niedziela, 24 listopada 2024 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Cała prawda o papla.... i innych ludziach sowieckich z tego forum

"Śmieszni polscy "ateiści"
Od razu pędzę wyjaśnić że chodzi mi o typowo polski odłam ateizmu, nie mający nic wspólnego z prawdziwym ateizmem.

Otóż polski ateista to taki, który głośno krzyczy przede wszystkim na księży. Bo to oni są wszystkiemu winni. To "czarni" spowodowali że jest dziura w budżecie Państwa i nie można się co miesiąc wyskrobać ku zadowoleniu feministek. Oni wtrącają się każdemu do życia zaglądając do portfela i łóżka. Wszędzie widza czarnych. W kościele czarni, w sejmie wysłannicy czarnych, na uroczystościach czarni, otwierają lodówkę też czarni. I na bazie swojego antyklerykalizmu ogłaszają się też ateistami.

Problem polega na tym ze podobnie jak polski katolicyzm jest bardzo przaśny tak i ateizm jest chyba nawet przaśniejszy. Bo polski ateista, nie pójdzie zrobić aktu apostazji, bo jeszcze się w pracy dowiedzą, a przecież szef to religijny katolik i źle będzie patrzył. Ślub wziął kościelny bo przecież panna młoda musi przed ołtarzem w białej sukni się pokazać, a do cywilnego głupio się tak wystroić. Dziecko do chrztu zaniesie bo co powiedzą rodzice i ciocia Wiesia. Do komunii tez puści żeby dziecku smutno nie było i prezenty mogło dostać. Obchodzi święta Bożego Narodzenia, śpiewając przy nich kolędy, jednocześnie na forach internetowych wylewając żółć że to zaanektowane święta pogańskie. Pójdzie na pasterkę żeby sąsiedzi go zobaczyli podobnie jak na Wielkanoc poleci z koszykiem pełnym jajek do poświęcenia. A w międzyczasie w dyskusjach czy to "na żywo" czy dużo częściej w internecie wyszydza tych głupich katoli co się dają czarnym za nos wodzić i w bajki wierzą.

A najśmieszniejsze rzeczy zaczynają się dziać z polskim "ateistą" jak choroba i śmierć zaglądają w oczy. Wtedy polski ateista odrzuca swoją "racjonalną" wizję świata i pędzi do koscioła klepać zdrowaśki o to żeby ten Bóg, którego podobno nie ma go uleczył,albo dał przynajmniej jeszcze rok życia bez cierpienia. Wtedy doznają nagłego olśnienia. Wtedy nie przeszkadza im ten zły ksiądz zbierający na tacę i chodzący po kolędzie. Wtedy nie przeszkadzają mu średniowieczne wyprawy krzyżowe i czasy inkwizycji. Nic mu nie przeszkadza. Wtedy się modli.

Jest takie powiedzenie że starość się Bogu nie udała. Oj udała. I to jak. Wtedy dopiero ludzie potrafią przejrzeć na oczy bez głupiego zaperzenia i mniemania o wyższości swoich racjonalnych poglądów.

Dlatego ten tekst dedykuje wszystkim polskim "ateistom". Bo tych prawdziwych to chociaż szanować można za to ze są trwali w swoich poglądach i głoszą je do końca, a ci nasi polscy "ateiści" są po prostu żałośni"

źródło: http://contestator.blox.pl

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Cała prawda o papla.... i innych ludziach sowieckich z tego forum

pojawiło sie kilku ateistow bo kupa wojewodzki powiedzial ze nim jest :)

Jestem Polakiem więc mam obowiązki polskie
" Wnuk gestapowca z wnukiem UBowca krzyczą faszysta na wnuka AKowca"
"Tyle, tylko tyle i aż tyle" A. Macierewicz

janoo , to już cię na politycznym oleli , że tu takie bzdury wypisujesz ?

I naczelny forumowy pustak "adamosxx" już się pojawił.

Zapomniałeś o mnie;)

ani z religii ani z ateizmu strawy nie nagotujesz, piszecie o niewaznych rzeczach zamiast zajac sie gospodarką i sprawami waznymi.

Problem tkwienia w życiowym rozkroku, czyli udawania religijności wbrew rzeczywistym przekonaniom, dotyczy nie ateistów tylko katolików jak najbardziej. Często spotykam się z aprobatą moich poglądów na temat pozycji kościoła w państwie i absurdalności dogmatów, ludzie psioczą na religię w szkole, katorgę 1 komunii itp...., ale nie decydują się na formalne zerwanie z kościołem ( tak jak ja to dawno uczyniłem, ulegając presji otoczenia, które z kolei bierze się z realnego przymusu religijnego w Polsce. To właśnie w celu przytrzymania owieczek do strzyżenia w kościelnej zagrodzie, księża usilnie zabiegają o status religii państwowej, jedynie słusznej, której porzucenie komplikuje życie zawodowo-społeczne. To dlatego wczoraj czarna siła podniosła swój ciemnogrodzki łeb kategorycznie żądając od władzy by religia w szkole miała status obowiązkowy. Nie martw się zatem o ateistów, którzy postanowili żyć w całkowitej zgodzie z własnym sumieniem (patrz http://lista.racjonalista.pl/?s=lista). Troszcz się raczej o fałszywych katolików, którzy choć formalnie do kościoła należą, to jednak daleko w tyle mają większość religijnych nakazów i zakazów siląc się na uśmiech przyjmując księdza. Gdyby nie było elementów przymusu katolickiego, jego terroru światopoglądowego wspieranego przez instytucje urzędowo-państwowe, faktycznych i zdeklarowanych katolików byłaby garstka, czyli tyle ile w krajach o cywilizacji radości życia. Co do apostazji, to tej byłoby więcej, gdyby państwo wzięło w obronę ludzi chcących wystąpić z kościoła i zobowiązało kuriewnych do respektowania świeckich zasad wstąpienia z organizacji, tj. akceptowania pisemnej formy oświadczenia woli, bez wymagania poniżającego kajania się przed księżowskim, obłudnym, obliczem.

Motto:

„Być ateistą to żaden wstyd. Wprost przeciwnie: wyprostowana postawa, która pozwala spoglądać dalej, powinna być powodem do dumy - bo ateizm prawie zawsze świadczy o zdrowej niezależności umysłu... Wiele jest ludzi, którzy w głębi duszy wiedzą, że są ateistami, ale boją się do tego przyznać nawet własnej rodzinie, a niekiedy nawet samym sobie. Boją się po części dlatego, że samo słowo "ateista" starannie obudowano najgorszymi, najbardziej przerażającymi skojarzeniami... Jeżeli ludzie tak często nie dostrzegają ateistów, to dlatego, że wielu z nas nie ma odwagi się "ujawnić"... Być może potrzebna jest jakaś masa krytyczna, by uruchomić reakcję łańcuchową”

Richard Dawkins, Bóg urojony

rudy błazen z druhem

Dawkins już zmienia zdanie odnośnie istnienia Boga, dla uzupełnienia.

„ Kto nie szanuje i nie ceni swej przeszłości,
Nie jest godzien szacunku teraźniejszości,
Ani prawa do przyszłości.”

Józef Piłsudski

wracamy do dyskusji z wczoraj...skoro wypisales sie z kosciola co on cie teraz obchodzi? po co to piszesz i wsadzasz ciekawska morde sprawy koscielne. TO CIE JUZ NIE DOTYCZY. leczysz w ten sposob widocznie jakis kompleks, bo innego wytłumaczenia niema

jano ty mylisz podstawowe pojęcia albo robisz to celowo albo jestes zwyczajnie głupi - wybacz. To o kim piszesz to sa polscy katolicy którzy nie sa ateistami i nimi nie chcą nimi być natomiast katolicyzmu w wydaniu polskiego kleru nie akceptują. Nie należą do grona moherowych beretów. Polski kler żyje w ciągłym grzechu o róznym zabarwieniu i natęzeniu co rodzi sprzeciw i niepokój ludziom oddanym i wierzącym w boga. Niepokój ten objawaia sie w postaci krytyki postepowania kleru co jest przez tych ostatnich postrzegane jako atak ateistów i masoneri na katolików. Oczywiście ma się to nijak do prawdy i stanu faktycznego ale w jaki inny sposób zagłuszych skutecznie wewnętrzny głos katolików kościoła polskiego. Podobnie ty to dzisiaj w tym poście czynisz. Tak więc nie wrzucaj wszystkiego do jednego wora

Santreo

Santreo:
Weś zapytaj czy lekarz Ciebie nie oszukuje chłopie. W każdym temacie myślisz że jesteś oświecony, a jesteś zwykłym gamoniem

PiSowcu pierd...ny

bycie ateistą tak jak pisze paplik to nie jest jakas tam wolność i szczęście, bo człowiek ogranicza się tylko do tego co widzi. Ale nauka niestety bardzo kuleje, opiera się na hipotezach itd. Psychologia tez nie uwzględnia czegos takiego jak dusza tylko od razu lekarze walą jakieś leki np od depresji i po sprawie...Ja wiem że Bóg istnieje i uzdrawia faktycznie ponieważ przezyłem to na własnej skórze. Przez parę lat nie mogłem sobie poradzić z różnego rodzaju problemami, które prowadziły powoli byc moze do jakiejs depresji. Pojechałem na rekolekcje gdzie była modlitwa o uzdrowienie duchowe i fizyczne i czuję się teraz szczęśliwy, gdy Bóg zadziałał w moim życiu. Za co Mu dziękuję.
Tak samo wracając do wolności: homoseksualizm, seks wszedzie i gdzie sie tylko da i inne tego typu dewiacje to wolność?? taka wolnosc jest wolnościa ktora narusza wolność innego czlowieka, a Bóg mówi o wolności która jest równa względem wszystkich.
Ja nie jestem tez jakis super, bo ciagle upadam ale bede sie staral zawsze słuzyc Bogu :)
Pozdrawiam

Imię (nazwa) użytkownika: janoo
E-mail: janczewm@gmail.com

/////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

Czego sie czepiacie ??
To nowy wielki Mistrz Zakonu :):)
Rozpoczyna swoja krucjatę od forum :)
Bo czasy nawracania ogniem i mieczem minęły wieki temu :):)

Kejmil
Jeżeli seks to dla Ciebie dewiacja to szczerze Ci współczuję.
"Ale nauka niestety bardzo kuleje, opiera się na hipotezach itd."
Hmm religie opierają się na faktach rozumiem z Twojej wypowiedzi. Skoro tak, dlaczego jesteś wybiórczy i wyznajesz tylko jedną?
Piszesz, że doświadczyłeś Boga. Ja przez całe życie nie doznałem tego zaszczytu, czy to z automatu czyni mnie gorszym od Ciebie?
Na koniec, trochę to absurdalne, że piszesz o wolności. Wolny będziesz wtedy, kiedy nikt nie narzuci Ci swoich poglądów, kiedy decyzje będziesz podejmował sam, bez niczyjej ingerencji.

Prawda nie ma żadnych bogów ponad sobą. Wiara w prawdę zaczyna się od zwątpienia we wszystkie prawdy, w które się uprzednio wierzyło.

cleric jest pedalem od roweru.albo i nie. to paplik jest pedalem od motoroweru. nieeee.

grudniowy91 kato-kretynie:

Jeżeli tak bardzo interesują ciebie "pedały" to szybko udaj się do swojej plebanii, albo na inną Sadową. Wg doniesień o wyczynach jednego z Łomżyńskich biskupów i pladze pedofilii z udziałem księży największe jest prawdopodobieństwo tam właśnie spotkania twego ulubieńca.

Obojętnie kim nie byłby janoo to posługuje się kato-bolszewickim ozorem szlifowanym rydzykowym "głosem w jego domu" i "ich dziennikiem". Ten ******** śmie lżyć Polaków epitetem "ludzie sowieccy" uważając, że tylko ten może być "prawdziwym Polakiem" kto należy do kościoła Rzymsko-ginekologicznego i czci pedofilów w sutannach. Ten kato-miernota utwierdza rozumnych, normalnych ludzi w przekonaniu, że kościół Rzymski handlujący majątkami należy olać, kler zagonić tam gdzie ich miejsce z powołania: kruchta i głosować konsekwentnie na Palikota, albo innego Millera.

rudy błazen z druhem

che che che mam cie w nosie. mozesz mi naskoczyc z tymi textami bo mm je w dupie. sowiecie!

ty zlikwidowąśc straz łaknąłes swego gila i ci tak zaszumiao we łbie czy co?

Santreo

Sztandarowe hasło tutejszego sowieckiego judenrat'u - pedalstwo wśród kleru. Odsetek dewiantów seksualnych jest taki sam pośród kleru, jak i pośród paplaków sowieckich - zgodny z rozkładem Gaussa.

Wraca nowe.... człowieki sowieckie zawsze muszą mieć wroga, z którym mogą walczyć. Ten wróg stoi im na drodze do stworzenia "nowego wspaniałego świata", do którego wszystkich zaganiają kijem i pałką. Dawniej swoją walkę toczyli z kułakami i zarazą ziemniaczaną, obecnie jest inna mądrość etapu - kto żyw na kler!

Sovietykusy ujadają nad funduszem kościelnym, że mamona...., że oni nie będą dokładać do tacy.... A ja nie chcę łożyć na trzódkę osobliwości paligłupa, ale jestem pod przymusem do tego tresowany, przez paplakosowiety i im podobnych!!

Czekam tylko, aż sowietykusy zaczną ujadać, że mieszkania po 4 tys/m2 bo wszystka cegła i beton idą na kościoły

bosze co za debilne obrazki. odzwierciedlaja urojenia psychiczne tego kto je wstawia....ps. i kti sie z nich smieje chechehchehchehch

Ja się śmiję :):)
hihihi hahahahahaha
zezus dawaj jeszcze sa zajebiaszcze :):):):):)
Aż sie turlam ze smiechu hahahahahahah :):)

janoo, świętojebliwy kato-bolszewiku

Pedofil "świecki" tym różni się od lubieżnika wykorzystującego dzieci księdza, że nie głosi "słowa bożego", nie jest "przewodnikiem do nieba", nie sprawuje świętych sakramentów, podczas których ma działać przez niego Duch Święty.
Zapytaj katolickich rodziców co myślą o waszym kościele, w którym bardzo prawdopodobne jest, że ten sam ksiądz udzielał im ślubu, chrzcił ich dziecko by potem je molestować przygotowując do komunii, a być może bierzmowania też udzielał biskup-pedofil. Wszak w jednym z katolickich krajów pedofil w sutannie przebył całą karierę od wikarego, aż do prymasa. Czy Duchowi Świętemu obojętne jest w czyim cielsku siedzi i ksiądz pedofil jest zdolny tę Boską Osobę przenosić na wiernych? Czy sakramenty sprawowane przez wieloletniego pedofila ważne są? Z jednej strony głosicie, że ksiądz nie jest zwyczajnym człowiekiem bo w imieniu boga prowadzi zwykłych ludzi ku zbawieniu udzielając sakramentów np. odpuszczając grzechy. Jednak gdy zwraca sie uwagę, że wyświęcony na księdza potrafi, mimo nosicielstwa Ducha Świętego, być potworem w ludzkiej skórze, obłudnie i pokrętnie tłumaczycie, że ksiądz nie jest nikim wyjątkowym bo też tylko człowiekiem. Więc zdecydujcie się, albo z księdzem jako osobą nie wiąże się żadne sacrum, niezwykłe właściwości nadane mu podczas święcenia, albo ma niezwykłe cechy pozwalające tylko jemu skutecznie sprawować np. eucharystię. Tylko jak z tym pogodzić fakt, że z księżmi wiążą się wydarzenia, sprawy...., które kompletnie kompromitują mit o świętości kościoła, apostolskiej sukcesji, służbie bogu i ludziom i wcale nie chodzi tu tylko o plagę pedofilii na miarę zbrodni p/ko ludzkości, ale o całokształt z luksusowym, próżniaczym trybem życia włącznie.
Posłużę się tylko jednym przykładem, który mocno kompromituje naszego Janka Pawełka o drugim numerku, kandydacie na świętego:

"Niech przemówi ten, kto chronił o. Maciela Degollado"
W wydanym w sobotę oświadczeniu Watykan przyznał, że zmarły przed dwoma laty założyciel zgromadzenia Legioniści Chrystusa dopuścił się "najcięższego i niemoralnego zachowania" oraz "licznych przestępstw" i prowadził "życie pozbawione skrupułów".
Nie mogę powiedzieć nic więcej, ale uważam, że ten, kto to zrobił, powinien powiedzieć to jasno. W Rzymie czy tam, gdzie ewentualnie jest - mówi Tosatti." Czy nie chodzi tu o naszego kapciowego ówczesnego papieża kard. Dziwisza?http://www.rmf24.pl/fakty/swiat/news-niech-przemowi-ten-kto-chronil-o-maciela-degollado,nId,275442

rudy błazen z druhem

hahahaha dajcie ludziom odpoczać od tej fanatycznej polityki Opanujcie szok!

?)@.)%.!(*(.?

Przydomek "bolszewicki" zarezerwowany jest dla was!!! Dla potomków tych, których ojcowie przyjechali do Polski na sowieckich czołgach wprowadzać "nowy wspaniały świat".

Określenie "bolszewicki" zarezerwowane jest dla tych, którzy tak jak oni są p/ko wolności wyboru, wskazują jedynie słuszną ideologię, upierdliwie chcą urządzać cudze życia nakazami i zakazami, decydują za innych co jest dobre, a co złe, z kim mają spać, dzielą ludzi na dobrych, czyli "naszych" i złych, czyli pozostałych oponentów... Jesteś więc bolszewikiem w całej krasie, różnisz się tylko świętojebliwością i ideologicznym kolorem stąd nosisz przydomek "kato".
My, racjonaliści i humaniści jesteśmy przeciwieństwem wszelkiego dyktatu, ograniczania wolności, pogardy i nienawiści do ludzi ze względu na ich narodowość, pogląd, czy seksualne preferencje. Księża zajęli zatem miejsce bolszewików, a ty, kato-miernoto im wiernie służysz jak zamroczony, pijany, kozak.
Nowy wspaniały świat jest realny na Zachodzie Europy, do której dążymy i nie przyjechał ze wschodu tylko został wypracowany przez odrzucenie anachronicznych, religijnych, idei. Historyczny wiatr laicyzacji, wiejący właśnie z Zachodu, wymiecie takich kato-bolszewików jak ty wraz z religijnym terrorem i nienawiścią, a Polacy będą żyć w cywilizacji radości życia.

rudy błazen z druhem

Czytając paplaka, w tym jedynym wypadku, jestem za aborcją.

Znalazł się wielki racjonalista, który przeczytał dwa pdf-y Dawkinsa, zassane z chomika i od tej pory musztruje się na "oświeconego". Twój ateizm urósł już do rangi religii, której jesteś fanatycznym wyznawcą. Jak ci źle w ciemnogrodzie to wyjedź do tego "wspaniałego świata"!. Może tam ulżą ci w cierpieniach - pogotowiem eutanazyjnym?

Wspaniały świat "przyjedzie" do Polski. Polacy oddalają się od kościoła w postępie geometrycznym, seminaria duchowne świecą pustkami, rośnie opór młodzieży p/ko indoktrynacji kościelnej w szkołach...
"Ponad połowa (59 proc.) Polaków nie jest skłonnych odpisywać 0,3 proc. ze swoich podatków na Kościół. Za taką możliwością opowiada się 38 proc. ankietowanych - wynika z sondażu Millward Brown SMG/KRC dla „Faktów” TVN. Aż 64 proc. ankietowanych stwierdza jednak, że obywatele powinni mieć możliwość przekazania kościelnego odpisu podatkowego na cel szczegółowy, np. konkretny zakon lub diecezję.
65 proc. Polaków uważa, że państwo nie powinno przekazywać żadnych publicznych pieniędzy kościołom ani innym związkom wyznaniowym. Na finansowanie kościołów z pieniędzy publicznych zgadza się 31 proc. badanych."
Zatem to ty zostaniesz zepchnięty na margines nowoczesnej Polski, bo kuriewna hołota znajdzie się na śmietniku historii.

P.S.
Ja nie jestem "wielkim" racjonalistą. Najważniejsze jest to, że racjonalizm jest wielki...

rudy błazen z druhem

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org