Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Znachorki do odczyniania dzieciecych uroków |
Jakis namiar? tel? ?)@.)%.!(*(.?
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Znachorki do odczyniania dzieciecych uroków |
:) to tak na poważnie ?
|
|
tak ?)@.)%.!(*(.?
|
|
Kiedyś moja babcia odczyniała na mnie uroki - nie zadziałało . Nie wierzę w takie rzeczy.Jeśli dziecko się boi znajdź realną przyczynę.
|
|
płakanie w nocy co na to morze zadziałać ?)@.)%.!(*(.?
|
|
zaczep na szyi czerwona wstazke Jestem Polakiem więc mam obowiązki polskie " Wnuk gestapowca z wnukiem UBowca krzyczą faszysta na wnuka AKowca" "Tyle, tylko tyle i aż tyle" A. Macierewicz
|
|
Nie jestem psychologiem. Zależy jakie bajki dziecko ogląda,co robi przed snem,czy chodzi spać wyciszone,jak wygląda jego dzień.Przyczyn może być tysiące. Wolałabym dobrego psychologa niż znachorkę do swojego dziecka. A jeśli jesteś katolikiem to takie praktyki są wprost zakazane.
|
|
Przez cały dzień pobudzona, energia wręcz nie ograniczona, setki przysiadów i kilometry przebiegnięte po pokojach. W nocy problem z samym zaśnięciem i później częste pobudki 4/5 razy płacz. PS: Spróbuje z czerwoną wstążką. ?)@.)%.!(*(.?
|
|
Szeptucha z Orli, bądż z Rutki.
|
|
No widzisz :) .Jeszcze w nocy są w niej emocje z całego dnia.Miałam tak z moją córką.Przynajmniej godzinę przed snem nie pozwalałam na oglądanie bajek.Najpierw była kolacja,później kąpiel ,czytanie spokojnej bajki przed snem . Stało się to rytuałem . Czynności wykonywane bez nerwów ,żeby dziecko uspokoić.W ciągu dnia też jest potrzebna choć chwila na spokojniejsze zajęcia wymagające koncentracji.Czasami wysilek umysłowy jest bardziej męczący niż fizyczny.
|
|
sprawdzę to dzięki wam i proszę o kolejne posty ?)@.)%.!(*(.?
|
|
popieram elina, zmień może jej dzień na bardziej spokojny ,spacer gdzieś gdzie nie ma wyzwań ,jak masz możliwość do lasku np :)jakies malowanki ,czytanie ,zależy ile niunia ma lat ?.
|
|
kiedys sie z tego smialem do czasu az bylem w stajni gdzie zaszla baba z urzekajacym wzrokiem i wsie kiziaki zdechły nastepnym razem kazdy mial czerwona wstazke, to samo kolega mial akwarium i sasiadka mu urzekła ryby wszystko zdychalo do czasu zaczepienia czerwonej wstazki na akwarium. i to nie zarty. Jestem Polakiem więc mam obowiązki polskie " Wnuk gestapowca z wnukiem UBowca krzyczą faszysta na wnuka AKowca" "Tyle, tylko tyle i aż tyle" A. Macierewicz
|
|
1 rok i 3 miesiąc właśnie leci ?)@.)%.!(*(.?
|
|
I jeszcze dieta ma znaczenie.Duża ilość węglowodanów też sprzyja pobudzeniu. No i dużo cierpliwości :) Bo nie da się tak od razu.Trzeba trochę czasu i konsekwencji.Malowanie,układanie puzzli,klocków dobrze wykonywać jest razem z dzieckiem,żeby się szybko nie znudziło.I wiadomo, z rodzicem zawsze fajniej.
|
|
jak pisałam moja babcia odczyniała takie uroki na mnie i wszystkich swoich wnukach.Moja siostra jest zakonnicą i powodu tych odczynień ksiądz odprawił nad nią egzorcyzmy.To pradawne praktyki i podobno niebezpieczne.
|
|
na placz dziecka szukasz znachorki? Lepiej porozmawiaj z jakas dzieciata kuzynka lub kolezanka co mozesz zmienic w dzieciecym planie dnia, jadlospisie a nawet w swoim zachowaniu. Dziecko w tym wieku poznaje swiat i pdreagowuje wszystkie nowe bodzce, zadne czary-mary tu nie sa potzrebne a jedynie cierpliwosc, spokoj, trzymanie nerwow na wodzy i duzo milosci
|
|
dobrze poczytać sobie posty ludzi którzy piszą rzeczy prawdziwe pzdr ;) jak byście dowiedzieli się czegoś nowego proszę o wpis ?)@.)%.!(*(.?
|
|
:) miałam takie problemy z moimi dziećmi. Dziś są już w wieku szkolnym i raczej dość zdyscyplinowane. Okres między 2-4 rokiem życia był dla mnie najtrudniejszy.Dziecko wtedy wszystko szybko chłonie,jest ciekawe,również wytrzymałości psychicznej rodziców.Naprawdę pomaga ustabilizowany rytm dnia,stała pora posiłków.Musi być czas na zabawę aktywną i czas na spokojniejsze zajęcia.No i ten czas przed snem jest ważny,żeby dziecko już było wyciszone,spokojne.
|
|
Zgłoś problem swojemu proboszczuniowi. On to na pewno rozwiąże. Za "co łaska", czyli nie mniej niż 1500 PLN.
|
|
postrasz czarną wołgą luz blues i orzeszki
|
|
wiecie nie znam tego o czym wy mowicie...nikt mi nigdy dziecka nie urzekl a cala moja 3 byla aniolkami nawet w nocy..hmmm dopoki nie zaczely mowic 'mamo daj,mamo to,mamo tamto'...wiec duzo ci nie powiem na ten temat..ale wieczorem kapiel plus jakas spokojna i dosc ciekawa bajka nawet w tv pomoze..ja to nazywam usypiacze :P Jestem jaka jestem! Nie dbam o opinie ludzi mi Obcych.Milcze, kiedy cierpie. Zamykam drzwi, kiedy chce byc sama. Zawsze sie smieje. Marze o swiecie bez granic. Musze... ja nic nie musze.
|
|
tylko ORLA , znam osobiscie pania z Rutki i tez polecam ,bardzo mila kobieta. Do tej z Rutki mozesz jechac nie zapowiedziany , napewno przyjmie. Rutka malenka wies wsrod lasow ,czesto spotkasz patrole strazy granicznej :)) ,kazdy tobie wskaze jej gospodarstwo. nawet jeśli będziemy krzyczeć, głupiec nic nie zrozumie Katon
|
|
Przebadaj dziecko na wszelkie możliwe robaki 2-3 krotnie w odstepach czasowych
|
|
postrasz dziecko, że jak się nie uspokoi to nakarmisz go psim mięsem, na pewno pomoże :)
|
|
Matko.. jakie uroki? Wolisz chodzić po jakis szeptuchach czy innych samozwańcach niż pojsc z dzieckiem do psychologa? W ogole myslę, że powinnas obserwowac dziecko: co je i pije(m.in. ilosc slodyczy w ciągu dnia, czy je cos przed snem, badz pije np. soki ktore sa z cukrami), jak sie zachowuje- moze sie czegos boi. Rownież czy pokoj jest wywietrzony itd. Budzenie sie dziecka w nocy moze miec rozne przyczyny, ale od razu rzucony urok?
|
|
Przecież nie mówi,że włoży do pieca na 3 zdrowaśki,tylko poprosi o pomoc szeptunkę,czy znachorkę.Znachorki leczą ziołami,a szeptunki odmawiają modlitwy.Wiera z Orli nie jest żadnym samozwańcem.Pieniędzy nie bierze.Nie jest też najszczęśliwsza,że codziennie w kolejce czeka kilkanaście osób.Nikt nie każe rezygnować z konwencjonalnej medycyny.Można pójść do psychologa i pojechać do Wiery.Między światem realnym a metafizycznym są tylko THE DOORS.(nie każdy potrafi je uchylić)
|
|
Poszeptuchy to czarownice:):) Ja bym najpierw poradził się proboszcza w tej kwesti :)
|
|
Jak to czytam to nie wiem czy sie smiac czy plakac. Jest XXI wiek a wy chcecie odczyniac uroki? Masakra jakas.
|
|
ten znachor zamiast tobie pomoc narobi ci tylko problemow modl sie za to dziecko jesli uwazasz ze cos jest z nim nie tak a nie po jakichs czarownicach bedziesz je prpwadzala
|
|
Ja ze swoją pociechą sąsiadka wosk nad nią przelewała, jeżdziłam i do Orli jak się darła tak się darła, dziś ma 23lata i też niezła arogantka ,są cechy charakteru z którymi się człowiek rodzi. Te wszystkie rady są dobre na nieco starsze dzieci a 1,3to mamie dobrej kondycji życzę i cierpliwości.Pozdrawiam.
|
|
polecam czatachowa.pl Pustelnia ojca Daniela marek
|
|
Trzeba bacha porządnie w nocy czymś wyrasiś to przestanie beczeć ,ale może zacząć się moczyć do 34 roku życia.
|
|
"wyrasić"
|
|
Kiedyś podawali dzieciom wywar ze słomy makowej :)
|
|
Może pomoże cukier zawinięty w szmatke i wsadzony do buzi ? :):)
|
|
mały z tego co wiem od wyraszenia dziecku wywinie sie kołtun na glowie. wiec cos za cos Jestem Polakiem więc mam obowiązki polskie " Wnuk gestapowca z wnukiem UBowca krzyczą faszysta na wnuka AKowca" "Tyle, tylko tyle i aż tyle" A. Macierewicz
|
|
adamosxx:) Jak dziewczynka, to nie przeszkadza bo nie bedzie musiała fryzur wymyslać :):):) A jak chłopiec to też da radę bo afro bedzie nosił :)
|
|
Może i kołtun też,ale my z Marudą się moczyliśmy.-;)
|
|
hahahhah i wydało się;-D
|
|
Mi już przeszło.
|
|
A ja jestem jeszcze w trakcie :) Ale też powoli przechodzi:)
|
|
Mariolce mówiłem ,że to prostata-:)
|
|
No i prawidłowo:):) Jakoś trzeba się kamuflowac :) Ja tam mówię że się obficie pocę :)
|
|
Ty to sobie możesz zawiązać na supełek,a ja mam taki cholerny nick,szkoda gadać.
|
|
Nie narzekaj :) Wszyscy wiemy że co małe to i pracowite:):)
|
|
Zwłaszcza po tych niebieskich.
|
|
niebieskie to tylko przykrywka :) Nie bśądź taki skromy :)
|
|
Jak tak patrzę na te Twoje zdjęcie pod każdym postem to dochodzę do wniosku,że pewnie też na tych niebieskich jedziesz.
|
|
mały !! musiałes mnie zdradzic ?? :) Dobrze że sam jestem niebieski to i w oczy się nie rzucają tak jak u innych :)
|
|
Maruda,musimy kiedy wybrać się do Omani na kolację i posłuchać przy śniadaniu co ma ciekawego do powiedzenia.
|
|
Kolacja połączona ze śniadaniem??Oj mały,ależ Ty masz wymagania.A moze jakieś specjalne meni?
|
|
trochę lipka teraz z tą Omanią :(
|
|
Noce krótkie a i trzepak zajęty bo wakacje sie zaczęły :)
|
|
mały chyba niebieską łyknał bo zniknał z forum nagle i niespodziewanie:):):)
|
|
http://www.townian.com/qitz/register.php?ref=Malisz997
|
|
Nowe wyniki badań TV i brak snu dzięki czemu dzieciaki tłuszcz Bremer projekt badawczy badał związek pomiędzy brakiem snu, oglądanie telewizji i otyłość: Wynik może siedzieć, spać dla dzieci mniej niż 9 godzin, dwa razy częściej narażone na otyłość. Jak długo dzieci śpią, średnio, ale zależy również od ich miejsca zamieszkania w Europie. Więcej snu, mniej oglądanie telewizji - i europejskie dzieci utrzymać smukłą sylwetkę. Ale mniej spać i więcej siedzą przed telewizorem lub komputerem, grubsze są. Liczba wynikająca z finansowanych przez UE IDEFICS projektu (identyfikacja i zapobieganie dieta i styl życia, powiązanych ze sobą czynników zdrowotnych u niemowląt i dzieci). Międzynarodowy projekt jest w Bremie Instytutu Badań Profilaktyki i Medycyny Społecznej Uniwersytetu w Bremie (PKG) koordynuje. Dzieci śpią mniej niż dziewięć godzin nocnych, są one dwukrotnie podatne na otyłość niż dzieci z jedenastu godzin snu, zgodnie z wynikamiJak długo dzieci śpią, różni się znacznie między krajami europejskimi, z dziewięciu do dziesięciu godzin w Estonii ponad jedenaście godzin w Belgii. W Europie Południowo-Wschodniej i mieć dzieci mają tendencję do snu mniej niż na północy. Czas trwania snu jest niezależna od pory roku, długości dnia, poziomu wykształcenia rodziców i innych czynników stylu życia lub wcześniej otyłości, to powiedział. Naukowcy IDEFICS patrzeć w telewizji na wszystkich pokarmów tuczenia największy problem. Czy tym, ale na fizycznym bezwładności jest to, że dzieci rosną w przed telewizorem lub frytki, cola i co jedzą ją, nie mogła zweryfikować naukowcy. Wszędzie widział prawie połowa wszystkich dzieci z dala czasami lub często podczas jedzenia. Dzieci z wyższym oglądania telewizji i jedzenia tłuszczu pokarmy bogate, zwłaszcza cukru - bez względu na preferencje dla tłuszczu lub słodycze, które zostało wcześniej wykryte w testach smakowych. Źródło: Medical Journa
|
|
CXR :) Coś ci ten translator szwankuje bo zupełnie nie wiadomo o co chodzi w tej kopi :):) Temat był o płaczącym w nocy dziecku a ty o tłuszczu i słodyczach :)
|
|
Dzięki za wypowiedzi bardzo się przydały przynajmniej na uspokojenie. Dziś nie było tak źle i napiszcie proszę czy jakaś ładna dziewczyna szuka ojca z dzieckiem ;) heja. ?)@.)%.!(*(.?
|
|
jam że niemców się nie uczył bo ile to można się uczyć:) Jak małego na forum nima to się czepiasz szczegółów:) http://www.eltern.de/
|
|
No to jusz sie nie bedzie czepiał-;))
|
|
bo ja czepliwy z natury jestem :) Ale jak mały powiedział że nie będe to nie będe :)
|
|
Musisz wyciszać dziecko przed snem. Za dużo emocji ma prawdopodobnie. Zresztą już ktoś o tym pisał. Do tego RYTUAŁY, dziecko musi mniej więcej znać rozkład dnia. Poczytaj o tym. Dużo w necie znajdziesz. Np. - http://www.babyboom.pl/forum/4-latek-5-latek-6-latek-f18/budzenie-sie-dziecka-w-nocy-z-dziwnym-placzem-lekiem-24709/ - http://portal.abczdrowie.pl/pytania/dziecko-budzi-sie-w-nocy-z-placzem-co-robic - http://www.erodzina.com/index.php?id=25,1777,0,0,1,0 - http://www.cyberbaba.pl/content/view/1429/
|
|
A nie przyszło Ci do głowy,że dziecko ma dużo energii--kiedy skończy 3 latka zatęsknisz za tym szaleństwem;/ Wyleczyć można tylko tego, kto chce być zdrowy...
|
|
Znachorki do odczyniania dzieciecych uroków Autor: Kool-Aid (---.lomza.vectranet.pl)Data: 01-07-12 23:21 Jakis namiar? tel? ---------- 18-400 Łomża ul. Sadowa 3 tel: 86/ 216 25 91 STRANSKY
|
|
i przede wszystkim tanio! wróżka, która bierze więcej niż 100 zł to świnia! Kanalia oraz szumowina..............
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |