niedziela, 24 listopada 2024 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Upadek MPK Łomża?

to jest moi kochani przykład gospodarskiego funkcjonowania naszego miasta. To jest przykład jak się zarzadza miejskim przedsiębiorstwem doprowadzając go do tak kryzysowej sytuacji. To jak zwykle wpisuje się w nieustające ciagłe pasmo porazek naszych urzedników z ratusza.

Santreo

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Upadek MPK Łomża?

Zgadzam się. W tej sytuacji bardzo istotne jest podkreślenie, że MPK zaczęło generować długi już 10 lat temu! Największe rózgi należą się zatem zarządowi MPK właśnie z tamtego okresu. I tu właśnie kłania się taki ''prosty'' kierunek jak zarządzanie. W każdym mieście, jeżeli przedsiębiorstwo komunikacji miejskiej zaczyna przynosić długi, to kroki (choćby drastyczne podwyżki cen) zapobiegające dalszemu pogarszaniu się sytuacji poczyna się NATYCHMIAST, a nie zamiata sprawę pod dywan! Co wyobrażali sobie ówcześni zarządcy MPK? Że narastający dług zniknie sam? Już wtedy zostawiając sprawę samej sobie, w największym stopniu przyczynili się do tragicznej sytuacji obecnie.

PS:

Zakupione autobusy marki Scania zużywają ok. 40L/100KM. Jestem niezmiernie ciekawy ile zużywają w takim razie autobusy marki Volvo. Jeżeli (to pytanie, które redakcja mogłaby zadać MPK) palą mniej, to dlaczego zakupiono Scanie a nie Volvo? Kto za tym stał i kto o tym decydował?

Wielkie mi tu halllooo:):)
Łomża nie Warszawa szybciej można z buta wszędzie dojśc, niz dojechac MPK-iem :):):)

Nie wielka strata będzie dla nas i dla miasta:):)

Lepiej zakupic rowery,miasto powinno brac oplate tak jak jest w innych krajach bedzie taniej i wygodniej,kazdy rower ma czipa i wiadomo gdzie sie znajduje i wtedy bedzie tanio i oszczednie,a nie kupywac autobusy warte miliony.To logiczne ze sie nieutrzymaja bo jest za maly popyt,za malo ludzi nimi jezdzi,to jest skazane na plajte.

Masakra ...

Meble na Poznańskiej podobno tez upadają?

www.abantonino.blog.onet.pl szukasz pracy zobacz
http://www.20dollars2surf.com/?ref=480529 -surfuj i łap kasę

Chłop jak kupuje traktor to UNIA decyduje jaki ma kupić w tym przypadku było chyba tak samo????????.

a jak ma nie upasc, ja ostatni raz jechalem autobusem ze 12 lat temu, a kasowania biletu nawet nie pamietam

bo te autobusy sa zwyczajnie za duże na potrzeby miasta i sa kosztowne w utrzymaniu

Santreo

Czego lamentujecie???

I tak nimi nie jeździcie :)
A jak jedziecie od czasu do czasu to na gapę , więc teraz już nie pojeździcie i tyle :):):)

zliwkidowac transport to i drogi beda lepsze, a nie wszedzie dziury. same plusy. np w Korei płn sa bardzo dobre drogi a to z tego tytułu ze samochod przejezdza tam raz na dzien

Jestem Polakiem więc mam obowiązki polskie
" Wnuk gestapowca z wnukiem UBowca krzyczą faszysta na wnuka AKowca"
"Tyle, tylko tyle i aż tyle" A. Macierewicz

Święte słowa adamosxx :)
Ciągle tylko lamentuja że dziury w drogach, że paliwo coraz droższe a jak chcą im poprawić jakoś c dróg to to znowuż lamentuja że to czy tamto upada.
Czego oni w koncu chcą ????

O jaką Polske im chodzi ???

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org