czwartek, 28 listopada 2024 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Zwrot Vat za materiały z Urzędu Skarbowego

Hej. Czy ktoś sie orientuje w jakim czasie od złożenia dokumentów wypłacane są pieniądze?

"Żyje się tylko raz, ale jeżeli żyje się dobrze, ten raz wystarczy"

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Zwrot Vat za materiały z Urzędu Skarbowego

Urząd ma 6 miesięcy od daty złożenia wniosku na zwrot różnicy podatku VAT

Ok. dzięki:)

a ty jak sam sie rozliczyłes czy jakas Pani/Pan tudziez firma cos do polecenia bo tez bym cos takiego chciał zrobic.

jakie 6 mies ... 3 miesiące od daty złożenia

czasem 1 dzień więcej lub 2 jeśli wzywają Cię na poprawki

jeśli zwrot Vat-u nie następuje w ciągu 3 mies od daty złożenia należą Ci się odsetki...

pozdrawiam

wrrrr

Witam, Urząd ma 4 miesiące na zwrot pieniedzy, można złożyć podanie o przyspieszenie terminu ze wzglad na kredyty i chęć szybszego skończenia budowy :) ja sie zajmuje VZM

ryba22 - mnie rozliczała znajoma księgowa. Kiedyś było ogłoszenie w usługach na rozliczanie Vat-u ale tam Pani była zajęta także trzeba było szukać gdzie indziej. Ale myslę że każde jedne biuro rachunkowe powinno w czymś takim udzielić pomocy.

http://olsztyn.is.gov.pl/2813/index.php?view=article&catid=104%3Azwrot-vat-vzm&id=2566%3Atermin-dokonania-zwrotu-vat-przez-urzd-skarbowy&option=com_content&Itemid=146

US ma 4 miesiące na zwrot pieniędzy, często niestety pieniądze wypłacają w ostatnim tygodniu i nie pomagają żadne listy uzasadniające. Z tego co słyszałam to najgorzej jest składać na koniec roku.

Mnie rozliczała księgowa, która się zajmuje tym zawodowo a i tak było sporo poprawek bo wg interpretacji naszego urzędu pewne rzeczy nie zostały zakwalifikowane (mimo, że np US w wawie czy białym to uznaje i na infolinii była informacja że można zaliczać)

A po jakim czasie po ustaleniu poprawek dostane pieniądze z US? Poprawki były robione na poczatku sierpnia a wniosek złożyłam w maju.

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org