Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Pytanie dotyczące czerwonych i kartek |
Witam. Z Kolega sie sprzeczami i zaden z nas nie odpuszcza. Czy to prawda że w polu karnym mozna dostać tylko i wyłącznie czerwoną kartke.? Pytanie tyczy sie odnośnie czerwonej kartki podyktowanej Szczęsnemu. NIe jestem wielkim znawcą piłki nożnej dlatego tutaj się pytam. :))
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Pytanie dotyczące czerwonych i kartek |
czy w karnym polu czy nie jak jest sam na sam nawet jak bramkarz jest w polowie boiska a tu ost zawodnik fauluje to czerwo. chyba. Jestem Polakiem więc mam obowiązki polskie " Wnuk gestapowca z wnukiem UBowca krzyczą faszysta na wnuka AKowca" "Tyle, tylko tyle i aż tyle" A. Macierewicz
|
|
mi tu chodzi akurat konkretnie o pole karne bo kolega twierdzi ze jak faul jest na polu karnym to tyko czerwona kartka
|
|
no tak bo to tez sam na sam i rowna sie z golem i karny do tego podwojna kara. chyba Jestem Polakiem więc mam obowiązki polskie " Wnuk gestapowca z wnukiem UBowca krzyczą faszysta na wnuka AKowca" "Tyle, tylko tyle i aż tyle" A. Macierewicz
|
|
co do bramkarza i sam na sam, jezeli JEST rzerczywiscie faul, to i jest czerwona. To jest odpowiedz na pytanie co do szczesnego. a co do, Czy to prawda że w polu karnym mozna dostać tylko i wyłącznie czerwoną kartke.? Nie, to nie jest prawda. Mozna spokojnie dostac zolta, ewentualnie wyjatkowych okolicznosciach wolny posredni.
|
|
Jeżeli bramkarz fauluje kogoś wychodzącego na czystą pozycję sam na sam , nie dotknie piłki i zapobiegnie utracie gola(Tzn. przeciwnik sie przewroci) to jest czerwona kartka. Niewazne czy w polu karnym czy poza nim. Jestem Polakiem więc mam obowiązki polskie " Wnuk gestapowca z wnukiem UBowca krzyczą faszysta na wnuka AKowca" "Tyle, tylko tyle i aż tyle" A. Macierewicz
|
|
W 11 BRAMKARZ jest panem, ale każdy faul jest karany rzutem karnym. Faul brutalny to czerwona kartka i rzut karny. Każdy faul uniemożliwiający strzelenie bramki, gdy jest ku temu duża szansa jest karany czerwoną kartką , jeśli dopuszcza się tego bramkarz.
|
|
Bramkarz może dostać czerwoną kartkę za faul ale również i żółtą np. w meczu Hiszpania - Szwajcaria, bramkarz Szwajcarii - Diego Benaglio dostał żółtą kartkę za opóźnianie gry gdy Webb doliczył dodatkowe 5 min. więc czerwona i żółta wchodzi w grę :) i kto wygrał ty czy kolega ? :)
|
|
Wy nie rozumiecie pytania.. Ludzie.. Chlopak napisal czy jest mozliwosc zeby bramkarz za faul na innym graczu dostal żółtą kartke w polu karnym...
|
|
Powiem tak. W sytuacji kiedy to bramkarz fauluje w polu karnym może dostać tylko czerwoną kartkę. Żółtą może dostać za co innego ale za faul w polu karnym bramkarz może dostać TYLKO I WYŁĄCZNIE CZERWONĄ KARTKĘ, dlatego też kartka która powędrowała do Szczęsnego jest tutaj bezdyskusyjna. Dziękuję.
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |