Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
wakacje za granicą |
Ktore biuro i gdzie byście polecili wyjechac na wakacje za granicę? Egipt? Chorwacja? ...?
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: wakacje za granicą |
W Łomży godna polecenia jest Gilda. Ja rezerwuję zazwyczaj przez internet, najczęściej Alfa Star. A miejsce w zależności od tego, co chcesz na tych wakacjach robić. Chorwacja jest piękna, Turcja.
|
|
już pisałem, powtórzę raz jeszcze Acapulco Travel , bo fajne dziewuchy, kompetentne i miłe, ale najważniejsze jest to, ze kilka razy do roku latają na inspekcję hoteli, zwiedzają, zatem na ich wiedzy można polegać tymczasem pozdrawiam moje ulubione biuro onaion
|
|
a jak jest z Grecją? tak właśnie planuje w tym roku albo Grecja albo może Bułgaria...
|
|
A jakie rejony Grecji cię dokładnie interesują?
|
|
A był ktos moze w Egipcie w Hurghadzie? mi zalezy przede wszystkim na pieknych widokach, by mozna bylo odpoczac ale rowniez zwiedzic co nieco
|
|
W Egipcie byłem jedynie w Tabie. Widoki piękne są, gorzej ze zwiedzaniem.
|
|
tak? a czytalam opinie na temat Taby i prawdopodobnie tam mozna zwiedzic Betlejem, itp. a W ktorym hotelu byłes?
|
|
Jeśli interesują cię wycieczki poza granice Egiptu, to tak. Byłem na jednodniowej w Jerozolimie - fantastyczne przeżycie. Wiem, że można też pojechać na dłużej i wtedy jest zwiedzanie Betlejem itp. Kwestia wybrania odpowiedniej opcji.
|
|
A pamietasz moze jaka jest cena takiej dodatkowej wycieczki ? Wiem ze to zalezy od osob ktore sa za nia odpowiedzialne, ale chcialabym sie zorientowac, bo nie jestem zdecydowana, czy jechac do nudnego pieknego miasta z ktorego szybko mozna sie dostac w miejsca ktore zawsze chcialam zobaczyc( np ta Jerozolima, betlejem,...), czy lepiej wyjechac do hotelu polozonego np w wczesniej wspomnianej Hurghadzie gdzie mozna sie pobawic itd
|
|
dobrze pojechać do Hurghady, Sharmu, Marsa Alam, Taby, zależy tylko co chcesz zwiedzić, przecież za 1 razem wszystkiego nie zobaczysz, a Egipt jest całorocznym kierunkiem, zawsze można znaleźć dobrą cenę. Mi osobiście bliższa jest Hurghada, hotele po prostu bajka, jeśli rafy- to Sharm, Marsa Alam. Ja byłem w Jungle aqua park, z chęcią bym tam wrócił :) onaion
|
|
Biuro Tomi Tourist jest najlepsze!
|
|
Witam . Byłem w Hurghadzie w zeszłym roku w hotelu Yungle . Sam hotel bardzo nam się podobał. W czasie pobytu wykupiliśmy cztery wycieczki. Jedna całodniowa na pustynię i do wioski beduinów ( polecam ) , druga zwiedzanie Hurghady ( proszę uważać na przewodników którzy dorabiają jako naganiacze ) , trzecia wycieczka to wyprawa na rafę koralową i pływanie łodzią podwodną , czwarta wyprawa to całodniowa wyprawa do Luksoru ( warto chociaż podróż długa 400km w jedną stronę ) . Cen wycieczek nie pamiętam dokładnie ale porównując inne kraje to byliśmy mile zaskoczeni . W sklepach ceny podobne do naszych lub niższe . Z wyjazdu byliśmy zadowoleni szczególnie z hotelu który był z aqua parkiem a my mieliśmy ze sobą dwójkę dzieci .
|
|
Zależy od tego, co chcesz zobaczyć. Jeśli Jerozolimę - Taba pasuje, jest blisko. Ja również nurkuję i interesowały mnie rafy - tam są świetne. Ale żeby zwiedzić Egipt to raczej wszędzie daleko - do Kairu, Luxoru. I możesz zapomnieć o wieczornej zabawie, wyjściu gdzieś - o rozrywkę w tym znaczeniu w tym rejonie trudno.
|
|
Ok dziekuje bardzo za wszystkie informacje:) jednak chyba zostane przy mojej pierwszej mysli o Hurghadzie. Mam nadzieje ze wybiore cos korzystnego i wroce w pelni usatysfakcjonowana...oraz pieknie opalona;)
|
|
O to ostatnie bym się nie martwił ;)
|
|
Myślę, że Chorwacja robi spore wrażenie. Byłam kiedyś z rodzicami, niedługo wybieram się sama ;) Akurat znalazłam tutaj http://wpieknyrejs.pl/ sporo informacji o ciekawych i pięknych miejscach :)
|
|
Mi się marzy znowu Antalya.. Eh, co za piękne miejsce... Żeby mieć na wakacje, trzeba wpierw sobie zarobić. W tym roku chyba tylko pozostaje pożyczyć pieniądze https://www.coolfinance.pl/pozyczka-na-dowod jest sporo opcji, porównań i artykułów, które są pomocne w podejmowaniu decyzji. Polecam przede wszystkim Antaylę :) Poprawne planowanie pozwala powstrzymać podrzędne przeprowadzenie pracy. https://www.coolfinance.pl/pozyczki-pozabankowe Plan awaryjny to podstawa!
|
|
A ja polecam Polskę :) Ostatnio byliśmy w Trójmieście (jak na to miasto jest sporo atrakcji http://sanhaus-apartments.pl/atrakcje/w-okolicy ) W tym roku zdecydujemy się chyba na góry :)
|
|
MontyPython napisał(a): > A ja polecam Polskę :) Ostatnio byliśmy w Trójmieście (jak > na to miasto jest sporo atrakcji > sanhaus-apartments.pl/atrakcje/w-okolicy ) W tym roku > zdecydujemy się chyba na góry :) Też lubię wakacje w Polsce, tym bardziej przez covid. Ale...zakochana jestem w podróżach po Europie. Już drugi raz wybieram się z tym biurem na wakacje: https://wakacjezagranica.eu/o-nas/
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |