Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Znana łomżyńska drużyna harcerska została rozwiązana" |
Tak się zastanawiam? Albo słabo się przyglądałem, albo jestem ślepy, ale zawsze wszędzie widziałem, mocno pracującą dla naszego miasta właśnie drużynę Pyczota. Za dużo robił i stał się przysłowiową solą w oku?
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Znana łomżyńska drużyna harcerska została rozwiązana" |
Swoją popularnością i zaangażowaniem był zagrożeniem dla możnych tego świata???
|
|
Nie stosował się do regulaminu. Nie miał w "drużynie" harcerzy tylko zwykłą młodzież. Nie organizował zbiórek harcerskich, młodzież nie składała przysięgi harcerskiej. Także przestańcie tą pseudo-drużynę nazywać drużyną, a Pyczot niech wreszcie założy stowarzyszenie i przestanie udawać harcerza!
|
|
Autor: jagodowy (---.adsl.szeptel.net.pl) Data: 19-04-12 17:15 Tak się zastanawiam? Albo słabo się przyglądałem, albo jestem ślepy, ale zawsze wszędzie widziałem, mocno pracującą dla naszego miasta właśnie drużynę Pyczota. Za dużo robił i stał się przysłowiową solą w oku? ___________________________________________________________ taa... to takie katolickie i takie mało chrześcijańskie Podobnie kapłani z powodów "formalnych" zajebali Syna Bożego swojego Szefa który nie pokazał im boskiej legitymacji. Tak samo czynią biskupi z życiem Bożym w Łomży organizując je na jedynie swoją formalnie słuszną modłę a nie według Boskich potrzeb na które ich Bóg nie wystawił pisemnego zlecenia... hmmm... Legendarny Pyczot i Jego załoga Ikona Harcerska Łomży Kultowa Postać Harcerskiej Postawy Społecznik nieśmiertelny - niezłomny w tym co robi Zmartwychwstały Feniks z popiołów spalony w ogniu Degeneratów zdechłego ducha zatęchłej biurokracji podobnej do tej która równie wierna kapłanom i religijna skazała na śmierć bogu ducha winnego... ... Mr_Jezusa Mr_Pyczot ... ... Na tle życia społecznego w Łomży jest bardziej widoczny do religijnych ministrantów i ich celebransów - pomijając ich liturgiczne grobowce w których Oni umartwiają na modlitwie swoje dusze i ciała Mr_Pyczot - chwała Panu Ręce Precz od Mr_Pyczota Gdyby Królestwo moje było z tego świata ... Moi słudzy kapłani walczyli by o życie Boże ... W duchu Ojca Prawdy a nie Ojca Ryzyka (religijnego ryzyka - zła religijnej katastrofy nie tylko smoleńskiej) O czym to świadczy ...
|
|
Może nie jestem w temacie, ale powiedzcie jaka drużyna w tym mieście więcej robi?! Nie jeste ani rodziną Pyczota, ani harcerzem ale jak widzę że ktoś robi coś dla innych to ja w jego obronie! Może jak ktoś napisał "psełdo drużyna" zapobiegła cpaniu, piciu itp. A z tego co słyszałem to pan Pyczot nie wyciągał rączek po pieniądze Hufca
|
|
jagodowy, ja też nie jestem w temacie, ale... skoro oni nie chcą być harcerzami (nie spełniają wymogów) to po co na siłę chcą się tak nazywać. Niech działają sobie jako "młodzież aktywna", czy jak tam się będą chcieli nazwać. Robią dużo dobrego? No to bardzo dobrze, ale to nie uprawnia ich do bycia harcerzem, tak jak stanie w garażu nie robi z Ciebie samochodu.
|
|
pomijając wszystkie awantury Krzychu - wyrazy współczucia z powodu Tobie dobrze znanego - byłem wczoraj na cmentarzu ... :( [*]
|
|
A że tak się zapytam z ciekawości . Poza drużyną Ptaki Ptakom to są jeszcze jakieś inne drużyny?? Bo w działaniu to tylko ich widziałem .
|
|
jasne że są choćby 22 Agada będąca nieco w cieniu ale ........ ale ....
|
|
-"Komendantka łomżyńskiego Hufca, Dorota Górska i drużynowy, Krzysztof Pyczot na prośbę komendanta Chorągwi Białostockiej nie komentują tej sprawy." - to mam wrażenie że jak nie wiadomo o co chodzi to chodzi o .... Skoro wszyscy twierdza , że to nie harcerze to pewnie składek nie odprowadzali do hufca - czyli biurokracja a może wzajemne animozje?
|
|
Ale co ??? Jakas akcja ??możesz przytoczyć ?? Czy tylko śpiewanie : płonie ognisko ? Przy zapalonej latarce w harcówce:)
|
|
ta druzyna byla normalna druzyna..mieli harcerzy oraz organizowali zbiorki a ci co nie wiedza tylko wypowiadaja swoja madrosc by tylko cos napisac niech sie nie wypowiadaja Jestem jaka jestem! Nie dbam o opinie ludzi mi Obcych.Milcze, kiedy cierpie. Zamykam drzwi, kiedy chce byc sama. Zawsze sie smieje. Marze o swiecie bez granic. Musze... ja nic nie musze.
|
|
maruda mentorze masz ponad 6500 wypowiedzi na forum ... odnośnie Agady odpowiem Ci jak dojde od 3000 postów ... dla niektórych licznik wypowiedzi na forum znaczy wiecej niż IQ :P
|
|
maruda , to STARY ZDZIECINNIAŁY LUMP , dla którego to forum jest całym jego światem , w realu jest nikim , a tu BRYLUJE między GIMNAZJALISTAMI i wypisuje ciągle te swoje głupoty . Trzeba ci odwiedzić nie tylko GERIATRYKA , ale i PSYCHIATRĘ marudo !
|
|
rikitiki???? Zapytałem tylko o przykłady działania Agady !!!!! Bo działania Ptaków znamy wszyscy ale o takiej drużynie nigdy nie słyszałem :) A licznik wpowiedzi na forum często oznacza zainteresowaniem życiem miasta:):) Ale trudno to tobie wiedzieć bo takich rzeczy latarkowych harcerzyków nie nauczaja :):):):)
|
|
maruda, co się teraz STARY BARANI ŁBIE tłumaczysz ? W Prokuraturze będziesz się tłumaczył za POMÓWIENIE , jak ktoś z MPECu to przeczyta co napisałeś : " MPEC- złodziejska instytucja " " JEDNYM SŁOWEM BANDA ZŁODZIEJI I OSZUSTÓW !!!!!!!!" ....z za monitora to potrafisz szczekać , jak masz DOWODY na to , że to " ZŁODZIEJSKA INSTYTUCJA ", to śmiało są odpowiednie służby od tego ... a jak TO POMÓWIENIE , to bekniesz ZDZIECINNIAŁY smerfie .
|
|
maruda jak ja działałem na rzecz miasta to Ty robiłeś w tetrowe pieluchy :P prosty przykład panie zaangażowany w działanie dla miasta że nie masz bladego pojęcia o Agadzie bo wiesz tyle ile pismacy naskrobią w łomżyńskich pisadełkach
|
|
rikitiki:):) A no może i tak :) Ale wiedz że piszą tylko o tych którzy cos robią :) Nigdy o tych którzy prawią sobie gawędy przy wyimaginowanych ogniskach :):):) Dlatego zapytałem ciebie o działania Agady:):) No ale widocznie jaki drużynowy takie i drużyny działania :):) A tak jeszcze zapytam ze zwyczajnej ciekawości :) Skoro Ptaki nie byli harcerzami to za co mieli płacic składki ??? Po co mieli prowadzić dokumentacje hufca??
|
|
maruda "mentorze" wiedz, że nie zawsze piszą tylko o tych, którzy coś robią bo nie każdy ma parcie na szkło więcej dowiedz się sam z prawdziwego życia odchodząc czasami od monitora :P Agada działa ... możesz być spokojny ... sam mam do czynienia i z Ptakami i Agadą więc wiem co mówię ....
|
|
i dla wyjaśnienia nie jestem harcerzem :P choć w przeciwieństwie do gro członków Ptaków przyrzeczenie harcerskie składałem jako dziecko - dzieści lat temu :)
|
|
Z tego co czytałam artykuł to drużyna nie została jeszcze rozwiązana i nie wiadomo czy do tego dojdzie,więc co za głupoty piszecie??
|
|
Autor: Maniuszek (---.elomza.pl) Data: 19-04-12 17:32 Nie stosował się do regulaminu. Nie miał w "drużynie" harcerzy tylko zwykłą młodzież. Nie organizował zbiórek harcerskich, młodzież nie składała przysięgi harcerskiej. Także przestańcie tą pseudo-drużynę nazywać drużyną, a Pyczot niech wreszcie założy stowarzyszenie i przestanie udawać harcerza! Autor: slam (---.dynamic.chello.pl) Data: 19-04-12 17:54 jagodowy, ja też nie jestem w temacie, ale... skoro oni nie chcą być harcerzami (nie spełniają wymogów) to po co na siłę chcą się tak nazywać. Niech działają sobie jako "młodzież aktywna", czy jak tam się będą chcieli nazwać. Robią dużo dobrego? No to bardzo dobrze, ale to nie uprawnia ich do bycia harcerzem, tak jak stanie w garażu nie robi z Ciebie samochodu. ..................................................................................................................... JAK NIE CHCIELI BYĆ HARCERZAMI , nie chcieli płacić składek i prowadzić dokumentacji hufca , to niech założą INNĄ organizację , nie muszą działać pod skrzydłami Hufca . .... maruda , tego nie kuma , bo to już za dużo dla jego ciasnego " rozumku" ZDZIECINNIAŁEGO SMERFA .
|
|
Przeceniasz sie rikitiki :) Nigdzie nie wspomniałem że jesteś harcerzem :) Myślisz że monitor to całe moje zycie?? hahahaha Dlaczego wy wszyscy którzy tak dużo macie do powiedzenia o tych o których nikt nie słyszał , zamiast przedstawic jakies konkretne działania tej druzyny od razu zaczynacie sie pluc i rzucac fochami ?? Widocznie jednak coś tam mojej racji w tym jest :):):)
|
|
Omania :) No niestety drużyna dostała juz rozkaz rozwiązania:( A szkoda bo nikt żadna Agada nie jest w stanie zastąpić tej drużyny :(
|
|
Skoro ktoś decyduje się przystąpić do jakiejś organizacji to chyba naturalna rzecz że akceptuje jej regulamin, statut czy jak kto woli. Pan "drużynowy" mimo wielkiego wkładu w społeczną działalność z harcerstwem ostatnimi czasy raczej niewiele miał wspólnego, a zwłaszcza z przestrzeganiem regulaminu obowiązującego w harcerstwie. Buta i arogancja; raczej nie tędy droga. A kto wie ilu drużynowych 59-tej ma krzyż harcerski? i dlaczego?
|
|
A kto wie ilu drużynowych 59-tej ma krzyż harcerski? i dlaczego? Autor: ANONYMOUS (---.lomza.vectranet.pl) Data: 19-04-12 21:35 Skoro ktoś decyduje się przystąpić do jakiejś organizacji to chyba naturalna rzecz że akceptuje jej regulamin, statut czy jak kto woli. __________________________________________________________ Drużynowy Mr_Pyczot i Jego Załoga - Zespół - Drużyna jako nieliczni zapewne woli - wolą to czego brakuje wielu innym : Oni Ludzie Pyczota wolą - mają krzyż harcerski w sercu w którym mają autentycznego Harcerskiego Ducha Czuwaj... ...cie i módlcie się o to abyście nie przestali czuwać i nie wylali przysłowiowego dziecka z kąpielą. Pierdząca w swój stołek biurokratyczna "formalina" zaślepiona makulaturą o której wspomniał przedmówca ANONYMOUS postępuje jak Arcy Kapłani. Oni "zwierzchnicy" tak samo zaszczuli Syna Bożego Mr_Jezusa - syna swojego Boskiego szefa ponieważ Mr_Jezus tak samo nie spełnił wymaganych przez nich wymogów formalnych działając między Ludźmi w Duchu dokładnie tak samo jak Mr_Pyczot a nie w papierach tak jak instytucjonalni biurokraci postępujący przeciwnie do Mr_Pyczota i Mr_Jezusa O czym to świadczy ...
|
|
Ah to ci, co co roku zbierają odkurzacze i na prąd do nich? Przecież nikt im tego nie zabroni, nie będą mogli tylko używać przedrostka 59DH.
|
|
Autor: algeroth (---.play-internet.pl) Data: 20-04-12 06:53 Ah to ci, co co roku zbierają odkurzacze i na prąd do nich? Przecież nikt im tego nie zabroni, nie będą mogli tylko używać przedrostka 59DH. _________________________________________________________ hahaha - pół zartem pół serio bo jednak coś w tym jest - niepokojącego Idąc tokiem Twojego zapisu to Biskupi powinni zrezygnować z posługiwania się Imieniem Jezus w tym co robią (?) stawiam tu znak zapytania bo raczej za punktu widzenia mojego punktu odniesienia nie tedy droga. 59DH Ptaki Ptakom - to Oni Ludzie Harcerskiego Ducha i pokolenia "dzieci" Mr_Pyczota taa... Człowieku kimkolwiek jesteś Jeśli tego nie rozumiesz to nie znaczy że nie rozumieją tego inni którzy tak samo jak Ty podążają "do Domu Ojca" drogą życia ale w przeciwną do Ciebie stronę idąc autentycznie za Mr_Jezusem do Boga Ojca zapewne nie do Ojca Zakłamania nie do Diabła ... ... o którym tak w stosunku do Kapłanów osobiście i bezpośrednio otwartym tekstem wyraził się w Ewangelii Jezus zabiegając o nich (Kapłanów) nawrócenie - zawrócenie z szatańskiej drogi formalizmu i zakłamania zanim Oni (kapłani) Jego (Jezusa) sakra mętnie - religijnie ukrzyżowali razem z tą prostą zwykłą prawdą którą On (Mr_Jezus) Syn Boży reprezentował przed wszystkimi na sposób Ludzki i Boski O czym to świadczy ...
|
|
"Dlaczego wy wszyscy którzy tak dużo macie do powiedzenia" - maruda Ty masz znacznie więcej do powiedzenia ode mnie mając ponad 6500 postów na forum ... tylko co z tego wynika ? Nie wiesz nawet jakie drużyny działają w mieście poza jedną, którą sam cenię, i której przyszłość (mam nadzieję) się wyprostuje
|
|
Mr_Andrzej: Idąc tokiem Twojego zapisu to Biskupi powinni zrezygnować z posługiwania się Imieniem Jezus w tym co robią no dokładnie tak, bo ich postępowanie z jego nauczaniem nie ma prawie nic wspólnego
|
|
rikitiki , do tych 6500 postów dodaj jeszcze 2681 postów pisanych pod nickiem @ktoś-coś , a będziesz miał jaśniejszy obraz forumowego GURU GIMNAZJALISTÓW .
|
|
jedyna drużyna w mieście bo reszta to dno np . panteon nic nie robi oni zazdroszczą KRZYSIU TRZYMAMY ZA CIEBIE KCIUKI :)
|
|
W odniesieniu jak wyżej - wyżej już nie można Autor: beti9992 (---.lomza.vectranet.pl) Data: 20-04-12 10:34 jedyna drużyna w mieście bo reszta to dno np . panteon nic nie robi oni zazdroszczą KRZYSIU TRZYMAMY ZA CIEBIE KCIUKI :) ____________________________________________________ hmm Oni nie tylko zazdroszczą Oni zbierają kasę harcerską (haracz) tak samo jak Arcy Kapłani Stwierdzenie że nic nie robią jest ryzykowne - jak bym zaryzykował że fałszywe jak ich postawa a raczej fałszywa prawda którą się legitymują Nie można mówić że nic nie robią skoro "zabijają" jak zawsze w dobrej wierze Drużynę i Druha prawdziwie Harcerskiego Ducha tak samo jak kapłani którzy dla kasy zabili życie Boże nie tylko Syna Bożego na Golgocie równie fałszywie jak kapłani znani man z współczesnej nam Łomży "Zboczeńcy" - wykolejeńcy "Ręce Precz" od Mr_Pyczota tak samo jak od Mr_Jezusa Nie bójcie się tych co zabiją ciało - ... .... zważajcie na tych co zabijają Ducha nie tylko harcerskiego Ducha działając w interesie Zły ducha tak jak Kapłani którzy zaszczuli Prawdę razem z człowiekiem który ją reprezentował na sposób Ludzki i Boski O czym to świadczy ...
|
|
rikitiki:) Autor: rikitiki (---.internetdsl.tpnet.pl) Data: 20-04-12 07:53 "Dlaczego wy wszyscy którzy tak dużo macie do powiedzenia" - maruda Ty masz znacznie więcej do powiedzenia ode mnie mając ponad 6500 postów na forum ... tylko co z tego wynika ? Nie wiesz nawet jakie drużyny działają w mieście poza jedną, którą sam cenię, i której przyszłość (mam nadzieję) się wyprostuje ////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////// A cóż ma wspólnego ilośc postów na forum z harcerstwem?? Zapytałem o prostą rzecz :) Przedstaw nam jakieś działania innych drużyn które rzekomo działaja w mieście. /////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////// Bo mi sie wydaje że one działaja, ale tylko na papierach i w piwnicznej izbie :):):)
|
|
maruda nie jestem rzecznikiem prasowym ZHP Zadzwoń do Pani Górskiej albo do kogoś z tej branży i Ci powiedzą :P Ja chciałem tylko uwypuklić Twój chroniczny brak wiedzy w każdym temacie a w każdym masz wiele do powiedzenia (6500 postów i rośnieeeee)
|
|
W odniesieniu jak wyże - z góry widać lepiej co ty się wyprawia Autor: maruda (82.139.184.---) Data: 20-04-12 13:08 rikitiki:) ... Bo mi sie wydaje że one działaja, ale tylko na papierach i w piwnicznej izbie :):):) __________________________________________________________ taa... w piwnicznej izbie i jak w kościele a raczej jak w grobie gdzie umartwia się ciało i ducha Czuwając na modlitwie a nie pod przysłowiowym płotem gdzie zdycha życie ... ... zapomniane jak ten człowiek który na parafialnym śmietniku pewnego osiedla w Łomży pod nosem religijnych wyznawców proboszcza wyzioną dycha szukając chleba powszedniego który tam za sprawą religijnych Arcy Kapłanów jak Bóg Przykazał zastąpiono chlebem Eucharystycznym ... ... zgodnie z niebezinteresowną instrukcją tutejszego Arcy Kapłańskiego Biskupa aby był on wypiekany w tutejszym Klasztorze O czym to świadczy ...
|
|
Autor: rikitiki (---.internetdsl.tpnet.pl) Data: 20-04-12 13:18 maruda nie jestem rzecznikiem prasowym ZHP Zadzwoń do Pani Górskiej albo do kogoś z tej branży i Ci powiedzą :P Ja chciałem tylko uwypuklić Twój chroniczny brak wiedzy w każdym temacie a w każdym masz wiele do powiedzenia (6500 postów i rośnieeeee) /////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////// dzięki mnie to i u Ciebie rośnie ilośc postów :):) Z czasem też dojdziesz do 6500 i więcej :):):) Ale, ale nie o tym mowa:) Skoro twierdzisz że drużyny działaja to daj przynajmniej jeden malutki przykładzik ich działalności . Tylko jeden malutki przykładzik o nic więcej nie proszę :):)
|
|
jeeeeeeeeeee ale super :d ale szkoda :D
|
|
maruda masz i przestan juz marudzic: http://www.radio.bialystok.pl/wiadomosci/lomza/id/78951 ___________________________________ ... & vice versa!
|
|
Łomża, 11 kwietnia 2012 r. Związek Harcerstwa Polskiego Komendantka Hufca Nadnarwiańskiego Rozkaz L. 4/2012 /.../ 1.2.1. Informuję, że na podstawie § 19, §20 oraz §26 Statutu ZHP w związku z niewypełnieniem obowiązków członkowskich, z dniem 1 kwietnia 2012 r. członkowstwo w ZHP utracili: /.../ - phm. Krzysztof Pyczot /.../ 3.2.1. Rozwiązuję 59 Łomżyńską Drużynę Harcerska „Ptaki ptakom” w związku z brakiem w niej członków ZHP. 3.3. Zwolnienia i mianowania drużynowych 3.3.1. W związku z utratą członkowstwa w ZHP zwalniam z funkcji drużynowego 59 ŁDH „Ptaki ptakom” phm. Krzysztofa Pyczota. /.../ Czuwaj! hm. Dorota Górska _____________________________________ ... & vice versa!
|
|
Czuwaj ... Bo nie znasz dnia ani godziny kiedy ... ... dowiesz się że nie płacąc podatku na Kościół Twoi Arcy Kapłani uznają że nie jesteś Chrześcijaninem i wyrzucą cię z powodu nie przestrzegania jakiegoś katechizmu - swojego formalnego widzimisię ... ... czytam Statutu który się w ich cynizmie zeszmacił czytam "przestrzał" leżąc za biurkiem tak jak Ci którzy przestali "Czuwać" nad duchem zła jakie się czai w "nieludzkich rozkazach" ... ... jak widać nie tylko na froncie nauki wiary do której nawiązuje Krzyż Harcerski i Lilia oraz Ochocze Serce Harcerzy i Druha Pyczota nie tylko legendarnych Szarych Szeregów ... ... do których nie zalicza się "urzędnicza formalina" ... ... odszczepieniec hm. Dorota Górska - ... ... jak ulał pasująca do Ojca Stefanka swojego Biskupa i brata w zło dziejskim duchu jaki doprowadził na Golgotę Jezusa dając fałszywe o nim Świadectwo i jak najbardziej pokazujące prawdę o tej ich zło czynnej duchowości która zabiła życie Boże w społeczeństwie tam gdzie Ono było. taa... >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>> Biskupie Stanisławie Stefanku i cała haniebna Kurio razem ze swoimi katolikami takimi jak wasza siostra hm. Dorota Górska Nawracajcie się i żyjcie Ewangelią albo wypieprzajcie z tym swoim Kościołem do Diabła zabierając tam ze sobą swoje Statuty i Katechizmy które nie czynią was Chrześcijanami ani jak Bóg przykazał ani jak Jezus nauczał ? O czym to świadczy ...
|
|
Autor: goostav (82.139.184.---) Data: 20-04-12 21:16 maruda masz i przestan juz marudzic: http://www.radio.bialystok.pl/wiadomosci/lomza/id/78951 ___________________________________ ... & vice versa! ////////////////////////////////////////////////////////////////// no to faktycznie działania że tylko pozazdrościc :):):):)
|
|
maruda: 'Poza drużyną Ptaki Ptakom to są jeszcze jakieś inne drużyny??' /.../ 'Jakas akcja ??możesz przytoczyć ??' /.../ 'Przedstaw nam jakieś działania innych drużyn które rzekomo działaja w mieście.' /.../ ... daj przynajmniej jeden malutki przykładzik ich działalności Tylko jeden malutki przykładzik o nic więcej nie proszę :):) a kiedy tej ostatniej prosbie stalo sie zadosc: 'no to faktycznie działania że tylko pozazdrościc :):):):)' maruda ogarnij sie czlowieku!!!!!!!!!!!!!! o co ci wlasiciwe chodzi??????????????? wez se poszukaj sam w internecie. np. tu: http://www.4lomza.pl/index.php?k=671 ale wedlug ciebie to pewnie nie harcerze i nie harcerskie dzialania!!!!!!!!!!!!! _____________________________- ... & vice versa!
|
|
No tak :):) A mi tylko chodzi o to że wy bawicie się w harcerzy A Pyczot tym harcerzem był naprawdę :):):)
|
|
Pyczot nadal jest harcerzem ;) Ta drużyna nadal działa :) i będzie działać. Jak nie w ZHP to w ZHR. Dzisiaj został opublikowany na 4lomza.pl mój tekst: http://4lomza.pl/index.php?wiad=28479, zapraszam do lektury. z Harcerskim pozdrowieniem CZUWAJ - Paweł Dąbrowski
|
|
Autor: Pawel_Dabrowski (212.33.93.---) Data: 23-04-12 14:40 Pyczot nadal jest harcerzem ;) Ta drużyna nadal działa :) i będzie działać. Jak nie w ZHP to w ZHR. ________________________________________________________ Odkąd pamiętam - dokąd sięgam pamięcią w zakłamanym Kościele zawsze były schizmy - rozłamy - niespójności jak to w schizofrenicznym życiu Kościoła który nie jest spójny ani sam w sobie ani sam z sobą i swoim otoczeniem wierząc w jedno postępując w czym innym zmierzając do czego innego kościół jest skłócony a lekarze mówią otwarcie o Narodowym Planie Zdrowia Psychicznego Tak więc kolejna "schizma" wśród ochrzczonych katolików za sprawą wiecznie i odwiecznie co rusz to "Nowej Ewangelizacji" wisi na włosku jak pozorny rozłam - "rozwód" między dobrem i złem w imię własnych interesów umarła ZHP wiwat ZHR a potem co dalej - tak samo... ... jak to w Kościele umarł Sanhedryn wiwat Episkopat i dalej jest tak samo a zakłamaniu i manipulacjom końca nie widać - dlaczego ? Ludzie dokąd to wszystko zmierza (?) w tym zakłamaniu Ducha i kulcie własnych interesów który można nazwać straganiarstwem (nie)ludzkich serc jakie wychował Kościół Katolicki na swojej ziemi parafialnej nie tylko na Ziemi Łomżyńskiej żyjącej wiarą po "żydowsku" jak ci wyznawcy ślepej wiary którzy na oślep jak "ociemniali" idąc za arcy kapłanami ukrzyżowali Jezusa Nawracajcie się Biskupi razem ze swoimi religijnymi przyrodnikami i żyjcie Ewangelią życia a nie ewangelią śmierci życia bożego i dla własnych przyjemności tak jak wasi żydowscy prekursorzy do których wracacie jak do własnych arcy kapłańskich korzeni O czym to świadczy ...
|
|
No to oddali słynną drużynę w objęcia kościelnej mafii ideologicznej... rudy błazen z druhem
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |