Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Rzeczy używane |
Czy orientuje się ktoś z Was, gdzie w Łomży można oddać używane ubrania, które z pewnością komuś jeszcze się przydadzą?Kiedyś zajmował się tym Caritas, ale teraz chyba już tego nie robi.
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Rzeczy używane |
Hmm... oddac to nie wiem, ale wiem ze skupuja ciuchy uzywane na ul. Niemcewicza koło salonu fryzjerskiego "Jolanta" :) niedaleko Kauflandu.
|
|
skupuje też komis pod tzw. kurzą łapką jak skręci się z Krótkiej w podwórko,ale wyceniają tam marnie,także nie zarobisz ...ale to tylko moje zdanie...
|
|
Nie chcę zarobić, ale szkoda wyrzucić do kosza ubrania, które jeszcze mogłyby komuś posłużyć.
|
|
Ja ostatnio oddałam do "domu Samotnej Matki". Na forum znalazłam numer, przyjechali i zabrali :) ___________________________________________________________ Nie ma miłości, są ciężarówki ;)
|
|
a z Caritasem (choć wyżej wspomniano,że już nie przyjmują podobno) bym uważał. Ostatnio był program w tv,że odzież w sklepach z odzieżą używaną bardzo często pochodzi z kontenerów przeznaczonych na np. PCK itp. ...ale to tylko moje zdanie...
|
|
mandarynkowe zło - to dopiero teraz odkryłeś tę prawdę? Od paru lat wiadomo, że te kontenery ze znaczkiem PCK należą do prywatnej firmy, która płaci PCK za możliwość wykorzystania jej znaku. I jak najbardziej można swoje stare rzeczy w używaku napotkać. Dla mnie to jakieś mega oszustwo, ale co poradzić. W Caritasie było inaczej, więc nie porównuj tych dwóch przypadków.
|
|
Nic nowego nie odryłem,chciałem otworzyc oczy tym,którzy o tym nie wiedzą. A z Caritasem wiem co mówię... ;-) ...ale to tylko moje zdanie...
|
|
To fakt, że wiele osób jeszczo o tym nie wie i są mocno zdziwieni, gdy o tym słyszą. A co do Caritasu to nie wiem, czy były jakieś przekręty z odzieżą, ja bynajmniej o niczym nie słyszałam :)
|
|
ta oddajesz ubrania do tych magicznych maszyn a oni je sprzedaja. na wiohe komus daj, sasiadom komukolwiek oby nie takim organizacjom zlodziejskimmmmmm. dziekuje
|
|
niestety,taka smutna prawda. ...ale to tylko moje zdanie...
|
|
Używaną bieliznę przyjmuje maruda z tego forum.
|
|
no nawet w łachmanach ten maruda moze chodzić on nimi nawet gary zmywa :D
|
|
podbijam temat- gdzie można oddać odzież używaną,która jeszcze komuś posłuży?
|
|
dom samotnej matki lub może ośrodek interwencji kryzysowej na wojska polskiego może tam potrzebna? zadzwoń i zapytaj.
|
|
ja mam inna propozycje do rozwazenia ---------------- A MOZE ZROBIC TAKI CARBUT (SPRZEDAZ Z SAMOCHODU) jakie dzialaja w UK . W niedziele kazdy wywozi to co chce sprzedac za grosze(nie raz mozna znalezc perly!) Mysle ,ze to bylaby podwojna korzysc dla kupujacego jak i dla sprzedajacego, ALE WON !!!! HANDLARZE !!!!!!!!!!!!! nawet jeśli będziemy krzyczeć, głupiec nic nie zrozumie Katon
|
|
Kapucynki przyjmują odzież używaną i oddają ją potrzebującym.
|
|
Autor: kowalski (---.neoplus.adsl.tpnet.pl) Data: 15-09-12 19:58 Kapucynki przyjmują odzież używaną i oddają ją potrzebującym. No niby tak ale wolą gotówkę.
|
|
gdzie oddać darmo używane ubrania w dobrym stanie
|
|
Jak wyżej - do domu samotnej matki w Nieławicach.
|
|
Niezależnie od miejsca zamieszkania można oddać ubrania na cele charytatywne biorąc udział w akcji Pomaganie przez ubranie. Wystarczy założyć konto na stronie, zamówić specjalny worek na ubrania i wybrać fundację której chcemy pomóc, a następnie kiedy ubrania są już gotowe do przekazania zamówić kuriera, który odbierze je za darmo z każdego miejsca w Polsce. Na stronie można monitorować jakie kwoty zostały przekazane na konto fundacji.
|
|
Też wydaje mi się, że niektóre ubrania najlepiej jest oddać po prostu osobom potrzebującym. Często też warto pomyśleć o swoich znajomych, o ile nie są oni zbyt zamożni.
|
|
Może oddać na akcję Pomaganie przez ubranie, wówczas można też wspomóc wybraną fundację. Jeśli w okolicy nie ma kontenerów akcji, to jest też możliwość zorganizowania odbioru za pośrednictwem strony internetowej. Tak można zamówić worek, a potem kuriera.
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |