czwartek, 12 grudnia 2024 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Pro¶ba, jakiego pieska

Mam pro¶bę poszukuje małego pieska dla córki. Jaka rasę zaproponujecie, może macie jakie¶ do¶wiadczenia?
Dziekuje za wszelkie informacje.

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Pro¶ba, jakiego pieska

Mam ten sam problem... Też szukam małego pieska dla córki.

a ja poszukuje mlodej suczki dla siebie

stefan burczymucha

Do Darka i Marka
Najpierw porozmawiajcie ze swoimi pociechami i u¶wiadomcie im, że pies, to przede wszystkim wielki obowi±zek, a wła¶cicielem (przewodnikiem) winna być osoba bardzo
odpowiedzialna. Niech maj± pełn± ¶wiadomo¶ć, że nawet, gdy deszcz, mróz i nieprzyjemnie na dworze, trzeba z psem wyj¶ć na dwór min. 2-3 razy dziennie po ok. pół godziny. Pies potrzebuje dużo ruchu, musi załatwić potrzeby fizjologiczne, musi się "wyżyć”. Np. bardzo modne ostatnio beagle, potrzebuj± codziennie kilkunastokilometrowych spacerów. Pies, to także spore koszty. Jak w znacznej większo¶ci przypadków, wasze córki także szukaj± maskotek do zabawy. Obowi±zek dbania o psy spadnie na Was- to jest pewne. Po miesi±cu-dwóch, gdy minie czar posiadania zwierz±tka, dzieci nie będ± chciały wychodzić z nimi na dwór.
Radzę poważnie zastanowić się przed podjęciem ostatecznej decyzji. Może pluszowa maskotka byłaby odpowiedniejsza?
Pozdrawiam

Może owczarek podchalański? Polski produkt.

Najlepsze s± owczarki niemieckie. Psy te s± układne, dobre do szkolenia , lubi± dzieci i zabawy. Mam owczarka i uważam że to najlepszy pies, choć oczywi¶cie jest też wile innych ciekawych ras.

Czytam obecnie "Pana Samochodzika i Tajemncę Tajemnic". Tomasz z Ministerstwa (legendarny Pan Samochodzik) dostał w tej (10) czę¶ci swych przygód DOGA NIEMIECKIEGO, odmianę zdaje się błękitn±. Jest z niego bardzo zadowolony, choć to duży pies... ale pocz±tkowo mówili na niego 'piesek'...:)

Radzę z do¶wiadczenia: najlepszy będzie taki piesek, którego pokochacie. Więc bierz nawet kundelka i naucz dziecko KOCHAĆ TO ZWIERZˇTKO. One po to tylko istniej±. IdĽ z dzieckiem do opuszczonych i nieszczęsliwych piesków i niech ona wybierze tego, do którego drgnie jej serce. Pozdrawiam.

Zbych

Ostatnio ogladalem w telewizji program o psach. W nim polecano Labradory. sa one bardzo przyjazne dzieciom. Sa to lagodne psy. Dobrym psem jest rowniez owczarek "colie" (nie wiem czy tak sie pisze - czyta sie "koli" :P ). Znajomy ma takiego psa. Kupil szczeniaka jak urodzila sie jego coreczka... gdy tylko zaplakala to ten pies doslownie wyglupial sie zeby ona nie plakala... albo biegl do kogos w domu bo ona plakala (by przyszedl do malej.
Takie jest moje zdanie.

Pozdrawiam

Pytanie było o małego pieska.....

...nie znam takich, z reguły małe (je¶li rasowe) sa albo zło¶liwe, albo piskliwe, albo maj± problemy z budow± i trzeba uważać na "cokolwiek".....

...oczywi¶cie zostaj± jeszcze kundelki z dziada pradziada..... tyle, że tutaj to nigdy nie możemy do końca być pewni czy Mały na pewno będzie mały jak podro¶nie.....

...oczywi¶cie można wzi±ć małego i już troszkę starszego ze schroniska... będzie wdzięczny, ale od samego poczatku trzeba mu pokazać, że nic mu nie grozi w nowym stadzie..... musi zaufać.... a wtedy nie ma lepszego obrońcy i przyjaciela dla dziecka.....

Skoro były propozycje odbiegaj±ce od pierwotnych kryteriów pytaj±cego to ja tez trochę odbiegnę....
....a może by tak kotka.....?

...w odróżnieniu od psów nie potrzebuje podwórka.... wystarczy mu kuweta.... uczy się z niej korzystać w ci±gu 1 dnia (1 miesięczny - wiem z autopsji, na podłogę zrobił 2 razy - słownie "dwa razy")....
...trzeba tylko tę kuwetkę opróżniać..... :)

...pozdrawiam..... i polecam zwierz±tko dla dziecka..... jakiekolwiek.....

może na pocz±tek rybki...?

"Bo im tylko o to chodzi
Abyś sam sobie szkodził
Abyś sam nie mógł myśleć
Abyś sam nie mógł chodzić"

Boxera, Boxera,Boxera, Boxera,Boxera, Boxera,Boxera, Boxera,Boxera, Boxera,Boxera, Boxera,Boxera, Boxera,Boxera, Boxera,Boxera, Boxera,Boxera, Boxera,Boxera, Boxera,Boxera, Boxera,Boxera, Boxera,Boxera, Boxera,Boxera, Boxera,Boxera, Boxera,Boxera, Boxera,Boxera, Boxera,Boxera, Boxera,Boxera, Boxera,Boxera, Boxera,Boxera, Boxera,Boxera, Boxera,Boxera, Boxera,Boxera, Boxera,Boxera, Boxera,Boxera, Boxera,Boxera, Boxera,Boxera, Boxera,
jak ktos chce wiecej wiadomosci niech pisze, mam takowe bydle

każdy pies - byle nie jamnik:( wszystko w nim jest ok tylko jak szczeka to bębenki pękaj±...

mysle ze mogbys pojsc do schroniska z pociecha ona sama wybierze i obejetnie na rase bedziecie szczesliwi/????!!!!!!!!!!!

jas

Dziękuję za rady. i przemy¶lę to jeszcze. Choć widzę, że córka u babci szaleje z pieskiem. rozmawia z nim, nosi mu je¶ć. Może na które¶ urodziny? Dziękuje za posty.

A dlaczego koniecznie pieska?:) Można przecież także kotka.
Ja mam syjamskiego i nie zamieniłabym go nawet na 10 piesków;)

°°°°°°°°°°
... evaa ...

Ktoś może chce podpalanego owczarka niemieckiego 10-mies za darmo....
http://dogs.pl/ogloszenia/oddam.php3

"Bo im tylko o to chodzi
Abyś sam sobie szkodził
Abyś sam nie mógł myśleć

powiem panuze Owczarek Niemiecki najbardziej nadawał by się na przyjaciela pana córki pownieaz miałam Owczarka N. i jest najleprzym przyjacielem dziecka jest : mądry,kochany,.....i.t.p

...

powiem panuze Owczarek Niemiecki najbardziej nadawał by się na przyjaciela pana córki pownieaz miałam Owczarka N. i jest najleprzym przyjacielem dziecka jest : mądry,kochany,.....i.t.p

...

ah te Owczarki

bardzo pana lubie tez kocham Owczarki niestety ni zdechł we wtorek(04.02.03) jestem załamana . i poszukuje 2 Owczarka!!!!!!! jestli ma pan sukę Owczarka i ma małe to proszę o kontakt atenan@poczta.fm

p.s kocham Owczarki!!

...

bardzo piękny pies.....
jeśli ktoś ma trochę więcej terenu......

sam bym wziął .....niestety mieszkam w bloku.....

japońska rasa, podobna do malamutów, husky - tylko troche wiekszy....... (uzywany do polowań na niedźwiedzie - ale wiadomo jakie w tej japonii niedźwiedzie) - nigdy nie zawiedzie swojego pana

brazowe,takie "podpalane" oraz widac,ze mial zlamana przednia noge.strasznie
teskni za wlascicielem.jest dosc przyjazny.
moze ktos tez szuka akity, w koncu sa to malo popularne psy
pozdrawiam

ola Mój tel. to 0-502204595

Mazowieckie
07.03.2003

[urlhttp://dogs.pl/ogloszenia/oddam.php3

"Bo im tylko o to chodzi
Abyś sam sobie szkodził
Abyś sam nie mógł myśleć

moge przygarnąc ale najpierw muszę zobaczyc jak aktualne to dzwonic 600292015

Mój nr.gg 9141868.
Nienawidzisz Mnie??
Fajnie!
Słyszysz Te Brawa?
Są Dla Mnie!
Pzdr

Do bloku rasa BEAGLE chyba jest niezla, albo Cavalier King Charles spaniel ???

...::: Dobry chłopak był.... i mało pił.... :::...

czy to nie jest jeden z pierwszych tematów forum?

Dla dziecka najlepszy byłby Labrador. Sam takiego posiada i można mu "dokuczać" a on nie zaatakuje. Jest to miły, mądry i fajny pies. Polecam.

proponuję schronisko i owczarka niemieckiego, super psy.

DaSto i markm poszukuja malego!pieska!!!
Napiszcie prosze
1.ile wasze corki maja lat.,
2.zastanowcie sie ile pieniedzy mozecie przeznaczyc na zakup i utrzymanie zwierzecia
3.ile czasu jestescie w stanie psu poswiecic
4.czy umielibyscie psa wychowac, aby nie zagrazal innym
itd.
Gdzie mieszkacie(dom, blok)nie jest wazne, liczy sie ile bedziecie spedzac czasu z psem na swierzym powietrzu, jakie zaoferujecie mu zajecia itd.itd
Jestem zootechnikiem i moge poradzic kilka ras, ale na pewno nie onka dla dziecka!napiszcie prosze wiecej informacji, a na pewno pomoge, jesli chcecie?
Pozdrawiam!

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org