Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
usuwanie zębów pod narkozą |
hej mam takie pytanie czy ktoś z was wie może coś na temat usuwania zębów pod narkozą i robienia protezy? tzn chodzi mi o to żeby to wszystko odbywało się w ciągu paru dni, dodam że słyszałam że robią coś takiego w Białymstoku ale gdzie i za ile to nie mam pojęcia czy ktoś z was mógłby mi pomóc z góry dziękuje:) dla ciekawskich dodam że nie chodzi tu o mnie...
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: usuwanie zębów pod narkozą |
W bstoku na dziesięcinach klinika Chościłowicza Ile masz tych zębów? klawiatura sztuk 15 wraz z wypełnieniem, kanałowe itd 7tyś Przyjdzie czas ...
|
|
mam namyśli tylko wyrwanie i protezę i żeby to się odbyło pod narkozą....
|
|
Aga ,ja zawsze robię na Sienkiewicza,Jak jadę do pracy to zostawiam,a po pracy płacę i odbieram.
|
|
a po co pod narkozą? znieczulenie miejscowe wystarczy...
|
|
hehe:) nie no waśnie w tym problem że jest potrzebne znieczulenie ogólne gdyż żaden ząb nie kwalifikuje się do leczenia lecz tylko do wyrwania.... a co do wyrywania to masakra ta osoba nie zdecyduje się na znieczulenie miejscowe gdyż panicznie się boi wyrywania zębów...chce jej jakoś pomóc i szukam jakichkolwiek info...
|
|
pod narkozą to między innymi u Hościłowiczów w Białymstoku, http://stomatologia.bialystok.pl/ ale protezkę to po wyrwaniu kilku zębów robi się po wygojeniu czyli około 6-8 tyg, chyba że proteza natychmiastowa, ale wtedy trzeba poprawiać po jakimś czasie
|
|
rozumiem bardzo dziękuje:) a orientujecie się jaka jest cena tego zabiegu?????
|
|
koszt wyrwania (zwykle koło 100 zł za ząb) plus koszt pracy anastezjologa, kiedyś liczyli od godziny pracy, było chyba 300 zł ale pewna nie jestem. Najlepiej zadzwonić i zapytać. :) warto zastanowić się nad usunięciem z wcześniejszym podaniem np środka uspakajającego a w znieczuleniu miejscowym, zawsze to mniejsze ryzyko i obciążenie dla zdrowia. Może warto poszukać miłego dentysty który trochę zniweluje strach. powodzenia :)
|
|
_maly_ , a to zęby z mądrością zostawiłeś i zapomniałeś odebrać ?
|
|
Dzięki wielkie DeKaBa:) zobaczę co uda mi się zalatwić.... ale będzie ciężko.....aj....
|
|
powiedzcie mi czy jest różnica w cenie przy leczeniu kanałowym a zwykłym???
|
|
jest za leczenie zwykłe zapłacisz 100zł a za kanał masz od 150zł w góre jak ząb ma 3 kanały to wyjdzie ci 450zł plus wypelnienie zeba to 100 moze troche wiecej
|
|
znieczulenie miejscowe wystarczy nawet przy wyrywaniu, branie narkozy przy takich duperelach jest chore... rozumiem że można bac się dentysty, ale bez przesady...
|
|
stomatolog olsztyn proteza na miejscu tel 895275063 taniej nie znajdziesz
|
|
joanna300888 - ceny w każdym gabinecie inne, u mojego dentysty ok 100 zł za pierwszy kanał, każdy następny 50. Ale trzeba doliczyć inne rzeczy typu opatrunek w kanale, usunięcie miazgi(nerwów) w znieczuleniu lub zatrucie, zdjęcie rtg do tego wypełnienie zęba na koniec pewnie ok 90-150 zł. W sumie trochę się uzbiera
|
|
Namiary - http://www.stomatologia-stencel.pl/narkoza.html A rzeczywiście pod narkozą realizowanych jest tych zabiegów coraz więcej, ale też poziom skomplikowania przeprowadzanych działań jest inny - po prostu ta narkoza okazuje się być koniecznością.
|
|
Polecam stomatologa z Allecoudent oni od lat zajmują się chirurgią twarzowo szczękową, więc zabiegi pod narkozą to u nich norma.
|
|
leczenia kanalowe polega na usunieciu nerwow z zeba, wiecej roboty. Ale takie zeby zwykle szybko sie potem krusza, mi raz zostawili ifle w kanale po nerwie. Na trzezwo lub bez narkozy juz do tych partaczy raczej nigdy nie pojde. Co sie przelamalem, to 2-3 zeby dobrze, a potem bol przy wierceniu, nie pomagaja tlumaczenia, znieczulenie powinno dzialac. Mowimie tu o gornej polce dentystow, prywatnie. Na NFZ to hardkorowi ludzie tylko chodza. ---------------------------------------------
|
|
igle* ---------------------------------------------
|
|
Hej! Mogę pomóc! Jeśli chodzi o usuwanie zębów pod narkozą i robienie protezy w krótkim czasie, to jest to możliwe, ale zależy od kliniki. Jeżeli chodzi o proteza szkieletowa to najlepszym wyborem jest Jarosław Żochowski. Oprócz tego to słyszałem, że w Białymstoku rzeczywiście są jeszcze inne miejsca, które oferują takie usługi. Na pewno warto sprawdzić kilka miejsc: Centrum Stomatologiczne Białystok – mają tam różne usługi stomatologiczne, w tym ekstrakcje pod narkozą i protetykę. Klinika Stomatologiczna Doktora Kowalskiego – słyszałem, że robią kompleksowe leczenie, w tym usuwanie zębów i robienie protez w ciągu kilku dni. Medi-Dent – oferują nowoczesne rozwiązania protetyczne, więc mogą być dobrym wyborem. Jeśli chodzi o ceny, to niestety mogą się różnić. Usunięcie zęba pod narkozą to koszt rzędu 500-1500 zł za ząb, a cała procedura z protezą (tymczasową i ostateczną) może kosztować kilka do kilkunastu tysięcy złotych. Najlepiej zadzwonić bezpośrednio do tych klinik i zapytać o szczegóły, bo ceny i terminy mogą się różnić. Mam nadzieję, że to pomoże! Jeśli masz jeszcze jakieś pytania, to pisz śmiało.
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |