piątek, 22 listopada 2024 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Tak cierpi mama Madzi

http://www.fakt.pl/

To są chyba jakieś jaja

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Tak cierpi mama Madzi

http://www.fakt.pl/

sorki

http://www.fakt.pl/Sprawa-Madzi-Matka-zrobila-sie-na-blond-Tak-cierpi-mama-Madzi,artykuly,148692,1.html

a wiesz już o której godzinie codziennie rano mama i tata madzi oddają stolec?

jeszcze zobaczycie ich w kolejnej edycji Tańca z gwiazdami w TVN

Santreo

ciekawe czy Kolęda Zaleska zadowolona z obrotu sprawy...

ale o co chodzi z tą mamą madzi?? idzie sobie i co?

Kasia pewnie wybrała się na zakupy i szuka nowego kocyka

ona jeszce chodzi????????? do pudla szm.ate, albo zrobic z ku.rwa to samo co zrobila dla tego malenstwa... zamiast na cmentarz isc do dziecka to chodzi po fryzjerach i po galeriach kurtke kupywac...brak slow poprostu!!!!!

droga Maju....nie chcę jej bronić, bo to jest wg mnie także karygodne ale ona się tak zmieniła właśnie przed reakcjami i zachowaniem ludzi takich jak Ty.

A w moim odczuciu to FAKt chyba powinien dostać pozew sądowy, poniewąż ujawnili nazwisko oskarżonej...chociaż się nie znam :)

Pjotr

jak się nie znasz i nie masz aktualnych informacji to nie zabieraj głosu !

SAMI zgodzili się i zwrócili do mediów , żeby nie używać inicjałów tylko pisać CAŁYM nazwiskiem

no tak,ale sam powiedz czy to normalne jak matka chodzi sobie jakby nigdy nic... fryzjer,galerie itd... to dziecko mialo 6 miesiecy...

ja bym z nia to samo zrobila to co ona zrobila z WLASNYM dzieckiem... nie uwazasz zezus, ze mam racje

maja000 , w 100% się z Tobą zgodzę

no to w takim razie wracaj do epoki kamienia łupanego albo do czasów kodeksu hammurabiego...to, co zrobiła było złe i okrutne - zwodzić tyle czasu cały kraj, ale czy dziecko jej wypadło, czy zrobiła to umyślnie to już inna sprawa...tym zajmie się sąd. A kary typu oko za oko, to czasy dawne i są niedopuszczalne w cywilizowanym społeczeństwie za jakie się na pewno uważasz....

Pjotr

PIOTR4... oko za oko,zab za zab,a czenu **** za pieniadze... teraz juz nic nie wyjasni nikt jak bylo naprawde... powinna siedziec w pace i tyle

te ******** to DU.PA

Pjotr nie wydaje Ci się, że mamy czasy takie jakie mamy z racji na to, że jednak za szybko odeszliśmy od kary oko za oko?! Niedopuszczalne jest to, że Ci ludzie chodzą sobie beztrosko po ulicach!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

dla piotra4 jest to widocznie normalne,ze jak sie kogos zabije lub cosm z tych rzeczy to sie chodzi po ulicach...:)

Ludzie...to czemu nie złożycie propozycji obywatelskiej o wznowieniu kary śmierci??? Przecież macie do tego prawo i jest Was tak wielu...

A cywilizowane społeczeństwo nie posunie się do zabójstw...przecież przez takie kary człowiek staje się takim samym zwyrodnialcem jak przestępca, który popełnił czyn zabójstwa...chcesz wiedzieć coś więcej - obejrzyj sobie dokument o byłych polskich katach, posłuchaj jak oni się czują i wtedy podejmuj jakieś decyzje. Najlepiej to krzyczeć i nic nie robić, a złe rzeczy niech robią inni, a ja niech sobie poleżę w różach...takie jest podejście dużej liczby ludzi. Okrucieństwo wykonane przez zabójstwa, gwałty i tym podobne jest wielkie i nieraz także mam chęć się im odwdzięczyć "tym samym", ale przecież wtedy niczym się od nich nie różnimy. Może lepiej zmienić prawo i zaostrzyć kary...ale nie zabijać jak oni...

Maju...masz odwagę - to jedź i zrób to, co uważasz za słuszne...a prawda zawsze może być wyjaśniona i plotkary jak Ty tylko utrudniają jej wyjawienie, bo kłamią nie wiedząc nic.

Jakbyście umieli czytać ze zrozumieniem, to byście zauważyli, że potępiam tamto zachowanie, ale nie podpisuję się za zniżaniem do poziomu brudu ulicznego.

Pjotr

Maju...a siedzieć to powinnaś TY - na lekcji j.polskiego...

Pjotr

dobra nie zaczynaj... jak chcesz grybsowac to dawaj...

nie badz taki mondry i sie tak nie rozpisoj, bo cie ruscy kiedys na komputer przerobia... zegnam

brak argumentów z Twojej strony skończyło rozmowę,
pozdrawiam.

Pjotr

a to nuta ulubiona matki Madzi xD

http://www.youtube.com/watch?v=mQV5K4meobM
hyc o podloge bec

---------------------------------------------

Słuchaj Pjotruś i o to tu właśnie chodzi, my też tak jak Ty nie linczujemy ich na ulicach (mimo, że należałoby się nauczyć ich odrobinę pokory) tylko mówimy o tym, że boli nas brak sprawiedliwości w tej konkretnej sprawie i w tym przypadku chcemy właśnie zaostrzenia kar maksymalnie notabene nikt nie wyklucza tu kary ewentualnego kamieniowania (czarny humor)!!!

A jakie ma znaczenie to, jaki ma kolor włosów i gdzie chodzi po zakupy? To, że została blondynką czyni ją bardziej złą, czy co? Stało się, co stało, ale nie poszła siedzieć, więc dajcie spokój. To i tak nic nie zmieni. Dajcie ludziom żyć.

,,Może przesadzam,ale stwierdzenie MIAŁ RĘCE,JAK DUŻE BUŁKI brzmi zbyt głupio"

A jakie ma znaczenie to, jaki ma kolor włosów i gdzie chodzi po zakupy? To, że została blondynką czyni ją bardziej złą, czy co? Stało się, co stało, ale nie poszła siedzieć, więc dajcie spokój. To i tak nic nie zmieni. Dajcie ludziom żyć.

KasiuBB słowa Maji mówią o tym, że chciałaby dokonać pewnej formy linczu na niej (słowa "zróbmy jej to samo"). To ja się zapytam inaczej - dlaczego akurat tylko w tym konkretnym przypadku??? Czy na przykład gwałt z zabójstwem jest mniej drastyczny??? A poza tym to nie wspominałem, aby jej nie karać, tylko aby dociec prawdy i uniknąć "ukamienowania" przez ludzi.

Pjotr

Pjotr4 , w tym konkretnym przypadku może zostało za dożo napisane , chodzi po prostu o ogólne odczucia społeczeństwa , czasem przydałoby się wrócić do Kodeksu Hammurabiego ...
Nikt nie ma zamiaru skazywać ją na śmierć , ale odpokutować swoje musi . Gdy np kierowca spowoduje wypadek ze skutkiem śmiertelnym - idzie siedzieć , ( to samo tyczy się innych sytuacji np na budowie ). Tu mamy przynajmniej dwa zarzuty : spowodowanie wypadku ze skutkiem śmiertelnym i.... ja by się zastanowił czy nie doszło tu do zbezczeszczenia zwłok ?
Śmietnik , gruzowisko , na którym porzuciła ciało córeczki TO NIE JEST GODNE miejsce pochówku !

Autor: Pjotr4 napisał :
"A cywilizowane społeczeństwo nie posunie się do zabójstw...przecież przez takie kary człowiek staje się takim samym zwyrodnialcem jak przestępca, który popełnił czyn zabójstwa."

Ja jestem za przywróceniem kary śmierci , a Ty ?
Gdybyś się znalazł w sytuacji ( czego Ci i nikomu innemu nie życzę ) , gdy np Twoja córka czy żona została zgwałcona zbiorowo ze szczególnym okrucieństwem , a następnie sadystycznie zamęczona na śmierć , CO WTEDY byś powiedział ?
Miłosiernie byś wybaczył i jeszcze pewnie paczki do więzienia byś przysyłał .

Są osoby powołane do przeprowadzenia postępowania dowodowego, osądzenia i ewentualnego ukarania Pani Katarzyny i niech one się tym zajmą. Reszta nie powinna się udzielać, bo nie jest to głosowanie, czy referendum, a sprawa dla policji, prokuratury i sądu.

Wydaje mi się, że chyba mamy prawo do wypowiedzi i właśnie powinniśmy się "udzielać"!!!

Pjotruś chodzi o to, że to dociekanie do prawdy trwa strasznie długo w tym przypadku i nie widać żadnej skruchy u winowajców a to z pewnością bardzo razi otoczenie!

Nie powiedziałem przecież, że jestem przeciwny karze śmierci ale po prostu to jest zbyt wielka decyzja, aby niszczyć życie ludzkie. Co do sytuacji, która może hipotetycznie mnie spotkać - fakt, byłbym pewnie bardzo zły i szukał zemsty ale i tak nadal osądzanie należy do sądu...

Jaki kierowca poszedł siedzieć??? - chyba tylko taki, co jechał po pijaku albo z premedytacją zabił, bądź uciekł z miejsca zdarzenia. Nie słyszałem o wyroku więzienia (co najwyżej w zawieszeniu) za nieumyślne spowodowanie wypadku i śmierci.

Dociekanie do prawdy zawsze trwa bardzo długo, niektóre sprawy ciągną się latami, ale trzeba wierzyć w sprawiedliwy wyrok. Nigdy nie mówiłem, że ona nic nie zrobiła złego, dla mnie ta sytuacja jest także nie do pojęcia, ale lincz jest po prostu prymitywną formą wypowiedzenia swoich myśli.

...i tyle w temacie...

Pjotr

Dokładnie a żeby było śmieszniej to pewnie w jesiennej ramówce zobaczymy ich w jury "Rańca z gwiazdami"!!! Powodzenia

"Tańca z gwiazdami"

Chodzi oto że żyją jak celebryci, a nie widać żalu i żałoby.
A kto w ogóle płaci za ich pobyt w wielkim apartamencie, i z czego oni żyją?

Nie można nikomu kazać, żeby obchodził żałobę, albo pokazywał skruchę... Zresztą po czym wnosisz? Widziałeś/ aś tylko kilka zdjęć.

Bedzie wywiad z Katarzyną
http://wiadomosci.onet.pl/wideo/dlaczego-rodzice-madzi-czuja-sie-zagrozeni,47079,w.html#play

Żałobę , to raczej się NOSI w sercu , a oni to ją OBCHODZĄ

Nie wiem, co robi się z żałobą:). Niemniej, to ich sprawa.

Re: Tak cierpi

jaka zaloba??
ja jestem pewna ze ta rura specjalnie to zrobila. z reszta nie tylko ja.
ale teraz nie mozna jej tego udowodnic.
mnie dziwi jeszcze fakt ze zbezczescila zwloki i nie udzielila pomocy al za to juz ukarana nie jest.
inna rzecz to taka ze gdzies czytalam nie wiem czy to prawda ze uzyczyli im apartament i dali prace.
za co to?? za to co zrobili dziecku?? za to ze panstwo przez jej klamatwa ponioslo duze straty??

ja sie naprawde dziwie ze ona jeszcze chodzi po tym swiecie. ja bym chyba na jej miejscu sama sie zabila jak bym takie cos zrobila.
jeszcze jej sie chce klaki farbowac jemu z reszta tez.

i nie pisz mama bo tego czegos nie mozna tak nazywac.
na te slowo trzeba zasluzyc.

panda nic dodac, nic ujac...przypadek panstwa Wasniewskich dal przyzwolenie dla prawdziwych morderczyn na latwe pozbycie sie niechcianego dziecka...zamordowac, udac, ze byl to wypadek, poplakac w telewizji i nie ponosi sie konsekwencji. to nic, ze bylo to bezbronne malenstwo, to nic, ze zbeszczeszczono zwłoki, to nic, że ukryto je i odegrano cała szopke, przeciez ona byla w szoku...
Ja jako matka jestm za kara smierci, w takich przypadkach szczegolnie...
Nie tak wygladaja i przezywaja wielki smutek rodzicie po sracie dziecka, jestem niemal pewna, ze to byl niezle nakrecony serial z para zajebistych aktorow...

Nieesia, też jestem matką, ale to nie czyni mnie osobą odpowiednią do osądzania ludzi. Szczególnie tych, którym nie postawiono zarzutów.
Zbyt emocjonalnie do tego podchodzicie.

W tym wszystkim chodzi o to, że mamusia nie udzieliła dziecku pomocy. nikt nie ma pretensji, że jest blondynką, itd. chodzi o to co zrobiła, owszem, mogło się zdarzyć, że dziecko jej wypadło z kocyka, ale prawdziwie kochająca matka za wszelką cenę chce uratować swoje dziecko. a ona nie dość, że nie udzieliła pierwszej pomocy, to nawet po karetkę nie zadzwoniła. Szok? nie mogła być w szoku skoro tak skrupulatnie ukryła ciało dziecka. miejmy nadzieję, że wymiar sprawiedliwośći otworzy oczy i zobaczy wszystko to, co widzi społeczeństwo!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Społeczeństwo nic nie może widzieć, bo społeczeństwa tam nie było:) .
Wytłumaczenie może być bardzo proste- pewnie bała się konsekwencji, więc ukryła ciało. Oczywiście, że mogła być w szoku. Ludzie robią różne rzeczy w takim stanie.
Nie bronię jej, ale nie mam też prawa osądzać.

Umyka nam w tym wszystkim jedna kwestia. Kto za to wszystko zapłaci? Chodzi mi o akcję poszukiwawczą, przecież to kosztuje nie małe pieniądze. Drugą kwestią, do której mam wątpliwości to jak teraz społeczeństwo zareaguje na następne zaginięcie dziecka. Przecież teraz może być tak, że ludzie nauczeni tą sytuacją, zignorują tragedię ludzi, których dziecko naprawdę zaginie.
Jeszcze co do samych rodziców Madzi, to płaczą w telewizji że nie mogą normalnie żyć, że media nie dają im spokoju, a sami lgną do tych mediów, co rusz jakieś wywiady, wypowiedzi itp. Czy tak wraca się do normalnego życia? Ja mam wątpliwości.

pozdrawiam

Czarno na białym widać, że artykuły są sponsorowane. Reporterzy, właściciele tych gazet i portali którzy żywią się tymi historiami i robią te zdjęcia mają takie chałupy i wakacje co roku, że ani wam ani Wiśniewskim się nie śniło.
Dzięki waszemu "pospolitemu ruszeniu" podcierają sobie tyłki papierem toaletowym z wizerunkiem świni, bo mają w dupie takich jak wy i całe ludzkie cierpienie. No chyba, że dokuczają im hemoroidy :)

Nie rozumiem czym się podniecacie. Oboje wyglądają okropnie, maskują się, zasłaniają twarz, dziewczynie w tym blondzie jak kurczakowi na wielkanoc widać, że w domu sobie rozjaśniała. Włosy suche, nie uczesane. Kupują jakieś buble do starej kamienicy. LUDZIE otrząśnijcie się trochę z głupoty i nie oglądajcie tyle telewizji! Życie wygląda inaczej niż tam pokazują. Życie innych ludzi jest takie jak wasze i innych waszych sąsiadów.

Kiedyś jak dorośniecie i przeżyjecie w życiu coś co wykracza po za normale ludzkie doświadczenie to odpowiecie sobie na te wszystkie pytania.

A tak na koniec to emocje i uczucia nie podlegaja moralnej ocenie, a jedynie czyny. Tylko sąd moze uznać czy ten czyn był popełniony z premedytacja i tylko on może skazać.

SamFart: "Łomża, miasto rond, kosciołów i biedronek.... ;)"

kania: o właśnie! ot co!

Osobiście zdecydowałam się skorzystać z oferty polecanej mi szkoły rodzenia Supermama w Gdańsku - prywatna położna i jestem naprawdę bardzo zadowolony. Jeżeli jesteście zainteresowani ich ofertą, to wszystkie informacje o niej oraz kontakt znajdziecie na stronie.

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org