Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Zielone jajka |
gdzie mogę kupić zielone jajka od kur Araukanów?
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Zielone jajka |
Ja też poproszę o namiar na kogoś kto sprzedaje jajka od tych kur. Podobno są zdrowsze, pozdawione cholesterolu i nie uczulają. Są świtne dla małych dzieci.
|
|
?
|
|
Znam jednego Pana z Zambrowa, który sprzedaje takie jajka. Kilkakrotnie kupowałam u niego i z tego co wiem, często przyjeżdża do Łomży, więc mógłby przywieźć. http://tablica.pl/oferta/jaja-legowe-araukan-IDTPhj.html
|
|
A mogę dostać nr telefonu do tego Pana?
|
|
x
|
|
Ania0912, w linku do tablicy.pl jest numer tel., ale dodatkowo go podaję - p. Henryk - tel. 608 078 243
|
|
Dziękuję :)
|
|
moja teściowa ma kury,które znoszą zielone jajka. kaja
|
|
A ja to sobie sam robię zielone :) Maczam w zielonej farbie i już :):)
|
|
Araucany można hodować na podwórzu, w ogrodzie lub na zamkniętym wybiegu. Kury te wyróżniają się łagodną naturą, szybko oswajają się. Są żywe, pełne temperamentu, potrzebują dość dużo przestrzeni. Araucany znane są ze znoszenia jaj w różnych kolorach – zielonych, niebieskich, turkusowych, różowych i innych. Z tego powodu w USA i Wielkiej Brytanii nazywa się je żartobliwie "nioskami wielkanocnymi". Jaja tych kur uchodzą też za wyjątkowo zdrowe z powodu niskiego poziomu cholesterolu. Niestety, najnowsze badania wykazały, że jaja nie mają wpływu na poziom cholesterolu u człowieka. ________ Malachit
|
|
ja tam wole zlote
|
|
bo moje kury to znoszą złote jaja ....
|
|
jesli ktos jest zainteresowany kupnem zielonych jajek to prosze pisac jestem z okolic lomzy
|
|
a jakie kolory sa jeszcze w menu>??
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |