Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Internet odliczenia podatkowe 2005. |
Witam mam pytanie jak odliczyc koszty poniesione nainternet czy sumować kwoty brutto abonamentu, czy też netto czy może sam podatek vat na usługi dostepu do internetu. Czy dostep do internetu przez sieć komórkową w usłudze iPlus może być odliczany od podatku? MoJe ŻyCie To MentoR.
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Internet odliczenia podatkowe 2005. |
Jeśli masz program pit 2006 np. ze strony: http://dobreprogramy.pl/index.php?dz=2&t=115&id=864 to sam wyliczy. W załączniku PIT O, podajesz cała kwotę jaka zapłaciłeś od marca do grudnia ub. roku. Mnie wyszło do zwrotu ok. 120 zł. Podstawą rozliczeń są rachunki od dostawcy, czyli TPSA, Netai, czy z sieci osiedlowej. Z komórkowych nie można odliczać. Poza tym poszukaj więcej na ten temat w necie.
|
|
Nie z komórki nie powinni odliczać
|
|
Ale lipa. Przecież to stały dostep do netu i stała opłata (niemała). grr. ale dzieki za info MoJe ŻyCie To MentoR.
|
|
...a czemu nie? ...jakaś podstawa prawna? _____________________ Kefas "Bo im tylko o to chodzi Abyś sam sobie szkodził Abyś sam nie mógł myśleć Abyś sam nie mógł chodzić"
|
|
"Zgodnie z art. 26 ust. 1 pkt. 6a od 1 stycznia 20005r wszyscy podatnicy niezależnie od źródła dochodów mogą odliczyć od dochodu przed opodatkowaniem wydatki ponoszone z tytułu użytkowania sieci internetowej w lokalu będącym miejscem zamieszkania do wysokości 760zł rocznie. Wydatki muszą być udokumentowane fakturą."
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |