Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Kebab na ul. krótkiej |
Co sądzicie o kebabie na ul.Krótkiej byłem ostatnio i naprawdę lepszego kebaba jeszcze nikt mi nie ukręcił a już jadłem w całej Łomży i nie tylko mam nadzieję że się nie sp****,i ogarną trochę ten lokal podobno ten chłopaczek co kręci kebsy jest profesjonalnym kucharzem z Turcji i tam odbywał praktykę jakiś dziadek tam gadał.Co sądzicie o tym kebabie?
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Kebab na ul. krótkiej |
podobno ? nie rozumiem jednego : co ma do Waszego kebabu " profesjonalny kucharz z Turcji " ? NIKT - w większości są to małe lokale gastronomiczne , ze względu na wymogi Sanepidu - NIE ROBI NA MIEJSCU mięsa do kebabu ! Wszędzie używają tych samych półproduktów , u nas głównie z Konarzyc . W Turcji używają wieprzowiny ? Kurczak , to też prawdziwy kebab turecki ? Z kebabem , to jest tak - spolszczone danie kuchni tureckiej , gdzie wszędzie wciskają mam jako zapychacz kiszoną czy to surową kapustę . W Turcji pchają do kebabu kapustę pekińską ? To gdzie dostaniemy PRAWDZIWY kebab ( nie döner kebab) , tylko szaszłyk z pieczonego , mielonego mięsa ?
|
|
mam pytanko w którym to miejscu jest?
|
|
nie lepiej by było , aby ten " dziadek " zainwestował w baner reklamowy na stronie głównej 4lomza ?
|
|
jezeli to ten sam o ktorym mysle, bo jest tam chyba tylko jeden. To "kebab" miesci sie na przeciwko sklepu z artykulami fryzjerskimi i ksiegarni. Idac od dolu Dlugiej trzeba skrecic w lewo w strone lecznicy wet.. Swoja droga do kebaba tamto danie nie podobne. W Lomzy jeszcze kebaba NIGDY nie jadlem, chyba ze z nazwy.
|
|
tam nie jadłem , ale spróbuję " kebabu " , mam jeszcze jedno pytanie : czym ten " profesjonalny kucharz z Turcji " skrawa mięso , nożem elektrycznym czy specjalną maszynką ?
|
|
ceny ?
|
|
a mnie podajcie namiary na normalne obiady w Lomzy.Ponoc w PKS sa ? ale nidy tam nie bylam. nawet jeśli będziemy krzyczeć, głupiec nic nie zrozumie Katon
|
|
rzepa , może tak sama DO GARÓW , a nie całymi dniami na politycznym siedzisz
|
|
A jak dla mnie jest to kryptoreklama, zobaczcie ile postów napisał Orzech... Jabadabaduu
|
|
no krypto krypto ale zeby nie ona to nie mialbym poejcia ze jest tam jakas kebabownia :D
|
|
rzepicha co do obiadów "swojskie jadło" na nowogrodzkiej. Za 12zł możesz zjeść dwudaniowy obiad i abyś go zmieściła :P
|
|
za 12pln zjesz w nowo otwartej knajpie na poznańskiej obok Podbielskiego, właściciel podobno ten sam co ma bar na PKS
|
|
w ktorym miejscu przy pksach jest domowe jedzenie w barze? Jedyne co kojarze to zapiekanki, frytki, kebaby itp
|
|
Tu chodzi o zajeznie PKS. Ja slyszalam ze dobre i tanie jedzenie jest w urzedzie wojewodzkim h0jowe forum
|
|
Byłem w tym ''Kebabie'' Dla mnie żadna rewelacja taki sam jak dziesiątki innych w Łomży. Czy PiS jest dobrym reprezentantem moich interesów jako obywatela o konserwatywnych poglądach? Nie. Bo nie zdobywa władzy
|
|
stanowczo odradzam ten kebab zimny bezndzijnie wto wszystko wyglada generalnie kebab jaki dostalem do zjedzenia wygladal jak resztki niedojedzonego kebaba - szczerze odradzam a wystroj baaaaaajeczny wygladakj obskurniej niz dworcowe kebaby, miesko na talerzyk i do mikrofali ZDECYDOWANIE NIE !
|
|
temat o kebabie czy pizzy zawsze znajdzie posłuch wśród bezrobotnych czy gimnazjalistów.
|
|
" profesjonalny kucharz z Turcji" , dziadek mówił że " tam odbywał praktykę " " miesko na talerzyk i do mikrofali" , TAK TRZYMAĆ !
|
|
Kiedys w swoim programie pewien znany kucharz Robert M. powiedzial ze jak Polska dluga i szeroka nigdy i nigdzie nie spotkal prawdziwego kebaba. Powiedzial ze prawdziwy kebab robi sie miesa oslego i zmielonego,nadzianego na dlugie szpady i wlozone do do ogniska. Wiec o czym wy tutaj pi....e?O pseudokebabach?
|
|
a to juz wszystko jasne jak o zajezdnie chodzi :) a co do jedzenia w bylym uw, to wlasnie Ci sami wlasciciele maja "wojskie jadlo" i ta sama kuchnia. Od kilku lat zawsze obiady u nich.
|
|
to samo co w PKSach jest w CONCORDII na poznanskiej w sumie ten sam wlasciciel i kuchnia ta sama a standard spozywania pokarmow wyzszy ;)
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |