Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Zambrów na rowery 1.07.2012 |
Czy ktoś z Łomżyńskich Cyklistów wybiera się na tę imprezę?
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Zambrów na rowery 1.07.2012 |
A kiedy w Łomży zaczną być taki imprezy. Bo u nas to nic nie tylko pochody radia Maryja i imprezy typu gdzie jest krzyż :)
|
|
Masakra ...
|
|
Kurcze jak mi się chce pojeździć rowerkiem to nie czekam na pseudohappenigi tylko wsiadam i jadę.Co to ma na celu?Spopularyzowanie jazdy rowerem?Jak ktoś nie lubi się ruszać to zawsze będzie szukał "stosownej" wymówki.Teraz ludziom troszeczkę się poprzewracało,bo narzekają,że benzyna droga a w godzinach szczytu to ciężko przez przejście dla pieszych normalnie przejść bo samochód jeden za drugim.
|
|
Ja śmigam po Łomży codziennie po 30km
|
|
Kiedy w Łomży będą takie imprezy? Jak będziemy je sobie organizować! W lipcu (dokładnie ostatni piątek lipca) odbędzie się I Łomżyńska Maska Krytyczna która mam nadzieje przerodzi się w imprezę cykliczną a może cyklistyczną :) i będzie się odbywała w każdy ostatni piątek miesiąca. A jak chodzi o różne wspólne wypady rowerowe to zaglądajcie na forum łomżyńskich rowerzystów www.rowerzysci.eczytaj.pl tam znajdziecie osoby chętne do jazdy rowerowej. Wracając do tematu ja wybieram się do Zambrowa rowerem. Niedzielny rajd jest z Zambrowa do Rybna i z powrotem, więc pewnie prosto z Rybna wrócę do Łomży. W Zambrowa akcja rozpoczyna się o 14 na Targowicy Miejskiej więc z Łomży trzeba wyjechać o 12 aby spokojnie dojechać do na miejsce.
|
|
O... Dokladnie o takiej samej inicjatywie ostatnio myslalem :D Nawet zalozylem jakis drobny temat na forum ;) Jesli chodzi o udzial w "I Łomżyńskiej Masie Krytycznej" to deklaruje swoj udzial ;) enigmatus, a Ty przypadkiem nie jezdziles kiedys takim niebieskim maluchem ? ;)
|
|
Nie kolego. Ja jeżdżę rowerem :)
|
|
a na ircu sie kiedys nie siedzialo ? ;)
|
|
A jeśli chodzi "pseudohappenigi" to w Masie nie chodzi o przejażdżki rowerowe. Tu chodzi o organizację rowerzystów i pokazanie władzom miasta i kierowcom, że istniejemy i chcemy poważnego traktowania naszych potrzeb. Chodzi o to aby likwidować bariery dla rowerzystów i budować ścieżki z prawdziwego zdarzenia takie, które gdzieś prowadzą i są połączone w jedną całość. I nie chodzi o to aby popularyzować rekreacyjną jazdę na rowerze ale pokazać że rower to alternatywa dla samochodu w codziennym przemieszczaniu się po mieście. Na razie Łomżyniacy przemykają po chodnikach, jeżdżą po przejściach dla pieszych a na ulicy traktowani są jak intruzi. Ścieżki rowerowe kończą się w polu (Szosa Zambrowska), albo zmuszają do zsiadania z roweru lub jazdy slalomem (Poznańska). Ścieżki zmuszają do skakania po krawężnikach (Spokojna) albo jazdy w koło skrzyżowań (Legionów Piłsudskiego). Nie wspominając już o przyciskach przy przejazdach rowerowych które są niezgodne z przepisami!
|
|
Zapomniałeś dodać o ludziach chodzących po ścieżkach i sapiących ze to jest chodnik a nie droga dla rowerów i jeździmy slalomem ze ścieżki na chodnik i tak cały czas wzdłuż ulicy Piłsudskiego
|
|
siema wszystkim ten rajd to zeby do niego przystapic to trzeba miec kask
|
|
kto wogole jedzie bo ja napewno jade
|
|
ja tez sie pojawie ;) odnosnie paru powyzszych postow, to mniej maruderstwa bym proponowal, bo na naszych ulicach/chodnikach jest super ... oczywiscie w porownaniu do innych miast :)
|
|
Jak ktoś jest chętny do jazdy na rowerze do Zambrowa to o 12:00 na Starym Rynku zbiórka. Kaski są nieobowiązkowe (chyba że prawo się od wczoraj zmieniło a były takie pomysły) Jedyne co jest obowiązkiem to sprawny i wyposażony odpowiednio rower oraz chęci :)
|
|
ueeee ja zrozumialem ze Pawcik pyta o pojawienie sie na lomzynskim "evencie" :D Jesli kogos wprowadzilem w blad ze dzis jade, to sorry ;)
|
|
i kto z was byl bo ja bylem nawet moglo byc tylko bylo trzeba sie gruoy trzymac nie mozna bylo wyprzedzac organizatorow i to jest minus i zadnych nagrod nie bylo
|
|
Organizatorów się nie wyprzedza bo ktoś musi prowadzić czoło peletonu :) A jeżeli chodzi o nagrodę, to grochówa nie smakowała? ;)
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |