Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
małe pieski |
Mam do oddania małe pieski-kundelki, będą niewielkie, chętnych zapraszam ... :) Zdjęcia mogę przesłać na e-maila.
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: małe pieski |
Mogę Ci dać 4 male kotki za jednego kundelka.
|
|
hehehe nie dzięki, sam mam dwa koty plus jeden dochodzący...
|
|
ja poproszę zdjecia :)
|
|
keyri0288@wp.pl
|
|
małe pieski robia małe kupki:) Większe pieski robia wieksze kupki:) I tak dalej i tak dalej :):):):) A SPRZATAĆ PO NICH TRZEBA :):):)
|
|
Zostały jeszcze 3 szt. (samce ) bo 2 są już zarezerwowane. Oczywiście zarezerwować można teraz ale dopiero za 3 tygodnie oddam aż zaczną jeść samodzielnie.... P.S. Oddaje szczeniaki za darmo .....
|
|
Wysterylizuj sunię.Nie będziesz musiał więcej domków dla maluchów szukać.
|
|
Sama sobie to zrób!!
|
|
mały :) Mądrego to i poczytać warto :):):)
|
|
właśnie-:))
|
|
Sterylizacja psów i kotów jest potrzebna.Pojedź do schroniska i zobacz ile jest porzuconych, niechcianych psów.Gdyby wszystkie niehodowlane wysterylizować w ciągu kilkunastu lat zniknąłby problem bezdomności zwierząt.
|
|
To tak jak w domu dziecka.
|
|
Sterylizacja ludzi jest nielegalna.Choć nie wątpię,że wielu by się to przydało.
|
|
I jednoczesnie pojawił by się problem zwyczajnych podwórkowych Burków , niezbędnych w zagrodach gospodarskich. Kolejnym problemem były domy ludzi którzy wolą kundelki od rasowych psów. I kolejnym problemem było by bezrobocie pracowników schronisk i wolontariuszy którzy spełniaja w nich swoje pasje . Więc ta sterylizacja to też nie jest za bardzo zdrowa dla wszystkich :)
|
|
Burki na wiejskich podwórkach nie są do niczego potrzebne.Jak może upilnować pies uwiązany na łańcuchu i głodny.Dodatkowo może być zagrożeniem np. dla dzieci.Z powodu swej sytuacji taki pies często jest sfrustowany i może okazywać agresję. Ludzie musieli by przywyknąć do rasowców.Łatwej byłoby wybrać sobie psa.Każda rasa jest inna ,a w przypadku rasowych łatwiej przewidzieć jaki pies może mieć charakter. Pracownicy schronisk poszukali by innej pracy.Zresztą nie ma ich w Polsce zbyt wielu.Wolontariusze w końcu by odetchnęli.Robią to nie z powodu pasji,a z chęci pomocy.Mogą się spełniać w innych dziedzinach.
|
|
mała korekta do twojego wywodu:):) Burek na łańcuchu ma za zadanie alarmowania o zagrożeniach a nie pilnowania :):):) A wolontariusze? Gdyby chcieli spełniac się w innych dziedzinach to napewno nie robili by tego w schroniskach :) A co do pracowników to też troche nie za bardzo mi pasuje twoja wypowiedź bo skoro pracuja , to niech pracują dalej , po co maja szukac niowej pracy skoro już maja ? A rasowce ? Mi akurat i wielu wielu innym podobnym do mnie nie odpowiadają i nigdy bym rasowca sobie nie sprawił :) I co ty na to powiesz ?
|
|
Oj Maruda ,na psy schodzisz?
|
|
mały :) Bo ja wbrew pozorom odmieniec jestem i tyle :):):)
|
|
-;))
|
|
Skoro odmieniec to sprezentuj sobie fretke;-)
|
|
To już lepiej alarm założyć.Może uwiążesz się na łańcuchu i zobaczysz co taki pies czuje ? Jeść dostaniesz jak ktoś sobie przypomni i co nie zawsze jedzeniem można nazwać. Jestem wolontariuszką.Mam mnóstwo innych zainteresowań i brak mi na czasu.Jeśli wiem,że mogę jakiemuś psu pomóc odkładam inne na bok. Sama ma dwa kundelki.Jednego z musu.Nie przeszkadzało by mi mieć jednego,a rasowego.Przynajmniej nie byłoby niewiadomą co z takiego wyrośnie.
|
|
elina :) To mozy ty się wykastruj i wtedy też poczujesz co taka sunia czuje ? Zainteresowania mozna podzielić jak się tego chce :) Ale widocznie wolontariat jest dla cikebie wazniejszy niz te inne zainteresowania :) I na tym zakończę z tobą debate :)
|
|
:) hm....sunia to nie człowiek i jej szczeniaki nie są do szczęścia potrzebne.Ona chce się cieszyć każdą chwilą spędzoną z człowiekiem. Rozmnażanie psów nie jest dobre.Produkuje się następne sieroty,które być może skończą w schronisku lub w gorszym przypadku zamarzną gdzieś zimą. A,że żal mi tych psów to chyba nic złego.
|
|
Trzeba elimkę wykastrować i też będzie cieszyła się każdą chwilą spędzoną z człowiekiem.
|
|
hahahaha:):) Dobre to było maluszku :):)
|
|
Autor: Omania (---.neoplus.adsl.tpnet.pl) Data: 02-07-12 19:05 Skoro odmieniec to sprezentuj sobie fretke;-) //////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////// Wolał bym szynszyla :) Ale przecież nie jest rasowiec :):)
|
|
Jeśli chodzi o mamę i tatę piesków, to własnie przybłąkały sie na jesień w zeszłym roku, ktos poprostu wyrzucił pieski, ja niestety nie zdążyłem zrobić z tym porządku no i masz babo placek, a jeśli chodzi o sterylizacje jestem za, mam koty wysttyrylizowane , a suni niestety nie zdążyłem.....
|
|
a rasowe psy nie trafiają do schronisk? Niestety nawet one są wyrzucane, gdy znudzą się nieodpowiedzialnym włascicielom. I zawsze tak bedzie. Problem tkwi w ludziach a nie "rasowosci" psów. Elina- czy Twoje pieski nie są dla Ciebie najwspanialszymi na swiecie, mimo że nie są rasowe?
|
|
http://www.townian.com/qitz/register.php?ref=Malisz997
|
|
MIJ chyba mnie nie zrozumiałaś. Ja kocham i kundelki.Jak napisałam wcześniej mam dwa.Jeden znaleziony,drugi adoptowany ze schroniska. W naszym schronisku jest około 170 psów.Niektóre miały dom.Czasami były kochane,czasami poniewierane.Inne urodziły się jako bezdomne i takie są nadal.Chodzi mi o sterylizację psów,aby nie mnożyć psiego nieszczęścia. Np. ktoś weźmie sobie suczkę.Nie wysterylizuje,nie dopilnuje i za jakiś czas będzie miała małe.Trzeba im znaleźć dom.A jeśli się nie znajdzie to będzie kłopot.Ludzie są różni.Potrafią maluchy wyrzucić,utopić.Za pół roku następne szczeniaki i znów problem.Sterylizacja jest wyjściem z sytuacji.Sunia nie będzie rodzić,będzie zdrowsza i właściciel nie będzie miał kłopotu.Jedyną przeszkodą jest cena.Ale można odłożyć przez kilka miesięcy i mieć potem spokój na lata. To prawda.Do schronisk trafiają i psy rasowe.Jednak bardzo rzadko.Nie chodzi mi o psy w typie rasy (bez rodowodu),ale takie z tatuażem,z czipem,których pochodzenie można sprawdzić. Takie psy są drogie,nie kosztują kilkaset złotych jak te w typie rasy.
|
|
Powiem tyle... dobrze,że jesteś odpowiedzialny :)
|
|
Masz rację. chociaż nie zgodzę się z tym, że sunia po sterylizacji bedzie zdrowsza- nasza (tez ze schroniska) ma ciagle problemy po zabiegu. od kilku lat. Musi przyjmowac leki 3 razy dziennie, miala 2 operacje, itd.. ale nie zniechecam, lepiej zrobic zabieg niż mnozyć nieszczęscia. A czy nie ma przypadkiem jakiegos miesiaca darmowej sterylki? Cos mi sie o uszy obiło, ale nie jestem tego do końca pewna. Chyba widzialam u weta kartkę z takową informacją. Pozdrawiam J.
|
|
MIJ: właśnie zdrowie suni jest najważniejsze. Antykoncepcja tez, ale jeżeli chcesz, aby sunia była z Tobą jak najdłużej - wysterylizuj. Suki na wsiach i u wsioków w miastach mają szczeniaki co roku. Pomyśl, jak to wpływa na zdrowie (o ropomaciczu nie pomnę). Pomijam fakt wydania na świat ok. 50 kundelków, z których 49 nie będzie miało szczęśliwego życia. Zresztą - masz internet to sobie poczytaj. Pozdrawiam.
|
|
MIJ może powód choroby Twojej suni jest inny. Moja poprzednia sunia żyła 13 lat.Nie była wysterylizowana,szczeniaków nigdy nie miała.Za to nowotwory i ropomacicze.Obiecałam sobie,że następną wysterylizuję.Najpierw przygarnęłam psa.Został wykastrowany jak miał pół roku.Jak suki mają cieczkę on się nie denerwuje,nie ma w nim chęci dominacji.Potem adoptowałam sunię ze schroniska.Wysterylizowano ją jak miała 5 miesięcy.Urosła,jest zdrowa i wesoła,niezwykle przywiązana.U moich psów nie ma żadnych komplikacji.No i wygoda,bo sunia nie ma cieczki i nie ma gromady psów pod klatką. Adamus napisał to o co mi chodzi.Jedna suczka wyda na świat dziesiątki szczeniaków,jej córki po niecałym roku życia zapewne następne maluchy.I to będą setki nieszczęść,bo rzeczywiście tylko nielicznym się uda.
|
|
Mam do oddania małe pieski-kundelki, będą niewielkie, chętnych zapraszam ... :) Zdjęcia mogę przesłać na e-maila. Chodziło mi tylko o ogłoszenie i ludzi dobrego serca, którzy przygarną szczeniaczka, a widzę że temat się rozwinął jak zwykle.... P.s. Ogłoszenie z foto są też na : http://www.moja-lomza.pl kategoria zwierzęta /oddam
|
|
Elina- cały czas sie z Toba zgadzam w temacie sterylki. Tylko nasza mała ma problemy po niej (stwierdzilo kilku weterynarzy).Ale jak pisalam wczesniej- to, że wspomnialam o tym to nie forma zniechecenia. Jak najbardziej jestem za sterylizacją. Adamus- ja to wiem. Przeczytaj dokladnie to co wczesniej napisalam. Moze już nie zasmiecajmy tematu- pieski szukają domu. To jest wazniejsze. Pozdrawiam, J.
|
|
Fajnie jest podyskutować, bo temat idzie w górę :) Raczej nie możliwością jest aby sunia miała problemy zdrowotne po zabiegu, najwyżej jak juz coś to komplikacje po narkozie, ale narkozę podaje się nie tylko przy sterylizacjach.
|
|
http://www.townian.com/qitz/register.php?ref=Malisz997
|
|
Dlaczego zmieniacie temat ? Ktoś poprostu chce oddać psiaki i tyle i chętni niech się odzywają a nie jakieś tam leczenia itd...nowe tematy se zakładajcie na forum
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |