Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
telewizja cyfrowa w łomży |
jestem ciekawy jak to dziala mieszkam w łomzy telewizor nowka panasonic z kablowki z vectry nie lapie w zaden sposob w mediach nie ma konkretnej informacji na ten temat tylko ogolnie reklamuja gamonie musze miec dodatkowa antene czy jak
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: telewizja cyfrowa w łomży |
tak musisz kupic antene. Ja na sprawdzenie przez dwa dni wsadziłem drut miedziany i było git. teraz kupiłem antene kierunkowa i mam ja skierowana na ta wierze i jest git. czasami jakies lagi sa jak to w cyfrowie :) ale rzadko _________________________________________________________________ Najważniejsze w życiu to nauczyć się: które mosty przekraczać, a które palić!!
|
|
dzieki bardzo tak zrobie
|
|
Ja z kablówki vectry normalnie odbieram kanały cyfrowe. Kabel antenowy to też jakaś antena i powinno ci złapać kanały cyfrowe.
|
|
działa kupuj sprzęt i oglądam sam oglądam 15 kanałow a sprzęt kupiłem w elektroniku na skłodowskiej
|
|
antena potrzebna
|
|
tuner dvbt potrzebny w tv lub można dokupić ;)
|
|
mam nowy telewizor panasonica to ma ten tuner kupie antene jak tak
|
|
Mając sam telewizor z MPEG4 ile odbieracie obecnie kanałów ze zwykłej anteny? 7 czy więcej?
|
|
Narazie jest 7 kanałów. TVP1, TVP2, Białystok, PoloTV, ESKA TV, TTV, ATM Rozrywka
|
|
No i tyle mam,a kiedy będzie/ma być więcej?
|
|
to nie bedzie polsatu i tvn na tej cyfrowej telewizji to nie ma po co kupowac anteny porazka jak tak
|
|
co wy tam wypisujecie jest dostepne 15 kanalow w zaleznosci od miejsca zamieszkania czasem moze byc wymagana nieco lepsza antena np. tak jak u mnie, z Lomzy odbierany jest jeden z Mux-ow ( TVP 1, 2 ......)- kawal przewodu antenowego wystarczy do jego odbioru, a z Bialegostoku pozostale 8 ( polsat, TVN..... ) tu wymagana jest nieco lepsza antena z wzmacniaczem i zasilaczem, mam 2 TV LCD z tunerami i smiga az milo ( tak jak tos wczesniej napisal czasem sa chwilowe drobne pikselozy ale krtokotrwale i nie utrudniajace ogladania), Antena to kierunkowa ATX/=wzmacniacz+zasilacz i z jednej odbieram wszystko
|
|
antena stara siatka 5m nad ziemią , wzmacniacz LNA-177 15 kanałów ;)
|
|
Stara siatka na domu na osiedlu parkowym skierowana na B-stok, wzmacniacz nie pamietam już jaki bo montowałem jakieś 8 lat temu. Odbieram dwa multipleksy - łącznie 15 kanałów. Odbiór piękny i idealny, sygnałnie spada poniżej 80%
|
|
no widzicie ogolnie to kazdy ma jakis patent tak jak pisalem wszystko chyba zalezy od miejsca zamieszkania, u mnie siatka z roznymi zasilaczami/wzmacniaczami nie trybila z bialegostoku (Tvn, polsat) kompletnie, zbyt duze nieczystosci/zaklucenia/smieci, wymagana byla antena kierunkowa aktywana i to mam jakosc na poziomie 50% na kazdy z Muxow kumple na pludniu ze zwyklej anteny pasywnej obieraja wszystko bez zadnego ale
|
|
Pytanie: ktos na południu złapał mux z tvn? Ja zwykłą anteną pokojową sciagam mux z tvp, nie wiem czy kupować cos lepszego??
|
|
z tego co wiem tvn idzie z białego więc jakiś kierunek lub siatka z LNA-177
|
|
Dzięki. A sam wzmacniacz dostanę w którymś sklepie w Łomży?
|
|
sprawdź w Eldor na Poznańskiej, może będzie ___________________________________________________________ -->>SMSy<<--
|
|
kupuj LNA-177, na allegro jest ;)
|
|
Dzięki, jak jutro znajdę w łomży to dam znac jak działa;)
|
|
czy odbieracie normalnie sygnał mux 2 ? mi od wczoraj nie sciaga. mam tylko mux 1 . Wariat
|
|
Można też skierować antenę na Ostrołękę. Tam też nadają 15 kanałów i jest zdecydowanie bliżej niż do Białegostoku
|
|
ale z ostrołeki jest słaby sygnał , ja nie sciagam. chodzi mi o to czy ktos z łomży sciaga mux 2 z białegostoku , bo jak tak to chyba mi wzmacniacz padł ....
|
|
to chyba jednak padl albo cos sie przestawilo bo u mnie odbiera normalnie
|
|
pewnie padł , bo teraz to juz nawet mux 1 nie działa . dzieki .
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |