Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Ile zarobili piłkarze za osmieszenie nas na Euro 2012 |
Za dwa osiągnięte remisy na EURO 2012 polscy piłkarze zarobili łącznie 500 tysięcy euro. Dodatkowo każdy z zawodników otrzymał startowe w wysokości 15 000 euro za jeden mecz turnieju. Podział nagród i startowego zostały ustalone przed mistrzostwami z Polskim Związkiem Piłki Nożnej. 23 zawodników powołanych przez Franciszka Smudę na EUR0 2012 otrzymało do podziału 500 tysięcy euro. Dlaczego akurat tyle? Za każdy remis osiągnięty dostali 250 tys. euro, a więc rachunek jest łatwy. Ponadto każdy z reprezentantów otrzymał po 15 000 euro startowego za mecze grupowe. Jak widzicie więc jest powazny powód do płaczu gdy nie uda się komus z nich dostac do reprezentacji - bo już fakt samego udziału daje niesamowite profity bez wzgledu na to , że się jest ostatnim. Dla smaczku wspomnę żale Blaszczykowskiego który miał problem czy ich rpdziny dostana darmowe bilety na mecze. Dziady i nic więcej , pajace którzy nie są godni reprezentowania tego kraju. Wspomnijcie ,ze podobny numer odwalili nam na mistrzostwach świata w Koreii tam tez chodzili z napompowanymi jajami a wrócili szybciej niz wylecieli. Sarama
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Ile zarobili piłkarze za osmieszenie nas na Euro 2012 |
Do łopaty hhmm..... nie roby:)
|
|
przesadzacie.pięknie grali w każdym meczu.'wspaniali' rusacy też odpadli.piłka jest jedna a bramki są dwie .
|
|
Jak grali to każdy był wielkim kibicem a teraz odwracacie się plecami i opluwacie, flagi z aut już większość pościągała. Mimo, że mamy słaba reprezentację to ja i tak jestem z nimi a flagę będę nosił do końca euro.
|
|
Zenit ja uważałem Ciebie za porządnego człeka do puki nie wypowiedziawszy się za logizacjo... Jak twojemu dziecku sprzeda cwel narkotyk to w tedy się oburzysz czy pochwalisz cwela?
|
|
Za legalizacją marihuany? Nie wiem nawet kiedy i gdzie ale oczywiście - jestem za. Innych narkotyków nie toleruję nigdy nie brałem i nie wezmę, a czy moje dziecko sięgnie po zielone? Wydaje mi się, że ja sam będę miał na to ogromny wpływ, nie poprzez pilnowanie go ale odpowiednie wychowanie. Nie jestem oczywiście za tym, aby jarać co dzień bo wiadomo jak to się kończy. Sam lubię przypalić ale naprawdę baaaardzo rzadko, a jeśli już to nie chcę kupować jakiegoś chemicznego ścierwa i chować się z jointem po kątach.
|
|
UCIESZY SIĘ SMUDA oj ucieszy się jak dostanie 900 tyś. złoty za swoje wspaniałe pomysły i wyszukanych zawodników , oczywiście od wujka LATO który również wspaniale trzaska państwową kasą ...
|
|
Idioci patrioci! Niektórzy dostają papke medialną i sami nie potrafią odróżnić co jest ok a co nie, grać na remis u siebie z grecją i rosją? co to ma być? zero przygotowania taktycznego i kondycyjnego... Nic się nie stało? grali do końca i dawali z siebie wszystko? a co łaske robili? najsłabsza ekipa na euro, a już klakierzy prasowi okrzyknęli ją najlepszym zespołem XXI wieku, żal...
|
|
Ja od samego początku patałachami się nie podniecałem.
|
|
Zenit jedz do Monaru i ciekawe jaka będziesz miał minę po takim wypadzie chłopcze. A już nie wspomnę co by było jak by Ciebie zawinęli z blantem.....
|
|
A po jakiego chu*a miałbym jechać do Monaru? Nie jestem ćpunem CHŁOPCZE! I co by było jakby mnie zawinęli? Gdybym jarał każdego dnia może i bym się tym martwił, ale teraz w ogóle mnie to nie rusza.
|
|
Nie jestem fanem PN i nigdy nie byłem,ale megawkur..ia mnie narzekanie na naszych piłkarzy czy trenera.Jak ktoś się czuje tak bardzo zawiedziony to proszę bardzo na boisko,trenować,zaprezentować się przed trenerem RP i na Mundialu się wykażecie. Kur..a tylko narzekać potraficie,chłopaki dali z siebie tyle ile mogli a że nie wyszli z grupy no cóż...takie życie-żeby ktoś mógł wygrać,ktoś musi przegrać,a wygrywa lepszy.
|
|
Zenit ja Gdybam a Ty się gorączkujesz chłopaku ;-)
|
|
I przestańcie bleszczeć jak baby.Piłka Nożna to tylko gra,zabawa a wy chcielibyście poczuć się dowartościowani kosztem innym. Kibice z was?Prawdziwy kibic to taki który jest na dobre i złe ze swoją drużyną.
|
|
|
|
Bunio, widać że się nie interesujesz, ciebie byle jaki remis zadowoli, a sport na tym poziomie to rywalizacja o zwycięstwo i ja jako kibic oczekuje że zostanie zrobione wszystko!!! A nie zostało, bo skoro im starczało sił na 30 min meczu, a później człapanie, skoro wszyscy poważni eksperci mówią że taktyka Smudy nadawała się ale 30 lat temu, mega defensywna z osamotnionym Lewandowskim, to nie można narzekać? Chwalić że nie wykonali swojej roboty? za którą biorą kasę? to wstyd że za reprezentowanie kraju płaci się im pieniądze...
|
|
:)
|
|
Może i chłopaki dali z siebie wszystko, sęk w tym, że Smuda wybrał takich piłkarzy którzy dając z siebie wszystko, są dużo słabsi od tych, którzy grają na pół gwizdka. Weźmy takiego Boenischa - za co, powiedzcie za co ten gość z nadwagą i po kontuzji gdzie nie grał ostatnie pół roku w piłkę, otrzymał paszport Polski oraz PEWNE miejsce w wyjściowej jedenastce? Kto mi potrafi to wyjaśnić? Nasi piłkarze grali fajnie, szkoda tylko że po 30 minut w każdym meczu, a ten trwa 90 minut. Więc nie wiem czym się tak podniecać? Że graliśmy nieźle przez 30% czasu? - Faktycznie powód do dumy! Smuda dostał na spokojne przygotowania 2,5 roku, DWA I PÓŁ! Do tego dostał NAJŁATWIEJSZYCH rywali, jacy mogli się im tylko przytrafić. Jak ktoś uważa że w którejś grupie byli słabsi rywale od tych co miała Polska, to poproszę żeby ich wypisał i uzasadnił Swoją wypowiedź czemu np. z Hiszpania była słabsza od Greków, Ruskich bądź Czechów. Grając u siebie, przy kilkudziesięciu tysiącach ludzi zdobyliśmy DWA punkty NIE WYGRYWAJĄC ŻADNEGO meczu! Każdy z Naszych grupowych rywali wygrał przynajmniej jedno spotkanie... Jak ktoś uważa, że ta reprezentacja była dobra, to zachęcam do oglądania meczów na co dzień a nie tylko od święta, żebyście porównanie do dobrego grania w piłkę mieli przez 90 minut meczu.
|
|
nie musze sie interesowac PN.Ja wiem swoje,prawdziwy kibic jest jak przyjaciel-na dobre i zle,a widze,ze takich jest bardzo malo.Wiekszosc z was dzieki wygranym chciala sie poczuc kims lepszym niz jest.Czy na tym sport polega?Polak jak to Polak wiecznie narzeka.
|
|
Bunio, jak się nie interesujesz, to po co się wypowiadasz i przedstawiasz definicję "prawdziwego kibica"? Wg. Ciebie, to że Polacy odpadli z tak słabej grupy i wieść o tym niesie się po całym świecie, to powód do ich głaskania? Ja i inni mamy teraz na necie, w pracy czy w kiblu cieszyć się że Polska nie wygrała żadnego meczu w tak słabej grupie i odpadła z mistrzostw rozgrywanych u Siebie, bo definicja "prawdziwego kibica" tak mówi? Wiesz ile ludzi zapłaciło słone pieniądze za bilety na mecze polaków? A jak myślisz, płacili bo wiedzieli że nie wyjdziemy z grupy, czy płacili za te bilety z nadzieją, że będą świadkami jak Polacy na ich oczach u Siebie w domu wygrają jakiś mecz i awansują dalej? Teraz chcesz Ty i inni Tobie podobni wmówić Nam, że nie możemy czuć się zażenowani postawą Naszych reprezentantów, bo "prawdziwy kibic" tak nie postępuje? Nie jesteśmy Irlandią i nie trafiliśmy do grupy z Mistrzami Świata Hiszpanami, Chorwatami czy Włochami, żebyśmy już przed pierwszym gwizdkiem wiedzieli jak się to dla nas skończy. Graliśmy z Grecją, która potrafiła ograć Ruskich. Graliśmy z Ruskimi którzy potrafili ograć Czechów i graliśmy z Czechami, którzy to Nas potrafili ograć. Wystarczyło wygrać jeden mecz, żeby plan minimum jakim było wyjście z tak słabej grupy stał się faktem. Niestety, obojętnie do jakiej grupy nie trafimy, jest to dla Nas grupa śmierci.
|
|
lomza23 Brawa celnie uderzasz:)
|
|
po pierwsze to ze sie nie interesuje to nie znaczy ze nie moge sie wypowiedziec. Po drugie nie napisalem to co mysle,zeby naszych pilkarzy glaskac tylko denerwuje mnie to wieczne narzekanie jak komus sie ni wiedzie.Wezmy Malysza jak wygrywal to wszyscy go kochali,a jak mu sie nie wiodlo to ludzie zaczeli sie od niego odwracac. Po trzecie uwazam,ze ludzie kupowali bilety zw na sama impreze.
|
|
OjciecR. to ile według Ciebie kasy jest warte ludzkie życie?
|
|
i dalej podtrzymuje swoja definicje kibica.Prawdziwy kibic zawsze jest ze swoja druzyna.Ty lomza23 nim nie jestes,chciales tylko podbudowac swoje ego dzieki wygranym meczom naszej druzyny.
|
|
Bunio jak próbowałeś na mych plecach renomę zrobić na forum no nic gadałem:) ps . a obliczyłeś ile będzie zabierane kaski przez fiskus na otrzymanie narodowca?
|
|
Ja juz napisalem jak uwazacie,ze nasi mogli lepiej zagrac,ze sa slabi to do roboty moze z was beda lepsi reprezentanci.
|
|
CXRSa1, nie wiem o co tobie chodzi... Bunio, prawdziwy kibic zawsze jest ze swoją drużyną? I nie może jej w związku z tym krytykować i wymagać? weź się ogarnij i zacznij myśleć samodzielnie, bo chyba tvnu za dużo oglądasz...
|
|
Bunio no pacz za mecza maja ileś am kaski a w przeciągu ilu miesięcy zarobisz tyle kaski? nie lubię piłki lubię WRC a szkoda że umarł Colin tak tragicznie ten face T miał klasę,
|
|
Bunio, masz sto procent racji - NIE JESTEM PRAWDZIWYM KIBICEM! Oczywiście wg. Twojej skali! Twój ostatni wpis świadczy o tym, że sam już nie wiesz co piszesz. A jak mi np bułki z piekarni A czy B nie smakują, to mam się uczyć zawodu, żeby były lepsze? A jak mi się np nie podobają komedie, to mam zostać reżyserem żeby nakręcić taką, która mnie rozśmieszy? Teraz piszesz, żebym został piłkarzem? Śmiechu warte :D Ja jestem od innych rzeczy, które nie muszą się ludziom podobać, a piłkarze są od grania w piłkę, bo robią to całe życie i też nie musi mi się ich gra podobać. Nie myl pojęć! Ja jak i wielu ludzi nie chciało się podpiąć pod ich sukces, bo co mi do tego? Ani bogatszy ani biedniejszy bym nie był. Ja po prostu uważam, że z takiej grupy w Swoim kraju, to oni mieli zasrany OBOWIĄZEK wyjść, a jak skończyli, nie trzeba przypominać, bo rana jeszcze świeża. Po meczu z Grecją, czułem się jak zbity pies. Gramy u Siebie, gramy jedenastu na dziesięciu i prawie przegrywamy mecz, prawie, bo gdyby Tytoń nie uratował dupy Szczęsnemu, to by była już katastrofa. Nie wg. Ciebie oczywiście, bo Ty jesteś "PRAWDZIWY KIBIC" ;)
|
|
OjciecR. a wybacz mam czepialski humor! i tak se napisałem:)
|
|
lomza23, z Grecją to nie przegraliśmy tak naprawdę dzięki sędziemu, nawet ich pomoc nam nie pomogła...
|
|
Bunio, jeszcze jedna sprawa. Widzę że się udzielasz, a nie napisałeś która drużyna była gorsza na tych mistrzostwach od Polski. Tylko nie mów że Holandia czy Irlandia, bo My grając w ich grupach, mieli byśmy piłkę wybitą z głowy przez długie lata już po pierwszym meczu. Udowodnij mi, że były słabsze zespoły od zespołu Smudy, które wszystkie bez wyjątku grały na wyjeździe, w odróżnieniu od Nas. W sumie nie musisz mi odpowiadać, bo dyskutujemy nad definicją "prawdziwego kibica", ale postaraj się o chłodną analizę tego o co spytałem a wtedy może zrozumiesz, czemu ja nie myślę tak jak Ty i nie udziela mi się huraoptymizm po zdobyciu 2 punktów w grupie A.
|
|
OjciecR. - FAKT, zapomniałem o tym, że sędzia nam pomagał nie przegrać jak tylko mógł, o czym pisały wszystkie media na świecie.
|
|
ale wy nie krytykujecie ale narzekacie a to roznica.
|
|
Ja robię to i to. Krytykuję Smudę za wybór TAKIGO składu i ustawienia zawodników na boisku, do tego za brak zmian w pierwszym jak i w drugim meczu na podmęczonych Ruskich. A narzekam, bo weź tu chłopie nie narzekaj. W końcu graliśmy u Siebie. Byliśmy w pierwszym koszyku. Mieliśmy najłatwiejszych rywali ze wszystkich zespołów na mistrzostwach. Nie potrafiliśmy wygrać żadnego meczu w grupie, co nie było problemem dla żadnego z naszych grupowych rywali. I weź tu bądź zadowolony. Z czego? Dobra, teraz oglądamy Hiszpanów z Chorwatami. Obstawiam 2-2 ;)
|
|
Mnie tylko irytuje nasza-wasza mentalnosc polakow-ciagle narzekanie.Spojrzcie na to z innej perspektywy.Przeciez mamy sportowcow z ktorych mozemy byc dumni:Malysz,Kowalczyk,Kubica.A przeciez nie mozna miec wszystkiego. I na tym poscie skoncze moje pisanie.
|
|
"nie można mieć wszystkiego" tak jak by wyjście z tej marnej grupy było mistrzostwem świata...
|
|
Bunio zapomniałeś o Adzie Radwańskiej:)
|
|
Bunio, weź postaraj się z tymi sportowcami bardziej, bo tylko Kowalczyk jest czynną sportsmenką, ale niestety w bardzo niszowym sporcie, jest znana tylko w Norwegii... Skoki narciarskie które u nas były szalenie popularne (to a pro po Małysza) to bardzo niszowy sport, podobnie jak siatkówka czy żużel, na świecie nikt się tym nie interesuje, ale że coś tam w tym znaczymy to się naród tym podnieca. W Polsce nawet jakaś pięściarka Guzowska została gwiazdą, bo zdobyła jakiś nic nie znaczący "pasek od spodni" To pokazuje tylko jak źle jest z naszym sportem i wynikami. Kubica był takim naszym rodzynkiem.. teraz w bardzo popularnej dyscyplinie jest Radwańska, ale to trochę mało na taki kraj...
|
|
Bunio masz 100% rację ale i tak nic im nie wytłumaczysz.
|
|
małysz, kubica? chyba jestes lekko opozniony to juz sie skonczylo poza tym co to za sport formula 1 Jestem Polakiem więc mam obowiązki polskie " Wnuk gestapowca z wnukiem UBowca krzyczą faszysta na wnuka AKowca" "Tyle, tylko tyle i aż tyle" A. Macierewicz
|
|
adamosxx masz racje turecki slang :)
|
|
Jestem Polakiem więc mam obowiązki polskie " Wnuk gestapowca z wnukiem UBowca krzyczą faszysta na wnuka AKowca" "Tyle, tylko tyle i aż tyle" A. Macierewicz
|
|
|
|
Należałoby dac chłopakom po 1500 zł miesięcznie "wypłaty", a owo 250 tyś euro za każdy WYGRANY mecz na Euro i wtedy zobaczylibyście jak nasi by grali :). Bądźmy szczerzy, to kasa motywuje ludzi, a naszej reprezentacji przy takich zarobkach jakie ma, byle 250 tyś euro do podziału nie zmotywuje. A co do meczu- grali słabo, wręcz tragicznie, mają rację ci, którzy twierdzą, że od naszej reprezentacji mieliśmy prawo oczekiwac dobrej piłki, zwłaszcza za tę kasę, którą biorą. Nic ich nie usprawiedliwia. Ostatnie 15 min meczu z Czechami było tym czego oczekiwałem od naszych, chłopaki się obudzili jak dostali po d..., niestety za późno.
|
|
dla tych co gadają że chłopaki dali z siebie wszystko, przytoczę oficjalne statystyki uefa, nasz zespół w meczu średnio przebiegł o 10km mniej niż przeciwnicy... Ale to nie chodzi nawet o tych chłopaków, mieliśmy dupę nie trenera...
|
|
OjciecR. - widać gołym okiem, że z Ciebie nie jest "prawdziwy kibic" :D :D :D
|
|
|
A co mi tam gadajcie co chcecie!Myślicie,że wasze narzekanie coś zmieni?Jaki to ma sens? Może gdybyście podchodzili do tego sportu mniej emocjonalnie to szybciej przyszłoby wam pogodzić się z porażką. Zadajcie tylko sobie pytanie:Czy to że nasi piłkarze nie wyszli z grupy coś wam ubyło?Nasze Państwo i tak jak chce rządzi się naszymi pieniędzmi,a jak się nie zgadzacie to złóżcie skargę do prezesa PZPN albo nawet samego premiera. Jak ktoś od pierwszego mojego postu nie zrozumiał o co mi chodzi to już pewnie tego nie zrozumie.
|
|
Bunio, ja ciebie już rozumiem, ty jesteś z tych, kiedy pluje się w twarz to mówicie że deszcz pada...
|
|
ja swoje a wy swoje.Ja dziekuje i juz sie nie udzielam. Chcecie palac nienawiscia to bardzo prosze,taka wola kazdego.
|
|
Bunio tu wywiad z Bońkiem, to jest bardzo mądry gość, może się czegoś nauczysz... http://www.sport.pl/euro2012/1,109077,11973055,Polska_na_Euro_2012__Boniek__Stalo_sie__I_to_bardzo.html
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |