Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
1 LO - ile punktów potrzeba, aby się dostać? |
Witam. Pytanie jak w nazwie tamatu, ile punktów mieliście Wy i czy się dostaliście do 1 LO (ofc. w Łomży :))?
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: 1 LO - ile punktów potrzeba, aby się dostać? |
162:)
|
|
w ubiegłym roku próg przyjęcia wynosił bodajże 129 pkt ;)
|
|
nie idz tam to porazka nawet jakby przyjmowali od 1 pkt. wiem co mówie konczylem to lo porazka porazka
|
|
A ja wcale nie uważam, że to LO to porażka. Wręcz przeciwnie-jestem dumny, że skończyłem właśnie to liceum, a nie jakąś pseudo-szkołę. No i nie musiałem się martwić, czy dostanę się na studia. Wyniki matur z każdego roku mówią wszystko. Powodzenia, Steam Machine!
|
|
No, ja też jestem zadowolona, ze kończyłam to LO. Dziwne tam panują zwyczaje, uczą przeróżni nauczyciele, ale jak kolega wyżej wspomniał - wyniki matur mówią same za siebie, a przeciez o to chodzi. ;-)
|
|
patologia tam panuje podobno. nauczyciele dają korepetycje własnym uczniom co też jest ścigane z urzędu i dziwi mnie głęboko, iż podobno tacy inteligentni uczniowie tego LO nie wiedzą gdzie i co zgłosić i jak zdobyć dowody ;)
|
|
dziwi mnie to, że ktoś się wypowiada na temat, o którym nie ma pojęcia ;) wokół tej szkoły krąży wiele mało pozytywnych opinii, ale jak już było tu powtarzane, wyniki mówią same za siebie, większość ludzi, którzy uczyli się w 1lo, bez problemu dostaje się na wymarzone kierunki studiów ;)
|
|
ja też w tym roku wybieram się do 1lo i pytałam wiele osób, jak się im tam podoba. Nikt nie narzeka, mówią że wspaniała szkoła;)
|
|
Nawet jeśli ma swoje minusy, a ma, jak każda, to w końcu warto te 3 lata się przemęczyć, żeby na wymarzone studia się dostać i zdobyć dobrą pracę. To tylko krótki odcinek czasu, a jemu będziemy zawdzieczać całą swoją przyszłość. Do wszystkich wybierających się do 1LO - uczyłam sie tam, nie żałuję, mam wiele miłych wspomnień, z ludźmi stamtąd kontakt do dziś, napisałam nieźle maturę, poszłam na dobre, fajne studia, przede wszystkim na takie, na które pójść planowałam. Szczerze polecam. :-)
|
|
ja nie skończyłam I LO, ale brałam je pod uwagę przy wyborze liceum, po skończeniu innego łomżyńskiego liceum (nie będę pisać którego) dużo w głowie nie miałam mimo świadectwa z czerwonym paskiem o czym przekonałam się dopiero na studiach, gdzie inni studenci z roku studiowali na tzw. "luzie" ja musiałam nadrabiać nocami "braki" z języków obcych i przedmiotów ścisłych. Także jak ktoś chce skończyć dobrą uczelnię mówię tu o Uniwersytecie, Politechnice lub Akademii Medycznej to radze starać się do I LO.
|
|
Owszem szkoła może i dobra, ale to co się dzieje po wyjściu dzieciaków za jej mury przechodzi ludzkie pojęcie. Byłam na niejednej "imprezie" organizowanej przez uczniów tej szkoły i ręce mi opadły jak zobaczyłam, że liczy się tylko alko i zioło/amfa. Jeżeli chodzi o jakiekolwiek wychowanie młodzieży- poziom zero. A chyba taką rolę szkoła powinna spełniać w pierwszej kolejności.
|
|
.
|
|
a uczniowie innych łomżynskich szkół siedzą w kółeczku i piją herbate na imprezach? Każdy odpowiada za siebie i ma swoj rozum. Jak w każdej szkole jest lepsze lub gorsze towarzystwo a poziom nauczania z wiekszosci przedmiotow wysoki
|
|
na 1LO idzie sporo kasy zwłaszcza, że jest obowiązek uczestniczenia w wycieczkach - nie ma, że ktoś nie jedzie. Poza tym spore grono uczniów tej szkoły ma poprzestawiane w głowach (pod względem zachowania tak jak ktoś wspomniał wyżej)
|
|
Bzdura totalna. Jakiej kasy? Nie chcesz, to nie jedziesz, bez przesady, nikt tam nad tobą z kijem nie stoi i cię nie zmusza, miszczumi. Jeśli się nie uczyłeś - nie wypowiadaj się, a jeśli uczyłeś to po co ludziom głupoty do głowy kładziesz, skoro wiesz, że to kłamstwo? Osobiście nie raz nie uczestniczyłam w wyjeździe i jakoś nikt nic do tego nie miał.
|
|
1 LO - szkoła dla ambitnych i zdolnych.Mimo że kończyłem inne LO mogę potwierdzić powyższe,pozytywne opinie o tej szkole.Najwyższa zdawalność matur i najwięcej % :) rok w rok.Jako jedyna szkoła w Łomży trzyma poziom :D. Ja osobiście polecam 2 LO wszystkim niezdecydowanym i tym którym zabraknie pkt by dostać się do 1 LO.Naprawdę fajna szkoła z klimatem ;) a i matury też przyzwoicie absolwenci tego LO zdają. Bo gdybym miał narodzić się znów to tylko w Łomży i tylko Tu !!
|
|
W pełni zgadzam się z mag21-sam widziałem jak moi znajomi na pierwszym roku borykali się z lektoratem z języków obcych, mnie to nie dotyczyło:) Podobnie było z innymi przedmiotami-może nie miałem świadectwa z czerwonym paskiem, ale na pewno lepiej i łatwiej mi było niż tym ze średnią 5,0 i coś tam z innych szkół. Wybierając szkołę po prostu zastanówcie się na czym Wam zależy: dobrych ocenach za nic, czy faktycznym zdobyciu wiedzy, a I LO na pewno pomoże Wam w tym drugim, a to chyba najważniejsze!
|
|
Tak wyniki matur mówią za siebie, ale w innych szkołach uczniowie nie są "nakłaniani" do pobierania korepetycji od swoich nauczycieli ; ). Każdy chyba wie o co chodzi. Pozdro dla kumatych ; ) Piszę poprawnie po polsku.
|
|
ktos wie ile wynosil prog punkotwy w 2012 roku?
|
|
129 ;p
|
|
a nie - 127,8;)
|