poniedziałek, 17 lutego 2025 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Linia nr. 13

Codziennie przez 3 lata o godzinie 16.13 wracam z bawełny ze szkoły do domu, a od tygodnia ten autobus nie kursuje. Przedtem na autobus czekałem 25 minut, a teraz musze czekać 35. Dlaczego czas oczekiwania na autobus się wydłuża, a trzynastki jak jadą to w odstępie 10 minut jedna za drugą, a potem znowu 40 minut niema autobusu? Wraz z kolegami musimy czekać na mrozie, bo nie mamy innej możliwości dotarcia do domu w okolice ulicy Kasztelańskiej, jak to możliwe żeby w mieście powiatowym autobusy kursowały tak rzadko i kto układa te rozkłady?? Przynajmniej, co 25 minut powinien być autobus?? Prosimy o przywrócenie tego kursu o 16.13. Czy ktoś może nam pomóc???

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Linia nr. 13

Dr. Dre
Poniewaz od dnia 6 czy 8 lutego 2006 r weszła linia numer 6 i ona jeździ przez rybaki, a ze 13 też jeździłą przez rybaki to ją zlikwidowali i jest teraz mniej autobusow o numerze 13 :) rozumiesz ? wogule nowy rozkład jest lini numer 13
Ps. mpk_lomza@wp.pl piszcie na tego e-maila i podajcie numer przystanku z którego chcecie rozkład :) sprawdzone:)
z Bawełny przystanek to numer 25 :)

Linia nr 13 znowu kursuje tak jak kiedyś. Na bawełnie autobusy pojawiają się punkutlanie na swój czas, a potem jak jadą, jeden jedzie wolniej, drugi szybciej i odstęp czasu się między nimi redukuje. Takie życie ...

a na linii nr 8 wielkimi literami na tablicy kerunkowej autobusu wypisano - "TARGOWICA",
trochę trąci zdradą narodową, może przydałaby się jakaś lepsza nazwa?

1972 to jaka nazwe zaproponujesz ?

Zgadzam się z tobą 1972. Nie wiem jaka nazwa powinna byc napisana, ale tej naszej Targowicy nie ma już od ok. 10 lat. Po drugie, zauważyłem, że te wyświetlacze mają różne nazwy w różnych autobusach, Zniknęły też tak szumnie reklamowane w ub. roku głosowe zapowiedzi przystanków. Była akcja, skończyła się i wystarczy. I po trzecie, a nie wygodniej byłoby, gdybym wszedł na stronę MPK Łomża i pobrał do druku rozkład z przystanku jaki mi jest potrzebny. Np. chciałbym mieć odjazdy ze St. Rynku, ale jaki to numer? Jechać, zobaczyć, zapisać, wysłać e-mailem. To już wygodniej jak będę pod słupkiem odpalić zdjęcie cyfrówką.

Ja również kończę pracę o 16 i żeby wrócić linią nr. 13 w ul. Piłusudzkiego to muszę czekać 30 minut bo autobus 16.13 z bawełny nie kursuje a autobus o 16.23 zmusza nas do jechania przez całe miasto.

Ja bym proponował konkurs na nazwe pętli docelowej lini nr 8 ptysiu mógł byś ogłosić taki konkurs?

Oglaszam konkurs na najlepszą nazwę pętli na której staje autobus lini numer 8 teraz ta pętla nazywa sie "TARGOWICA" (zrycie) to dajmy jakas inna nazwe kto da najlepszą nazwe ?
Ogłaszam konkurs za otwarty

Ciekawi mnie jak starsi obywatele nazywali tą część miasta może przydało by się do niej wrócić.

Na linii nr 8 zamiast TARGOWICA proponuję SKOWRONKI. To stara nazwa
tej dzielnicy, a dawniej podłomżyńskiej wsi.

Bayan niezabardzo pasuje nazwa :P

tylko, że część autobusów linii nr 8 jeździ do targowicy a część aż do zakładu zieleni miejskiej - albo tak było kiedyś?

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org