Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Opiekunka do dziecka... |
moze ktos udzieli mi inform.ile trzeba zapacic za opieke nad dzieckiem 8godz.plus minus dla opiekunki.bardzo prosze o inf.bo wogole sie nie orientuje jak to wzglada cenowo...
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Opiekunka do dziecka... |
To zależy ile dni w tygodniu :) Jeżeli nie będziesz miał wyj*bane na wszystko, wszystko będzie miało wyj*bane na ciebie...
|
|
Tyle ile Ty byś chciała zarabiać. ________ Malachit
|
|
5 dni w tygodniu,tak okolo 8godz.
|
|
400-500zl to max.
|
|
400-500 ? ahahahhaha za 8 godzin :D dobre az padłem ze smiechu i zęby z podłogi zbieram :D
|
|
za 400-500 zł to niesądzę żeby ktokolwiek pilnował dziecka.WPM chyba nie ma własnych i nie wie co to znaczy zajmować się dzieckiem skoro takie stawki podaje.
|
|
Dla mnie moga placic i po 1000zl tylko niewiem czy takiego durnia znajdziesz co zaplaci ci taka sume 1000zl miesiecznie,ja bym nigdy niezaplacila za siedzenie z dzieckiem,nigdy,dach nad glowa lelewizor cos do jedzenia i jeszcze tyle kasy,ludzie wy chyba z choinki sie urwaliscie.
|
|
bo nie masz ZADNEGO pojecia o wychowywaniu dzieci.. Jak cie nie stac na opiekunke do dziecka to nie zatrudniaj i nie rob z siebie blazna.. Masz duzo do powiedzenia we wszystkich tematach odnosnie pracy i plac, a szkoda tylko, ze g.owno wiesz na ten temat. Do autorki. Proponuje Ci przejrzec stare tematy, bo ten watek byl juz poruszany i to obszernie, a bez sensu znowu pisac to samo i powielac temat.
|
|
z choinki to sie urwalas ty kobieto, twoje wypowiedzi to az za *** sciskaja, jakim to trzeba byc durniem zeby za 500zl pracowac caly etat. Opieka nad dzieckiem to jest bardzo ciezka praca sama mam dziecko i ledwo daje rade i uwierz mi ludzie placa opiekunkom wiecej niz 500zl, moja znajoma pilnuje 5 dni w tyg po 8godz dziennie za 800zl i daje sbie reke uciac, ze nie siedzialabys z dzieckiem za 400zl
|
|
Przynajmniej wiadomo czym wpm zajmowałaby się w czasie opieki nad dzieciakiem - tv, przeczesywanie lodówki i oczywiście komputer. Za taką opiekę to trzeba nawet dopłacić matce dziecka.
|
|
dzieci i własne zdrowie to zagadnienia na których nie można oszczędzać. Dobrze zapłacisz = więcej wymagasz = lepsza opieka.
|
|
Standardowa stawka to 5 zł za godz. Jeśli 8 godz dziennie i około 21 dni w miesiącu to wychodzi 840zł. FIFFI RIFFI
|
|
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
|
|
Za siedzenie i pierdzenie niepowinno sie nawet zaplacic 1zl na godzine siedzenia z dzieckiem,w miesacu 300 godzin i max 300 zl to i tak duzo jak za siedzenie z dzieckiem.
|
|
to nie jest siedzenie, ale spacery,pilnowanie dziecka,rozmowa ,zabawianie dziecka, a więc cała odpowiedzialność za dziecko,800 zł ,osoba bez nałogów,podejmę się sama,wykszt. śr.renta
|
|
800 z wyksztalceniem srednim?? ja wymagam 700 zl za 8 godzin tygodniowo, jestem nauczycielem wychowania przedszkolnego moge podac kontakt h0jowe forum
|
|
wymagac mozna,ale czy takiego durnia znajdziesz to drugie.
|
|
no drugiego takiego durnia jak Ty to na pewno nie znajdzie nigdzie...
|
|
hOj,słuchaj, ty podejmiesz się pracy za 700 zł,a ja znam zagadnienia psychologii pracy i mam 55 lat,a więc staż pracy na pewno większy niż Ty
|
|
Ja mysle ze tu ludzie malo robia a duzo bzdur pisza,kazdy pracownik musi,,,, jeszcze raz napisze musi,,,,,na siebie w firmie zarobic i dla pracodawcy choc jego 2-3 wyplaty zostawic dochodu,jesli pracownik niejest w stanie nawet sam utrzymac sie na stanowisku to jest trutniem a nie pracownikiem,w dzisiejszych czasach trzeba byc rentowny/na dla firmy w innym razie niejestes godzien zeby chleb jesc,jest sie poprostu trutniem i nieudacznikiem zyciowym.
|
|
wpm jeśli ty jesteś tym nieudacznikiem życiowym ,to na pewno w firmie niczego się nie dorobisz,bo są ludzie naprawdę wartościowi poszkodowani przez los, niepełnosprawni naprawdę uczciwi,wykształceni ,którzy za niewielkie pieniądze chcą pracować.
|
|
emiliaprusa a co maja zagadnienia psychologii pracy do opieki nad dzieckiem bo nie bardzo rozumiem? h0jowe forum
|
|
ja proponuję wpm ignorować :) Szkoda nerwów na trolla :) ___________________________________________________________ Nie ma miłości, są ciężarówki ;)
|
|
emiliaprusa!!!!!!!!!! JESLI ZNASZ KOGOS WARTOSCIOWEGO DO PRACY TO PROSZE PODAJ MEILA,JESLI KTOS JEST MANDRY I WARTOSCIOWY TO MOJ SZEF BEZ ZASTANOWIENIA PRZYJMIE,ALE TO MUSI BYC KTOS,NIEWAZNE CZY ON MA GRUPE INWALIDZKA CZY JEST ZDROWY NAJWAZNIEJSZE ZEBY CHCIAL PRACOWAC I SAM SIE W FIRMIE UTRZYMAC.I ZYSK WYPRACOWAC DLA FIRMY.
|
|
wpm jeżeli pracodawca nie doceni takiego fachowca tylko da mu najniższą krajową to ten fachowiec chociażby był ALFĄ I OMEGĄ to nigdy nie da z siebie 100% tego co potrafi zrobić , zawsze będzie te minimum i olewka wiesz ? czytam czasami twoje wypowiedzi ale uwierz mi , przestań się wtrącać bo nie masz pojęcia o czym piszesz nie mówiąc o tym że nie umiesz rozumieć to co ktoś pisze , sądząc po twoich wypowiedziach to chyba za wiele nie zarabiasz ha ha ha ha ha haaa
|
|
TYLE ZARABIAM ILE JESTEM WARTA;ILE POTRAFIE DLA FIRMY WYPRACOWAC TYLE ZARABIAM.
|
|
Pisałaś ,że 900zł.
|
|
900zł to bardzo mało mmmmmmmmmmmmmm bardzo
|
|
mały:) Pisała że zarabia 800 zł. i z tego 500 co miesiąc odkłada pod pościel w szafie :):)
|
|
Dokładnie-:)
|
|
robciu to wcale nie jest mała suma :):) TO DLA WPM SUMA HORRENDALNA I NIE DO OGARNIĘCIA :):)
|
|
mały :) Jest do ciebie temat prywatny:):):)
|
|
czego?
|
|
Ile i kiedy oddasz?
|
|
widze ze same dzieci tu sa jesli mowia ze 800zl to jest malo,jesli niemasz szacunku do 800zl niebedziesz mial i do 8000tys,pamietaj jedno zeby zarobic te 800zl netto trzeba przyniesc firmie min 2400zl dochodu netto inaczej firma niebedzie miala za co wyplaty ci zaplacic gamoniu.Kazdy na siebie i na firme musi zarobic a nie baki zbijac i kawe pic,lub glupie dyskusje z kolezankami,kolegami,musisz wiedziec z czego zyjesz.
|
|
wpm na jakim ty świecie żyjesz ? Bzdury piszesz boś młoda i życia nie znasz. Firma ma Ciebie gdzieś, to po pierwsze i ostatnie. Ty masz pracować na siebie, nie na firmę. Praca przy i z dziećmi nie należy do łatwych. Więc i wynagrodzenie powinno być adekwatne. ________ Malachit
|
|
bardzo prosze napiszcie jakie sa stawki za pilnowanie dziecka w lomzy,8 godzin dziennie.
|
|
Standardowa stawka to 5 zł za godz. Jeśli 8 godz dziennie i około 21 dni w miesiącu to wychodzi 840zł. Choć i zdarzają się "mamusie" co oferują 500 zł.. To już jest brak szacunku do człowieka, wyzyskiwanie ludzi i panującego bezrobocia. FIFFI RIFFI
|
|
wpm "widze ze same dzieci" Ty tylko możesz na pisać w swoim CV że pracowałaś w butiku i tylko aż tyle. Nie mam szacunku do 800zł czy 2400zł bo pieniądz to rzecz nabyta.
|
|
.upa matis i titatis. To ile dasz opiekunce to zależy tylko i wyłącznie od Ciebie. Za 8 godzin dziennie i 5 razy w tygodniu to minimum 600zł. Alusek ma tu sporo racji że powinno wychodzić ok 840 zł, ale jest jeszcze pytanie ile sama zarabiasz, jeśli zarobisz 1200 to opiekunce nie zapłacisz 800, prawda? wtedy słusznym rozwiązaniem jest zapłacenie 600 zł. Jeśli zarabiasz sporo więcej i jeśli opiekunka będzie robić sporo więcej niż tylko obowiązkowe zajęcia opieki, wtedy warto jest wydać więcej i zatrudnić osobę która zajmie się również wychowaniem intelektualnym i zadba o umiejętności Twego dziecka,logiczne myślenie itp....
|
|
Ale warto mieć również na uwadze, że w rodzinie nie tylko mama zarabia ale i jest jeszcze tatuś, który w reguły więcej zarabia. Jeśli więc oboje wyciągają około 3 tys (może i więcej) to opiekunce są w stanie zapłacić te 800zł. Opiekunka też musi za coś wyżyć, a to nie jest nie tylko ciężka praca ale i ogromna odpowiedzialność. FIFFI RIFFI
|
|
Niekoniecznie. Są przecież mamy samotnie wychowujące dzieci... A praca opiekunki nie jest lekka i rzeczywiście jest to ogromna odpowiedzialność. Pozdro alusek. ja już nie wypowiadam się w tym temacie, ale pośledzę go jeszcze :)
|
|
Tak są samotne mamy, ale taka mama nie zapłaci opiekunce połowy wypłaty, bo za co przeżyje, zapłaci rachunki, opłaci mieszkanie, ciuchy itp.. Musi sobie jakoś radzić korzystając chociażby z pomocy babci, rodziny czy próbować wbić je do przedszkola. Poza tym również osoba bez wykształcenia pedagogicznego może dużo wnieść do wychowania dziecka poprzez różne zabawy, które rozwiną dziecko. Ja w dalszym ciągu podtrzymuję zdanie, że 5 zł za godz. To absolutnie nie jest duża stawka jak na tak ciężką pracę. Tyle i z mojej strony. Pozdro :) FIFFI RIFFI
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |