Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Łomża miastem milionerów |
Mieszkając w Łomży, statystycznie łatwiej można zostać milionerem niż na przykład w Białymstoku czy Suwałkach. W naszym pięknym mieście średnio na tysiąc mieszkańców przypada 0,74 milionera, podczas gdy w znacznie większym, zamożniejszym Białymstoku na tysiąc mieszkańców przypada 0,47 milioner. Podobnie w teoretycznie bogatszych Suwałkach na tysiąc mieszkańców mają tylko 0,43 milionera, czyli prawie dwukrotnie mniej niż w Łomży. Co więc sprawia że nasi współmieszkańcy tak się bogacą? Przy okazji chciał bym pogratulować tym 46 osobom, które osiągnęły w 2011 roku ponad milion dochodu. Odsyłam do artykułu: http://4lomza.pl/index.php?wiad=29148
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Łomża miastem milionerów |
Trzeba by sprawdzić statystyki, jaki jest w tych wymienionych miastach odsetek ludzi prowadzących działalność gospodarczą, bo pewnie z tego to wynika. W łomży nie jest tak źle, jak sugerują na tym forum bezrobotni i gimnazjaliści...
|
|
To są ci biedni ludzie których na nic nie stać :):) To nie trzeba gratulować tylko wspólczuc ubóstwa :):):)
|
|
jeśli w Łomży płacą głodowe pensje ludziom a sami kabze sobie nabijają to musza być biedacy i milionerzy sport to zdrowie
|
|
Panowie, trochę upraszczacie pewne sprawy.
|
|
Ci milionerzy to najpewniej deweloperzy i właściciele firm zajmujących się robotami publicznymi.
|
|
I batmany
|
|
fakt jest taki ze w tej dziurze ludzie maja kase.tylko sa baaaaardzo skapi.... widac to po domach samochodach i zakupach jakie robia w sklepach... oczywiscie sa tez ludzie biedni ale jest ich juz coraz mniej tutaj... Jestem jaka jestem! Nie dbam o opinie ludzi mi Obcych.Milcze, kiedy cierpie. Zamykam drzwi, kiedy chce byc sama. Zawsze sie smieje. Marze o swiecie bez granic. Musze... ja nic nie musze.
|
|
DFX chrzanisz:) Podlascy milionerzy mieszkają głównie w Białymstoku i okolicach (139 osób), ale nie brakuje ich również w innych "matecznikach" krezusów. W Łomży jest ich 46, a w Suwałkach - 30. Rekordzistą jest przedsiębiorca, który wykazał w swoim zeznaniu podatkowym dochód w wysokości ponad 31 mln zł. - Jeżeli takich pieniędzy dorobili się w uczciwy sposób, bez naruszania norm społecznych - to zostaje nam tylko im pogratulować i cieszyć się, że w naszym województwie mamy tak przedsiębiorczych ludzi - mówi dr Kopczuk i od razu dodaje, że szkoda, że tych "milionerów" nie ma jeszcze więcej. - Tak jest na całym świecie, że ktoś zarabia więcej, a inny mniej. Miejmy tylko nadzieję, że "nasi milionerzy" swoje pieniądze zainwestują w województwie podlaskim i stworzą tu coś, z czego skorzystają także i inni np. nowe miejsca pracy. http://m.bialystok.gazeta.pl/bialystok/1,106505,12023785,Kryzys_kryzysem__a____milionerow_w_Podlaskiem_przybywa.html Tyle zarabiają łomżyńscy radni. Są wśród nich milionerzy http://www.wspolczesna.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/20120518/REG20/120519509
|
|
"Nie jest tak, że pracodawcy złośliwie nie płacą wynagrodzeń..." http://www.wspolczesna.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/20120627/REG00/120629649
|
|
CXRSa1 z czym dokładnie chrzanię?
|
|
oj zachwyciłeś się tym artykulikiem :) zapominając o biznesmenach którzy nie wykazali tak wielkiego przychodu a posiadają więcej majątku w mieniu ruchomym:)
|
|
pseudo milionerzy hihihi.
|
|
Powinni podać liste nazwiskami od 1 do 46 i tyle :D A tak to nie wiadomo kto to może być...ciekawe?:)
|
|
wpm, dlaczego pseudo? wytłumacz..
|
|
Patrząc na nasze ulice,drogi to można dojść do wniosku,że ludziom w Łomży się nieźle powodzi.Dlaczego?Jest tyle samochodów,że w godzinach 7.30 do 9.00 i 15.00 do 17.00 ciężko się przebić i w większości to tylko sami kierowcy bez pasażerów(dojazd do pracy).Troszeczkę tego nie rozumiem,szczególnie teraz jak mamy wiosnę,lato później wczesną jesień i można do 10 km dojechać spokojnie rowerkiem.
|
|
nie bardzo rozumię co Was tak zainteresował problem milionerów w naszym mieście? Jak sa to niech sa to ich sprawa jest wiele innych bardziej ciekawych i pożyteczniejszych tematów. Zastanawiam sie czy nie jest to pewna prawidłowością dotycząca łomzyniaków gdzie mówi się o nich ,że bardziej lubia zyć czyimś zyciem niż swoim. Sarama
|
|
srama w jakim narzeczu mowisz? rozumię buhaha Jestem Polakiem więc mam obowiązki polskie " Wnuk gestapowca z wnukiem UBowca krzyczą faszysta na wnuka AKowca" "Tyle, tylko tyle i aż tyle" A. Macierewicz
|
|
na pewno nakradli :D hah ---===CICHO CIEMNY JA===---
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |