poniedziałek, 02 grudnia 2024 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Szambo

Czy szamba szczelne zdaja egzamin,czy ktos takie teraz robil?Prosze o informacje.

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Szambo

Szamba sa szczelne aż za bardzo przez co szybko się napełniają. Takie szambo ok 1000 litrów to ze 3 miesiące i pełne.
Jak chcesz kupić takie szambo to uważaj na jednego cwaniaka co sprzedaje te zbiorniki, że niby z Radomia. Nie podam Ci jego nazwiska na forum. Jak chcesz to podaj maila to ci napiszę co to za jeden bo miałem juz z nim doczynienia.
A teraz z tego co wiem to są jakieś kontrole odnośnie szamb. Jeżdzą po wioskach i sprawdzają szczelność.

Mysle o zbiorniku betonowym,a ogloszenia sa na "tablicy".

Ja właśnie taki zbiornik brałem. A ten cwaniaczek ma na imię Andrzej. Więc się go wystrzegaj.

zrub sobie ekologiczne szambo teraz są dotacje a betonowe to 3tys kosztuje i robi je facet z bud czarnockich ajesli ekologiczne to polecam firme CELKAL w łomży

Ja też wybrałbym teraz przydomową oczyszczalnię zamiast szamba. szambo betonowe od tego z bud o pojemności 10 m3 to koszt 2200 zł. Ale jak często trzeba wybierać to się robi kłopot. A oczyszczalnia stwarza mniej problemu.

Jaka jest cena przydomowej oczyszczalni? i poprosze o tel.pana z B.Czarnockich.

Bardzo dziekuje.

Ale radzę Ci pomyśleć nad tą oczyszczalnią. Raz wydasz więcej ale koszty utrzymania są tańsze niż opróżniania zbiornika co miesiąc. Oczyszczalnia zajmie ci trochę wiecej miejsca niz zbiornik. Ale oczyszczalnie nie wszędzie mozna zrobić. Trzeba mieć pozwolenie. Nie każdy grunt dobrze wchłania wodę.

ludzie temida jest ślepa , oczyszczalnia i tylko oczyszczalnia

WITAM, ZAJMUJE SIĘ SZAMBAMI ITD, LECZ WYBÓR NALEŻY DO PAŃSTWA TO NIE JEST REKLAMA, LECZ OPISANIE PODSTAWOWYCH RZECZY NA STRONIE, PROSZE ZASTANOWIĆ SIĘ CO POŃSTWU LEPIEJ ODPOWIADA,

www.tzd.tnb.pl

HAHAHAHAHA:) 1000 litrów w 3 dni??? czlowieku czyba na samych otrębach ciągniesz:)

Onufry Zagłoba

A co taki zdziwiony, że 1000 litrów w 3 dni?? Jeśli mieszkasz w mieszkaniu to sprawdź rachunek za wodę i sprawdź ile jej zużywasz. Jeśli mieszkasz sam to tej wody dużo nie idzie ale jak jest conajmniej ze 4 osoby w tym dzieci, które bez oszczędności leją wode z kranów czy spłukują sedes po kilka razy to trochę tej wody się nazbiera. Gdzieś tam kiedyś wyczytałem, że średnio jeden człowiek zużywa dziennie ok 150 litrów wody. Przyjmijmy, że tej wody niech zużyje 100 litrów to i tak 4 osoby zyżyją 400 litrów dziennie co w ciągu 3 dni daje 1200 litrów, więc więcej niż cię dziwi. I takie szambo 10m3 sam sobie policz na ile wystarczy. Rachunek jest prosty. Ja mam 3 osobową rodzinkę i zyżywam przy oszczędzaniu okolo 6 m3 wody co daje 2000 litrów na osobę miesięcznie tj prawie 70 litrów dziennie. I to w mieszkaniu a nie w domu. Przypuszczam, że ty masz podobnie albo nawet i więcej.

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org