niedziela, 24 listopada 2024 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
W Łomży jeździ się na rowerach!

Czasem nawet w grupach! Udało nam się tego dowieść wczorajszego popołudnia!

Propozycja jest następująca: wtorek za tydzień, godzina 16:30 w kierunku na Las Jednaczewski i Szablak.

Czekamy na propozycje co dalej i gdzie się spotykamy (na Starym Rynku?)... i zapraszamy wszystkich, którzy do tej pory wątpili!

---
PGG

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: W Łomży jeździ się na rowerach!

A czy Wydział Ruchu Drogowego KMP został o tym fakcie poinformowany??

Leszek:
o co ci chodzi z tym wydzialem? co to ma do rzeczy? juz nie mozna tak sobie pojezdzic rowerem?

XtraVert:
chetnie sie wybiore, ale moze troche pozniej np. o 17.00 bo ja pracuje do 16.00 i chcialbym jeszcze jakis obiad zjesc. mysle, ze tak jak bylo ostatnio jest ok. no i mam nadzieje, ze pogoda dopisze. Moze jutro wrzuce fotki z wczorajszej wyprawy na strone. /dab

a ja zaluje ze nie bede mogla z wami pojezdzic, bo juz za tydzien nie bedzie mnie w naszej wspaniaaaalej lomzy:( Wczorajszy wyjazd bardzo mi się podobal, a szczegolnie to ze poznalam super rowerzystow! /Ania

Dabal:
Interesuje mnie czy odbyło się to wszystko zgodnie z Kodeksem Ruchu Drogowego. Czy kolumna była odpowiednio oznakowana? Czy dyżurny oficer w KMP był poinformowany o potencjalnym zagrożeniu na ulicach miasta? Czy uczestnicy tego festynu byli trzeźwi?

We wtorki i czwartki o tej porze mam inne stałe zajęcia.

Dla nadgorliwych informatorów wymyślono lustrację.

A może by tak rowerkami do Częstochowy, zamiast jeździć bez intencji?
:)

Puściłem hasło wtorkowe, żeby chętni nieobecni (bo akurat w poniedziałki mają inne zajęcia) mogli też pojawic sie i wybrać na wycieczkę. Dla mnie może byc też środa.
Niech się chętni wypowiedzą i do piątku ustalimy kiedy jedziemy.

Leszek:
...tak czekam i czekam na jakąś konstruktywną wypowiedź od Ciebie i jakos się nie mogę doczekać.... wiesz o czymś o czym my nie wiemy......? ...to powiedz nam, pomóż, może to ułatwi wspólne życie...

Interesuje mnie czy odbyło się to wszystko zgodnie z Kodeksem Ruchu Drogowego. - mam nadzieję, że tak ...jeździlismy prawą stroną jezdni, sygnalizowalismy zamiar skrętu, itp.... ja nawet miałem ze sobą dowód osobisty (mam skończone 18 lat)
Czy kolumna była odpowiednio oznakowana? - hmmm, nie wiem.... nie wiem, czy byliśmy kolumną.... jechaliśmy tą samą trasą w tym samym czasie, ale często między nami były odstępy nawet 50 metrów.... możesz podpowiedzieć co to jest kolumna?
Czy dyżurny oficer w KMP był poinformowany o potencjalnym zagrożeniu na ulicach miasta? - to znaczy o jakim potencjalnym zagrożeniu?
Czy uczestnicy tego festynu byli trzeźwi? - to nie był festyn..... a Ci którzy jechali byli trzeźwi - a przynajmniej tak wyglądali ....zaręczyć mogę jedynie za siebie i jedego z uczestników o którym wiem, że wogóle nie pije....

Czemu Leszku za każdym razem kiedy ktoś coś pisze, Ty widzisz tylko problemy.... czy inaczej się nie da?!

---
PGG

Leszek:
niezdrowo podchodzisz do tych rzeczy :( wyluzuj troche czlowieku. bylo to spotkanie towarzyskie i nie konicznie chcialbym informowac policje o tym, ze chce ze znajomymi pojezdzic na rowerach. co to ma byc? panstwo policyjne? wg. mnie wszyscy byli jak najbardziej trzezwi, bo nie wszystko sprowadza sie do alkoholu. uwierz mi, ale bez tego tez mozna sie dobrze bawic i wszyscy, ktorzy tam byli bawili sie dobrze. moze wpadnij kiedys na rowerze i zobaczysz, ze moze byc fajnie.

Szczerze to mnie to mało interesuje gdzie, kto, co i kiedy..... bodźcem to pisania tych głupot są Wasze posty... posłuchajcie samych siebie....

Leszek
może jednak byś się kiedyś z nami wybrał ? Żaden z nas nie jest taki straszny, jak przestraszeni lub zawistni nas sobie wyobrażają. Jeszcze nic straconego. Wszystko można nadrobić.

to ja mam pytanie: wtorek czy sroda?!!!!

---
PGG

tz:
Do przestraszonego to mi daleko a zawistny też nie jestem, bo niby o co? Żal we mnie wzbudza treść Twoich postów i to wszystko. Dziękuję za gest wyciągniętej ręki, jak do syna marnotrawnego, jednak nie skorzystam. Mam swojego offroada i wole jeździć sam.

Witam:)
z checia bym sie na rower w przyszlym tygodniu rowniez wybral. Znaczy, na rower i tak sie wybiore, bo jezdze codziennie, ale mialem na mysli taka wyprawe jak w poniedzialek :)) Tylko baaaaardzo, ale to bardzo bym prosil, zeby udalo sie zorganizowac jakas trase asfaltowa, bo moj rower niestety (a moze na szczescie) nie sprosta terenom. Jesli juz to zeby byl jakis asfaltowy objazd chociaz, to ewentualnie znowu bede zasuwal na okolo ;)

Pozdrawiam

Leszek, Twój żal jest uczuciem bardzo osobistym czyli subiektywnym. Mnie nic do tego. Musisz jednak zgodzić się ze mna, że sfera odczuć nie powinna być obszarem, w którym się różnimy. To najzwyczajniej nie jest możliwe, przy odrobinie tolerancji.
Pozdrawiam

A możecie podać dokładną datę bo nie wiem czy będe jeszcze w Łomży, studia:((((((((((((((((((((((((((((((((((((

właśnie czekam na info kiedy najbardziej pasuje? tadeusz napisał, że we wtorek nie może więc chyba środa, to będzie 1.10

---
PGG

Przykro mi, ale w tę środę muszę wyjechać. Planujcie spacerek bez oglądania się na mnie. Co najwyżej będę Wam zazdrościł.

Jak ktos chce pojezdzic, to zapraszam. Jezdze praktycznie codziennie od ok 17-18. Glownie XC, choc lubie tez miasto i szutry (bo ktos tam narzekal), a jeli komus za rowno, to moj brat praktykuje DH i trial. Jakby ktos nie wiedzial to w Lomzy mamy tez bajkierke. Sciga sie w klubie bialostockim. Jest niezla ;)

:P

ja jestem turysta.... :) ...możesz rozszyfrowac XC i DH?

---
PGG

XC to zapewne cross country, ale nie bede sie silil na DH bo nic mi do glowy obecnie nie przychodzi:)

Pozdrawiam
vicu

DownHill maybe?

---
PGG

wlasnie przed momentem jadac na rowerze wpadl mi ten sam pomysl, to jednak musi byc Downhill :)) ale widze, ze byles szybszy;))

Pozdrawiam
vicu

P.S. I jak z tym wytyczaniem trasy? Moja kolarzowka nie lubi nieasfaltowych drog :)

to może cos zaproponuj... :D ...ja się zgadzam.... :)

---
PGG

...oczywiście chodziło mi o to, że pasuje mi każda trasa.... :D
pozdrawiam.... i do zobaczenia po weekendzie!

---
PGG

......chętnie bym się wybrał na jakąś wspólną rowerową imprezkę :P, z tym że mam problem z rowerem, poprostu uległ awarii. W zwiąku z tym proszę o podanie adresu do jakiegoś dobrego i uczciwego serwisu rowerowego :)

A ja wlasnie wrocilem z wypadu. Pojechalem do Bronowa przez Gacie, pozniej do Drozdowa i do domku. Trasa na 2,5h ponad 60 km. Lancuch mi zaczal halasowac od tego kurzu na szutrach. Zreszta i tak musze juz naped wymieniac, bo mi sie strasznie kaseta posypala. Za to trasa Git! W przyszym tygodniu wybieram sie do Jedwabne, Deby, Zambrow. Mam do sprzedania krotka sztyce Profile Design. Tanio jak na taka firme - 15 zl. Bardzo lekka, czarna, niestety nie cieniowana. Srednica 27,9.

A ja wlasnie wrocilem z wypadu. Pojechalem do Bronowa przez Gacie, pozniej do Drozdowa i do domku. Trasa na 2,5h ponad 60 km. Lancuch mi zaczal halasowac od tego kurzu na szutrach. Zreszta i tak musze juz naped wymieniac, bo mi sie strasznie kaseta posypala. Za to trasa Git! W przyszym tygodniu wybieram sie do Jedwabne, Deby, Zambrow. Mam do sprzedania krotka sztyce Profile Design. Tanio jak na taka firme - 15 zl. Bardzo lekka, czarna, niestety nie cieniowana. Srednica 27,9.

ralph:
jesli chodzi o serwisy w Lomzy to ja polecam tylko i wylacznie "Borsuka" na ul. Dlugiej (w bramie). bylem w kilku serwisach i goscie nie przykladaja sie za bardzo do rzeczy, a Borsuk jest spoko (bardzo solidny i dokladny), choc w kazdym rowerze chce centrowac kola :)

Re: WREŚCIE W Łomży jeździ się na rowerach!

Oj coś ruszyło w Łomży.....szkoda tylko że tak póżno
Jeżeli szukasz naprawdę dobrego serwisu to tylko i wyłącznie poza miastem:(
Warszawa ewentualnie Białystok. W stolicy zapłacisz więcej ale masz pewność że wszystko będzie działało należycie i nie nie będzie rzadnej dywersji w rowerze aby szybko wrócić do serwisu. Tam też nie usłyszysz "Nie ma", "NIe da rady" Ja serwisy łomżyńskie omijam szerokim łukiem, szkoda rower oddać "rzeżnikowi" któremu zależy tylko na kasie i najprościej wszystko wymienić na nowe. Słyszałem że na długiej robią dobrze ale nie sprawdzałem....
Jak ktos ma chęć pojeździć niech da znać - codziennie wychodzę na rower.
Aktualny ten wtorek? Dajcie znac !!! Jak coś to do zobaczenia na St. Rynku

-=YuPiTeR=-

UWAGA!!!

ukradli kumplowi rower 28.IX. Scott Endorphin na karbonowej ramie (niebieska), z przodu czarny amortyzator Rock Shox SID, poza korbą (XT) rowerek miał całego XTRa, zielone opony Michelina. Pedały SPD. Jesli mozesz przekaż równiez to informacje chłopakom z miasta.

-=YuPiTeR=-

...nie wiem jak Wy jesteście zagrzani :) ....ale ja w taką pogodę odpuszczę sobie wycieczkę...

Pozdrawiam!

...i do następnego!

---
PGG

dajcie znać kiedu następny wyjazd
jak przestanie dzis padać to mozna się troszkę potoczyć po mieście

-=YuPiTeR=-

...dziś sobie skoczę na basen... :)

---
PGG

pfff ja codziennie na basen chodzę:P

no i przestało wczoraj padac - pojeżdziłem wieczorem po mieście z bartymeuszem
jak ktoś mam chęć pokrecić troszkę pedałami niech da znać
yupiter69@o2.pl

-=YuPiTeR=-

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org