Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Passat B5 Dziwny problem |
Witam. Posiadam passata b5 silnik AHL i mam teki problem, że gdy na postoju daję gazu to wraca do wolnych obrotów jak należy. Problem zaczyna się w czasie jazdy, gdy np dojeżdżam do skrzyżowania. Gdy wciskam sprzęgło, aby zahamować obroty spadają prawie do zera i często gaśnie całkiem. Dodam, że obroty na postoju nie falują i po podłączeniu VAG-a niema żadnych błędów. Co może być przyczyną? Czy ktoś miał podobny problem? Z góry dziękuję za odpowiedź...
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Passat B5 Dziwny problem |
annex to jest diesel czy benzybiak w gazie? JP - JEZUS PANEM
|
|
benzyna bez gazu
|
|
Miałem wcześniej błąd sondy, ale wtedy bardzo się dusił. Wymieniłem sondę i śmiga az miło, błędu niema, ale problem gaśnięcia pozostał.
|
|
zobacz sobie czy tobie pompa wtryskowa nie szwankuje, silniczek rokowy odpada bo by tobie falowal nawet na postoju, lub sprawdz swiece i wtryski. JP - JEZUS PANEM
|
|
najlepiej zrob tak jedz z lozmy przez nowy most w strone piatnicy jak dojedziesz na rozjazd miedzy drozdowem a piatnica skrec w lewa i zaraz w prawo do gory. Roman Tobie sprawdzi i powie co to jest. Ma pojecie o tym i on zaradzi twojemu problemowi;) JP - JEZUS PANEM
|
|
Czyszczenie silniczka krokowego i przepustnicy..
|
|
Świece są wymienione przewody też. Wtrysków nie sprawdzałem. Słyszałem gdzieś, że to moze byc brudna przepustnica.
|
|
najlepiej zrob tak jedz z lozmy przez nowy most w strone piatnicy jak dojedziesz na rozjazd miedzy drozdowem a piatnica skrec w lewa i zaraz w prawo do gory. Roman Tobie sprawdzi i powie co to jest. Ma pojecie o tym i on zaradzi twojemu problemowi;) JP - JEZUS PANEM
|
|
calkiem mozliwe, sprawdz pompe wtryskowa, przepustnice i wtryski. byc moze znajdziesz odpowiedz na to a jak nie to do Romka podjedz on bd wiedzial co to jest? JP - JEZUS PANEM
|
|
A tam widać jakiś zakład?? Daleko od skrzyżowania??
|
|
wejdz na forum volkswagena passata tam sie dowiesz Santreo
|
|
Czytałem na forum. Z tego co wyczytałem to musiał bym wymienić pół silnika. Dowiedziałem się , ze to wtryski, czujnik temperatury, przepływomierz, przepustnica itp. Nic konkretnego
|
|
Należy bezwzględnie wymienić wkład znajdujący się między fotelem ,a kierownicą.
|
|
Mieliśmy bardzo podobny problem. Sprawę załatwił mechanik (nie wiem, jakie ma nazwisko) w zakładzie tuż za starą rzeżnią ul. Nowogrodzka. Bez konieczności wymiany częśći, co sugerował mi mechanik z Poznańskiej (radzę unikać!) - taki bez ucha. Likwidacja usterki trwała bardzo krótko. No i tanio. Powodzenia!
|
|
"fordeo" WKŁAD WYMIEŃ SOBIE MIEDZU SZYJĄ A CZUBKIEM GLOWY. POINFORMUJ O EFEKTACH. POZDRAWIAM...
|
|
"cezar1" Czy to za Łebkowskimi??
|
|
Trzeba wyczyścić przepustnicę na 99%
|
|
przewody podciśnienia a szczególnie ten między kolektorem a serwem sprawdź czy nie jest złamany, niech ktoś na włączonym silniku naciska na hamulec i słuchaj od maską czy nie syczy
|
|
Sprawdzę jutro ten przewód. Tego jeszcze nie patrzyłem. Dzięki
|
|
gdyby to był przewód podcisnieniowy to na jałowym by zucalo obrotami, na 90 % brudna przepustnica , pozdrawiam
|
|
albaham ma rację przepustnica do czyszczenia i adaptacji komputerowej. (tzn. trzeba jej przywrócić nastawy) powinno pomóc.
|
|
Dzięki za odpowiedzi. Dzisiaj oglądałem przepustnice i chyba sam tego nie zrobię, bo dostęp do niej jest nieciekawy. Podjadę chyba do mechanika.
|
|
A czy w tym silniku robi się adaptację przpustnicy? To jest rocznik 97 i do przpustnicy idzie linka.
|
|
:-)
|
|
annex z tego skrzyzowania to moze 5m nie wiecej jak dasz w lewa strone to odrazu w prawo pod goreczke wjedziesz. chcesz to podam Tobie numer do niego i sie dopytasz JP - JEZUS PANEM
|
|
Byłbym wdzięczny. Z góry dzięki.
|
|
passat ma gniazdo diagnostyczne - trzeba podłaczyć pod komputer i wyczytać kody usterek a potem po kolei sprawdzając eliminować. Nikt inaczej tego nei zrobi chyba ze ma zajebiste doświadczenie. Santreo
|
|
Wiem dokładnie, bo sam mam VAG-a i sam podłączam do kompa i jak wyżej napisałem niema żadnych błędów. Dosłownie czysto.
|
|
zapchany wydech Santreo
|
|
Rozrusznik uwalony
|