzialek!!!!!!!!!!!!Dziwne jest dla mnie kiedys wchodzil i rachunki na stol!!!!!!! ateraz doplaty ,niedoplaty -------- o co chodzi??!!!!!!!!!!! nawet jeśli będziemy krzyczeć, głupiec nic nie zrozumie Katon
|
|
wygląda na to że nie wszyscy interesują się za co płacą i ile ? należałoby przyglądnoć się dokładnie naszym wydatkom za co płacimy i ile .
|
|
Nigdy na to nie zwróciłem uwagi, ale faktycznie masz rację. Jeśli jest różnica między wodomierzem głównym, a tymi w mieszkaniach to faktycznie masz rację, że to nie ok.
|
|
Ja też na to nie zwracałam uwagi...tym razem zaraz po zmierzeniu przez pana, wydrukowaniu rachunku - od razu sprawdze
|
|
u nas caly czas dopisuja po pare metrow a jak sie pytalem ich to mowia ze woda gdzies ucieka.ale tak dopisuja w calej polsce.pisza o tym na internecie.
|
|
Jak pisałam wcześniej - jeśli chcą, żeby mieszkańcy pokryli różnicę między licznikiem głównym, a licznikami w mieszkaniach to ok, niech im będzie. Ale niech uczciwie napiszą w rachunku coś w stylu "różnica itp....", a nie po cichaczu dopisują do zużytych przez nas metrów, chyba tylko po to, żeby się ludzie właśnie nie pokapowali. Nieładne to jest i tyle.
|
|
NO I KUVA ZAJELAM SIE!!!!!!!!!!!!!! nie potrafia mi wytlumaczyc - *** strzelil 15 m3 wody a oni nie wiedza gdzie jest???!!!!!!!!!!!!!! nawet jeśli będziemy krzyczeć, głupiec nic nie zrozumie Katon
|
|
Niedługo będą sobie dopisywać nazwiska w PUP :) http://finanse.wp.pl/kat,104492,title,To-koniec-spoldzielni-mieszkaniowych,wid,14741696,wiadomosc_prasa.html?ticaid=1ede3 I trzeba wreszcie zacząć na zebrania przy wybieraniu rady itd. I zmienić co nie co już w tym skansenie.
|
|
Kiedyś był tu wątek o podziałkach na kaloryferach. Też złodziejstwo, ponarzekaliśmy sobie trochę i na tym się skończyło. Tak samo teraz z woda. Jak ktoś odważny i mądry sprawy nie rozdmucha, to nic się nie zmieni.
|
|
jest to 15%podwyżka a miała być 1,%
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |