Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Pro¶ba, jakiego pieska |
Mam pro¶bę poszukuje małego pieska dla córki. Jaka rasę zaproponujecie, może macie jakie¶ do¶wiadczenia? Dziekuje za wszelkie informacje.
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Pro¶ba, jakiego pieska |
Mam ten sam problem... Też szukam małego pieska dla córki.
|
|
a ja poszukuje mlodej suczki dla siebie stefan burczymucha
|
|
Do Darka i Marka Najpierw porozmawiajcie ze swoimi pociechami i u¶wiadomcie im, że pies, to przede wszystkim wielki obowi±zek, a wła¶cicielem (przewodnikiem) winna być osoba bardzo odpowiedzialna. Niech maj± pełn± ¶wiadomo¶ć, że nawet, gdy deszcz, mróz i nieprzyjemnie na dworze, trzeba z psem wyj¶ć na dwór min. 2-3 razy dziennie po ok. pół godziny. Pies potrzebuje dużo ruchu, musi załatwić potrzeby fizjologiczne, musi się "wyżyć”. Np. bardzo modne ostatnio beagle, potrzebuj± codziennie kilkunastokilometrowych spacerów. Pies, to także spore koszty. Jak w znacznej większo¶ci przypadków, wasze córki także szukaj± maskotek do zabawy. Obowi±zek dbania o psy spadnie na Was- to jest pewne. Po miesi±cu-dwóch, gdy minie czar posiadania zwierz±tka, dzieci nie będ± chciały wychodzić z nimi na dwór. Radzę poważnie zastanowić się przed podjęciem ostatecznej decyzji. Może pluszowa maskotka byłaby odpowiedniejsza? Pozdrawiam
|
|
Może owczarek podchalański? Polski produkt.
|
|
Najlepsze s± owczarki niemieckie. Psy te s± układne, dobre do szkolenia , lubi± dzieci i zabawy. Mam owczarka i uważam że to najlepszy pies, choć oczywi¶cie jest też wile innych ciekawych ras.
|
|
Czytam obecnie "Pana Samochodzika i Tajemncę Tajemnic". Tomasz z Ministerstwa (legendarny Pan Samochodzik) dostał w tej (10) czę¶ci swych przygód DOGA NIEMIECKIEGO, odmianę zdaje się błękitn±. Jest z niego bardzo zadowolony, choć to duży pies... ale pocz±tkowo mówili na niego 'piesek'...:)
|
|
Radzę z do¶wiadczenia: najlepszy będzie taki piesek, którego pokochacie. Więc bierz nawet kundelka i naucz dziecko KOCHAĆ TO ZWIERZˇTKO. One po to tylko istniej±. IdĽ z dzieckiem do opuszczonych i nieszczęsliwych piesków i niech ona wybierze tego, do którego drgnie jej serce. Pozdrawiam. Zbych
|
|
Ostatnio ogladalem w telewizji program o psach. W nim polecano Labradory. sa one bardzo przyjazne dzieciom. Sa to lagodne psy. Dobrym psem jest rowniez owczarek "colie" (nie wiem czy tak sie pisze - czyta sie "koli" :P ). Znajomy ma takiego psa. Kupil szczeniaka jak urodzila sie jego coreczka... gdy tylko zaplakala to ten pies doslownie wyglupial sie zeby ona nie plakala... albo biegl do kogos w domu bo ona plakala (by przyszedl do malej. Takie jest moje zdanie. Pozdrawiam
|
|
Pytanie było o małego pieska..... ...nie znam takich, z reguły małe (je¶li rasowe) sa albo zło¶liwe, albo piskliwe, albo maj± problemy z budow± i trzeba uważać na "cokolwiek"..... ...oczywi¶cie zostaj± jeszcze kundelki z dziada pradziada..... tyle, że tutaj to nigdy nie możemy do końca być pewni czy Mały na pewno będzie mały jak podro¶nie..... ...oczywi¶cie można wzi±ć małego i już troszkę starszego ze schroniska... będzie wdzięczny, ale od samego poczatku trzeba mu pokazać, że nic mu nie grozi w nowym stadzie..... musi zaufać.... a wtedy nie ma lepszego obrońcy i przyjaciela dla dziecka..... Skoro były propozycje odbiegaj±ce od pierwotnych kryteriów pytaj±cego to ja tez trochę odbiegnę.... ....a może by tak kotka.....? ...w odróżnieniu od psów nie potrzebuje podwórka.... wystarczy mu kuweta.... uczy się z niej korzystać w ci±gu 1 dnia (1 miesięczny - wiem z autopsji, na podłogę zrobił 2 razy - słownie "dwa razy").... ...trzeba tylko tę kuwetkę opróżniać..... :) ...pozdrawiam..... i polecam zwierz±tko dla dziecka..... jakiekolwiek..... może na pocz±tek rybki...? _____________________ Kefas "Bo im tylko o to chodzi Abyś sam sobie szkodził Abyś sam nie mógł myśleć Abyś sam nie mógł chodzić"
|
|
Boxera, Boxera,Boxera, Boxera,Boxera, Boxera,Boxera, Boxera,Boxera, Boxera,Boxera, Boxera,Boxera, Boxera,Boxera, Boxera,Boxera, Boxera,Boxera, Boxera,Boxera, Boxera,Boxera, Boxera,Boxera, Boxera,Boxera, Boxera,Boxera, Boxera,Boxera, Boxera,Boxera, Boxera,Boxera, Boxera,Boxera, Boxera,Boxera, Boxera,Boxera, Boxera,Boxera, Boxera,Boxera, Boxera,Boxera, Boxera,Boxera, Boxera,Boxera, Boxera,Boxera, Boxera,Boxera, Boxera,Boxera, Boxera, jak ktos chce wiecej wiadomosci niech pisze, mam takowe bydle
|
|
każdy pies - byle nie jamnik:( wszystko w nim jest ok tylko jak szczeka to bębenki pękaj±...
|
|
mysle ze mogbys pojsc do schroniska z pociecha ona sama wybierze i obejetnie na rase bedziecie szczesliwi/????!!!!!!!!!!! jas
|
|
Dziękuję za rady. i przemy¶lę to jeszcze. Choć widzę, że córka u babci szaleje z pieskiem. rozmawia z nim, nosi mu je¶ć. Może na które¶ urodziny? Dziękuje za posty.
|
|
A dlaczego koniecznie pieska?:) Można przecież także kotka. Ja mam syjamskiego i nie zamieniłabym go nawet na 10 piesków;) °°°°°°°°°° ... evaa ...
|
|
Ktoś może chce podpalanego owczarka niemieckiego 10-mies za darmo.... http://dogs.pl/ogloszenia/oddam.php3 _____________________ Kefas "Bo im tylko o to chodzi Abyś sam sobie szkodził Abyś sam nie mógł myśleć Abyś sam nie mógł chodzić"
|
|
powiem panuze Owczarek Niemiecki najbardziej nadawał by się na przyjaciela pana córki pownieaz miałam Owczarka N. i jest najleprzym przyjacielem dziecka jest : mądry,kochany,.....i.t.p ...
|
|
powiem panuze Owczarek Niemiecki najbardziej nadawał by się na przyjaciela pana córki pownieaz miałam Owczarka N. i jest najleprzym przyjacielem dziecka jest : mądry,kochany,.....i.t.p ...
|
|
ah te Owczarki |
bardzo pana lubie tez kocham Owczarki niestety ni zdechł we wtorek(04.02.03) jestem załamana . i poszukuje 2 Owczarka!!!!!!! jestli ma pan sukę Owczarka i ma małe to proszę o kontakt atenan@poczta.fm p.s kocham Owczarki!! ...
|
|
bardzo piękny pies..... jeśli ktoś ma trochę więcej terenu...... sam bym wziął .....niestety mieszkam w bloku..... japońska rasa, podobna do malamutów, husky - tylko troche wiekszy....... (uzywany do polowań na niedźwiedzie - ale wiadomo jakie w tej japonii niedźwiedzie) - nigdy nie zawiedzie swojego pana ___________________________________________________________ dzis znalezlismy w pod warszawskim Ożarowie psa rasy akita inu,to niestety nie nasz:( jest to pies, ma ok 5 lat,jest kremowy,ale grzbiet i boki ma brazowe,takie "podpalane" oraz widac,ze mial zlamana przednia noge.strasznie teskni za wlascicielem.jest dosc przyjazny. moze ktos tez szuka akity, w koncu sa to malo popularne psy pozdrawiam ola Mój tel. to 0-502204595 Mazowieckie 07.03.2003 [urlhttp://dogs.pl/ogloszenia/oddam.php3 ____________________________________________________________ _____________________ Kefas "Bo im tylko o to chodzi Abyś sam sobie szkodził Abyś sam nie mógł myśleć Abyś sam nie mógł chodzić"
|
|
moge przygarnąc ale najpierw muszę zobaczyc jak aktualne to dzwonic 600292015 Mój nr.gg 9141868. Nienawidzisz Mnie?? Fajnie! Słyszysz Te Brawa? Są Dla Mnie! Pzdr
|
|
Do bloku rasa BEAGLE chyba jest niezla, albo Cavalier King Charles spaniel ??? ...::: Dobry chłopak był.... i mało pił.... :::...
|
|
czy to nie jest jeden z pierwszych tematów forum?
|
|
Dla dziecka najlepszy byłby Labrador. Sam takiego posiada i można mu "dokuczać" a on nie zaatakuje. Jest to miły, mądry i fajny pies. Polecam.
|
|
proponuję schronisko i owczarka niemieckiego, super psy.
|
|
DaSto i markm poszukuja malego!pieska!!! Napiszcie prosze 1.ile wasze corki maja lat., 2.zastanowcie sie ile pieniedzy mozecie przeznaczyc na zakup i utrzymanie zwierzecia 3.ile czasu jestescie w stanie psu poswiecic 4.czy umielibyscie psa wychowac, aby nie zagrazal innym itd. Gdzie mieszkacie(dom, blok)nie jest wazne, liczy sie ile bedziecie spedzac czasu z psem na swierzym powietrzu, jakie zaoferujecie mu zajecia itd.itd Jestem zootechnikiem i moge poradzic kilka ras, ale na pewno nie onka dla dziecka!napiszcie prosze wiecej informacji, a na pewno pomoge, jesli chcecie? Pozdrawiam!
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |